Menu
 

Topic:

Kamp????

Jacq38  schreef op: 15-05-2012 13:27:50
Mijn zoon gaat binnenkort op Handbalkamp en hiervoor is hij al 2 keer op voetbalkamp geweest, hij vindt het geweldig en nu mag hij naar het handbalkamp. Dit is wel op ruim een half uur afstand van ons huis (voetbalkamp is om de hoek maar hij gaat van voetbal af). Het lijkt ons een perfecte manier om zijn teamgenootjes te leren kennen enz. Nu heeft mijn dochter een uitnodiging voor een turnkamp ook 2 nachten. Ze wil erg graag. We twijfelen nog een beetje, is ze niet te jong, zal ze wel aansluiting vinden enz.

Mijn vraag is hoe denken jullie over dit soort kampen? Het valt me op dat bv wat vriendinnetjes van mijn dochter niet naar het turnkamp mogen, ouders vinden dat te eng, vinden de meiden nog te jong enz.

Mijn zoon is 10.5 en dochter 8.5 jr.

Wat vinden jullie?

Ik ken ook kids die pas in groep 8 voor het eerst op kamp gaan met school en dat ouders helemaal van slag zijn (ze kunnen niet bellen, kids mogen 3 dagen geen contact hebben met het thuisfront).

Zijn wij nou zo makkelijk, en moeten we onze dochter wel op kamp laten gaan? Voor mijn zoon is het duidelijk (er gaan ook buurtkinderen/ouders mee, dus hij heeft wel bekenden om zich heen).

Ben benieuwd naar jullie mening? Natuurlijk maken wij ons ook zorgen of alles goed gaat maar dit is toch harstikke leuk voor de kids?
 
Quote
Navigatie
RE: Kamp????
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 15-05-2012 13:34:22
Onze zoon is afgelopen vrijdag op voetbalkamp gegaan..(jarno is 6) hij wilde heel graag...En een vriend van mijn man had daar leiding...Man kwam nog net niet huilend thuis...(moet er wel bj zeggen dat mijn man een echte schijtbroek is wat betreft de kids) Kids lagen alleen in tenten....Leiding patrouilleerde, maar sliep niet in dezelfde tenten...Om 23.00 uur kregen we een sms dat ze terug waren van speurtocht en dat ze nog een uurtje oud hollandse spelen zouden doen, dan naar bed en een uur later nachtvoetballen...
Om 1.00 uur kregen we telefoon of we Jarno wilden komen halen.... (bleek zijn voet vrijdag morgen verstuikt te hebben en nu teveel pijn te hebben).. Zijn hem gaan halen...Daags erna toch terug gegaan....De kids waren pas rond 4 gaan slapen en zaten om 8 uur weer aan het ontbijt...Meeste kids waren helemaal OP!
Jarno vond het heel leuk en wilt volgend jaar weer...Mijn man wil het liever niet meer hebben.....Wat mij betreft: laat ze lekker gaan!!!!


 
Quote
RE: Kamp????
Mitch  schreef op: 15-05-2012 13:37:13
Ik vind het knap wanneer je je kind zo los kunt laten.
Jij kent je kind het beste en weet ook of het er klaar voor is ja of nee.
Ik vind het al vreselijk als mijn zoon van 6 voor de deur wil spelen dus dikke kans dat hij niet mee zou mogen op zo een kamp.
Als je gevoel er ok bij is, is het voor die kleintjes juist wel een enorme ervaring natuurlijk!
 
