Menu
 

Topic:

Mag humor als...

Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 08:30:55
Een discussietopic:

Heb net een interessante discussie over humor. Mensen delen dingen online voor de fun. Daar twijfel ik ook absoluut niet aan, zie er bij die persoon ook geen kwade bedoeling in en ik persoonlijk snap de humor in de basis er ook echt van.

Maar dan hebben we een hele groep medemensen die niet zelf nadenken en leven en oordelen op basis van plaatjes, opmerkingen, verhalen van enzovoort.

Stel: mensen praten negatief over een moeder van een kind op de basisschool. Dan heb je een groep ouders die zegt: ene oor in, andere oor uit, ik vorm mijn eigen oordeel wel op basis van wat ik zelf met haar meemaak.
Maar er is ook een hele groep die met dat oordeel al op die persoon afstapt en wat ze ook doet, het zal in zekere zin bevestigen wat de ander zegt. Daar kun je dus niet tegen opboksen.

Mag je dan ongegeneerd je mening spuien over die persoon met de kans dat veel mensen haar vanuit beginsel al negatief gaan benaderen of moet je je mening voor je houden en deze vrouw de kans geven ook vrienden te maken?

Vervolgens gaat het op een andere manier. Mensen hebben grappige verhaaltjes over haar en grappige foto's. Mag je die online zetten met haar als herkenbaar waar om gelachen kan worden, MAAR waarbij je weet dat mensen het ook als waarheid zullen opvatten en er negatief op door zullen gaan, ondanks dat jij het enkel als grap bedoelde?

EN dan speelt het nu op de man, dat kan voor velen te dichtbij komen.

Als je dan een grote groep neemt. Levensovertuiging (dus christelijk, moslim, atheist) levenswijze (lang voeden, vrij opvoeden, heel streng opvoeden enzovoort) beroepen enzovoort...

En dan doel ik niet op heel lichte opmerkingen, maar echt verhaaltjes/ opmerkingen die dusdanig zijn dat het een heel verkeerd beeld kan geven en het menen echt kan beinvloeden. Dus niet zomaar een borstvoedingsfoto met een kindje van 2 met een opmerking erbij, maar dan eentje waarbij de moeder net een gek gezicht heeft en daar bijvoorbeeld een schuine gore opmerking over wordt gemaakt om een eigen mening te bevestigen. Een grote groep mensen zal denken: yeah right, grappig moment maar ik weet wel beter. Maar mensen die anti zijn kunnen het opvatten als: zie je wel! Ik zei het toch! en het verder gaan verspreiden met verkeerde bedoelingen... Langvoeders die ze kennen zullen er opmerkingen over krijgen en zelfs de kinderen worden bij sommige mensen niet gespaard en krijgen het te horen.

Wat vinden jullie: that's life? Of zouden we humor die fout opgevat kan worden niet meer moeten doen als andere mensen en kinderen er negatieve gevolgn van ondervinden?

Ik merk dat het bij mezelf best dubbel ligt. Als het anderen raakt vind ik het not done, als ze er gevolgen van ondervinden. Maar het moeilijke is: op dit moment gebeurd het dus bij mijzelf, alleen is snap de humor gewoon echt wel. Ik snap de humor, ik weet gewoon dat het niet slecht bedoeld is alleen ik ervaar nu wel de negatieve gevolgn omdat er ook mensen zijn die het niet als humor benaderen maar als waarheid...

Dus de humor vind ik op zich wel grappig, maar de uitwerking niet waardoor ik zeg: laat die humor maar achterwege.

Wil ik duidelijk benadrukken: ik denk dat ik ook best wel eens van die humor heb, dat ik dus iets kan zeggen of een plaatje kan delen waarbij het echt humor is van mijn kant, maar wat anderen wel negatief kan benaderen maar waar ik simpelweg gewoon niet bij stil heb gestaan omdat het niet mijn bedoeling was, ik enkel voor de humor ging en het negatieve er niet (zo snel) in zag...

