Menu
 

Topic:

Nog een kroketje?

Annie  schreef op: 21-07-2012 23:16:30
Nog een kroketje?
Zanger Frans Duijts zit met vouw en drie dochters op de camping. Gewoon, in Nederland, in de regen. Zo te zien is de familie vaste klant bij de lokale patatkraam. Want behalve vader Frans en moeder Marloes zijn ook de dochters véél te dik.
De meiden zijn 5,6 en 7 jaar maar hebben nu al vetrollen. Ze knappen bijkans uit de zomerjurkjes en als ze lachen, hebben ze elk drie onderkinnen. Zielig hoor, zo jong en dan al zo dik.
Voor de foto in Privé staat er braaf een flesje mineraalwater op de campingtafel. Maar waarschijnlijk staat de cola in de ijskast, met de chips er naast en heeft de familie een tien-rittenkaart bij de ijsboer van het campingwinkeltje.

Ik las dit stukje vandaag op nu.nl. en het stoort mij zo enorm hoe er over die kinderen geschreven wordt dat ik het liefste een boze e-mail zou willen sturen naar nu.nl. Wat vinden jullie, kun je dit soort dingen op deze manier schrijven over de jonge kinderen van BN-ers of gaat dat te ver.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Nog een kroketje?
Jolanda1974  schreef op: 22-07-2012 10:28:22
Ik mag onze kinderen dan wel op een crashdieet gaan zetten.. Ik heb overgewicht en mijn man is ook aan de maat. Het belangrijkste is dat er in de voeding een balans is. En ja daar horen ook af en toe "foute" dingen in. Dat hebben ze nu eenmaal nodig om gezond op te groeien. En wie zondigt er nou niet op vakantie. Maar hoe ze over de kinderen schrijven, verschrikkelijk..! Kan er met mijn pet niet bij dat je zo met mensen omgaat.

Voor de zekerheid zet ik even een foto neer van hoe onze meiden nu zijn dan hebben over een tijdje vergelijkingsmateriaal hoe slecht wij het doen met onze meiden. Dus onze kinderen zijn volgens Liefje nu al gedoemd om dik te worden. Want ja ook die eten wel eens patat / pannekoeken / ijsjes / snoepjes.

 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Jen9  schreef op: 22-07-2012 10:32:28
Juist als je aan t lijnen bent is t belanrijk af en toe wat lekkers te nemen zoals een patatje,gewoon niet te vaak, maar met 1 keer per week is niks mis. patat is ook helemaal niet slecht als je t goed bakt.

Heb die foto bekeken en wat een overdreven gezeik..wordt hier echt pissed om. Kunnen we niet met zijn allen nu.nl een mailtje sturen? Ik bedoel dit is toch schandalig..
Zo dik zijn die kinderen helemaal niet trouwens..

Dit is trouwens ook zo ongeveer de reden dat ik mijn abonnement op t ad heb stop gezet..al die sensatiezoekerij ten koste van anderen..wat voor een mens ben je dan...

Liefje, ik vind je in deze erg naar overkomen.. een beetke zoals mijn schoonmoeder.., maar die zegt dit soort dingen ook tegen mijn kinderen, hoop dat jjij dit niet tegen je kidneren zegt. Wij hebben gezegd dat als ze dingen zegt, zoals dikke kindjes eten teveel patat, en koek..haha....dat ze niet meer mag oppassen... Ik vind t ook mijn verantwoordelijkheid als ouder dat ik ze af en toe wat lekkers geef, zoals patat..verboden voedsel wordt alleen maar ineterssanter.. gewoon een goede balans geven.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 22-07-2012 10:40:53
Vreselijk dat er op die manier over kinderen gesproken wordt zonder dat de (medische) achtergrond bekend is!

