Menu
 

Topic:

Gedoe met bijvoeding

Sennamvyent  schreef op: 10-05-2012 10:28:20
En daar ben ik weer...
Zoals veel van jullie wel weten heeft Thomas twee weken geleden in het ziekenhuis gelegen. Er is geprobeerd te ontdekken waarom hij buikklachten houdt. De opname moest voortijdig afgebroken worden, daarom is er geen diagnose. De verwachting is dat zijn darmen fructose/ suikers niet kunnen verwerken.
Daarom voeden we hem nu fructosevrij bij.

In het ziekenhuis at hij prima, als wij het gaven. Waar hij thuis alleen gepureerd wilde, at hij daar gewoon een prak met aardappelen en groente. Niet heel veel, maar een half portie lukte zeker wel. Fruit wilde hij niet echt. Fruit is ook wat moeilijker omdat hij maar weinig soorten mag.

Maar nu hij thuis is weigert hij gewoon! We zijn verder gegaan met waar we in het ziekenhuis gebleven waren. 2x per dag een prakje van groente met aardappelen en 1x fruit. Fruit lukt helemaal niet, maak ik me ook niet zo druk om. Geef hem elke dag wat stukjes. Hij likt er wat aan en speelt er vooral mee.

Groente en aardappelen weigert hij ook. Eén hap lukt nog, soms ook een tweede of derde en dan houdt het op. Hij houdt zijn kaken op elkaar en draait zijn hoofd weg.
We geven hem nu stukken groente en aardappel in de hand. Hij doet er hetzelfde mee als met fruit. Likt en speelt maar krijgt dus bijna niks binnen.

Rijstwafels gaan er overigens prima in

Hij is nu ruim 11 maanden en we willen toch wel heel graag dat hij meer bijvoeding gaat eten. Hij krijgt nu nog 4 flessen nutramigen per dag (met in elke fles al een extra schep) maar we merken dat hij daar eigenlijk niet meer genoeg aan heeft.
Ik heb net de logopediste gemaild, hoop dat zij ons kan helpen.

Maar ik dacht, wie weet... Heeft iemand hier nog tips?!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Gedoe met bijvoeding
Sara1976  schreef op: 15-05-2012 10:49:47
heb er vertrouwen in. Hij voelt ook jouw "angsten". Probeer zo min mogelijk beren op de weg te zien en blijf positief. Goed dat je hem niet meteen alles aanbiedt. Beter iets wat hij lust en niet op reageert. Kun je nadat jullie terug zijn weer iets anders proberen. Veel plezier in ieder geval op de camping. Lekker er even tussn uit!
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Alice  schreef op: 15-05-2012 12:44:18
Klinkt allemaal goed Senna! Hoop heel hard dat 't nu gewoon allemaal lekker gaat lopen en dat je mannetje geen pijn meer heeft.
Veel plezier de komende dagen! Geniet ervan!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Gedoe met bijvoeding
Naam
Bericht