Ben benieuwd...

Dus geen veroordelen naar elkaar toe. Gewoon lekker je mening hier over geven hoe je er over denkt.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Mag humor als...
Ivy  schreef op: 21-07-2012 10:48:11
Precies om wat Angelique nou zegt, durf ik dat eigenlijk ook niet zo goed om over groepen mensen grapjes te maken. Zul je net zien dat je dan iemand behoorlijk kwetst.

Wat ik trouwens soms wel grappig vind is als er grapjes gemaakt worden over bijv. celebrities ofzo. Niet dat ze afgemaakt worden, maar dat men grapjes maakt over de act o.i.d.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Jen9  schreef op: 21-07-2012 10:57:22
Maar misschien moeten mensen zich niet zo snel gekwetst voelen... Ik heb ook genoeg waar andere grappen over maken.. Ik heb kort rood haar (vind t zelf geweldig), ging er 1 aan tafel grappen maken over die feministen met kort, rood haar.. ik lach zelf als hardste hoor!
 
Quote
RE: Mag humor als...
Ivy  schreef op: 21-07-2012 11:02:46
Als men grappen over mij of een doelgroep waar ik toe behoor maak, kan ik daar heel vaak zelf wel om lachen. Tenzij het om geloof gaat, daar houd ik dus niet van.

Toch begrijp ik niet dat mensen vaak niet grappiger kunnen zijn dan het grappen maken over andere mensen. Zeker als het over cabaretiers gaat bijvoorbeeld.

 
Quote
RE: Mag humor als...
Jen9  schreef op: 21-07-2012 11:04:34
Waarom is geloof anders? Ik vind het niet getuigen van respect als mensen mij proberen te bekeren.. dan bekritiseer je mijn levenswijze, maar ik ga me daar ook niet druk over maken...
 
Quote
RE: Mag humor als...
Jen9  schreef op: 21-07-2012 11:05:29
Mogen grappen over adhd dan wel.. dat vind ik persoonlijk "erger" , vind ik ook prima kunnen hoor, ik houd van harde humor, maar mensen met adhd hebben daar niet voor gekozen, om maar eens een voorbeeld te nomen he?
 
Quote
RE: Mag humor als...
M&j  schreef op: 21-07-2012 11:21:10
Maar niet alle christenen ervaren zulke grappen als kwetsend, er zijn er genoeg die er de grap van inzien. Ik hoor ook genoeg grappen die ik niet leuk vindt maar daarom mag iemand ze nog wel maken.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Jen9  schreef op: 21-07-2012 11:23:13
oohh..meer dan genoeg..gelukkig wel! Ja, dat vind ik ook..zo vind ik onderbroekenlol tenenkrommend..maar maak ze gerust!
 
Quote
RE: Mag humor als...
M&j  schreef op: 21-07-2012 11:27:17
Ja en sommige cabaretiers vindt ik vreselijk maar dan kijk ik maar niet.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Anna28  schreef op: 21-07-2012 11:57:56
Ik vind het verschil gewoon erg zitten in het feit of het je diep persoonlijk raakt.

Grappen over God bv: als je iemand tot diep in je hart lief hebt, alles voor die persoon over hebt, dan is het vreselijk als anderen daar grappen over maken. Zeker als het gaat over zijn meest heilige daad ooit.
Zie het als: er wordt een heel misplaatste grap gemaakt over je vader waar je ontzettend veel van houdt.
Dat doet pijn.

Grappen over algemenere dingen vind ik geen probleem. Bevolkingsgroepen enzo. Grappen over blondjes, dikke mensen of weet ik veel, vind ik allemaal prima. Terwijl ik zelf een blonde dikke meid ben Maar dat zijn geintjes.
Maar: kom niet aan mijn vader!! Want oh dan kwets je me.

Zie het zo.