Liefje, hoe verklaar je dan dat mijn man geen grammetje vet aan zijn lijf heeft en te licht is, ik te zwaar ben terwijl we hetzelfde (gezonde) voedsel eten? Waar ligt dat dan aan? Erfelijkheid of vreet ik me volgens jou stiekem vol?
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Annie  schreef op: 22-07-2012 11:35:23
Ik had de foto niet eens gezien van de kinderen, maar ik moet zeggen dat ik het op die foto wel mee vind vallen. En dan nog... al waren ze alledrie 25 kg te zwaar dan schrijf je dat niet op zo'n manier op. Het zijn kinderen van 5-7 jaar. Leuk ben je bij de kapper of bij oma op bezoek en dan ligt er zo'n roddelblaadje met deze tekst. Ik vind het echt verschrikkelijk dat een redactie een artikel in deze bewoording plaatst. Dit is puur sensatie belust en onschuldige kinderen de grond in boren terwijl die kinderen er niets aan kunnen doen.

Liefje: De 'journalist' bekommerd zich echt niet om het welzijn van die kinderen, het gaat het alleen om een sensatieverhaal en dat over de rug van kinderen. Misschien zijn de meiden stevig, en misschien komt dat door het voedingspatroon of is het iets medisch...maar in mijn ogen maakt dat voor de manier van schrijven niets uit. Zo ga je niet met kinderen om.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Boterbloem  schreef op: 22-07-2012 11:53:21

Quote Liefje:
Het enige wat ik niet normaal vind is dat die ouders hun kinderen dus kennelijk aan t vetmesten zijn....


Wie zegt dat ze dat doen?
Thuis kregen we allemaal hetzelfde en mijn zus was vel over been (letterlijk) en ik ben altijd dik geweest.

We zouden eens kunnen beginnen met te accepteren dat sommige mensen de aanleg hebben stevig te worden (veel mensen denken nog steeds dat het onzin is en dat het aan eten ligt terwijl al jaren gezien wordt dat kinderen in hetzelfde gezin met dezelfde voeding heel verschillende figuren hebben).

Dus laten we eerst zeker weten dat ze vetgemest worden in plaats van er klakkeloos vanuit te gaan. Want zo krijgen mensen een rotleven terwijl ze er niets aan kunnen doen
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Boterbloem  schreef op: 22-07-2012 11:56:23

Quote M:
Patat ziet boordevol vezels en vitamine C, hartstikke gezond.


Ik heb laatst gelezen dat er in 1 sinaasappel evenveel vitamine C zit als in 10 zakken patat.

Kom ik me er toch ineens achter dat ik veel te weinig patat eet!
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
M&j  schreef op: 22-07-2012 12:02:09
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Annie  schreef op: 22-07-2012 12:09:01

Quote Boterbloem:
[...]
Wie zegt dat ze dat doen?
Thuis kregen we allemaal hetzelfde en mijn zus was vel over been (letterlijk) en ik ben altijd dik geweest.

We zouden eens kunnen beginnen met te accepteren dat sommige mensen de aanleg hebben stevig te worden (veel mensen denken nog steeds dat het onzin is en dat het aan eten ligt terwijl al jaren gezien wordt dat kinderen in hetzelfde gezin met dezelfde voeding heel verschillende figuren hebben).

Dus laten we eerst zeker weten dat ze vetgemest worden in plaats van er klakkeloos vanuit te gaan. Want zo krijgen mensen een rotleven terwijl ze er niets aan kunnen doen



Nou inderdaad. Thuis kregen we ook allemaal hetzelfde soort eten en ik mocht dan nog minder eten dan mijn broer maar ik ben altijd te dik geweest en mijn broer was een slanke den. Ik kook nu ook gezond en mijn kinderen en man zijn slank maar ik niet...en ik eet echt niet stiekem 's nachts de kast leeg! Aan bewegen ligt het ook niet want dat deed en doe ik ruim voldoende...