Quote
RE: Kamp????
Alice  schreef op: 15-05-2012 13:40:03
Ik denk (maar ik ben nog lang niet met die dingen bezig, mijn zoontje is net 20 maanden dus misschien heb ik 't heel erg mis) dat als de kinderen zelf willen, dat 't ook goed is.
Het ergste dat ze kan gebeuren is dat ze heimwee krijgen en dan heb je ze snel genoeg opgehaald. Ok er kan natuurlijk ook altijd iets gebeuren zoals Linda hierboven zegt, maar dat kan thuis ook.
Met 8,5 kan je dochter denk ik zelf wel inschatten of ze dat leuk vindt of niet. Als zij het ziet zitten, dan is 't zo'n loslaatmomentje ;-)

 
Quote
RE: Kamp????
Anne Mv 3  schreef op: 15-05-2012 13:45:04
Wij zijn ook vrij 'makkelijk' volgens sommige ouders
Het is echt niet zo dat we alles klakkeloos 'goed' vinden, maar ons uitgangspunt is wel "ja, tenzij..." in plaats van "nee, tenzij..."
Volgens ons leren kinderen daar ook het meeste van!
Inmiddels heb ik ook wel gemerkt dat ouders elkaar ongelooflijk op kunnen jutten, best bizar als je bedenkt dat die kinderen 10 jaar later geacht worden hun eigen boontjes te doppen.

Overigens vind ik het programma bij Jarno wel iets om vragen over te stellen. Kinderen moeten gewoon onder toezicht slapen naar mijn idee. Kinderen van 6 die midden in de nacht weer uit bed gehaald worden voor activiteiten vind ik ook wel wat overdreven. Doe dat lekker met de 12+ maar niet bij die jonge kinderen. Alles is al spannend genoeg, 23 uur in bed is al vreselijk laat voor hen.
Maar goed, geen reden om het kind thuis te houden, wel om eens bij de organisatie na te vragen hoe ze daar tegen aan kijken.
 
Quote
RE: Kamp????
Spatje  schreef op: 15-05-2012 13:47:28
mijn dochter was 5 toen ze voor het eerst ging met de scouting, ze bleven 2 nachtjes in eigen dorp, toen ze 6 was is ze 4 dagen naar de ardennen meegegaan, ach wij zijn er ook makkelijk in, de leiding is goed en bekwaam , en ook veel, en waarom niet denk ik dan, ze wordt zo ook zelfstandig
 
Quote
RE: Kamp????
Ikke  schreef op: 15-05-2012 13:47:40
Mijn zoon is nu 8 en dit wordt het derde jaar dat hij op kamp gaat.
toen hij 6 was is hij voor t eerst met scouting op kamp geweest en ook met stichting Heppie, vorig jaar alleen met stichting heppie en dit jaar gaat ie alleen met scouting op kamp

Heppie kamp is van Maandag tot vrijdag en scouting was van zaterdag tot dinsdag en dit jaar (omdat hij in een hogere groep zit) van zaterdag tot zaterdag.
Ze gaan dit jaar ook verder weg, ongeveer een uur met de auto
 
Quote
RE: Kamp????
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 15-05-2012 13:48:20
Wij zijn normaal totaal niet "gemakkelijk" Ilse mocht van ons niet met het kinderdagverblijf mee naar de Floriade in Venlo,omdat we dat te massaal vonden....
Er was wel toezicht, maar de leiding sliep niet in de tent!
Idd de activiteiten zijn niet de activiteiten die je met jongens van 6 doet..Maar ons manneke was ook de jongste...verder 1 van 8 en 1 van 9..De rest allemaal ouder...
Dit was ook de reden waarom de meeste teamgenootjes van Jarno niet meemochten van hun ouders!

En bij Jarno draait alles om voetballen...Daar mag je hem best voor wakker maken ....Nee geintje...
 
Quote
RE: Kamp????
Ikke  schreef op: 15-05-2012 13:48:23
Oh en bij scouting doen ze eerst dus (proef) slapen in het clubhuis
 
Quote
RE: Kamp????
Roos  schreef op: 15-05-2012 13:50:28
Ook wij zijn hier vrij gemakkelijk in maar dat heeft wel moeten groeien.
Hier gaan de kinderen namelijk vanaf groep 3 op kamp naar duitsland z'n 45 min rijden vanaf ons huis.
De eerste keer vond ik het echt vreselijke wij woonden echt een blauwe maandag in het dorp en ik kende nog maar erg weinig mensen.
Toch heb ik mijn kinderen mee laten gaan en nu zijn we jaren verder en gaat de oudste nu op school kamp voor de laatste keer!

