Menu
 

Topic:

Ojee.. het lukt niet meer

Alice  schreef op: 02-06-2012 19:43:34
De hele dag is 't me nog niet gelukt om borstvoeding te geven. Of niet echt tenminste. Ik krijg geen TSR..
Iemand enig idee hoe dat kan? Mijn zoontje is nu 20,5 maand. Zou 't op zijn?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 29-06-2012 10:41:50
Hier is 't bij 't ontbijt water, thee of koffie.
Fruitsap zitten wel veel suikers in. Zelfs al neem je versgeperst, dan heb je het sap en de suikers van 3 appelsienen, maar je mist de vezels. Natuurlijk zitten er ook veel vitaminen in, dus in die zin is 't wel weer gezond.

Kazen en room is inderdaad moeilijk te vervangen. Je hebt soja room, maar daar word ik ook niet blij van. Voor kaas kun je nog eventueel uitwijken naar geiten- of schapenkaas (hoewel ik toch vind, dat daar ongeveer hetzelfde voor geldt als voor koemelk, zij het in iets mindere mate) of rauwmelkse kaas (natuurlijk niet als je zwanger bent) maar in principe is rauwmelkse kaas (en ook rauwe melk om zo te drinken) gezonden dat de gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk. Kokosroom kun je ook nog gebruiken, maar dat is zeker niet voor elk gerecht geschikt. Wel erg lekker met bloemkool en kerrie!

De kokosmelk is echt lekker, je kunt dat ook gewoon in je koffie doen, of in je aardappelpuree, of gebruiken om sausjes te maken. Er zit absoluut geen kokossmaak aan. Ik koop het hier gewoon in de Carrefour. Hoeveel 't kost weet ik eigenlijk niet. Zal straks even kijken. Het is trouwens niet de kokosmelk die je bij de aziatische afdeling vindt, die smaakt wel echt naar kokos. (het is deze: http://www.karadairyfree.com/)

Roomboter of margarine.. tja, het is een keuze die je maakt. Maar.. je gebruikt er in feite zo weinig van, dat het denk ik niet zo heel veel uitmaakt. Ik heb persoonlijk liever plantaardige vetten dan dierlijke, dus ik kies voor margarine.

Het is soms een afweging of kiezen uit twee kwaden. En het is ook soms moeilijk omdat de ene bron weer iets anders vertelt dan de andere en je niet weet waar je op af moet gaan. Als je naar het voedingscentrum luistert, kom je tot heel andere conclusies over melk dan wanneer je googlet op "white poison"

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 29-06-2012 10:49:24
Fruitsap is hier meestal granaatappel-, framboos-, of cranberrysap o.i.d., maar daar zitten idd veel suikers in...
Of ik zou half sap/half water kunnen doen.

Geitenkaas eten we al vrij veel. Voordelen van rauwe melk ben ik wel mee bekend. Vriendin van mij doet dat en heb er al 1 en ander over gelezen, maar zou niet weten waar je dat kunt halen. Zal toch eens gaan kijken.

Wij doen altijd boodschappen in NL, omdat dat zoveel goedkoper is. Zal eens kijken waar ze daar die kokosmelk verkopen, proberen kan geen kwaad

Hier kiezen we voor roomboter, omdat de plantaardige vetten die in margarine zitten de cholesterolhuishouding zo sterk verstoren. Maar goed, dierlijke vetten hebben ook hun nadeel ;-)

Ik vind het dus ook heel erg lastig om te bepalen wat nu juist is. In elk geval ben ik heilig overtuigd van de gevaren van smaakstoffen. Die probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. In elk geval geen pakjes/blikken soep, ragout dat soort dingen.

Wil nu ook van vleeswaren af, want kom net tot de ontdekking dat dat ook vol rotzooi zit. Niet dat dat hier veel gegeten wordt (sowieso eet hier de helft geen vlees), maar toch.

Een heel, heel groot probleem vind ik dat gezond eten zo ontzettend duur is! Wij zijn nu al ruim 850EUR/mnd aan boodschappen kwijt. Als ik de kinderen eten zou geven zoals ik echt heel graag zou willen, wordt dat volgens mij nog een paar 100 EUR/mnd meer ...
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 29-06-2012 11:08:08
Je kunt eventueel alles wat slecht is uit je dieet verbannen, maar da's best wel moeilijk.
Bvb e621 is heel slecht, maar als je dat heel af en toe binnenkrijgt (dus niet dagelijks in grote hoeveelheden) kan je lichaam dat zonder problemen afbreken (tenzij je overgevoelig ervoor bent) Ik geef 't wel niet aan mn kinderen.

