Menu
 

Topic:

Dikke kinderen

Margaretha  schreef op: 12-07-2012 23:40:24
Weer een reden gevonden om kinderen via een omweg bij hun ouder(s) weg te halen. De overheid is hier de schuldige omdat ze eerst willens en wetens een goede natuurlijke suikervervanger tegenhouden en suiker, glucosestroop en andere zoetmiddelen toestaan in de voeding waar winst uit is te halen en dan de schuld in de schoenen van de ouders steken. Ook allerlei E-nrs die voor veel kwaad zorgen voor de gezondheid mogen nog steeds gebruikt worden. En dan maar iedereen vol blijven stoppen met medicijnen om de opgelopen schade weg te moffelen. Symptoombestrijding daar is men goed in maar niet kijken naar de oorzaak. De schuldige dat zijn toch echt niet de verzorgers die ook slachtoffer zijn van onze maatschappij alhoewel ik wel vind dat wijzelf eens op moeten komen voor onze eigen gezondheid en ons niet alles moeten laten gebeuren. En voor Buro Jeugdzorg is het alleen maar Big Business want die halen maar wat graag kinderen bij hun ouders uit huis. Wij kunnen dat weten. Maar verantwoordelijkheid nemen voor de echte problemen dat is er niet bij, dat wordt liever afgeschoven op anderen en dan nog veel meer problemen creëren. Hoezo onze gezondheidszorg te duur. Ik kijk daar niet van op hoor. Wie is hier nu verantwoordelijk voor alle bijkomende problematiek en frustraties. De overheid. Die laat dit soort dingen gebeuren en stelt ons als consument maar wat graag verantwoordelijk. Kassa.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Dikke kinderen
Jen9  schreef op: 13-07-2012 10:17:11
Alice, dat is erg achterhaald dat je osteoporose krijgt van melk drinken...
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 10:18:29
Denk dat dat een mening is Jen
Ik geloof er heilig in. Het wordt graag ontkracht ja.. maar denk puur om economische redenen.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Jen9  schreef op: 13-07-2012 10:22:27
Dat denk ik niet, nieuwste onderzoeken wijzen dat uit..maar idd, af en toe weet je niet meer wat je moet geloven. Er stond, ik denk zo'n 2 weken geleden een artikel over in de krant... Iniet dat dat heilig is), maar daar stond dus ook in dat t onzin is dat t osteoporose veroorzaakt, dat had een beaaplde reden, maar weet niet meer precies hoe of wat..
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Ania  schreef op: 13-07-2012 10:22:36

Quote SismvNick:
gedaan ania



Bedankt!
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 10:23:31
Voedingscentrum zal dat wel weer achterhaald noemen ja haha.
Maar op de site van osteoporose-info.nl, vind je dit nog steeds:

Zuivelproducten zijn voortdurend onderwerp van, vaak tegenstrijdige, voedingsadviezen.
Het advies om melk te drinken tegen osteoporose wordt tegenwoordig steeds vaker in twijfel getrokken. Zuivelproducten bevatten behalve calcium ook veel verzadigde vetzuren en dierlijke eiwitten. Dit kan weer meer calcium uitscheiden. Bij vetarme zuivelproducten is het eiwitgehalte hoger omdat een deel van het vet is verwijderd. Maar hoe hoger het eiwitgehalte, hoe meer calcium verloren gaat en hoe groter het risico voor uw botten is. Vetarme producten mogen dus goed zijn voor uw hart, ze zijn zeker niet beter voor uw botten. Zuivelproducten als kaas, melk, room bevatten het eiwit caseïne. Het gehalte caseïne in koemelk is driehonderd keer hoger dan in moedermelk. Onze spijsvertering is niet berekend op deze koemelk. Een bijkomend probleem is dat koeien antibiotica en hormonen krijgen om hun groei te versnellen en de melkproductie te verhogen. Een generatie geleden gaf de gemiddelde koe 9 liter melk per dag; nu is dat 56 liter.

