Menu
 

Topic:

migraine vraag

Mrtj  schreef op: 29-05-2012 21:55:32
Ik heb af en toe last van migraine. Ben daarvoor ook naar de huisarts geweest, en we zijn in een traject van 'zoeken naar de juiste medicatie'. Nu doet diclofenax + paracetamol het heel redelijk; mijn hoofdpijn is daarmee nagenoeg weg. Wat ik echter lastig vind, is dat de cognitieve symptomen (met name me slecht kunnen concentreren / een soort van van de wereld zijn) wel blijven. En dat is onhandig. Ik kan bijvoorbeeld op een dag dat ik migraine heb (maar geen pijn door de pijnstillers) toch echt niet autorijden. Dat zou gevaarlijk zijn. En dat is onpraktisch.

Nu vraag ik mij af: moet ik hiermee tevreden zijn (blij zijn dat de pijn er niet/nauwelijks is), of is het logisch om verder te zoeken naar een medicijn wat ook de cognitieve symptomen weghaalt. Of bestaat zoiets niet? Zijn er eigenlijk wel medicijnen die de migraine zelf bestrijden (ipv de pijn en / of de misselijkheid)?
 
Quote
Navigatie
RE: migraine vraag
Anno  schreef op: 29-05-2012 22:14:34
imigran heeft bij mij heel lang heel goed gewerkt!

dat is ook het medicijn tegen migrane voor zover ik weet.

en bij die pillen (of spuitjes) is het zo dat je migrane gewoon na zo 10 minuten meestal wegtrekt en je je dan ook gewoon weer kiplekker en normaal voelt
 
Quote
RE: migraine vraag
Mo27  schreef op: 29-05-2012 22:16:47
ik heb ook flink last van migraine. ik ben bij de neuroloog geweest voor me migraine omdat ik elke keer imuun werd voor de medicijnen. het hielp even en na half jaar deed het niks meer

op het moment heb ik maxalt gekregen van de neuroloog. die doet het goed en blijft het goed.
Maar wat jij zegt heb ik ook hoor. dep ijn is binnen het uur weg met maxalt. Maar ik blijf heel de dag beetje vand e kaart en dag daarna ook. ik denk ook dat het echt door een migraine aanval komt. het is bij mij altijd zo geweest. i kdenk dat daar weinig aan te doen is.

je hebt wel medicijnen die je ter voorkoming kan slikken. maar Neuroloog zei tegen mij dat ze die echt als laatste redmiddel geven. als je meer als 5 aanvallen per maand hebt die ook lang duren. ik zat net op de grens.
maar omdat ik ook op zware medicijnen voor Reuma zit wilde ze het niet geven. maar maxalt ben ik oo ktevreden mee.

en voor de misselijkheid heb ik domperidon zetpillen. maar die gebruik ik weinig omdat als de pijn weg ik ook de misselijkheid weg is
 
Quote
RE: migraine vraag
Mama Van Drie  schreef op: 29-05-2012 22:19:35
ik gebruik ook altijd immigran, dosering 100, en heb daar echt baat bij.
Maar ik heb na het innemen wel last van een algeheel slap en futloos gevoel wat langzaam wegtrekt, is niet zo dat ik me na 10 minuten kiplekker voel.

Zonder immigran hing ik zeker drie dagen boven de wc pot, water kon ik amper binnen houden en ik was niet in staat mijn kinderen of huidhouden te doen, wat natuurlijk wel moest maar dan ging dat al spugende...o...als ik daar nog aan terug denk.......toen ik een keer mijn kinderen naar school had gebracht en terug liep naar de auto kon ik het niet tegenhouden....sinds die keer had ik altijd een plastic zak bij me....en ach....veel was het niet want als je niet kan eten en en nauwelijks drinken valt er niet veel te spugen haha....
Sinds de immigran functioneer ik tenminste door.
 
Quote
RE: migraine vraag
Alice  schreef op: 29-05-2012 22:43:29
Google eens op gember en migraine.
 
Quote
RE: migraine vraag
Mrtj  schreef op: 29-05-2012 22:46:10
Wat zitten er toch een boel verschillen in de heftigheid van klachten! Als ik dan Mama Van Drie lees, pfff... dan ben ik toch blij met mijn soms (tot max eens per maand) migraine van een dagje.

Die pijnstiller doet het bij mij goed, maar mijn hoofd wil verder dus niet mee. En dat is de hele dag. Ik kan dus bijvoorbeeld niet autorijden, maar eigenlijk ook niet werken (ja, hele domme klusjes misschien, en in een heel laag tempo), en eigenlijk heeft mijn lijf toch echt slaap nodig op dat moment.
En daarvan zegt Anno dat het anders kan (voelt zich kiplekker zodra de medicatie werkt), Mama Van Drie zegt dat het een heel eind moet kunnen, en Mo27 zegt dat het niet kan. Maar Mo27 gebruikt dan weer geen Immigram. Of heb je dat wel al eens geprobeerd? Hoe ver zit Immigram eigenlijk in het 'stappenplan' van de huisarts? Is het een zwaar medicijn?
 
