Jo schreef op: 19-06-2012 12:27:46 |
Op elke doos snacks staat, niet ontdooien voor gebruik. Neem bv kroketten, frikandellen etc. Terwijl alles in het cafetaria ontdooit ligt???? Slaat nergens op maar ik vraag het me af :d |
Quote |
Mitch schreef op: 19-06-2012 12:33:55 |
Ik heb dat nog nooit gezien. Wel dat je z eniet meer kan invriezen na het ontdooien. Staat op het pak ook vaak baktijd ontdooit en bevroren. |
Quote |
Spatje schreef op: 19-06-2012 12:42:30 |
ik haal smorgens alles uit wat ik wil gebruiken en leg het in de koelkast, naar mijn idee zijn ze
dan sneller klaar |
Quote |
Maya schreef op: 19-06-2012 12:43:52 |
Ik denk dat ze ontdooien in de magnetron bedoelen, niet gewoon ontdooien in de koelkast. |
Quote |
Lonneke schreef op: 19-06-2012 12:44:34 |
staat meestal idd iets op dat je het noet van te voren moet ontdooien.... geen idee waarom |
Quote |
Jo schreef op: 19-06-2012 12:44:52 |
Ohhhhhhhhhhhh kijk dat mag het dus wel ;-) Ik vind het altijd zo'n gedoe, snacks halen, plekje zoeken in mijn overvolle vriezer. Nu haal ik gewoon wat dozen en bewaar ze tot vanavond mooi in de koelkast. Mag dat ook met kroket? ![]() |
Quote |
Maya schreef op: 19-06-2012 12:45:53 |
Ja dat mag ook met kroket, zolang je ze maar niet in de magnetron gaat ontdooien ![]() |
Quote |
Jo schreef op: 19-06-2012 12:46:40 |
Als ik bij de friture kom, zie ik altijd alles ontdooit dus dan is het logisch dat het wel kan. Ik wil vanavond voor de visite snacks bakken maar die grote dozen krijg ik nooit meer in de vriezen, dan is het makkelijk als ik ze in de koelkast kan leggen. Nadeel is wel, als ze niet eten zit ik er wel mee ![]() |
Quote |
Jo schreef op: 19-06-2012 12:47:33 | ||
Zal ik niet doen ![]() | ||
Quote |
Linn03 schreef op: 19-06-2012 13:15:55 |
ik heb laatst ook ergens gehoord,op een of ander programma,dat je snacks/vlees dat ontdooit is
geweest gerust opnieuw kan invriezen.Mits goed bewaard.Dus niet de hele dag in de zon ![]() |
Quote |
Marion schreef op: 19-06-2012 14:47:17 |
klopt hoor, voorgebakken spul (dus snacks en vlees) kunnen gewoon weer in de vriezer hoor na
ontdooien! |
Quote |
E Mv 2 schreef op: 19-06-2012 14:50:18 |
Ook rauw vlees als het maar langzaam ontdooit en goed gekoelt is. |
Quote |
Jo schreef op: 19-06-2012 16:42:31 |
Ik heb de snacks toch maar in de vriezer gedaan, als het niet op komt moet ik het weggooien, ook
zonde. Alhoewel, als ik het zo lees kunnen ze zo weer de vriezer in, nou ja waarom zetten ze dit er eigenlijk op? Na ontdooien niet meer invriezen? |
Quote |
Mamajaxx schreef op: 19-06-2012 16:49:43 | ||
Zodat jij ze weg gooit en nieuwe koopt ![]() | ||
Quote |
Sammie schreef op: 19-06-2012 16:51:59 |
Voor alles geldt: veiligheid voorop. Als iets niet op de juiste manier ontdooit wordt, en je vriest het daarna weer in, kan er bacteriegroei ontstaan waardoor weer voedselvergiftiging kan optreden. Daarnaast zit er vaak op de verpakkingen een bereidingsvoorschrift. Dat is dan gebaseerd op bevroren producten. Als jij dan wel ontdooide producten gebruikt, klopt het bereidingsvoorschrift niet meer want de bereidingstijd wordt korter. Kan weer leiden tot klachten als je toch de voorgeschreven tijd aanhoudt want dan is je product misschien verbrand. Kortom, de instructies op verpakkingen zijn met name richtlijnen die moeten voorkomen dat er problemen en dus klachten ontstaan. Maar jij mag daar best je eigen pad in kiezen. |
