Menu
 

Topic:

Afschuw om pestfilmpje

Kittymv5  schreef op: 29-06-2012 10:19:42
vr 29 jun 2012, 07:38 (Telegraaf)
Afschuw om pestfilmpje

AMSTERDAM - In België is met afgrijzen gereageerd op een filmpje dat op internet is geplaatst, waarin een meisje dat op de bus zit te wachten zomaar wordt aangevallen door een ander meisje.



De moeder van het gepeste meisje heeft het filmpje op Facebook geplaatst om aandacht voor de kwestie te krijgen. Het incident gebeurde afgelopen dinsdag. Kayleigh Vandeleene uit Tielt zit op de stoep op de bus te wachten als ze plotseling wordt aangevallen. De dader trekt aan haar haren en slaat en stompt haar in elkaar.
De politie in België is een onderzoek gestart.De moeder van het gepeste meisje heeft het filmpje op Facebook geplaatst om aandacht voor de kwestie te krijgen. Het incident gebeurde afgelopen dinsdag. Kayleigh Vandeleene uit Tielt zit op de stoep op de bus te wachten als ze plotseling wordt aangevallen. De dader trekt aan haar haren en slaat en stompt haar in elkaar.
De politie in België is een onderzoek gestart.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Afschuw om pestfilmpje
M&j  schreef op: 01-07-2012 18:08:20

Quote Suus:
Maar als we ZO hard optreden tegen pestende kinderen...wat gaan we dan doen met treiterende collega's buren etc?



Misschien hebben wij dan geen treiterende collega's meer.
 
Quote
RE: Afschuw om pestfilmpje
M&j  schreef op: 01-07-2012 18:21:21

Quote Boterbloem:
Of dit meisje medelijden verdient?

Om wat ze doet moet ze straf hebben/ gevolgen dragen.

Maar heb wel medelijden dat mensen die volwassen zijn, waarvan de hersenen volgroeit behoren te zijn, zo onbezonnen te werk gaan door het leven van een kind te ruineren.

Die verwachten dat de hersens van een kind wel volgroeit zijn, maar met hun volle verstand het leven van een kind dat pest kapot maken.

Kortom: dat volwassenen met hun volle verstand zelfs pesten, wetende hoe erg de gevolgen zijn, en het bij de ander veroordelen...

En dan heb ik zelfs medelijden met die volwassenen: dat ze de splinter in het oog van de ander zien, maar hun eigen balk compleet missen...

Wat hier gebeurd staat niet in de verhouding met wat het pestende kind doet. En als we dat niet eens kunnen zien mogen we denk ik heel hard gaan twijfelen aan de inhoud van onze hersenpan... Dan ben je OF over emotioneel (maar geen reden om ook te pesten) OF er is echt iets heel goed mis (ook geen reden om te mogen pesten).

En zo krijgen we het pesten mijns inziens vooral de wereld in. Onbegrip voor de ontwikkeling van een kind, en ons eigen pestgedrag niet willen zien maar bij de ander veroordelen.

Je geeft zelf het voorbeeld... De kinderen leren van je.





Dit zijn de gevolgen tegenwoordig als je als bijna volwassenen geweld pleegt, dan kom je op internet met een filmpje en daar krijg je reacties op, mijn dochter van 11 weet dat en haar vriendinnen tot en met 15 weten dat ook. Dit meisje wist het ook maar maakt een andere keuze.

Nog steeds worden pesters uit de wind gehouden en daarom bestaat pesten nog, zolang volwassenen excuses verzinnen voor het gedrag van hun kinderen zolang blijft pesten bestaan.
 
Quote
RE: Afschuw om pestfilmpje
Alice  schreef op: 01-07-2012 18:51:09
Ben het toch niet met je eens M&j.

Pesten bestaat en zal ook altijd blijven bestaan. Straffen helpt niet, misschien tijdelijk. Maar je moet de oorzaak aanpakken. Die oorzaak is vaak dat degene die pest, onzeker is en op die manier zichzelf sterker wilt voelen. Door hem/haar te straffen, bereik je niets, enkel meer haat.

Als je geweld pleegt, krijg je een straf van de uitvoerende instantie (staat, of school, je werkgever etc) Daar hebben we ze voor, en daar moet het bij blijven.
We zijn de tijd voorbij dat mensen publiekelijk aan de schandpaal worden gehangen, gelukkig ook maar.
 
Quote
RE: Afschuw om pestfilmpje
Mamsie  schreef op: 01-07-2012 19:25:20

Quote roos:
Ohh ik ben het echt niet eens met alles wat er nu gebeurt hoor. Vind het afschuwelijk dat er doodsbedreiging ect zijn.Maar was dit niet gebeurt dan was dit pestertje vast door gegaan nu zal ze het vast niet meer doen. Hopelijk een hele goede leerschool voor alle pesters en denken ze nu eens heel goed na wat ze andere aan doen. Vind het namelijk nog al makkelijk gezegd dat de gepeste hier niks aan over hoeven te houden. Er moet maar eens hard opgetreden worden ten opzichte van pesters.



denk dat dit filmpje op internet zetten nog het meeste kapot maakt ook voor het meisje wat gepest is!

en het is inderdaad een keus om pesten als verleden tijd te beschouwen.
Echt niet makkelijk maar wel een keus.
Ik vind het makkelijk gezegd dat een gepest persoon voor het leven getekend is!
Dan laat je het inderdaad het er erg makkelijk bij zitten, en geef je pesters wel heel veel macht!!
 
Quote
RE: Afschuw om pestfilmpje
Mamsie  schreef op: 01-07-2012 19:30:10
Ben het eens met je hoor Alice!

Daarnaast houdt niemand de hand boven het hoofd van de pester.
Ze is al van school gestuurd en het zal me niets verbazen als er nog een strafrechtelijk onderzoek komt.
En dat lijkt me prima, beide straffen!
Maar dit wat er nu gebeurd in de media is niet normaal!
 
Quote
RE: Afschuw om pestfilmpje
Suus  schreef op: 01-07-2012 19:38:12

Quote m:
[...]

Misschien hebben wij dan geen treiterende collega's meer.



Misschien niet nee. Maar wij leven in een beschaafde wereld waar mensen die een foute keus maken een straf krijgen EN een kans het anders te doen. Mensen opjagen, aan de schandpaal nagelen etc hoort daar niet bij.


Als je gepest bent, of er zo'n hekel aan hebt, hoe kan je dan in vredesnaam willen dat iemand met naam en toe naam op internet staat en lastig egvallen wordt. Dan ben je erg selectief tegen vernederen en zou ik eens heel goed nadenken of je zelf wel zo zuiver bent als het gaat om omgang met andere mensen.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Afschuw om pestfilmpje
Naam
Bericht