Wij hebben wel een moestuin waar we veel uithalen, dat scheelt ook wel in de kosten. Van een paar zaadjes voor nog geen 2 euro heb je heel veel plezier.
Ons kipjes zorgen voor de eitjes. We voeren ze veel van ons afval, bespaart ook weer geld.

Boodschappen in NL zijn wel een stuk goedkoper dan hier in BE. Voor ons is het een beetje te ver helaas. We rijden dan wel gratis, maar je bent er toch veel tijd mee kwijt.

Op bioboederijen kun je je vaak abonneren op een groentenpakket. Dat is dan toch iets goedkoper, en ook leuk vind ik. Altijd een verrassing wat je krijgt.

We nemem trouwens nooit cholesterolverlagende margarine hoor, altijd gewoon, geen gekkigheid. Denk dat je cholesterol van roomboter harder stijgt. Maar goed, dat weet ik ook niet zeker.

Fijne vleeswaren zijn inderdaad niet best. Net als goedkoop vlees, knakworsten, snacks, chips (enkel de zoute zijn nog ok)
Ik zag laatst Piet Piraat chips, dacht, ach wat leuk, tot ik op de ingredientenlijst keek. Zat zelfs aspartaam in!
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 29-06-2012 11:35:59
E621 is hier al een hele tijd volledig uit ons dieet verdwenen. Alhoewel... Er is 1 product waar ik geen vervanging voor weet: Ketjap! Heb jij toevallig een idee?

Over cholesterol is best veel te vinden online. Weet het ook niet echt meer, maar begreep dat veel plantaardige margarines transvetzuren hebben die als goed aangeprezen worden, maar eerder schadelijker zijn. Boter gebruik ik eigenlijk alleen maar in koekjes of om pannenkoeken in te bakken. Op brood eten we dat hier allemaal zelden. Alleen bij hagelslag.
Wat cholesterol ben ik eerder bang van kaas. Dat vinden we hier nogal lekker en eten we eigenlijk wel te vaak door gerechten.

Het liefst wil ik hier alles zoveel mogelijk in de tuin gaan verbouwen. Wil deze zomer beginnen aan de moestuin, maar elke keer komt er iets tussen. Maar goed, we hebben nu 9 weken vakantie.
Kippen staan ook op het verlanglijstje, maar ben er zelf doodsbang van We eten wel eens eieren uit de tuin als de kippen van de buren op bezoek zijn geweest. Misschien dat we aan het eind van de vakantie ook nog wel kippen nemen. Savannah durft er wel voor te zorgen.

Ik schrik ook van die ingrediënten op kinderproducten. En dan geven ze dat in NL ook vaak nog een ''Ik kies bewust'' stempel. Voor mij eerder ik kies bewust niet.

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 29-06-2012 11:51:57
Ben ook niet zot van ons kippen hoor. Ga er ook nooit met open schoenen naar toe haha! Maar ik gooi altijd gewoon wat eten naar ze toe en dan laten ze mij gerust, kan ik snel eitjes pakken.

Ketjap... gewoon 's kijken naar een ander merk! Ik heb hier ketjap van Go Tan, zit geen e621 in, 1'tje van Samasaya, heeft 't ook niet en nog eentje van de Toko, (Tjiong Yien Hong) en die heeft 't ook niet.

Moestuin kun je beter in 't voorjaar aan beginnen. Er zijn nog wel dingen die je kunt planten in de zomer en oogsten in de herfst/winter, maar da's niet zo veel.
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 29-06-2012 18:08:13
Dus zo eenvoudig is dat met Ketjap.... In de supermarkt zag ik niets staan, maar ik kan wel eens naar de Toko gaan. Kom tegenwoordig zo zelden in de stad... Ik ben er dit jaar, geloof ik 1x geweest om te winkelen

Hihi aan de moestuin beginnen betekent hier eerst de grond nog helemaal gelijk maken... Dat is waarschijnlijk het meeste werk! Moet nog flink wat aan gedaan worden. En ik wil tafels maken voor aardbeien achter in de tuin. O ja, en tonnen voor aardappels. Het plan is om nu alles helemaal klaar te maken, zodat ik in het voorjaar kan planten, want dan zit ik weer volop in het schoolwerk en komt het er weer niet van om reusachtige klussen te doen.