Scoutingkamp en voetbalkamp hebben wij ook altijd al gedaan,ik vind 8.5 jaar dus niet te jong en zou haar gewoon mee laten gaan.
 
Quote
RE: Kamp????
Melissa  schreef op: 15-05-2012 13:59:14
Mijn zoon gaat dit jaar ook met scouting op kamp. 3 nachten. Ik zie er zelf wel tegenop, maar ik weet dat hij er klaar voor is (hij is 6). Dit kan hij en gaat hij geweldig vinden.

Ik denk dat het enorm kind afhankelijk is en dat je dat het beste zelf als ouder kunt inschatten.
 
Quote
RE: Kamp????
Int  schreef op: 15-05-2012 14:12:45
Mijn dochter ging ook met scouting al met 5 jaar 2 nachtjes op kamp (weliswaar in het clubhuis).
Ik zou er persoonlijk geen moeite mee hebben hoor!
 
Quote
RE: Kamp????
Miepie1972  schreef op: 15-05-2012 14:16:36
Bij mijn dochter op school gaan ze met de kleuters al kamp. Dan gaan ze 1 nachtje, groep 3 t/m 8 gaan 2 nachtjes. Het is een hele happening, maar ze vindt het geweldig. De eerste keer, toen ze net 3 weken in groep 1 zat heb ik ook wel even moeten slikken, maar was achteraf echt niet nodig. Ze heeft een supertijd gehad en kijkt er nu elk jaar weer naar uit.
 
Quote
RE: Kamp????
Marielle77  schreef op: 15-05-2012 14:22:10
Onze dochter van 6 is vandaag teruggekomen van schoolkamp, 1 nachtje en ze heeft het geweldig gehad. Nou scheelt het natuurlijk wel dat ze op een schoolkamp iedereen kennen.
Onze zoon is nu met school op kamp (tot morgen) en is vorig jaar op zwemkamp geweest. Overigens gaan de kleuters 's avonds weer naar huis en vanaf groep 3 blijven ze slapen.

Als ze zelf graag willen zou ik ze laten gaan. Als het echt niet gaat bellen ze je wel op en een half uurtje rijden is dan te overzien (moet je wel vervoer hebben uiteraard). En als het wel goed gaat hebben ze vast een supertijd!
 
Quote
RE: Kamp????
San  schreef op: 15-05-2012 14:37:33
hoi ,mijn dochter ging met 5 jaar al mee op kamp .een volle week ,en is nu is ze 10 jaar .en gaat elke jaar mee ,op de meidenclub en de jongens club gaan ook mee ,ze vind het erg leuk ,nooit geen heimwee ,is ook 1 uur rijden ,elke jaar ergens anders heen , het hoort bij het loslaten ,
 
Quote
RE: Kamp????
Jacq38  schreef op: 15-05-2012 14:41:04
Wauw wat een hoop reacties bedankt dames, ik voel me een stuk beter, dacht echt dat ik 1 van de weinigen was die vrij makkelijk hiermee omgaat. Het turnkamp wordt al 22 jr gehouden dus ze weten wel waar ze mee bezig zijn. Ik laat het over aan onze dochter als ze echt wil ondanks dat er geen vriendinnen gaan mag ze lekker gaan!!!!

THANKS
 
Quote
RE: Kamp????
Spatje  schreef op: 15-05-2012 14:44:24
:d
 
Quote
RE: Kamp????
Smar  schreef op: 15-05-2012 14:58:39
zou ze laten gaan hoor, ik ben leiding bij een scouting en bij ons gaan ze al vanaf 5jaar 1of 2 nachtjes in het gebouw. Het zijn de ouders die het het moeilijkst hebben de kinderen hebben altijd de grootste lol.
 
Quote
RE: Kamp????
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 15-05-2012 15:15:21
Veel te jong! Vanaf een jaartje of 16.
Bind ze nu nog lekker vast en maak ze vooral niet wijzer.
Ik zie echt geen meerwaarde in zo'n kamp. Mijn kindjes horen veilig in hun eigen bedje te slapen.