Ik kijk ook nooit naar carbaretiers (behalve najib amhali) omdat ze zo grof zijn over de bijbel en het geloof. Mij doet dat pijn, ik voel dat vanbinnen.
Najib houdt het algemener, die haalt iedereen door de molen qua bevolkingsgroepen. Maar zelden dingen over het geloof.

Waarom reageren moslims zo extreem op heel kleine dingen zoals een tekeningetje of grapje? Omdat het hun raakt, het gaat om hun God. En mensen accepteren dat beter, hebben daar respect voor> de nederlandse regering houdt zelfs rekening met ze, want oh wee als je hun god beledigd.
Maar de christenen moeten wel alles horen.... denk je dat Hans teeuwen in een voorstelling grapjes zou maken over Allah en de profeet? Dan wordt hij een dag later neergeknalt....
Moet daarom de God van de christenen het altijd maar ontgelden? Vind het gewoon niet juist.

Maar das mijn mening

 
Quote
RE: Mag humor als...
Alice  schreef op: 21-07-2012 12:06:15
Hmmm Hans Teeuwen heeft wel heel erg grove dingen gezegd over Moslims, dus dat klopt niet helemaal.

Vind het daarom nog niet juist hoor.

Grapjes maken ten koste van een ander, is heel makkelijk, je hebt de lachers vaak op je hand. Slimme en gevatte grappen maken is veel moeilijker.

Maar er is een verschil tussen spotten en te ver gaan.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:13:44
Nope, niet een pissende agent.

Dit was er een van een bellende agent achter het stuur. Hij zou aan het rijden zijn maar heeft geen handen aan het stuur, in de auto erachter zie je ook niemand zitten (die ook op de weg zou staan) en geen handen naar het stuur toe, en verderop zie je pas een auto op de weg. Er lijkt ook geen beweging in de auto te zitten maar kan daar geen zekerheid over geven.

Nu gaat deze foto rond op het internet dat je weer mag bellen achter het stuur. Ik snap de grap, dat is dus het hele punt niet (heb wel over die plassende agent gehoord, ik snap die humor ook)

MAAR kijk je vervolgens rond dan blijkt dat veel mensen dit direct voor waar aannemen, elkaar helemaal opfokken, en ik heb de eerst reactie dus al te pakken op ons persoonlijk gericht omdat mijn man agent is. Sterker nog, mijn zoon heeft er ook al 1 te pakken van een kind waarvan de ouders anti politie zijn.

Die zijn niet geinteresseerd in of het waar is of niet, dit voed de haat die ze hebben...

Ik vraag me dan af: is het slim dat soort humor te doen, omdat we weten dat mensen die al negatieve gevoelens hebben hierdoor gevoed zijn en vel er op lijkt dat het helemaal niet echt is, of moet het kunnen waarbij mensen zoals ik en mijn zoon de nare gevolgen ervan ondervinden, en zijn wij met onze humor niet verantwoordelijk voor hoe anderen er mee omgaan.

Snap je wat ik bedoel?

Dus ik mag het delen, dat een ander mij wil lastigvallen ermee die het bijvoorbeeld bij jou leest, dat is niet mijn probleem.

Ik persoonlijk zeg dan: sommige dingen post ik niet omdat ik weet dat het gevolgen kan hebben voor anderen. Zou een brandweerman, iemand in de verpleging, of zoals in de kinderopvang iemand wat fout doen en er komt een grap over, dan post ik hem dus niet (in principe, want eerlijk is eerlijk, ik zal het soms ook niet van tevoren zien en dus ook gewoon fouten maken) omdat ik weet dat er ook mensen zijn die niet zelf nadenken en gewoon dingen klakkeloos als waarheid aannemen.

Moeilijke is dat ik van al die politie dingen de lol zo goed snap, en eigenlijk is het gewoon ontzettend grappig. Maar ik ben soms best zat van die mensen die menen dat ze anderen ermee lastig mogen vallen. En dat blijkt dus ook met mensen in de kinderopvang te gebeuren bijvoorbeeld (hoorde ik laatst van een kennis van mij)...