O ja, en fruitbomen. Wil daar achter ook nog een stukje voor vrijmaken en die dan in het vroege voorjaar planten. Ooit wordt het hier nog wel wat
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 29-06-2012 19:03:30
Wij zetten de hekken van de kippentuin open in de winter, zodat ze in de moestuin kunnen. Houden ze de boel mooi onkruidvrij. Handige beesten

Welke grote stad is voor jou het dichtste bij?
In A'pen heb je de Sun Wah, zit nu nog wel enkel in Chinatown, eerst ook in Borsbeek/Wommelgem, maar die is nu geloof ik weg (op de baan van Wijnegem naar Mortsel)
Maar Chinatown is sowieso erg leuk.

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 03-07-2012 09:22:34
Ben gisteren pas in de Carrefour geraakt.. het is 2,19 voor een pak van 1 liter.

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 03-07-2012 10:28:59
Mijn man heeft deze week vakantie en wil nog naar Antwerpen. Misschien lukt dat dan om eens te kijken.

2,19 voor 1 liter is wel heel duur... Voor ons toch, want er gaat hier best veel doorheen. Maar, ik wil dat toch eens proberen.

Hoe gaat het verder? Voel je je nog goed? Is je zoontje al gestopt met de bv?
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 03-07-2012 11:00:24
Nee, tis een volhouder haha!
Maar je merkt wel dat er verandering in komt. 's Nachts vraagt hij niet meer er om (jeuj!) En ook 's morgens is het niet het eerste waar hij om vraagt, enkel nog maar soms.
's Avonds is 't nog zijn momentje om even rustig te worden, maar hij valt ook niet meer aan de borst in slaap. Ik leg hem na de borst gewoon neer en dan wacht ik tot hij in slaap is gevallen. Blijf wel nog bij hem, maar denk dat dat binnenkort ook niet meer hoeft.
Dus... ja.. kleine jongetjes worden grote broer.

Met mij gaat 't op en neer. Af en toe heel misselijk, dat ik echt niets kan eten. Maar af en toe gaat 't ook goed en kan ik even bijtanken. Wel al bijna een kilo afgevallen.
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 03-07-2012 13:04:02
Dat zal voor jou vast lekker zijn nu, geen nachtvoedingen meer Hij wordt echt groot als hij nu al zo goed zelf gaat slapen!

Lastig, die misselijkheid. Gelukkig maar dat je af en toe nog bij kunt tanken. Nog een paar weekjes en dan is dat hopelijk voorbij!
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 03-07-2012 13:18:11
Ja, erg fijn die nachtvoedingen! Nu was 't sowieso al op z'n retour hoor. Vanaf dat hij 18 maanden is ongeveer, werd 't al een stuk minder. 1 a 2x
Nu heeft hij denk ik zoiets van.. daar ga ik niet voor wakker worden, voor die paar druppels haha
Maar tis goed, heb zelf mijn slaap nu ook veel meer nodig, dus het is fijn dat hij deze weg kiest.
Ben trots op hem.

We waren gisteren tegelijk naar bed gegaan, ik was zelf ook erg moe. Denk wel dat ik eerder sliep dan hij haha. Maar hij bleef lief liggen
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 04-07-2012 09:11:11
Oh, ken je bioplanet trouwens?
Is van de Colruyt groep. Je kunt online je bestelling doen en ophalen bij een Colruyt bij jou in de buurt.
Ze hebben ook veel melkvervangers

http://www.bioplanet.be
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 04-07-2012 10:37:15
Heel goed opgevoed zoontje heb je dat hij je laat slapen als je het nodig hebt Lekker van genieten, straks heb je weer een tijdje nachtvoedingen voor de boeg!

Bedankt voor de link. Ik zal eens gaan kijken bij bioplanet. Colruyt zit hier in de buurt 1 dus dat zou mooi zijn. Nog even kijken naar een betaalbaar alternatief en hopelijk iets dat de kinderen ook lusten.

