Menu
 

Topic:

relatie..valt me op

Macife  schreef op: 23-05-2012 11:17:11
weet je wat me opvalt...

steeds meer mensen gaan snel uit mekaar..vreselijk gewoon, maar kunnen ze niet vechten..?? waarom meteen uit elkaar. omdat je vlinders weg zijn??? omdat de sleur komt??

ik ben nu al 10.5 jaar samen met mn vriend,maar om weg te gaan geen denken aan,ook al hebben we geen echte vlinders meer..we houden zielsveel van elkaar

tijdje terug heb ik vlinders gehad voor iemand bij mij op het werk.ben eerlijk geweest,zo kon ik voor ons vechten en die gevoelens voor een ander weg stoppen.

of dat er een kindje op komst is dat je dan geen tijd meer heb voor elkaar..sorry dat vind ik de grootste onzin.. vecht voor elkaar.. de kleine slaapt toch ook.. en als je niet wilt dat de kleine je kan horen,,dan maak je maar beneden een bed..of in de kelder of zolder...sorry hoor.

een kindje moet je juist bij elkaar brengen...niet uit elkaar..kom op zeg..je bent er met zijn tweeen die een kindje maakt..

kan me altijd er om ergens als er een van de twee de kinderen de schult geven..

waarom wordt er niet meer gevochten voor elkaar.????

*** sommige gevallen zoals mishandeling enzo is wat anders ****
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: relatie..valt me op
Suus  schreef op: 23-05-2012 23:06:49
@Mafkees, misschien kent TO die stellen wel heel goed? Misschien is het familie? Misschien haar beste vriendin? Dat weten wij toch ook helemaal niet?

 
Quote
RE: relatie..valt me op
Suus  schreef op: 23-05-2012 23:08:25
Overigens gaat het mij er niet om dat ik TO's mening deel, ik vind het alleen altijd erg jammer als een topic zo loopt. Dat het een strijd onderling wordt.

Aan beide kanten zitten sterke punten en die probeer ik er uit te halen.... omdat ik daar iets mee kan, omdat ik daar misschien iets van kan leren...

 
Quote
RE: relatie..valt me op
Macife  schreef op: 23-05-2012 23:09:10
gelukkig zijn er eigen meningen..maar om de ander dan meteen af te kraken.

sorry ik vind dit een beetje erg ver gaan..dit kom mij hard aan...dacht dat je op dit forum recht had op je eigen mening te uiten. maar dan krijg je dit..

en waar staat ergens dat ik roddel?

jammer dat het zo moet
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Alice  schreef op: 23-05-2012 23:10:03
Ik heb zelf ook niet in die situatie gezeten, wel vrienden die ik er soms bijna aan onderdoor heb zien gaan. En dan krijg je dit soort opmerkingen erachteraan. TO is niet de enige die ze maakt namelijk. Terwijl die mensen gewoon niet weten waar ze 't over hebben.

Wat kun je uit dit topic leren dan Suus? Dat je met je partner in gesprek moet blijven? Dat je moet blijven praten over je relatie en dat je er altijd aan moet werken?
Tja.. denk dat we dat allemaal wel weten..
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Suus  schreef op: 23-05-2012 23:15:49
Ik kan iets leren over mensen Over hoe verschillende mensen verschillend beleven, anders uitten etc...

Jij vertelt nu bijvoorbeeld iets over jouw achtergrond waardoor je reageert zoals je reageert... ik begrijp dat maar tegelijk vraag ik mij dan af waarom je de onredelijke reacties op vrienden van jou projecteert op TO. Haar ervaringen gaan niet over jouw vrienden. Snap je wat ik bedoel?

Stel nou dat TO heel goed in staat is om een situatie in haar directe omgeving in te schatten? Dat iemand in haar omgeving idd gemakzuchtig omgaat met het huwelijk cq ouderschap, dan is het voor haar net zo zuur om negatieve reacties te krijgen als jouw vrienden.....

Kijk naar die dames waarbij de partner ineens opstapt en haar geen kans geeft uberhaupt te vechten... mogen die dames wel ventileren dat hun partner opgeeft en niet wil vechten?