 
Quote
RE: Nog een kroketje?
M&j  schreef op: 22-07-2012 12:16:58
En 'vetmesten' doe je echt niet door veel patat te eten.
Mijn man is veel te zwaar en zijn zus ook en dat zijn ze geworden van de 'gezonde' liga's en roosvicee, patat (of chips) werd in die tijd nauwelijks gegeten. (Eind jaren zestig, begin jaren zeventig)
Je kan ook dik worden van heel veel aardbeien, zeker als je er pannenkoeken bij eet.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Alice  schreef op: 22-07-2012 12:17:07
Vind het jammer dat een aantal mensen nu het gevoel hebben dat ze zich moeten verdedigen. Niemand heeft er een bal mee te maken waarom je wel of niet dik bent en hoe gezond of ongezond dat je eet.
Je kunt ook aan de buitenkant niet zien of een kind vetgemest wordt of dat het een ziekte heeft of aanleg. Dus het zou fijn zijn als iedereen zn vooroordeel gewoon voor zich hield.

Sommige mensen hebben 't helaas nodig om andere mensen af te kraken om zichzelf beter te voelen en om zichzelf een schouderklopje te geven. Stoer hoor
Jammer, blijf gewoon bij jezelf.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Melissa  schreef op: 22-07-2012 12:20:13

Quote SismvNick:
Liefje, weet jij hoeveel suiker er in aardbeien zit? En suiker is slechter als vet

Geraffineerde suiker is slechter dan vet, ja. Maar de suiker uit aardbeien of wat voor ander fruit juist weer niet. Die suiker is onderdeel van een gezonde balans van voedingstoffen, door de andere voedingstoffen die in het fruit zitten worden de suikers veel langzamer opgenomen waardoor je langer vol zit en ook niet dik er van word (tenzij je TE veel eet, maar alles waar TE voor staat is niet goed he.).

Een keer een patatje of pannenkoeken oid is inderdaad niet erg. Als 80% van wat je eet gezond is mag ongeveer 15% minder gezond zijn en die 5% kun je wel eens een patatje of een snoepje oid pakken. (ook als je aan het afvallen bent)
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Mamalu  schreef op: 22-07-2012 12:23:24
ik heb de indruk dat sommigen ook struikelen over m'n uitspraak dat het er genetisch ook een beetje inzit. Dat bedoelde ik echt niet slecht. Mijn papa is ook veel te zwaar, en ik merk toch dat ik makkelijker bijkom dan mijn beste vriendin, die 2 superslanke ouders heeft, zij mag elke dag om junkfood gaan, en neigt nog naar ondergewicht met haar BMI. Dus het was als verdediging naar die kids en de ouders toe, mss doen ze wel hun uiterste best om ze gezonde voeding te geven, maar is het voor hen net iets moeilijker om af te vallen. Dus om dan maar te zeggen dat het aan patat ligt, nee die reporter weet niet waar ie het over heeft.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Nimmie  schreef op: 22-07-2012 12:36:26
Ik kan afvallen wat ik wil ik kan op Mn kop staan etc etc ik blijf hangen ik heb me er bij neer gelegd mensen accepteren mij maar en anders hebben ze gewoon pech en heb ik een voordeur.
Mijn vader is ook altijd fors geweest. Dus ja genen?
Mijn zusje is dan echt weer als mn moeder eten en eten maar niet aankomen.
Mijn dochter ook kan eten als een bouwvakker aankomen nee hoor ze zit momenteel nog op 18.5 kilo.
Dus ja..
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Melissa  schreef op: 22-07-2012 12:41:48
Als ik echt mijn dieet balanceer (dus ongeveer 60% groente en fruit, geen brood, onbespoten en zonder additieven en rond de 1600-1800 calorieën per dag eet) en daarbij voldoende beweeg val ik af. Alleen vind ik het erg moeilijk om vol te houden.

