Menu
 

Topic:

werken in gezin met hiv?

A. Noniem  schreef op: 11-07-2012 15:15:17
ik ben onlangs gestart met werken in een gezin waarbij een gezinslid hiv besmet blijkt te zijn. ik kan er natuurlijk niet teveel over zeggen ivm privacy. Ik werk als hulp en kom dus overal in/bij. Ik hoef geen was te doen en het is er altijd erg netjes. nu weet ik hoe je besmet kunt raken, bloed en speeksel, maar omdat ik zelf kleine kinderen heb voelt het ook wat dubbel. Moet ik mijn werkmethode aanpassen? zal ik handschoenen gaan dragen? tja wat zouden jullie doen is dus de vraag, zou je erg op je hoede zijn, zou het je niets doen of zou je zelfs stoppen met werken? ik weet dat er bij de thuiszorg organisaties specieale protocollen voor zijn maar is dat voldoende? deze informatie is pas bekend geworden nadat ik er ben gaan werken en het gezin heeft het zelf kenbaar gemaakt. ze zijn erg begripvol en open erover. wat ik ook doe, ze vinden het goed.
 
Quote
Navigatie
RE: werken in gezin met hiv?
Ladybug  schreef op: 11-07-2012 15:21:35
speeksel....... bloed en sexueel contact... niet door speeksel hoor!
 
Quote
RE: werken in gezin met hiv?
Alice  schreef op: 11-07-2012 15:26:02
Inderdaad.. het is niet overdraagbaar door speeksel.
Ik zou er gewoon blijven werken, zonder extra voorzorgsmaatregelen.
Tenzij je verpleegkundige bent ofzo en wonden zou moeten verschonen, dan zou ik wel extra oppassen en handschoenen dragen.
 
Quote
RE: werken in gezin met hiv?
Heleenmv2  schreef op: 11-07-2012 15:30:44
Ik sluit me aan bij bovenstaande dames.
Mocht je bijvoorbeeld toiletten moeten schoonmaken, zou ik daarbij dus wel handschoenen dragen. Máár, dat zou ik in ELK gezin doen
 
Quote
RE: werken in gezin met hiv?
Ladybug  schreef op: 11-07-2012 15:32:02
Hahah ja Heleenmv2 dat heeft niks met HIV te maken dat zou ik ook idd doen bij ieder ander gezin.
 
Quote
RE: werken in gezin met hiv?
Karinmv3  schreef op: 11-07-2012 15:37:11
Inderdaad met schoonmaken van de wc en badkamer handschoenen aan en verder zou ik me er geen zorgen overmaken.
Ze zullen zelf ook wel goed opletten om te voorkomen dat de rest van het gezin besmet raakt, dus als het er daar zo netjes en schoon is denk ik dat het wel goed zit.
 
Quote
RE: werken in gezin met hiv?
Anitaleonora  schreef op: 11-07-2012 15:57:26
Bij ons krijg je dan handschoenen. overschoentjes en schorten om mee te werken. Dit is dan wel met Chemo, maar neem aan dat dat bij HIV ook voldoende is.. Ik zou er niet om stoppen.. Werk je via een thuiszorgorganisatie?? Dan zou ik daar eens navraag doen wat het protocol is..
 
Quote
RE: werken in gezin met hiv?
Fruitsalade  schreef op: 11-07-2012 17:49:11
Ik zou er gewoon blijven werken hoor. Ooit eens toneel gespeeld mete en vrouw die hiv had, en op het moment dat ze het vertelde wilde niemand meer wat van haar weten, zo sneu. Ik ben gewoon met haar om blijven gaan, ik zag geen rede om haar keihard te laten vallen
 
Quote
Navigatie


Reageren op werken in gezin met hiv?
Naam
Bericht