 
Quote
RE: relatie..valt me op
Mafkees  schreef op: 23-05-2012 23:16:11
TO, misschien kraak ik jouw idee over makkelijk opgeven af, maar jij kraakt de mensen af die 'snel' met hun relatie kappen en die schiet bij mij verkeerd!

Ik geloof gewoon niet dat er mensen zijn die zomaar makkelijk het bijltje erbij neer gooien. Het gaat gepaard met veel verdriet en machteloosheid.
bij de ene is de vechtlust misschien eerder op maar daar kan niemand over oordelen.

ik vind het niet ver gaan. je deelt je mening op een forum. jouw mening. die mag er ook zijn. ik deel ook mijn mening en die is totaal andersdan die van jou.
ik vind je woordkeuze gewoon fout.
die komen bij mij hard aan.

je oordeel is hard en niet oprecht je vraag 'hoe zou het toch komen dat er tegenwoordig meer mensen uit elkaar lijken te gaan' bijv.

Ik leer ook wel uit dit topic moet ik zeggen. Dat er altijd onbegrip zal zijn voor keuzes van andere mensen.....helaas....
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Macife  schreef op: 23-05-2012 23:21:06
dom gelul en geroddel..nou dat komt bij mij hard aan

en ja..ik heb hier idd iemand die er zo makkelijk over denkt om dat alle zo te doen..

 
Quote
RE: relatie..valt me op
Suus  schreef op: 23-05-2012 23:24:21
Maar Mafkees.... is het onbegrip (gewoon je niet in willen leven in...) of kan je gewoon niet altijd alles begrijpen?

TO, ik begrijp wel wat "men" bedoelt met je woordkeus. Je schrijft het allemaal erg makkelijk op terwijl je het wel hebt over een ingrijpend iets in een mensenleven, of kinderleven zoals je zelf al schrijft. Een beetje genuanceerder zou wel kunnen misschien dat dan beter over komt wat je eigenlijk wil zeggen.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Alice  schreef op: 23-05-2012 23:26:07
Suus, als ik ook maar enigszins het idee had dat dit topic oprecht was, dan zou ik je gelijk geven. Maar het openingsbericht staat vol oordelen.
Het komt ten eerste bij mij over dat TO een schouderklopje verwacht voor het opzij zetten van haar vlinders voor een ander. (absoluut een aanname van mij, klopt)
De voorbeelden die ze noemt en de oplossingen daarvoor, getuigen niet van een diep inzicht in de problematiek waar gehuwden zich in kunnen vinden.
Ten derde neemt ze zomaar aan dat de redenen die haar ter ore zijn gekomen (al dan niet uit derde, vierde, vijfde hand) de daadwerkelijke redenen waren.

Tja.. ik mag geen lelijke woorden gebruiken, maar laat ik dan maar zeggen dat het niet erg intelligent overkomt.
Ik vind dat ik het recht heb, haar te wijzen op 't feit dat het haar niet zou schaden een volgende keer iets langer en dieper na te denken voordat ze dit soort dingen roept.

Ze vindt mijn woorden misschien kwetsend, maar ik geef in elk geval mensen die 't heel moeilijk hebben niet nog 's een trap na.

En natuurlijk mag ze haar mening hebben en uiten, daar zegt niemand wat van. Maar als je dat doet op een openbaar forum kun je ook weerstand verwachten. En dat was bij deze.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Macife  schreef op: 23-05-2012 23:27:22
ik hou de volgende keer mijn mening voor me..kan ik ook niks verkeerd zeggen.

opschrijven en lezen is moeilijk.hoe ik het ook denkelijk moet schrijven..ik schreef hoe ik op dat moment mn vanmorgen dacht...nu zou ik het misschien anders schrijven,maar mijn mening en denkwijze blijft hetzelfde.

 
Quote
RE: relatie..valt me op
Suus  schreef op: 23-05-2012 23:29:37
TO, ik hoop dat je voorbij het gevoel kan gaan dat je je gekwetst voelt.... dat hebben anderen duidelijk ook bij jouw woorden ervaren. Misschien kan je er eens over nadenken hoe je je boodschap anders over had kunnen brengen waardoor hij wij aan was gekomen zoals je bedoelde?