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 11-07-2012 13:19:54
Gisteren en vandaag nog helemaal geen borstvoeding gegeven. Er komt volgens mij echt niets meer uit. Maandagavond voor 't laatst geprobeerd, mijn zoontje in tranen, ik in tranen. Hij steeds maar proberen.. 't was echt hartverscheurend zo zielig. Denk dat 't beter is als ik het niet meer aanbied. Anders wordt 't ook maar verwarrend.

Dus bij bijna 22 maanden stopt 't. Dubbel gevoel.
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 13-08-2012 11:36:16
Alice, hoe gaat het nu met jullie?
Zoonlief nu helemaal van de bv af? En hoe gaat het met jou en je zwangerschap?

Had je laatste berichtje over het hoofd gezien, lees het nu pas...
Sorry.

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 13-08-2012 11:58:23
Hey Ivy,

Er kwam echt geen druppel meer uit, tot groot verdriet van de kleine man. Toen heb ik de knoop ook maar doorgehakt, elke keer die valse hoop voor hem was gewoon echt zielig. Dan liever "korte pijn"

Het was moeilijk, hij was compleet uit zijn doen, ongeveer 3 weken dat hij echt ook moeilijk was in karakter, veel huilen, snel kwaad worden, gaan slaan.. alles wat ik eigenlijk niet van hem ken. Slapen viel ook niet mee, hij was zijn rustpuntje kwijt. Hij lag dan wel op schoot, maar kon zijn slaap niet vatten. Daardoor was hij ook gewoon moe en niet te genieten.
Maar inmiddels gaat 't beter. Hij is weer meer zichzelf, slapen gaat goed. Hij krijgt een verhaaltje en gaat daarna zelf liggen, pakt mijn hand vast en binnen een paar minuutjes is hij dan vertrokken. 's Nachts slaapt hij gewoon de hele nacht. Wordt niet meer wakker.

Met de zwangerschap gaat 't goed, denk ik. Nu 14 weken, van een buik zie je nog nagenoeg niks, het blijft nog wat onwerkelijk allemaal. Over 2 weken weer een echo, hopelijk wordt het dan wat realistischer. Nu twijfel ik wel vaak of alles nog wel goed zit.
In de 12e week wel een hele mooie echo gehad hoor, echt een vrolijk springend kindje
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 13-08-2012 13:40:35
Och toch, wat een moeilijke tijd hebben jullie achter de rug! Lijkt me echt wel heel moeilijk als je je zoontje dan niet meer kunt troosten en tot rust kunt laten komen...

Gelukkig gaat het nu beter en slaapt hij ook goed. Ben jij nog een beetje uitgerust of door alles doodmoe?

Met je zwangerschap gaat het vast goed. Heerlijk dat je je kindje met 12 weken hebt zien springen!!! Over 2 weken kun je met 16 weken natuurlijk echt al veel zien, wordt het wel makkelijker wat echter van (voor je gevoel dan, want het kindje is natuurlijk toch al echt ;-)) Wil je dan weten of het een jongen of een meisje is? Of kunnen ze dat dan nog niet zien?

Jouw ervaring zet me wel aan het denken. Misschien dat ik vast moet proberen om Abigail af en toe ook zonder de borst (dus eerst drinken en als ze dan nog wakker is even een verhaaltje voorlezen ofzo) in slaap moet laten vallen?

Heel misschien gaat manlief toch overstag (het lijkt er wel op)en het zou prettig zijn als ik het kan voorkomen dat mijn kleintje dan onrustig wordt.
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 13-08-2012 13:55:29
Hij kon al wel zelf gewoon in slaap vallen zonder borst. Eigenlijk deed hij dat al een poosje, dus eerst drinken, dan een knuffel en dan ging hij liggen en slapen. Maar het was wel even moeilijk toen die borst helemaal weg viel.
Nu heeft hij zn verhaaltjes (altijd de twee zelfde boekjes van Nijntje) en hij heeft nu ook een knuffel bij zich als hij gaat slapen, dat had hij voorheen nooit, gaf er ook niets om.

Ik denk dat het sowieso altijd moeilijk is als ze niet zelf stoppen maar gedwongen worden. Maar het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je geen melk meer hebt tijdens een zwangerschap. Hier was 't sowieso al niet heel veel meer, misschien speelt dat ook mee, dat weet ik niet.

Het zonder borst in slaap vallen is hier eigenlijk vanzelf gegaan, vanaf ongeveer 18 maanden.