Het is opvallend dat botontkalking het meest voorkomt in landen waar consumptie van zuivel juist hoog is. Een onderzoek van de Harvast Medical School, gepubliceerd in American Journal of Public Health, waarbij 120.000 vrouwen gedurende 12 jaren werden gevolgd, toonde aan dat bij vrouwen die minimaal twee glazen melk per dag dronken, 45% meer heupfracturen voorkwamen vergeleken met de andere deelnemers. Mogelijke verklaringen voor de negatieve effecten van melk zijn de verkeerde verhouding tussen calcium, magnesium en fosfor, de verzadigde vetten, de bijdrage aan een overschot van dierlijk eiwit, het binden van maagzuur door melk en het feit dat een groot gedeelte van het calcium in melk gebonden is als het anorganische calciumcarbonaat. De zure zuivelproducten zoals biogarde kwark en yoghurt zijn een stuk beter.


Nu wil ik niet zeggen dat alles wat je op 't internet vindt, juist is hoor. Zoveel bronnen als er zijn die zeggen dat melk goed is, zoveel zijn er ook die het tegenspreken.
Maar degene die zeggen dat het goed is, hebben over het algemeen een economisch voordeel erbij en ben ik minder geneigd te geloven.
Ook als je logisch nadenkt.. kom je toch tot de conclusie dat melk van een koe niet bedoeld is voor (volwassen) mensen, maar voor een kalf.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 10:33:01
Tis niet echt een goudmijn, het hele plan is een beetje tegen de overheid gaan keren. In de jaren 30 is men melk zo enorm gaan promoten, omdat er op dat moment een crisis was en een overschot aan melk. Daarom werd het tot supergezond gebombardeerd en wij moesten 't opdrinken. Zo kwam ook de schoolmelk tot stand, bedacht door het Zuivelbureau.. opgericht in 1934.. door..... de melkindustrie zelf.

Nu kunnen ze ook gewoon niet meer terug, zoveel koeien zijn er en zoveel mensen volledig afhankelijk van de melkindustrie.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Jen9  schreef op: 13-07-2012 10:34:54
t was geen Nederlands onderzoek.. En t is idd geen goudmijn, verre van dat!
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-07-2012 10:38:08
Ik geloof niet dat kinderen uit huis worden geplaatst alleen maar omdat ze te dik zijn er zal vast meer spelen. En ik vind het net zo ongezond dat kinderen die toevallig geen aanleg hebben veel snoep en koek krijgen. Ik ken een familie (ze staan heel dicht bij me) waarbij de kinderen allebei dun zijn maar die constant snoep krijgen als ze wakker worden om 23.00 en komen naar beneden krijgen ze chocola... Ze worden er alleen niet dik van maar hebben heel veel gaatjes en al kiezen getrokken. Dat vind ik net zo fout.

Zelf eet ik teveel en dat weet ik ook maar bij mijn kinderen let ik heel goed op en gelukkig vraagt mijn zoon ook nooit om snoep, sintmaartensnoep gooi ik zelfs na en paar maanden weg omdat het niet op komt.

Als een heel gezin te dik is dan denk ik toch dat het bij de ouders ligt. Zoals dat meisje bij "help mijn kind is te dik", waarvan de moeder elke dag pas om 20.00uur thuis is en de kasten vol lekkers liggen, zo ontzettend zielig voor dat kind bah wat heb ik me geërgerd aan de houding van die moeder!
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 10:38:29
Ja oke Jen, maar nederland is niet het enige land dat meedoet aan de charade.
Maar goed.. mij overtuig je er niet van, hier komt 't niet binnen. Enkel in de vorm van chocolade haha.
Maar een pak campina zul je hier nooit in de koelkast vinden. Ben er van overtuigd dat dat mijn gezondheid enkel ten goede komt.
Maar als iemand anders wel melk drinkt, heel goed! Houdt in elk geval de economie draaiende.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Mitch  schreef op: 13-07-2012 10:40:48
Wat drink jij dan als melk?
Of voor je aardappelpuree/sausjes/toetje/brood etc?

of neem je wel yoghurt en zo? Dat is toch ook melk, boter is ook van melk gemaakt?

bedoel het niet aanvallend hoor lol wil echt weten hoe je het dan wel doet?
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Veerle  schreef op: 13-07-2012 10:41:45
Het gaat om plus minus 900 Amsterdamse kinderen die echt veel te dik zijn en een gezinscoach krijgen om hun leefstijl te verbeteren.
Op de radio vanmorgen. En of dit een plan is of daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden heb ik niet goed begrepen.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Jen9  schreef op: 13-07-2012 10:43:34
Nina, ze werden onder toezicht gesteld, niet uit huis geplaatst..lijkt mij dus niks mis mee..prima dus.