Misschien leidt dit topic dan nog ergens naar...
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Alice  schreef op: 23-05-2012 23:29:38
jammer
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Suus  schreef op: 23-05-2012 23:31:26
Tegelijk gepost. Jammer TO dat je je terug trekt, je zou hier zoveel uit kunnen halen....

 
Quote
RE: relatie..valt me op
Macife  schreef op: 23-05-2012 23:33:18
ik kan het misschien wel anders op gaan schrijven,maar of dat (nog) nut heeft. geen idee.

 
Quote
RE: relatie..valt me op
Alice  schreef op: 23-05-2012 23:44:41
Ik zal me er verder buiten houden. Ik zal nog 1 voorbeeld geven, misschien dat je mn punt dan begrijpt...

"Ik zie de laatste tijd veel in mijn omgeving dat vrouwen het contact verbreken met hun schoonmoeders omdat ze niet overeen komen. Ik vind dat echt zo egoistisch! Ze nemen hun man gewoon hun moeder af. Ik vind het echt niet kunnen. Als je ouders nog leven heb je toch de plicht om ze te bezoeken en er vanalles voor te doen? Ze hebben ook 20 jaar voor jou gezorgd tenslotte. Dat kun je niet zomaar aan de kant zetten. Ze zeggen dat die schoonmoeders zich zo bemoeien, ik vind dat echt de grootste onzin! Ze hebben toch alleen maar het beste met het gezin voor!!"


Dat is ongeveer jouw bewoording.. voor een probleem dat ik niet heb. Maar zag in een ander topic dat dit een probleem is dat jij wel hebt. Hoe vind je 't dat ik zo oordeel over een situatie die ik niet ken?
Dat is mijn hele punt.

Maar verder ga ik me uit dit topic houden, heb mn punt gemaakt en als je bij je mening blijft, ga ik je de mijne niet verder opdringen.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Macife  schreef op: 23-05-2012 23:54:06
Goed dat jij daar een mening bij geeft.maar daar ga ik verder niet op in
Waarom:

Dat is in dit topic niet relevant
En wat er tussen mij,mijn vriend en zijn moeder is gebeurt ga ik niet opzetten.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Alice  schreef op: 24-05-2012 00:03:17
Nou.. Dat was mijn mening dus helemaal niet. Het was ongeveer jouw formulering van het probleem in dit topic, maar dan over een onderwerp wat je wel begrijpt.

Maar jouw reactie daarop is precies de reactie die gescheiden mensen hebben op jouw topic hier. Zij weten waarom en zijn jouw geen uitleg verschuldigd. Het was geen makkelijk besluit, maar ging veel aan vooraf, net als bij jouw schoonmoeder en jullie
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Macife  schreef op: 24-05-2012 00:07:05
Ik vraag toch niet om uitleg
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Alice  schreef op: 24-05-2012 00:27:26
Je vraagt je toch af waarom er niet meer gevochten kan worden?

Dat is hetzelfde als waarom vecht jij niet voor een band met je schoonmoeder, voor een band tussen je kind en haar oma?
Waarom geef jij dat zomaar op?


 
Quote
RE: relatie..valt me op
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 24-05-2012 07:20:17
Gelukkig kun je niet worden....gelukkig kun je alleen maar zijn....Is een bekende uitspraak van een cabaretier....

Als je echt niet gelukkig bent in een relatie, kun je nog zo hard vechten, maar dat gaat hem dan ook niet worden...
Denk dat je niet over iemands reden om het op te geven kan oordelen..

Ik heb ook geen vlinders meer, maar ik zou mijn man ook echt niet meer kunnen en willen missen...Hebben zoveel meegemaakt....
Hij was het die zag dat ik mezelf de afgrond in werkte en samen met me naar therapie ging en me erboven op hielp...Ik hou van hem als van geen ander...
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Anno  schreef op: 24-05-2012 07:41:01
Even voor TO hoe denk je dat het voelt als jij even simpel zegt waarom gaan mensen gewoon zo snel uit elkaar en blablabla....kan je vertellen dat gaan ze niet GEWOON zomaar....maar ach voor die tijd snapte ik het ook niet en was ik ook zo naief van dat gebeurd bij ons nooit, tot dat de realiteit als een betonblok op je kop valt.

