Menu
 

Topic:

voor het eerst naar school....

Mamavaneenprinsesje  schreef op: 06-08-2012 15:08:34
Hey meiden,

over 2 weekjes gaat mijn dochter voor het eerst naar school.ze wordt 18 augustus 4 en maandag 20 augustus mag ze gelijk naar school.
Ze heeft er veel zin in.Mama al die tijd ook maar begint het nu wel moeilijk te vinden...maar het zullen ook wel mn hormonen zijn want ben nu 24 weken zwanger

Maargoed,ik kon fruit of een gezonde koek megeven voor in de pauze.tussen de middag eet ze gewoon thuis.
Ik dacht eraan om een pakje drinken mee te geven ipv een beker.Das makkelijker voor haar.Maar wat is een gezonde koek?
Ontbijtkoek,liga,sultana,dorakoekje?Zit toch allemaal suikers in?Mij maakt het niet zoveel uit maar wil toch goed voor de dag komen hihi!

En als ik een appel of een peer in partjes snij blijft dat dan mooi en lekker in een broodtrommeltje?

Hoop op tips.En alle tips zijn welkom trouwens betreft school.Dit is een hele nieuwe fase....Jeetje wat gaat de tijd snel zeg!

alvast bedankt!
 
Quote
Navigatie
RE: voor het eerst naar school....
Bettie  schreef op: 07-08-2012 09:05:09
Heerlijk dit topic....ik doe weer ideeën op. Onze zoon gaat ook de 20e naar school en aangezien ik nog steeds geen schoolgids o.i.d. gehad heb, heb ik ook geen idee wat er allemaal mee moet.

Gymschoenen aanschaffen dus. Daar gaan we vandaag maar eens op uit.

Wat ik wel weet is dat hier alleen op de woensdag fruitdag is. De rest van de dagen ben je vrij om te kiezen wat je meegeeft. Geerten geeft zelf aan dat hij fruit meeneemt; hij is dat gewend van de psz.

Beker drinken of pakjes maakt hier ook niet uit (geloof ik). Dus ik bekijk maar per dag wat handig is.
 
Quote
RE: voor het eerst naar school....
C.  schreef op: 07-08-2012 09:14:36
Hier het liefst ook geen pakjes, en het liefst fruit. Toch zie je dat veel ouders dat niet doen waardoor mijn kinderen boos op mij worden dat andere het wel mogen dus nu met de kinderen afgesproken dat ze op woensdag een koekje mee mogen!
Ik heb tupperware bakjes die het fruit mooi van kleur en vers houden, ik geef mee: Aardbei, druiven, appel in stukjes, mandarijn, komkommer, snoeptomaatjes, wortels, kaas, plakjes worst

Wat betreft je vraag over thuishouden na de komst van de baby: Wij hebben er bewust voor gekozen, alles gewoon in het normale ritme door te laten gaan, ik dacht dat mijn kinderen daar het meeste baat bij hadden.
 
Quote
RE: voor het eerst naar school....
Liefje  schreef op: 07-08-2012 09:22:14
oh hier ben ik in november uitgerekend, maar ook ik laat mijn zoon gewoon doorgaan naar school hij mag best 1 dagje thuisblijven (mag hij zelf weten) maar voor de rest hup met het ritme!
is beter voor hem, maar ook voor mij als de baby bv gaat slapen naar een vermoeide nacht kan ik dan even meedutten.
 
Quote
RE: voor het eerst naar school....
Angelique  schreef op: 07-08-2012 10:38:44
zou hem niet thuishouden voor de baby hoor gewoon ritme en na school wat extra aandacht

hier mogen ze trouwens wel pakjes maar veel geven toch gewoon beker mee

ennne even goed navragen bij ons op school mogen bijv geeeen gymschoenen bij de kleuters
 
Quote
RE: voor het eerst naar school....
Stefke  schreef op: 07-08-2012 10:53:22
Als je gymschoentjes koopt: let op dat er een harde zool (die exhte turn/balletschoentjes zijn te glad) onder zit en liefst zonder veters. (bij scapino voor zo'n 7 euro roze/witte/blauwe met elastiek).