Iemand zei hier: ik heb er geen moeite mee als een hele groep op de hak wordt genomen. En in zekere zin sta ik daar achter, dan is het voor mij ook lollig. Alleen sommige mensen laten het niet bij een lolletje... En daardoor ben ik niet meer voor sommige humor
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:16:36
Het grapje van Son:

Ik snap dat als je niet gelovig bent dat het grappig kan zijn. Mij raakt zoiets heel diep. God is voor mij heilig. Dan is zo'n grapje not done.

Christelijke humor vind ik heerlijk, doe ik ook gewoon. Maar je kunt te ver gaan. Voor mij gaat dit te ver, maar ik snap in zekere zin de humor wel (moeilijk uit te leggen) maar voor mij is het gewoon niet grappig.

 
Quote
RE: Mag humor als...
Son  schreef op: 21-07-2012 12:16:51
Ik denk ook niet dat de foto als grap geplaatst is maar als "pesterij" of als vingerwijzend.
Daar zit denk ik het verschil.
Wat was dat met kinderopvang als ik vragen mag ?
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:20:13
Ik denk dat velen het wel als grapje plaatsen, en ik vind het ook niet erg als daar grappen over komen net als de plassende agent. Het is meer de nawerking.

Van de kinderopvang, er was kennelijk een mop geweest over waaraan je een pedofiel in de kinderopvang kan herkennen. En daar werd deze nu op aangesproken omdat hij er aan voldeed en dat in elke grap een kern van waarheid zit... Tja, daar zit je dan met je passie voor het vak. Dan denk ik: mens, waar ben je mee bezig?
 
Quote
RE: Mag humor als...
Son  schreef op: 21-07-2012 12:25:19
Dat is slecht ja.
Mensen moeten een grap een grap laten.
En over "mijn" grap...ik zou hem hier nooit voor de lol hebben geplaatst hoor, was benieuwd wat mensen vinden. En het was zeker mijn intentie niet om mensen te raken/kwetsen.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Alice  schreef op: 21-07-2012 12:25:32
Ik snap je redenering Boterbloem. Vind het bijzonder triest dat zowel jij als je zoon, de steken krijgen naar aanleiding van zo'n grap.
Op zich is er niets mis met die foto en kan ik ook zien waarom het grappig is. Maar inderdaad heel jammer dat de haat hiermee gevoed wordt.
Vind 't wel eigenlijk niet de verantwoordelijkheid van de grappenmaker. Vind het niet een reden om humor op deze manier te bannen. Wel vind ik dat de mensen die het niet snappen... tja.. wat moet je eigenlijk met zulke mensen. Ze zijn te stom om 't ooit te snappen.

Puur uit interesse, wat vinden de gelovige dames van deze grap:

 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:26:09
Vind het zelf overigens echt een heel moeilijk punt, merkte ik in de andere discussie ook al. Want feitelijk zou de humor gewoon moeten kunnen. Het probleem ligt in die zin bij degene die er fout mee omgaat...
Alleen waar ligt uiteindelijk onze verantwoording...

Beetje net als inbreken. In principe hoor je je deuren open te kunnen laten want anderen moeten van je spullen afblijven, maar om de ander geen kans te geven doen we de deuren toch maar op slot. Dus zelf ondernemen we wat (of dus juist niet) om het foute van de ander te voorkomen. Dat idee een beetje.

Maar waar trek je de grens?

Zoals de grap van Son: ik zou wel een opmerking geven erover. MAAR ik het zou niet in mij opkomen om het haar te verbieden die grap te maken. Ik vind het geen grap, maar ieder mens heeft een eigen mening, mond en verantwoordelijkheid gekregen om daar mee te doen wat hij denkt wat goed is/ wat kan/ wat hij wil vertellen.