 
Quote
RE: Kamp????
Anna28  schreef op: 15-05-2012 16:33:57
Ik ben zelf mijn hele kinderperiode op kamp geweest. We hadden een kinderclub bij de kerk en ieder jaar gingen we op kamp. Altijd een eindje weg (half uur tot 3 kwartier rijden)
Denk dat ik een jaar of 7 was toen ik voor t eerst meeging? Misschien 8...
Ben in totaal 9x mee geweest en heb altijd enorm genoten. Geweldig! Met de andere kids lekker gek doen, sporten, spelletjes doen, actief zijn....
In die tijd hadden we ook nog geen mobiele telefoons en konden we 2x in een week in een telefooncel naar huis bellen (5 minuten)
Tuurlijk had je wel eens heimwee, maar dat was zo weer over als je iets leuks ging doen.
Heb altijd ontzettend genoten, dus denk bij mezelf: als een kind het zelf wil: lekker laten gaan
 
Quote
RE: Kamp????
Myself  schreef op: 15-05-2012 18:32:02
Mijn kind van tien gaat dit jaar voor het eerst en ik vind het helemaal niets , maar hij zelf ziet het wel helemaal zitten, gelukkig maar.
 
Quote
RE: Kamp????
Jacq38  schreef op: 15-05-2012 18:36:09
Ja maar die van jou zijn nog zo klein toch? Ps. die laatste spruit laat niet meer zo lang op zich wachten toch? Succes met je bevalling en hopelijk lees ik snel dat er weer een wereldwondertje is!!

En ieder zijn goed recht hoor, ik zie er wel een meerwaarde aan, dat je je kids langzaam moet loslaten en als je wat eerder begint wennen zij eraan en wij ook . Ken zat ouders die helemaal in de stress zijn omdat hun kind met groep 8 op kamp gaan, dan zijn ze 12 en nog nooit buiten vriendjes om ergens alleen geweest, ik denk dat het wel goed is voor ze. En dat het uiteraard ook erg leuk is, zo ook te lezen aan de bovenstaande reacties
 
Quote
RE: Kamp????
Jacq38  schreef op: 15-05-2012 18:36:46
@Deborah

Quote Jacq38:
Ja maar die van jou zijn nog zo klein toch? Ps. die laatste spruit laat niet meer zo lang op zich wachten toch? Succes met je bevalling en hopelijk lees ik snel dat er weer een wereldwondertje is!!

En ieder zijn goed recht hoor, ik zie er wel een meerwaarde aan, dat je je kids langzaam moet loslaten en als je wat eerder begint wennen zij eraan en wij ook . Ken zat ouders die helemaal in de stress zijn omdat hun kind met groep 8 op kamp gaan, dan zijn ze 12 en nog nooit buiten vriendjes om ergens alleen geweest, ik denk dat het wel goed is voor ze. En dat het uiteraard ook erg leuk is, zo ook te lezen aan de bovenstaande reacties

 
Quote
RE: Kamp????
Mafkees  schreef op: 15-05-2012 20:41:46
Ieder z'n ding....

hier gaat dat niet gebeuren. mijn jongens zijn 6 jaar en 2 jaar maar echt niet dat mijn kinderen voorlopig op kamp mogen.
we zijn hier net zo ver dat de oudste eens bij opa en oma mag logeren

loslaten vind ik iets heel anders, bij vriendjes spelen is prima, alleen een boodschap halen is prima, zelfstandigheid stimuleren kan op andere momenten ook heel goed.
waarom zouden ze ergens anders slapen?

echt niet dat ik mijn kinderen met vreemde mensen meegeef. misschien denk ik er over een aantal jaar heel anders over, maar 6 jaar vind ik echt veel te vroeg.

 
Quote
RE: Kamp????
Marie8  schreef op: 15-05-2012 21:19:06
Waardevolle ervaringen, terugkijkend op mijn eigen sportkampen vanaf 7 jaar.
Volgend jaar gaat mijn oudste voor t eerst met voetbal, hij is dan net 8. Ik verwacht overigens wel dat mijn man als leider mee zal gaan, maar ook al zou dat niet zo zijn, dan zijn er nog een hoop andere vertrouwde mensen.
Normaal gesproken ben je toch wel bekend met de club van je kinderen en de mensen die daarbij horen.
 