Soms kunnen ze met 16 weken al zien wat 't geslacht is. Ik twijfel.. aan de ene kant vind ik de verrassing heel leuk maar aan de andere kant ben ik supernieuwsgierig. Voor de spulletjes is 't makkelijker om te weten wat 't is. Als het weer een manneke is, hoef ik niet veel meer te kopen, anders kunnen we aan de bak!

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 13-08-2012 14:11:41
Kan ik begrijpen dat je twijfelt Hier wisten we 4x het geslacht helemaal niet. Bij Madison pas met 31 weken en bij Abigail ook rond die koers. Toen gingen ze extra echo's maken en zij konden het natuurlijk zo duidelijk zien dat ik het stom vond dat zij het wel wisten en ik niet Kon me uiteindelijk niet bedwingen Manlief had dat bij Madison, ik bij Abigail.
De verrassing is ook hartstikke leuk. Heb daardoor elke keer witte kleertjes gehad (zie interieurtopic, daar staan alle 6 de setjes ingelijst op de foto).

Ben benieuwd wat jullie gaan beslissen Het is allebei leuk, weten en niet weten.

Misschien dat het bij Abigail nu ook wel anders zal gaan worden over een maand. Ze is dan ook 18 maanden. Ze ligt gewoon echt altijd nog bij mij in de co-sleeper. Ik merk niet dat er minder melk is, maar vraag me wel af hoe het met haar zou moeten als er iets zou zijn waardoor ze niet meer aan de borst kan.
Heerlijk dat jouw zoontje zo zijn ritueeltje heeft. Hier lukt me dat altijd pas op een wat latere leeftijd. Knap dat het jullie nu al lukt!
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 13-08-2012 15:11:55
Het eerste pakje ligt al klaar, dat is gebroken wit, past bij beide. Mijn zoontje had hetzelfde aan, vind het wel leuk om nog 's te gebruiken, heb het in maat 50 en in 56 voor het geval het kindje wat flinker is. Maar de rest van de kleertjes.. vind het ook leuk om jurkjes te hebben voor een meisje en in unisex is het aanbod erg beperkt.
De meubeltjes, maxi cosi etc die we hebben zijn ook allemaal unisex, dus daar hoeven we niet meer naar om te kijken.
Heel schattig, je 6 pakjes ingelijst, super! Wie weet nog een 7e erbij, geweldig hoor!

Mijn zoontje slaapt ook nog steeds bij mij. Eerst was het een (zelfgemaakte) co-sleeper, maar hij lag er nooit in, gewoon altijd in mijn bed. Maar hij nam zoveel ruimte in beslag (overdwars liggen) en hij heeft iets met mijn haar (zelfs in zn slaap trekt hij er aan) dat ik hem nu in het ledikant heb gelegd, met de zijkant er terug in. En het lijkt eigenlijk alsof het daardoor beter gaat, het is misschien duidelijker, dat is zijn bed, dat is om te slapen.

Hij heeft dit nieuwe ritueel wel snel opgepikt, het is ook heel duidelijk voor hem. Na de verhaaltjes, gaat het licht uit en pakt hij mn hand (door de spijltjes dus)
We waren vrijdag in Planckendael geweest, pas laat thuis, toen moest hij nog in bad want hij zag echt zwart, eigenlijk was hij veel te moe voor de verhaaltjes. Hij huilde er ook bij, maar ik mocht ze niet overslaan, dan ging hij nog harder huilen. Dus ik heeeeel snel er doorheen, en toen beide verhaaltjes gedaan waren, viel hij gewoon om en hij sliep haha, best wel schattig.
Maar hij is altijd dol geweest op boekjes en verhaaltjes voorlezen, zal er ook wel mee te maken hebben.

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 14-08-2012 09:57:29
Alice, wat leuk dat je het eerste pakje al klaar hebt liggen. Dan begint het ook wel wat echter te worden, toch?
Ik kon me de laatste 2 keren dus ook niet meer bedwingen en wilde dolgraag wat jurkjes hebben Vooral zo'n pettiskirt voor de foto bij Abigail. Heb die ook meteen de 2e dag al gebruikt voor de foto. O ja, en het armbandje met de naam lag allebei de keren al klaar
Unisex is voor pasgeborenen is bijna niet meer te krijgen. Zelfs bij de Hema is het aanbod heel beperkt. Nu is er ook veel minder dan 13 jaar geleden, merken wij. Waarschijnlijk omdat steeds meer mensen het geslacht vantevoren al weten?