Vind het echt moeilijk. Vind het wel super al die meningen hier te lezen, maar voor mijn gevoel lees ik bijna evenveel verwarring hihi.

Want inderdaad: wanneer kwets je iemand, wanneer voel je je gekwetst? Voel je je ook te snel gekwetst enzovoort?

Bij een christelijke grap die te ver gaat heb ik niet het gevoel dat ze dat doen om mij te raken, maar iemand kan er volgens ook weer fout mee omgaan waardoor het mij wel kan gaan raken (dat ik raar benaderd ga worden...)

En dat van de politie: ik geloof niet dat mensen in mijn lijst het erop zetten om mij te raken, feitelijk raakt het mij helemaal niet en kan ik er om lachen. Maar zie ik de extreme reacties van sommigen dan raakt het mij wel, helemaal als ze mij persoonlijk gaan aanspreken. Dan denk ik: bekijk die foto nog eens goed, er is zoveel waaraan je kunt gaan twijfele. Misschien is het zo, misschien niet. Maar zat mijn man achter het stuur? Zat er een perfecte robot achter het stuur? Werk ik bij de politie? Waarom spreek je mij dan aan?

Snappie?
 
Quote
RE: Mag humor als...
Jen9  schreef op: 21-07-2012 12:29:08
Hans Teeuwen is net zo grof over moslims en allah als over god en christenen... Anna28, ik kan dus merken dat je er niet naar kijkt...
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:30:00

Quote Alice:
Ik snap je redenering Boterbloem. Vind het bijzonder triest dat zowel jij als je zoon, de steken krijgen naar aanleiding van zo'n grap.
Op zich is er niets mis met die foto en kan ik ook zien waarom het grappig is. Maar inderdaad heel jammer dat de haat hiermee gevoed wordt.
Vind 't wel eigenlijk niet de verantwoordelijkheid van de grappenmaker. Vind het niet een reden om humor op deze manier te bannen. Wel vind ik dat de mensen die het niet snappen... tja.. wat moet je eigenlijk met zulke mensen. Ze zijn te stom om 't ooit te snappen.

Puur uit interesse, wat vinden de gelovige dames van deze grap:


Dat vind ik dus echt humor haha. Zo was er ook een grap over de regen. In de bijbel noemden ze het de zondvloed, wij noemen het zomer. Daar kan ik dus echt om lachen. Ik vind christelijke humor heerlijk.

Maar nu heb je ook zo'n programma. Daar zie ik dan voorstukjes van, iets van christian bitches ofzo? Daar zitten echt wel leuke grapjes in, maar veel gaat me ook echt te ver. Dan denk ik: waar ben je mee bezig? Dat is gewoon het geloof belachelijk maken en heeft niets te maken met het geloof op de hak nemen of wat dan ook. Compleet doorgeslagen en daardoor voor mij persoonlijk alles behalve grappig meer.

Maar gewoon een grap op z'n tijd, waarom niet?

Onze voorganger (kaalgeschoren) zegt vaak: Weet je wel dat God alle haren op je hoofd geteld heeft? Ik heb het Hem even makkelijk gemaakt Ik hou er van. Ik denk dat God er ook om lacht. Hij heeft uiteindelijk humor uitgevonden (geloof ik dan).

Maar ik denk dat je moet kijken: wanneer is het nog humor, wanneer is het spotten. En het eerste vind ik leuk, het laatste niet.
 
Quote
RE: Mag humor als...
M&j  schreef op: 21-07-2012 12:31:33
Hé is dat die foto met op de achtergrond het bastion hotel? Die is in Dordrecht genomen en volgens mij, als ik het goed zie staat die auto op de parkeerplaats. Ik fiets daar bijna dagelijks voorbij.