En eigenlijk zie ik dat ook wel bij vriendinnen. Die zeggen echt niet af te kunnen vallen wat ze ook doen, maar dan doen ze een paar dagen atkins, en dan een paar dagen montignac, nog even wat herbalife shakes ertussen door, en langer als 2 weken houden ze nooit iets vol. En dan gaan ze weer verkeerd eten. En bewegen doen ze ook niet of weinig. En het is geen veroordeling, want ik doe het zelf nu ook. Alleen is het dan niet een kwestie vna het lichamelijk niet kunnen, maar het psychisch niet kunnen (bij mij en mijn vriendinnen dan he).
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Satekroket  schreef op: 22-07-2012 16:07:31
Een speciale aflevering met frans duijts en zijn kinderen in help mijn kind is te dik. Dat wordt zeker bekeken, goed voor de kijkcijfers.
Bij help mijn kind is te dik waren er wel vaak erg slechte eetgewoontes. Van een patatje wordt je echt niet dik, maar die kinderen aten patat en een frikandel en een bal gahakt alles met veel majo. Er werd door een moeder met een dik kind helemaal niet gekookt. Ze aten elke dag kant en klaar of afhaal. Tja..dat snap ik echt niet. Dat heeft ook niets met een trage schildklier te maken. Dat is in mijn ogen gewoon lui. Als ouders hoor je voor je kinderen te zorgen.
Als ouders moet je zorgen voor gezonde maaltijden. Ik vind de kinderen van frans op de foto niet dik, maar wel mollig.
Pannekoeken zijn trouwens gezond. Niets mis mee. Paar scharreleieren en bio-dinkelmeel met half volle melk. Prima eten hoor.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Claudia  schreef op: 22-07-2012 16:12:38
de kids zijn er goed uit idd...vind ze niet moddervet..beetje mollig, maar dat vliegt er na een paar jaar vast wel vanaf.
Komen ze ineens in de groei en huppakee niks meer van te zien.

Bladen kunnen ontzettend overdrijven en feiten verdraaien
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Alice  schreef op: 22-07-2012 16:16:45
Pannekoeken zijn in principe niet zo slecht nee.. maar het beleg is vaak enkel suiker of iets vets (suiker, siroop, jam, kaas of spek) en je eet er verder geen groenten bij. Dus is 't geen gezonde maaltijd.
Of melk nu zo gezond is.. nja, zijn de meningen over verdeeld. 't Is in elk geval, samen met de eieren een hoop cholesterol.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Claudia  schreef op: 22-07-2012 16:47:52
maar kinderen eten toch niet zo megaveel pannekoeken...hoeveel eieren doe je bij een mix pannekoeken?
Het is toch niet dat de kids dan 8 eieren naar binnen werken?
Daarbij zeggen ze tegenwoordig: 1 ei is goed!

Hier is 20+ smeerkaas op een pannekoek favoriet.
Ik zie er niet zoveel kwijt in hoor...die 2 flinterdunnetjes die ze hier opeet.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Alice  schreef op: 22-07-2012 17:00:38
Heeft ze groenten gehad dan?
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Jolanda1974  schreef op: 22-07-2012 17:03:54
Je hoeft niet altijd groente te eten om gezond te eten. Er moet een balans zijn in het voedingspatroon en dat bereik je niet door elke dag groente te eten...
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Alice  schreef op: 22-07-2012 17:10:47
Da's eerder een mening denk ik dan.
Groenten en fruit moet elke dag. Liefst zo veel mogelijk.
Tuurlijk heb je vetten en eiwitten ook nodig. Dus je moet niet enkel groenten eten.
Maar sorry.. pannekoeken zijn geen volwaardige maaltijd.