Dat is een goed idee van jou om de zijkant terug in het bedje te zetten. Ga ik even onthouden. Abigail wordt 's nachts nu nog een paar keer wakker, maar als dat minder wordt, is het misschien juist wel een idee dat ze in haar eigen bedje ligt, ja. Alleen al om duidelijk te maken dat dat haar slaapplaatsje is.

Jouw zoontje klinkt echt als een schatje! Erg leuk dat hij nu een grote broer wordt, maar voor jou waarschijnlijk ook wel een apart idee Gaat hij nog in een andere kamer voor de baby komt? Of blijft hij ook bij jullie? Dat vind ik dus ook altijd zo lastig... Hier valt Madison nog steeds bij ons in slaap. Voor het geval dat, wil ik nu wel dat ze vanaf Kerst ofzo in haar eigen bed in slaap valt (ik ga dan een prinsessen kajuit-/stapelbed voor de meisjes maken), want stel dat... Drie kleintjes in bed wordt een beetje druk

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 15-08-2012 18:18:33
Voor zijn verjaardag (volgende maand) krijgt hij een nieuw bed. Eentje met een dakje enzo erop, beetje boomhut idee. Van binnen bekleed ik dat dan ook met leuke dingetjes.. lampje, mobieltje van insecten (is hij dol op), beetje gezellig maken.. Ik hoop dat hij dat dan leuk genoeg vindt om te gaan slapen. En zo niet, dan niet. Het komt wel.
Vind het ook prima als hij bij ons wil blijven slapen. Maar lijkt me een beetje lastig als de baby bvb heel hard huilt 's nachts of niet terug wilt gaan slapen. Heb ik er dan 2 wakker

Zijn kamer ligt tegenover de onze, ik doe dan gewoon een traphekje in de gang, zodat hij alleen naar onze kamer kan lopen en dan zien we wel hoe 't gaat.

Hij ligt pas in het ledikant nu hij 's nachts de hele nacht slaapt idd, daarvoor was 't ook alleen maar onhandig eigenlijk. Even tegen je aanschuiven is dan veel makkelijker.
Het is inderdaad echt een heel lief mannetje, ben benieuwd wat hij straks van zn broer of zus vindt, als ik hem goed inschat, gaat hij een lieve grote broer zijn. Heb nog nooit een jaloers trekje in hem gezien (kan nog komen natuurlijk), hij is wel al heel zorgzaam en behulpzaam. Ben benieuwd! Mn kleine mannetje

Hoe oud is Madison nu?
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 16-08-2012 09:05:36
Dat bedje dat je voor je zoontje in gedachte hebt, gaat vast lukken. Heel leuk, hoor! Bij de Ikea hebben ze lampjes, waarvan 1 groene in de vorm van een insect (heeft Savannah ook ).
Klinkt helemaal ideaal zoals jullie het in gedachten hebben met dat traphekje.
Hier kan Madison ook nog gewoon naar onze kamer. Zij slaapt ook beneden. De grotere kinderen slapen boven.
Boven is het trouwens vol, dus ze moet wel beneden blijven

Madison is nu 3 jaar en 7 maanden. Zij was 26 maanden toen Abigail geboren werd. Hier hebben we leeftijdsverschillen van 22mnd. - 3jr4mnd. Niet zo heel dicht op elkaar dus. Ging altijd prima! En jaloezie hebben we hier nog nooit meegemaakt. Ik lette altijd gewoon op dat de andere kinderen toch mijn aandacht kregen, baby lekker op de arm en 2 kids op schoot lukt toch ook bijna altijd. Hier vonden ze het allemaal altijd erg leuk.
Komt bij jullie ook vast goed als mijn beeld van jullie een beetje klopt.
Wordt straks genieten voor jullie allemaal!

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 16-08-2012 13:09:46
Ik probeer alles al een beetje ruim op voorhand te doen met de veranderingen voor mn zoontje, zodat straks niet alles tegelijk komt. Dus volgende maand zn eigen kamertje en dan duurt het nog 5 maanden voordat de baby er is, dan legt hij denk ik de link niet zo.
Maar goed, als hij niet alleen wilt slapen, dan hoeft hij niet. Ik zal er ook niet op aandringen ofzo. Als hij zich veilig genoeg voelt, wilt hij het vanzelf wel.