Als grap vind ik hem kunnen maar het is niet normaal dat mensen dit serieus nemen, en al helemaal niet om te gebruiken om te pesten. Maar goed, dat zijn mensen die vinden overal wel een stok om mee te slaan. Niet de foto is het probleem maar wat mensen er mee doen.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Jen9  schreef op: 21-07-2012 12:33:34
Ik heb die christian bitches niet gekeken, houd niet van die Amerikaanse vrouwenseries.. Mar wat ik erover las was dus juist dat die schijnheiligen op de hak genomen worden, niet het geloof.. Maar ik heb niet gekeken hoor, heb er alleen over elezen...
 
Quote
RE: Mag humor als...
Son  schreef op: 21-07-2012 12:34:05
@ boterbloem, En hoe vind je dat flmpje dan van Hans teeuwen ?
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:34:26

Quote m:
Hé is dat die foto met op de achtergrond het bastion hotel? Die is in Dordrecht genomen en volgens mij, als ik het goed zie staat die auto op de parkeerplaats. Ik fiets daar bijna dagelijks voorbij.


Als grap vind ik hem kunnen maar het is niet normaal dat mensen dit serieus nemen, en al helemaal niet om te gebruiken om te pesten. Maar goed, dat zijn mensen die vinden overal wel een stok om mee te slaan. Niet de foto is het probleem maar wat mensen er mee doen.Je laatste zin ben ik het helemaal mee eens. Het lijkt idd erop dat de auto geparkeerd staat, ook hoe de andere auto er naast staat en dat die leeg lijkt (kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen). Dus ik zie daar persoonlijk de humor van in. Die foto is zo knap genomen dat op het eerste oog gewoon lijkt dat de agent aan het bellen is tijdens het rijden. Best knap gedaan eigenlijk maar het is de uitwerking... Is het slim om dan te verspreiden he? In in hoeverre is ze (on)herkenbaar. Je zult haar maar zijn en telkens moeten uitleggen dat je geparkeerd stond (als het zo is) en dan zullen er nog genoeg zijn die dat eruit lullen vinden..
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:35:09

Quote jen9:
Ik heb die christian bitches niet gekeken, houd niet van die Amerikaanse vrouwenseries.. Mar wat ik erover las was dus juist dat die schijnheiligen op de hak genomen worden, niet het geloof.. Maar ik heb niet gekeken hoor, heb er alleen over elezen...


Ik dus alleen de voorstukjes gezien, dus een eerlijk beeld heb ik er ook niet over. Nadeel is alleen dat het mij niet trekt om te kijken, maar misschien toch maar eens doen voor een goed beeld.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:35:23

Quote son:
@ boterbloem, En hoe vind je dat flmpje dan van Hans teeuwen ?


Nog niet gezien, ik zal eens kijken
 
Quote
RE: Mag humor als...
Suus  schreef op: 21-07-2012 12:41:03
Mijn visie is dat je overal een mening over mag hebben, je hoeft hem alleen niet altijd te ventileren. Het ventileren van je mening is soms onderegschikt aan wat het bij iemand aan richt.

Daarnaast is er een verschil tussen humor en bespotten.

Het vb (van Son geloof ik?) vind ik onnodig. De maker van de grap geeft waarschijnlijk geen betekenis aan Jezus en het kruis, voor veel mensen heeft dat een enorme betekenis en daar moet je geen grappen over maken zoals deze. Als je nietgeloofd hebben die 2 symbolen geen waarde, maar je hebt wel rekening te houden met de mensen voor wie dat wel geldt.

 
Quote
RE: Mag humor als...
Suus  schreef op: 21-07-2012 12:44:11
Sorry, net laadde deel 2 niet dus had niet door dat dat er was.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 12:59:32

Quote son:
@ boterbloem, En hoe vind je dat flmpje dan van Hans teeuwen ?