Interessante info trouwens:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GKV358AVC#
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Annie  schreef op: 22-07-2012 17:16:28
Wij eten bij pannenkoeken altijd (zelf gemaakte) tomaten/groentensoep dus dan krijgen ze toch hun groenten binnen. Bij frietjes e.d. doe ik er vaak een komkommer/tomaatje bij daar zijn mijn kinderen dol op.
Maar ook als je dat niet doet, is een patatje/pannenkoek/pizza op z'n tijd echt niet verkeerd hoor. We moeten ook niet doorschieten in de gezondheidshype dat lijkt mij ook niet gezond.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Mb2  schreef op: 22-07-2012 17:16:30
Je kunt toch ook tussendoor tomaatjes, wortel of komkommer of fruit eten? Dan maakt het toch helemaal niets uit als ze een keer pannekoeken eten ipv groenten.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Alice  schreef op: 22-07-2012 17:21:02
Tuurlijk kan dat mb2, maar moet je dat ook wel doen.
Ik vind in principe niets mis met pannekoeken hoor, was ook mijn openingszin. Maar het is geen volwaardige maaltijd, dus die moet je dan op een andere manier invullen.
Soep zoals Annie aangeeft, of overdag meer groenten/fruit

En nee.. 't gebeurt hier dus absoluut nooit dat er op een dag geen groenten en fruit gegeten wordt. Dat vind ik (persoonlijk) niet doorschieten naar een gezondheidshype, dat is gewoon gezond omgaan met je lichaam (en dat van je kinderen)

 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Jen9  schreef op: 22-07-2012 17:37:06
Van eieren krijg je geen hpger cholsterol, dat krijg je van vette..

Lekker, een pnnenkoek met ui, paprika, tomaat....
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Jen9  schreef op: 22-07-2012 17:38:45
K*ttoetsen.. vetteN, cholesterol en hoger haha..
Afin, in eieren zit cholesterol, maar dat wordt niet opgenomen..., alleen van vetten krijg je een hpger cholesterol, je mag gerust dagelijks ei eten, is zelfs gezond..
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Jolanda1974  schreef op: 22-07-2012 17:54:20
Alles valt of staat met balans in het voedingspatroon. Kinderen hebben gewoon meer nodig om op te groeien dus ja ook suikers, vetten, koolhydraten, melkproducten, groente/fruit. En het is de taak van de ouders om een de kinderen dat zo goed mogelijk mee te geven.

maar laten we ook eerlijk zijn, gezond eten kost ook geld en niet iedereen heeft daar voldoende middelen voor. Je moet roeien met de riemen die je hebt binnen je financiële mogelijkheden. En een zak patat kost nu eenmaal minder dan een fruit/groente. Voor sommige mensen is het niet mogelijk om hun kinderen die gezonde basis mee te geven.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Alice  schreef op: 22-07-2012 17:56:01
1 ei is gezond.. klopt. Wij eten hier vaak een eitje ipv vlees.
Pannekoek gevuld met groenten.. toppie, heerlijk! En gezond. Tortilla ook trouwens, hadden we gisteren.

Maar je kunt zoveel argumenten aandragen als je wilt. Pannekoek als hoofdmaaltijd, zonder groenten, is geen volwaardige maaltijd. Klaar. Je gaat er ook niet aan dood.
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Alice  schreef op: 22-07-2012 18:03:26
Wij eten hier trouwens bij elke maaltijd groenten of fruit.
Ontbijt met fruit. Lunch met rauwkost en/of fruit na en avondeten met groenten en meestal fruit na.
Mijn bmi is nog nooit boven de 23 geweest
 
Quote
RE: Nog een kroketje?
Karinmv3  schreef op: 22-07-2012 18:12:11
Wij eten ook bij iedere maaltijd wel groente of fruit. Bij het ontbijt fruit, bij de lunch wat paprika/tomaat/wortel/komkommer
Tussendoor 1 keer fruit en 1 keer rauwkost. 1 keer een snoepje per dag, drinken thee, hele verdunde limonade of water, melk drinken we niet. 's avonds ook gewoon gezond eten. 1 keer in de week eten we patat/zelfgemaakte pizza/pannekoeken of tosti.

Toch is mijn oudste stevig en ik heb overgewicht. Weet ook niet meer wat ik eraan moet doen en accepteer het inmiddels maar. Als ik maar wel gezond eet.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Nog een kroketje?
Naam
Bericht