Wel gezellig, 2 meiden bij jullie in bed hihi. Super toch. Ik vind het echt wel genieten hoor. Het is dat mn zoontje op dit moment heel erg beweeglijk is in bed en ik voortdurend wakker word van hem, anders had ik 'm niet in het ledikant gelegd. Vaak wordt hij 's ochtends wakker, maar is hij nog niet helemaal uitgeslapen. Dan pak ik hem er uit en gaat hij op mijn borst/buik liggen en valt dan bijna meteen weer terug in slaap. Zo lief, zulke dierbare momenten. Kan ik echt van genieten.
Met een baby'tje erbij straks, zal dat alleen nog maar meer genieten zijn.

Was 't bij jullie zo dat 't ene kindje 't andere kindje wakker maakte door bvb te huilen 's nachts?

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 17-08-2012 09:24:21
Slim dat je nu al zo bezig bent met de veranderingen, zodat de link niet gelegd werd. Deed ik hier ook altijd, alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat ze hier allemaal uiteindelijk toch nog bij ons lagen toen er weer een baby bij kwam Maar dat is nooit een probleem geweest, hoor. Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat 1 wakker werd van de ander.

Als jij het gevoel hebt dat je straks nog meer gaat genieten met een baby erbij, komt dat echt allemaal goed. Sommige moeders stressen vantevoren al of ze de aandacht kunnen verdelen en hoe dat dan moet, maar als je het ziet als iets heel natuurlijks, loopt alles eigenlijk min of meer vanzelf is mijn ervaring.

Maar goed, ik ben wat dat betreft een rare... Heb nooit een boek gelezen over zwangerschap/bevalling (heb er ooit 1 gekocht en ingekeken, maar vond dat maar eng), nooit een boek over opvoeden gelezen en zie alles als natuurlijk. Het komt vanzelf. Mensen doen dit al eeuwen

Heerlijk dat je zo geniet van je kleine ventje! Hier vind ik dat zo 's ochtends ook geweldig. Houdt ze rustig nog 2 uur vol

 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 17-08-2012 19:06:16
Het enige waar ik wel 's bang voor ben is dat ik minder zou houden van een tweede kindje. Gewoon omdat ik zo verschrikkelijk veel van mn zoontje hou, dat het gewoon moeilijk voor te stellen is dat iets dat nog kan evenaren. Maar kennelijk komt dat allemaal goed (dat is toch wat andere moeders me vertellen)

Ik kan ook niet zoveel met boeken over opvoeding of bevalling, ook zwangerschap, het is zoiets persoonlijk, dat kun je niet veralgemenen denk ik. Enige boek waar ik wel iets aan heb gehad, is how2talk2kids. Niet alleen voor de communicatie met je kinderen, maar ook met gewoon andere mensen (en mezelf), vond ik het wel nuttig.
Denk juist dat de meeste boeken het voor veel kinderen "verziekt" hebben.. boeken a la Blom bedoel ik dan.


 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Mama_anja  schreef op: 17-08-2012 19:13:32
echt waar uit ervaaring zeg ik je houd van beide strx even veel het gaat van zelf ik heb 2 kinderen die veel aandacht vergen en toch krijgen ze net zo veel aandacht als de ander en anders doet mijn man of mijn moeder wat met 1 van de kids en dat gaat geod
 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Ivy  schreef op: 19-08-2012 09:17:31
Alice Soms lees je wel eens dat moeders meer van het ene kind houden van het andere. Kennelijk wijst onderzoek ook zoiets uit.

Zelf ervaar ik dat absoluut niet zo! Elk kind is uniek, elk kind zo bijzonder en speciaal en geweldig dat ik van ze allemaal evenveel houd. Ik ben daar ook eigenlijk nooit bang voor geweest, had daar voor kind 2 nooit bij stilgestaan
Waarschijnlijk zal jouw 2e kindje ook zo anders zijn dan je zoontje dat je (al klinkt dat nu misschien raar) net zoveel van dat kindje zult houden.
Weet je, het lijkt er een beetje op dat als je een lieve man en een kindje hebt van wie je gigantisch veel houdt, je hart helemaal vol liefde zit. Ik denk dat dat hart tijdens elke zwangerschap gewoon groeit! Geen wonder dat ik de smalste niet ben, dat hart moet er in passen