Quote |
M&j schreef op: 19-06-2012 17:29:10 |
Je kan beter ontdooide snacks gebruiken, de temperatuur van het vet klapt dan minder snel terug en
dat is beter voor het vet maar ook beter voor kroketten/ bitterballen. Doordat de temperatuur snel
daalt van 180 naar 140-150 graden wordt de korst van de kroket zacht en kan hij barsten. Als
bevroren patat in de frituur wordt gedaan loopt de temperatuur ook hard terug waardoor patat de kans
heeft meer vet op te nemen daarbij komt ook nog eens een hoop vocht vrij wat niet goed is voor het
vet. Meestal staat op de verpakking de bereiding zowel bevroren als ontdooit, het scheelt meestal een paar minuten baktijd. Wij laten op mijn werk altijd alles in de koelcel ontdooien om bovenstaande reden. Ontdooide, bereide producten mits niet te lang bewaard kun je met een gerust hart weer invriezen, rauw vlees kan ook maar dan moet je wel heel schoon werken en de temperatuur van de vriezer moet minimaal -18 graden zijn, de kwaliteit wordt wel veel minder dan. |
Quote |
O0blossom0o schreef op: 19-06-2012 19:51:37 |
Ja geen idee, staat geloof ik op de verpakkingen na ontdooien binnen 24 uur consumeren. Ik ben het ook wel eens vergeten terug te leggen en gooi het dan gewoon weg. |
Quote |
M&j schreef op: 22-06-2012 23:06:47 |
Thuis een 3 liter frituurtje van Philips op werk een 10 en twintig liter professioneel ![]() Als je 4 bevroren kroketten in je frituur legt en de temperatuur daalt 5 graden klopt je thermometer niet (de thermostaat op gewone frituurpannen is heel grof en wisselend), de volume is gewoon te groot in verhouding tot het vet van een normale huis frituurpan. Je hebt gewoon goede kroketten die er op berekend zijn. ![]() |
Quote |
Paul schreef op: 05-12-2015 12:15:33 |
Hoezo NOOIT in de magnetron ontdooien? bang dat ze ontploffen? op een matige stand een
minuutje en voila, goed ontdooid niks aan de hand mee... Zoals hierboven al beschreven koelt bevroren patat het vet teveel, hangt een beetje van de hoeveelheid af, dat wel, het bedrijf dat de bevroren patat meteen in het vet/olie aanbeveelt is zeker bang voor te lang ontdooid bewaren met mogelijke voedselvergiftigingen??? zou het anders ook niet weten het is volkomen onlogisch. |
Quote |
Myself schreef op: 05-12-2015 13:06:46 | ||
Net als jouw reactie op een topic van ruim 3 jaar oud ![]() ![]() ![]() | ||
Quote |
Jo schreef op: 05-12-2015 23:07:23 |
Ik las het en dacht huh van mij?? Maar toen zag ik dat het 2012 was, wel op mijn verjaardag
geopend. ![]() |
Quote |
Jomi schreef op: 06-12-2015 10:14:33 |
Het is dan wel een oud topic, maar bijv friet als het ontdooit is dan zuigt veel meer vet op dan dat
het bevroren is. |
Quote |
Paul schreef op: 03-06-2016 11:42:00 |
Bevroren laat het minder paneermeel los in ieder geval, je vet gaat langer mee. |
Quote |
Ladyd schreef op: 03-06-2016 12:51:30 | ||
Ik zit nu achter een bordje rode kool. | ||
Quote |
Xio schreef op: 15-01-2018 16:23:56 |
Alles wat normaal ontdooid wordt is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast! Dus ook friet snacks etc. Ben
zelf kok en het gebeurd in veel restaurants en snackbars. Alleen niet opnieuw invriezen!!! |
Quote |