Ik bedoel denk je nou echt dan een moeder er bewust voor kiest om haar kind geen gezinnetje meer te geven, weet je wel dat dat het meeste pijn doet dat je je kind niet meer papa en mama in 1 huis kan bieden? Dus nee zon beslissing neemt geen enkele ouder ZOMAAR of GEMAKKELIJK.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Anno  schreef op: 24-05-2012 07:43:43
Oh en daarnaast vind ik het een beetje zwak dat op het moment dat mensen wat meer tegen je in gaan bij een gevoelig onderwerp je dan ineens weg wilt gaan....open dan niet zon topic waarbij je weet dat weleens veel emoties mee kunnen spelen....

wel vind ik de band met schoonmoeders niet tevergelijken met dit topic...ook erg stom om erbij te halen
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Macife  schreef op: 24-05-2012 07:47:56
Ben er toch...t was niet de bedoeling om het opruiend te maken..en vooral niet te kwetsen..
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Janneke01  schreef op: 24-05-2012 09:00:54
Vind het ook een beetje 'triest' om er nu de relatie met macife's schoonmoeder erbij te halen.
Heb hiervoor dat topic gelezen, en uit haar berichten begreep ik dat er veel aan vooraf is gegaan en er niet zomaar geen contact meer is tussen hun.

En over het scheiden, ja het gaat allemaal veelste makkelijk en vind ook dat het vooral de mannen zijn die altijd maar zo makkelijk kunnen zeggen ' ik ziehet niet meer zitten, zoek het Maar uit met de kinderen ' want ja, welke moeder zou haar kinderen in de steek laten en bij de man achter laten? Geen 1.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Bloemblaadje  schreef op: 24-05-2012 09:55:41
Scheiden gaat helemaal niet veel te makkelijk!!! Ook ik verbaas me over de vooroordelen in dit topic en dan nu weer dat mannen het maar weer makkelijk kunnen zeggen en de kinderen achter laten. Er zijn meer dan genoeg vrouwen die hun kinderen gewoon meenemen en als man heb je geen poot om op te staan. Moeders die met de kinderen verhuizen naar de andere kant van Nederland, omdat zij dat willen en de vader zoekt maar uit hoe hij zijn kinderen wil zien. Ik kan me hier echt heel boos over maken.

En wie zegt dat er niet gevochten wordt voor een relatie? Denk je dat al die mensen hun vuile was buiten gaan hangen. Dat al die mensen trots zijn op wat hun overkomt?Als ik ruzie heb met mijn man ga ik dat toch ook niet tegen iedereen vertellen? En mensen kunnen zoveel zeggen ze uit elkaar gaan, maar wie zegt dat het allemaal waar is. Het is zo makkelijk om een ander zwart te maken en andere mensen nemen het klakkeloos voor waar aan.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Alice  schreef op: 24-05-2012 12:44:01

Quote Janneke01:
Heb hiervoor dat topic gelezen, en uit haar berichten begreep ik dat er veel aan vooraf is gegaan en er niet zomaar geen contact meer is tussen hun.



Dat is juist de reden dat ik het aangehaald heb. Ze moet van mij zeker niet het contact herstellen. Het is mijn makkelijke oordeel over iets waar ik niets vanaf weet.
Macife heeft nu haar boekje open gedaan over haar schoonmoeder, maar geloof maar dat er bij gescheiden mensen ook heel wat aan vooraf is gegaan.
Durf te wedden dat je als je eenderwelk gescheiden koppel spreekt, dat je dan ook zegt.. ja maar dat is inderdaad niet zomaar.

Net zo min als Macife het voor haar lol doet om geen contact meer te hebben met haar schoonmoeder, scheiden mensen ook niet voor de lol of omdat het makkelijk is. Want dat is het niet.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Happysinglemum  schreef op: 24-05-2012 19:45:12
Hmm, gevoelig onderwerp dit. Ja, ik snap je ergens Macife, voor mijn gevoel lijkt dit soms ook zo.