Als ik om me heen kijk en dan met name naar vriendinnen met wat oudere kinderen, sta ik er soms wel versteld van hoe ver gezocht er naar ''oplossingen'' in de opvoeding wordt. Als ik dan kijk, denk ik soms wel eens, tja, als je met een klein kindje niet consequent bent, lacht om een brutale 6-jarige, hoe kun je dan verwachten dat je kind als tiener niet losslaat? Ik heb geen idee hoe het hier zal gaan verlopen. Kan goed dat mijn kinderen compleet de verkeerde kant op zullen gaan, maar hier probeer ik gewoon veel liefde te geven, maar wel consequent te zijn. Dat lijkt te werken. En daar heb ik geen boek voor nodig gehad ;-)
Ze zullen me echt niet slaan/schoppen/uitschelden en we kunnen samen praten over wat hen en ons niet zint. Dat is al heel wat als ik om me heen kijk!
Je hebt gelijk, er zijn veel boeken geschreven die ouders juist niet helpen met opvoeden, maar die ouders soms toch als goed zien. Een pedagogisch verantwoorde opvoeding lijkt meestal te resulteren in nachtmerries van tieners.
Hier gewoon grotendeels lekker ouderwets (maar dan niet met slaan, daar houd ik niet van) met een grote dosis communicatie. Werkt voor ons prima!
Jij zult ook gaanderweg wel je opvoedingsstijl gaan ontwikkelen. En zo hoort dat ook, want mijn kinderen zijn anders dan die van jou en jij en ik zijn ook anders Zou wat zijn als we dan wel uit hetzelfde boekje kunnen leren opvoeden ;-)


 
Quote
RE: Ojee.. het lukt niet meer
Alice  schreef op: 19-08-2012 18:08:24
We zullen 't zien.. ik zou echt niet willen dat ik van het ene kindje meer hou dan van 't ander. De beleving van de zwangerschap is nu ook gewoon heel anders. Bij mijn zoontje hadden we lang geprobeerd en lukte het steeds maar niet en nu was 't een verrassing. Maar juist die verrassing maakt 't ook onwerkelijk. Bij mijn zoontje was ik er al maanden zo op gefixeerd, vooral rond voeding, nam zelfs geen aspirientje want wie weet, was ik wel zwanger. Nu vergeet ik af en toe dat ik zwanger ben gewoon. Ben ook gewoon heel veel met mn zoontje bezig. En tegelijk ben ik ook steeds heel bang dat het niet goed zit, waardoor ik me ook niet goed durf te hechten. Zal wel onzin zijn hoor, maar toch.
Maar goed.. gisteren eerste keer wat gekocht voor de baby, dat zijn ook wel dingen die een beetje helpen met het besef dat het toch echt zo is

Ik zie ook wel veel dingen om me heen waarvan ik denk .. is dat nu nodig? Het zichzelf zo moeilijk maken met de ongeschreven regels van de maatschappij, maar ondertussen niet inzien dat ze hun kind tekort doen en niet begrijpen.
Ik zeg niet dat ik alle wijsheid in pacht heb natuurlijk, ik maak ook mijn fouten. Maar als je in de eerste plaats met liefde denkt aan je kind, denk ik dat het wel goed komt.
Natuurlijk hoort daar ook bij dat je een evenwichtige ouder moet zijn, dat nee ook echt nee is en dat er voor het kind duidelijkheid is. Maar elke ouder vult dat anders in en dat is ook goed denk ik.

Aan de buitenkant lijk ik heel zacht voor mijn zoontje en dat ben ik ook wel. Maar ik keur echt niet alles goed wat hij doet en als hij een strijd aangaat, dan wint hij die niet. (tenzij iets onbelangrijks, kind mag ook wel 's "winnen") Maar ik ben wel heel standvastig en ik laat niet over mij lopen, ook al vind ik het nog zo sneu om hem iets te ontzeggen. Het is voor zijn bestwil. Een verwend blaag zijn, heeft niemand wat aan.

Maar goed.. jij staat al een heeeeel stuk verder, ik ben pas bezig met opvoeden en er zullen nog heel wat obstakels op mijn weg komen waarbij ik niet altijd de juiste beslissing ga nemen. Dat mag ook denk ik.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op Ojee.. het lukt niet meer
Naam
Bericht