Menu
 

Topic:

stotteren bij zoon

Mamav2zoons  schreef op: 29-07-2012 22:25:55
onze oudste zoon (bijna 4) stottert een beetje sinds 3 weken ongeveer ik weet niet zo goed wat ik moet doen? als hij er niet goed uit komt zeg ik vaak rustig praten. ik heb zelf als kind erg gestottert (nog steeds soms) en heb ook logopedie gehad en ik weet dus dat het echt niet leuk is! (met pesten enzo, onzeker over praten)
hij praat al heel lang erg goed en duidelijk en nu dus opeeens sinds een paar weekjes stotteren! mijn moeder wist niet meer hoe het bij mij begonnen was en wanneer maar hebben jullie misschien een kindje wat ook stottert? en hoe gaan jullie daar mee om? ik weet nog wel dat ik het niet leuk vond als mijn moeder dan zei rustig praten! of de zin af maakte pffffff!!! nu doe ik dat dus ook!
 
Quote
Navigatie
RE: stotteren bij zoon
Blauwtje  schreef op: 29-07-2012 22:28:42
Even geen aandacht aan schenken. Laat het op zijn beloop (voor nu he) en doe net of het er niet is.
Het kan best een fase zijn. Mijn dochter heeft het ook gehad en dat was met een par weken over.

Als het je te lang duurt, zou ik contact opnemen met een logopedist.
 
Quote
RE: stotteren bij zoon
Blauwtje  schreef op: 29-07-2012 22:30:18
je moet trouwens zeker niet de zin afmaken of iets zeggen in de trant van ''rustig praten''..Gewoon doen alsof het niet bestaat...meeste kans dat het dan weer snel afzakt
 
Quote
RE: stotteren bij zoon
Mafkees  schreef op: 29-07-2012 22:53:17
meer kinderen hebben dit op deze leeftijd. het hoofd denkt ws. sneller dan ze kunnen praten

ik zou het even negeren, en zeker niks van zeggen.
even noteren in je agenda en over 3 maanden voor jezelf bekijken hoe het ervoor staat
 
Quote
RE: stotteren bij zoon
Anmv3  schreef op: 30-07-2012 00:43:29
ik ben ook een stotteraar en onze jongste dochter stottert sinds een klein jaartje ook..tot haar vierde jaar nooit gestotterd en zo ineens was het er..heel confonterend voor mij als mama, het voelt een beetje als mijn schuld, komt toch uit mijn "potje"..ze krijgt nu ook logopedie, meer spelenderwijs en af en toe benoemen dat de woordjes wat moeilijk komen..onze dochter heeft het echt bijvoorbeeld in drukke tijden, zoals voor de Sint en kerst..in april was ze jarig, ging op schoolreis en hield haar eerste kinderfeestje..je raad het al, ze kwam er totaal niet meer uit..en zo ineens praat ze weer een hele week heel vloeiend..ik houd stiekem hoop dat het over zal gaan, maar weet eigenlijk diep in mijn hart wel dat ze er altijd last van zal houden, ik heb er heeeel veel moeite mee, maar probeer dit niet op haar over te brengen..succes ermee, zou het een poosje in de gaten houden en dan alsnog als het nodig is aan de bel trekken !
 
Quote
RE: stotteren bij zoon
M&j  schreef op: 30-07-2012 02:18:56
Allebei mijn kinderen hebben gestotterd, bij mijn dochter, de oudste was het na een paar maanden voorbij, bij mijn jongste helaas niet.
Echt stotteren doet hij niet maar blijft hangen in eheheh, hij krijgt logopedie. Laat hem in ieder geval uitspreken en spreek zelf ook wat langzamer.
 
Quote
RE: stotteren bij zoon
Sannie  schreef op: 30-07-2012 16:48:38
mijn zoon stotterd ook ,maar mijn man ook ,mijn zoon is nu 8 jaar ,hij was 4 jaar toen het begon ,wij zijn naar een stottertherapeut geweest ,we laten hem gewoon uitspreken ,en geduld hebben
 
Quote
RE: stotteren bij zoon
Ans10  schreef op: 30-07-2012 17:49:20
onze jongste heeft ook heel erg gestotterd, die was wel jonger, dat heeft hij ruim een jaar gedaan en opeens was het over, heel vreemd, heel veel kindjes schijnen even te stotteren.
 
Quote
Navigatie


Reageren op stotteren bij zoon
Naam
Bericht