Maar, ik heb zelf ook in zo'n situatie gezeten. Ik durf eerlijk te zeggen dat er een hoop is veranderd toen mijn prachtige dochtertje is geboren. Eerlijk gezegd ben ik toen heel erg veranderd, dat weet ik. Mijn ex was mijn droomprins, bijna altijd al geweest. Hij en ik waren twee handen op één buik. Niemand die dacht dat wij ooit uit elkaar zouden gaan. Natuurlijk heeft iedereen wel eens ruzie en zo wij ook. Uiteindelijk kregen wij onze dochter en ik was daar zo druk mee, ook erg moe doordat het anderhalf jr duurde voordat ze doorsliep etc etc. Hoe dan ook heb ik daarin een grote fout gemaakt.
Daarentegen bleef mijn ex een beetje leven zoals hij voor die tijd deed, daarmee bedoel ik bijna dagelijks even sporten. Ieder moet zijn ding kunnen doen hoor maar je kan het overdrijven. Anyway, op een gegeven moment ging hij het weekend zijn weg en mijn dochter en ik onze weg. De ruzies werden zo heftig en heftig dat het voor mijn dochter een erg ongezonde situatie werd. Zij was ondertussen 3,5 jr en toen heb ik de knoop doorgehakt. Ondanks alles hield ik nog steeds van hem, maar dit was niet goed. Ik heb hem de keus gegeven nog of samen in relatietherapie wilde, dat wilde hij niet.
Nou, dan was het voor mij geen keus meer, dan vecht je alleen en dat win je nooit natuurlijk.

Nu achteraf zie ik dat ik de juiste keus heb gemaakt. Mensen kunnen veranderen zeg, ik ben veranderd (en dat was in het begin ook niet goed hoe ik hem steeds minder zag staan), maar als ik zie wat hij nu doet, hoe hij nu zijn leven heeft ingericht. Dat hij dingen doet waar niemand trots op is en totaal het verkeerde pad op is gegaan.

Ik heb de juiste beslissing gemaakt, dat weet ik zeker. Al voelde ik mezelf bijna nog schuldig van de dingen die hij heeft gedaan, hij is een volwassen man en neemt zijn eigen beslissingen, goed of fout, helaas heeft hij het verkeerde pad gekozen.
Mij was hij kwijt, maar als hij het niet voor zichzelf wilde doen had hij voor zijn dochter op het juiste pad moeten blijven.
 
Quote
RE: relatie..valt me op
Mitch  schreef op: 24-05-2012 19:53:21
Ik vind dat to wel erg aangevallen word.
Ze drukt zich misschien wat onbenullig uit, maar ze heeft wel gelijk wanneer je beide in een relatie moet vechten.
Dat er mensen zijn die nu zeggen ja maar de ander wilde niet meer vechten, dit is toch precies wat TO bedoelde?

Ik wil echt niet zeggen dat scheiden makkelijk is, ik moet er niet aan denken dat het mij ooit gebeurd want het lijkt mij echt een deuk geven aan je zelfvertrouwen plus dat je kinderen er altijd een tik van meekrijgen naar mijn mening.

Wat TO denk ik bedoelt is dat het lijkt of men tegenwoordig sneller opgeeft binnen het huwelijk.
Relatietherapie word door 1 van de twee niet gewilt, vechten wil 1 van de twe eniet meer, dan houd het inderdaad op.
En nee je kan van buitenaf niet zien of men geknokt heeft voor zijn relatie, en wij weten van buitenaf ook alleen wat je ziet.
Ik vind dat je je best af mag vragen misschien is het ook een stukje zorgen maken? Waar dat aan kan liggen en hoe het nu komt dat huwelijken tegenwoordig meer stranden dan vroeger.

Vind niet dat iemand daarop aangevallen moet worden, en begrijp dat het voor sommigen gevoelig ligt, maar probeer dan niet dezelfde fout te maken door te gaan hakken, dat wekt alleen ruzie op en geen discussie in mijn ogen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op relatie..valt me op
Naam
Bericht