Je hebt van Mepal bekers met drinktuit. Als juf vind ik die erg makkelijk.

Veel kinderen hebben niet eens graag koek en vinden fruit veel lekkerder. Appel blijft vaak goed, peer als hij te rijp is niet. Wordt dan een viezig prijs en een lekkende broodtrommel.

Ik zou de geboorte van de baby gewoon even afwachten. Je merkt wel aan je kind of het graag thuis wil blijven of naar school, en ook hoe het met jezelf gaat. Beloof niet vooraf dat het thuis mag blijven (want mocht het dan anders lopen dan voelt het zich 'gedumpt').

Nog een tip voor alle verse moeders: praat niet te emotioneel over school. Mak het niet te spannend en verdring je tranen tot je weer op de fiets terug zit! Niks zo erg voor een kind als een huilende moeder! (als het zo erg is dat mama er van moet huilen, dan zal school wel vreselijk zijn!!!)

Handig om te doen: een plek afspreken op de speelplaats waar je wacht bij het ophalen. Het s dan vaak druk en onoverzichtelijk. Fijn als ze dan weten waar jij te vinden bent!

Verder je vooral niet te druk maken. Juffen zijn ook mensen en snappen best dat nieuwe soms wat instructie nodig hebben. Geeft niks en wordt niet meteen als 'fout' gezien.

Succesvolle alle kersverse schoolmoeders

 
Quote
RE: voor het eerst naar school....
Bettie  schreef op: 07-08-2012 13:54:39
Dankjewel Stefke.....dat is een goede opsteker voor een beginnende schoolmoeder :d.

Vanmorgen bij de Scapino geweest en daar zijn de gymschoenen met harde zolen te verkrijgen met klitteband of elastiek. Kosten € 4,99. De kleinste maat was maat 25 en liep door tot maat 39.

 
Quote
RE: voor het eerst naar school....
Stefke  schreef op: 07-08-2012 19:16:11
Jeetje, als ik dit terug lees wat een fouten!
Ik forum mobiel en dan staat dat irritante keuzemenu steeds voor de tekst! Ik typ dus maar op de gok en kan niet zien of de autocorrectie gekke dingen doet of dat ik iets fout typ. Sorry
 
Quote
RE: voor het eerst naar school....
Joycevanklaveren  schreef op: 13-08-2012 14:54:13
nou stefke,
het komt allemaal goed over hoor!!
ik zal mijn tranen (als ik al moet huilen want heb nog een kleintje die mij vast wel af lijdt) kunnen bedwingen tot thuis.
ik werk op een kdv en maak het veel mee dat ouders en kinderen moeite hebben. Nu heb ik het geluk een hele makkelijke dochter te hebben die juist graag wil, dus die zonder moeite afscheid van mij zal nemen. (dat was op de psz in ieder geval zo )

wat ik zeker zal doen is een plekje afspreken bij het ophalen, dat vind ik een goeie!
bedankt voor de tips
 
Quote
RE: voor het eerst naar school....
Mamavaneenprinsesje  schreef op: 16-08-2012 15:01:51
Heel erg bedankt voor alle tips!Mn meisje wordt zaterdag 4 jaar.Dus groot feest.En maandag gaat het gebeuren.

Nu ik er over nadenk springen de tranen me in de ogen.Maar zelf heeft ze erg zin in!Dus ik laat niks merken dat mama het er moeilijk mee heeft.

Ze wilde graag een pakje fristi mee en een peer.Dus ze weet het goed te vertellen

Gelukkig is mijn man ook nog een weekje vrij,dan zit ik niet zo alleen te wachten tot het tijd is
 
Quote
Navigatie


Reageren op voor het eerst naar school....
Naam
Bericht