Alice, krijgen je kidneren wel melk? Geen aanval trouwens..
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 10:46:29
Ik heb een melk van kokos. Dat smaakt niet naar kokos en kun je gerust gebruiken voor je cornflakes, in de koffie, in de aardappelpuree etc.
Toetjes eten we hier enkel in de vorm van fruit. Zuivel remt de ijzeropname, dus is sowieso geen goed idee om na je maaltijd te nemen.
Qua boter heb ik altijd margarine. Vind het kiezen uit 2 kwaden.. zowel roomboter als margarine vind ik een slechte keus, maar je moet toch wat. Meestal gebruik ik olie om te koken (arachide)
Voor op brood dus margarine, maar met veel dingen smeer ik dat er niet eens op.

Verder is er ook nog amandelmelk, havermelk, rijstmelk (en sojamelk, maar dat koop ik ook niet)
Pannekoeken met amandelmelk zijn bvb hartstikke lekker.
Voorheen hadden we ook nog moedermelk.. maar die voorraad is helaas op.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 10:47:56
Jen.. nee, geen zuivel van dieren. Wel plantaardig en borstvoeding.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Jen9  schreef op: 13-07-2012 10:50:34
Hihi, die voorraad is hier ook op, maar daar ben ik alleen maar heel erg blij mee!
Ik denk trouwens dat t ene lijf meer behoefte heeft aan melk dan de andere.. Mijn jongste vindt t niet lekker, en dat zal dan wel met een reden zijn denk ik.. 1 glas yoki of yoghurt per dag vindt hij lekker, daarna niet meer... De oudste drinkt 2 glazen karne en 1 keer vla of yoghurt
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Mitch  schreef op: 13-07-2012 10:59:30
Kokosmelk ja dat was het idd, heb je ook verteld stom.
Want toen wist ik weer dat ik misselijk werd van kokos hahaha.
Maar soya was eerst iedereen ook vol van en nu krijgen mensen er ook steeds meer enge ziektes van, dus dan vraag ik mij af wat dan wel goed is.

 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 11:08:39
Je proeft echt totaal geen kokos hoor, het wordt geperst uit 't vruchtvlees van de kokosnoot en vermengd met water.
Qua smaak komt 't overeen met koemelk. Heel neutraal van smaak dus.
De kokosmelk of room die je in de toko krijgt (of in de supermarkt bij de aziatische afdeling) smaakt wel echt naar kokos.

Ik heb ook niet alle wijsheid in pacht helaas, maar na alles wat ik gelezen heb over melk (en dat is heel veel), haal ik het niet meer in huis. Zelfs al is maar 10% waar van wat men schrijft, blijf ik bij dat standpunt.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Mitch  schreef op: 13-07-2012 11:11:09
Welk merk kokosmelk heb jij dan?
Ik wil het best eens proberen.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 11:17:16
Ze mogen me inmiddels wel divident gaan uitbetalen hihi
Het is deze:



Op hun site lees je er meer over: http://www.karadairyfree.com

Bij ons hebben ze het gewoon in de supermarkt. Maar weet niet of dat bij jullie ook zo is.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Jen9  schreef op: 13-07-2012 11:29:46
Wat zijn de gunstige effecten hiervan? Ben wel nieuwsgierig. Kalkopname?
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Mitch  schreef op: 13-07-2012 11:32:15
Het is hier dus niet te krijgen, althans ik vind het niet.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 11:34:42
Er zit calcium en vit D in ja, maar dat is niet echt waarom ik het doe. Als je gezond eet en genoeg naar buiten gaat, kom je wel aan je calcium en vit D.
Het is om dingen te maken zoals aardappelpuree, of sausjes, of iets om in mn muesli te doen.
Ook maak ik er ijs van, kun je er pannekoeken mee bakken en gebruik ik het in de smoothies van mn zoontje
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 11:37:39
Mitch, ze hebben ook van die kleine drinkpakjes.. als je wilt, kan ik je wel eentje opsturen? Zou denk ik wel door de brievenbus moeten passen.
Kun je 't proeven en als je 't niks vindt, weet je dat je niet verder op zoek hoeft te gaan.
Denk dat er wel plaatsen zijn waar ze het verkopen of zouden willen afnemen als mensen er om vragen.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Mitch  schreef op: 13-07-2012 11:46:42
Jumbo ja?
Zal het daar eens vragen, daar koop ik altijd de boodschappen haha.