Quote
RE: migraine vraag
Worteltje  schreef op: 29-05-2012 23:23:33
Bij mij helpt tot nu toe niks. Dat van de wereld zijn is idd echt vreselijk en bij mij gaat ook helft van hoofd en arm aan die kant verlammen. Het komt hier door de hormonen en nu ik geen pil gebruik heb ik het eens per jaar. Tijdens zwangerschap was t echt hel en zelfs tijdens bevalling kreeg ik er 1. Weten ze of het door hormonem komt of niet? Want dan zou je ook iets(niet alles) eraan kunnen doen.
 
Quote
RE: migraine vraag
Stefke  schreef op: 30-05-2012 00:01:18
Ik gebruik naproxen. Eerst alleen als het heel erg was, nu maar meteen als ik het op voel komen, want kan idd niet meer voor de kinderen zorgen. Blijf daarna nog even misselijk maar een vriendin vertelde dat dat ook een bijwerking van de naproxen kan zijn. Ach, het is gelukkig maar een vlaagje....
Ik heb er pas sinds een jaar last van, maar man o man wat kan dat ellendig zijn zeg!
 
Quote
RE: migraine vraag
Misbren  schreef op: 30-05-2012 08:06:43
Als ik migraine heb kan ik niets meer, ben ik miselijk/overgeven.
Met paracetamol ging dat niet weg.
Eerst maxalt smelt, maar dat werkte niet voldoende.
Toen imigran neusspray, maar daar werd ik nog misselijker van.
Ibuproven 600 bruis hielp wel maar als ik moest overgeven kwam dat er natuurlijk ook uit.
Nu heb ik diclovenac 100 mg zetpil en met een paar uur ben ik weer de oude.
Beetje voorzichtig met licht, dus zonnebril op maar ik kan weer functioneren.
Heb een jaar geleden een borstverkleining gehad en heb wel minder last van migraine.
 
Quote
RE: migraine vraag
Annikamv3  schreef op: 30-05-2012 16:14:47
Hier vandaag ook migraine en niks hielp.
Nou heeft de huisarts diclofinac zetpillen voor geschreven hoop echt dat het werk.

Ik kan wel janken zo beroerd.
 
Quote
RE: migraine vraag
Anmv3  schreef op: 30-05-2012 16:32:17
ik slik ook al een paar jaar maxalt smelttablet..meestal wacht ik te lang met innemen, maar ik word er zo futloos/loom van dat ik het zolang mogelijk uitstel dat mijn man bijna thuis is van het werken..bij mij is maxalt het enige wat helpt, soms heb ik weken geen last en vorige week weer 4 dagen achter elkaar..slik toch wel 12 tabletten in de 2 maanden, ontzettend veel, maar als ik niks inneem ben ik in staat om voor de bus te springen, vreselijk !! bij mij is nooit uit onderzoeken naar voren gekomen waardoor ik zoveel migraine heb..
 
Quote
RE: migraine vraag
Melissa  schreef op: 30-05-2012 22:25:31
Als ik de migraine voel opkomen dat zet ik mezelf een stevige kop koffie met veel suiker en 4 van de 5 keer helpt het.
 
Quote
RE: migraine vraag
Annikamv3  schreef op: 01-06-2012 15:22:04
nou kan wel gillen dacht vandaag gaat wel beter.
maar ben z'n slappe vaat doen dat ik er al aan toe ben dat de kindjes naar bedje toegaan.

en zo gammel en ruim kilo lichter
 
Quote
RE: migraine vraag
Sweety  schreef op: 01-06-2012 15:50:36
ik weet hoe je je voelt op mijn 16e is het begonnen . ben ook door een traject gegaan waarbij ik idd imigran neusspray kreeg voorgeschreven na een tijdje hielp die ook niet meer heb nu van alles gehad metroprolol, sumatriptan, rizatriptan, maxalt smelttablet. na een tijdje ben ik doorgestuurd naar de neuroloog in het AMC en blijkt dat door de medicijnen de aanvallen juist kunnen opspelen en heeft me voorgesteld ermee te stoppen. en ben blij dat ik ermee gestopt ben want heb het nu al een paar maanden niet meer gehad hoogstens 1 keer waar het voorheen elke dag was. bij mij is het ook nooit bewezen maar weet dat door stresssituaties het ook erg getriggerd kan worden. zal helaas niet weten hoe en wat en waarom maar hoop vvoor jou dat het bij jou oook weggaat.
 
Quote
Navigatie


Reageren op migraine vraag
Naam
Bericht