Quote
RE: Kamp????
Deborah Mv...  schreef op: 15-05-2012 22:02:09
@Jaq die van mij zijn nog maar jong 6,5,3 jaar.
Ik sta op springen haha... 39 weekjes. Bedankt! Ik hoop zo dat de bevalling mee valt.

Kinderen zullen het vast leuk vinden. Daar twijfel ik niet aan. Alleen mama en papa niet . Schoolkamp zou ik ook zoiets vreselijks vinden. Wij zitten nu al met de voetbal van ons middelste. Mijn man moet elke 3 a 4 weken op zaterdag werken. Dan zouden wij ons zoontje met vreemden moeten laten mee rijden.
Maar misschien groei je er ook wel in. En als mijn meisje ons vraagt, kunnen wij ook heel slecht nee zeggen.
 
Quote
RE: Kamp????
Mamsie  schreef op: 16-05-2012 07:47:47
hier mogen ze ook gewoon hoor!
Volgend weekend gaan ze met korfbal kamp.
Maar ze gaan ook al 2 jaar met zomer kamp.
de oudste is nu 11 die gaat al 3 jaar met zomerkamp en de jongste is net 9 en gaat al 2 jaar met zomerkamp.

Terug kijkend op mijn eigen jeugd, waren de kampen erg speciaal!
 
Quote
RE: Kamp????
Mama_anja  schreef op: 16-05-2012 12:20:03
ligt aan jullie en aan jullie kind kent ze daar mensen of niet ik ging voor mijn 12e ook al op gym kamp
maar had wel heimwee moet ik zeggen

je moet gewoon naar de situatie kijkn
 
Quote
RE: Kamp????
Roos  schreef op: 16-05-2012 12:50:54
Hoe doen de mensen dat dan als hun kind op schoolkamp gaat?
Hier gaan ze vanaf groep 3 mee? Wat zou je dan doen?

Kinderen hebben de tijd van hun leven.En natuurlijk vind ik het niet even makkelijk om ze daarin los te laten maar ik zou het nog zwaarder hebben als ik nu pas (groep8) dit voor het eerst mee zou maken.
 
Quote
RE: Kamp????
Mitch  schreef op: 16-05-2012 12:57:41
Hier deden ze met groep 3 ook een nachtje weg op schoolkamp.
Dat doen ze in de buurt dat wanneer het niet wil je ze ook snel op kan halen.
Nu vond ik dat idee serieus helemala niets, ik vind het echt nog veel te jong, mijn zoon is in Januari 6 geworden, en ik zie het nut er niet van om ergens te kamperen met wildvreemden.
Hij zit ook nog niet zo lang op deze school.

Gelukkig hebben ze dit jaar besloten om gewoon een schoolreisje te doen, omdat er toch wel meer ouders waren die het niet zo zagen zitten.
Ik ben echt wel opgelucht moet ik zeggen.
Nu ben ik wel een extreem voorbeeld van overbezorgt en al die andere etiketjes die je erop kan plakken.
MAAR als ze dit jaar met overnachting hadden gedaan, dan had ik hem denk ik met heel veel moeite wel laten gaan, puur om hem niet buiten de groep te zetten, waar hij toch al buiten valt.
Zou er alleen echt wel ziek van zijn geweest
 
Quote
RE: Kamp????
Roos  schreef op: 16-05-2012 14:08:14
Hey Mitch,
Ik begrijp het wel hoor!
Vergeet het nooit meer (je kent het verhaal een beetje van mijn kinderen) en wij woonde hier net een blauwe maandag en toen gingen ze dus op school kamp 3 dagen.
Ben er serieus 3 dagen ziek van geweest tot spugen aan toe.
Nu jaren later ben ik wel gewend maar mis ik ze nog steeds hoor alleen ben ik een stuk makkelijker geworden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kamp????
Naam
Bericht