Een combinatie tussen humor en spotten. Sommige dingen kan ik echt om lachen, een aantal dingen gaat mij veel te ver. Bijvoorbeeld aan het eind zeggen: Jezus bedankt, terwijl veel in de zaal niet zullen geloven en het wel uitspreken. Voor hen geen betekenis dus dan kan het, voor mij een brok in de keel, je weet niet tegen Wie je het hebt. Dat vind ik de reinste spotterij. Maar sommige stukjes heeft hij ook wel geniaal in elkaar geflanst tot een stukje humor, kan ik ook echt wel om lachen.

Maar over all: not done (mijn mening). Ik vind het te ver gaan. Maar ik zal ook niet snel bij Hans Teeuwen zitten. Doe mij Herman Boon maar haha.

En over een mening hebben: ik vind ook dat iedereen een mening mag hebben. En in goede gesprekken vind ik zelfs dat die geuit mag worden, met wederzijds respect. Mensen mogen echt wel tegen mij zeggen waarom ze iets van God vinden, zolang ze ook gewoon luisteren naar mijn mening en wat mijn visie er over is. Ik niet over hen heenwalsen, zij niet over mij.

Kan dat niet, dan moeten we onze mening voor ons houden. Soms raakt iets van het geloof mij zo diep dat ik beter mijn mond kan houden. Niet dat ik grof zou worden, maar het gesprek zou zo diep gaan wat compleet nutteloos is als de ander er van overtuigd is dat Jezus niet bestaat. Dan kan ik beter mijn mening voor mij houden omdat het meer kapot maakt dan dat het ten goede zou komen.
 
Quote
RE: Mag humor als...
M&j  schreef op: 21-07-2012 13:08:59
Ik vind het geniaal zoals hij de bijbel door elkaar flanst maar op het einde kromde mijn tenen ook en ik geloof geeneens.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Gaya  schreef op: 21-07-2012 13:24:34
Humor is m.i. heel persoonlijk. De een heeft weinig humor, de ander veel. Sommige maken grappen de hele dag door, een ander eigenlijk nooit. Bij de een is ook daadwerkelijk alles grappig, bij een ander haal je je wenkbrauwen op als die een grap probeert te maken, terwijl je buurman of buurvrouw het wel grappig vind.
Een grap is dus nooit voor het hele publiek leuk. Er zijn altijd mensen die het geen humor vinden of zelfs kwetsend.

Wat mij betreft mag een hoop gezegd worden. Ook als ik dat zelf niet leuk vind.
Ik heb hier op het forum al wel eens laten vallen dat ik me bezig houd met hekserij. Nou de grappen zijn bij sommige in mijn omgeving niet aan te slepen hoor .
Mijn man heeft een sprookjeshuwelijk met een heks op de bank. Zulke dingen. Meestal kan ik er wel om lachen en gelukkig mijn man ook.
En zo kan ik ook lachen om het plaatje over Mozes. De grap van Jezus vind ik behoorlijk smakeloos en weer totaal geen humor.
Tja. ligt dat dan aan de persoon die de grap vertelt, aan de grap of aan mij?
Wat mij betreft is het toelaatbaar zolang mensen kunnen inzien dat het een grap is. Bedoeld om te lachen, niet om te kwetsen.
Zodra er venijn in de grap ligt of te maken heeft met situaties waarbij emoties om de hoek komen kijken (afschuwelijke situaties in het nieuws bijvoorbeeld) ga je al snel te ver denk ik. Dus daar ligt voor mij de grens.
En ook vind ik dat je te ver gaat als je van te voren al weet dat je iemand ermee kwetst en het wel persoonlijk tot diegene richt. In het geval van Boterbloem vind ik dat ze haar en zeker haar zoon er niet bij moeten betrekken. Ze "moeten" al zo vaak opboksen tegen de vooroordelen over politieagenten. Daar hebben ze niet voor gekozen.

Ik weet niet of er nu wat zinnigs staat maar ik heb in ieder geval geprobeerd te omschrijven wat ik van humor vind....geloof ik....

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Mag humor als...
Naam
Bericht