Alice bedankt voor het aanbod maar ik ga het wel gewoon proberen bij de winkels.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Sennamvyent  schreef op: 13-07-2012 11:51:04
Wat zal Thomas slank blijven, zonder fructose en dus zonder heel veel suikers en zoetstoffen

Nee serieus hoor, het blijft idd de verantwoordelijkheid van de ouders. Als je goed zoekt kun je aardig wat goede vervangers voor ongezonde producten vinden. Helaas vaak wel aardig aan de prijs...
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Mitch  schreef op: 13-07-2012 12:00:53
ow mooi want ik moet steeds voor andere spullen weer naar de supercoop... zal meteen ene lijstje maken
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Alice  schreef op: 13-07-2012 12:06:10

Quote SennamvYenT:
Wat zal Thomas slank blijven, zonder fructose en dus zonder heel veel suikers en zoetstoffen

Nee serieus hoor, het blijft idd de verantwoordelijkheid van de ouders. Als je goed zoekt kun je aardig wat goede vervangers voor ongezonde producten vinden. Helaas vaak wel aardig aan de prijs...



Thomas wordt de gezondste jongen van Nederland haha!
Nee, maar klopt wel wat je zegt.. de goede producten zijn duurder.
Maar 't ook weer waard vind ik. Maar als je geen geld hebt om 't je te veroorloven, is dat wel moeilijk.
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Sennamvyent  schreef op: 13-07-2012 12:11:56
En dat laatste wordt denk ik een steeds groter probleem. Meer en meer mensen komen in financiele nood. En op boodschappen kun je vaak aardig wat besparen
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Boterbloem  schreef op: 13-07-2012 12:13:53

Quote jen9:
Lekker... oh, en bramen kan je straks zelf plukken, die kom je al snel tegen..inmaken en met een beetje mazzel heb je genoeg jam voor het jaar.. wel suiker, maar ook vitaminen, dus behoorlijk geond broodbeleg! In die tijd vind je ook veel hazelnoten, plukken tijd laten drogen (echt wel een paar weken), en voila weer een gezond iets waar je maanden lol van hebt. en leuk om met t hele gezin te doen!



Ik ben dan zo stads dat ik denk: wat als het giftig is en ik denk alleen maar dat het gezonde bramen of hazelnoten zijn Dat is net als in Scheveningen, daar plukten mensen ik meen rucola uit de duinen... Ik durf dat dus echt niet he!

Wel eten we hier zelfgevangen paling of als mijn man zoiets vindt, die heeft er ook meer verstand van. Ik moet me daar toch eens in gaan verdiepen, scheelt zoveel! We hebben ook een stuk tuin nu waar we onze eigen aardbeien in poten. Dit is waarschijnlijk ook het laatste jaar zandbak en mijn man en ik hebben het er over om een stuk tuin tegelloos te maken en daar een groententuin van te maken. We hebben een grote tuin dus het zou prima kunnen... Goed voor de kinderen (en mij) om te zien hoe alles groeit enzo, tegelijkertijd lekker groenten uit eigen tuin...
 
Quote
RE: Dikke kinderen
Boterbloem  schreef op: 13-07-2012 12:16:10
Zo zou ik eigenlijk wel biologisch vlees willen kopen... Alleen is dat zo verschrikkelijk duur... Vleesvervangers evenzo. En van noten in de rijst worden de anderne hier niet vrolijk. Een ei bij de spinazie of andijvie vinden ze dan wel weer lekker..
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Dikke kinderen
Naam
Bericht