Menu
 

Topic:

Gedoe met bijvoeding

Sennamvyent  schreef op: 10-05-2012 10:28:20
En daar ben ik weer...
Zoals veel van jullie wel weten heeft Thomas twee weken geleden in het ziekenhuis gelegen. Er is geprobeerd te ontdekken waarom hij buikklachten houdt. De opname moest voortijdig afgebroken worden, daarom is er geen diagnose. De verwachting is dat zijn darmen fructose/ suikers niet kunnen verwerken.
Daarom voeden we hem nu fructosevrij bij.

In het ziekenhuis at hij prima, als wij het gaven. Waar hij thuis alleen gepureerd wilde, at hij daar gewoon een prak met aardappelen en groente. Niet heel veel, maar een half portie lukte zeker wel. Fruit wilde hij niet echt. Fruit is ook wat moeilijker omdat hij maar weinig soorten mag.

Maar nu hij thuis is weigert hij gewoon! We zijn verder gegaan met waar we in het ziekenhuis gebleven waren. 2x per dag een prakje van groente met aardappelen en 1x fruit. Fruit lukt helemaal niet, maak ik me ook niet zo druk om. Geef hem elke dag wat stukjes. Hij likt er wat aan en speelt er vooral mee.

Groente en aardappelen weigert hij ook. Eén hap lukt nog, soms ook een tweede of derde en dan houdt het op. Hij houdt zijn kaken op elkaar en draait zijn hoofd weg.
We geven hem nu stukken groente en aardappel in de hand. Hij doet er hetzelfde mee als met fruit. Likt en speelt maar krijgt dus bijna niks binnen.

Rijstwafels gaan er overigens prima in

Hij is nu ruim 11 maanden en we willen toch wel heel graag dat hij meer bijvoeding gaat eten. Hij krijgt nu nog 4 flessen nutramigen per dag (met in elke fles al een extra schep) maar we merken dat hij daar eigenlijk niet meer genoeg aan heeft.
Ik heb net de logopediste gemaild, hoop dat zij ons kan helpen.

Maar ik dacht, wie weet... Heeft iemand hier nog tips?!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 10-05-2012 19:31:11
Alice, thnx! Er blijft idd weinig over. Gelukkig kunnen we er van uit gaan dat hij gluten en koemelk wel zal gaan verdragen, anders is het echt bijna niet te doen denk ik.
Gember... gebruiken wij nooit want ik vind dat heel smerig, maar ik zal er eens op gaan zoeken voor Thomas.
Koken in bouillon vind ik ook best een goed idee, geeft toch veel meer smaak!
Het zout maak ik me niet direct druk om hoor, hij eet zo weinig. Maar als dat de darmen belast zou dat niet zo fijn zijn, zeg maar.

Zonnebloemolie is nog wel een idee! Frituren hoeft voor mij nog niet nu, maar dat moment zal vast komen!

Ik vind jullie lief
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 10-05-2012 19:34:09
Die snoepjes zijn super voor als hij ouder is! Enige tussendoortje wat hij nu mag is een rijstwafel. Rozijntjes mag hij ook niet en er is gewoon weinig tot niks anders.

Maltitol wordt gewonnen uit tarwe, staat overal bij. Dat is dus niet goed?
Dat aspartaam. Ik ben daar voor mezelf niet zo moeilijk mee, drink altijd light omdat ik dat lekkerder vind. En ik denk, als de fructoseproblemen bij Thomas blijven, dat ik er niet meer onderuit kan op een gegeven moment!
Water, speciale siroop of lightfrisdranken is wat ie mag drinken.
Ik hoop maar dat zijn drempelwaarde wat hoger ligt waardoor we met mate fructose kunnen gaan geven.
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Debbie  schreef op: 10-05-2012 19:46:43
Ik liet voor Jesse altijd koemelkvrij brood bij koese bakken, denk dat het voor T ook wel mogelijk speciaal brood te laten bakken! En bij de reformwinkel hier hebben ze heel veel van dat soort spul, en hebben ze er ook verstand van, die kunnen je vast helpen. Succes!
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 10-05-2012 19:48:16
Die kan dan evt later, Sis!

Debbie, wilde idd naar koese gaan hihi!

De reformwinkel dacht goed mee in het koemelkvrije en glutenvrije gedeelte, maar de fructose ging hem ook een heel eind boven zijn pet, helaas
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 10-05-2012 19:57:46
Hmmmz maltitol lijkt me dan idd geen goed idee voor hem haha! Balen!
Pindakaas mag is idd fructosevrij, staat ook in de lijst die ik eerder plaatste
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 10-05-2012 20:02:39
Denk op zich ook wel dat dat zal kunnen hoor, maar nu even niks. Jam hebben we trouwens slechte ervaring mee, maar dat is al lang geleden
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Saskiamveva  schreef op: 10-05-2012 20:17:11
Mijn man heeft gluten allergie en in leiden heb je een webwinkel zaaiing en daar kan je aangeven gluten, fructose, enz vrij en dan komen daar producten uit.

Mijn man was ook 11 maanden toen ze het ontdekte en heeft heel lang in het ziekenhuis gelegen. Heeft thomas ook een opgeblazen buikje? Als ik je verhaal zo hoor zou ik dat niet uitlsuiten, maar dat doen jullie ook niet.

Wil je sterkte wensen, want het is een hele zorg en genieten is dan best moeilijk lijkt mij.
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Alice  schreef op: 10-05-2012 21:32:34
Voordeel van die natriumbicarbonaat is dat het ervoor zorgt dat je groenten sneller gaar zijn en daardoor behoud je meer vitamines.
Gember werkt normaal heel positief op maag en darmkanaal. Gemberthee is niet vies. Ben zelf ook niet heel erg dol op gember, maar sommige dingen gaan wel.
Anders, lees hier 's over gember:


Kan me wel voorstellen dat je niet meer zo let op bepaalde dingen. Je gaat natuurlijk ook keuzes moeten maken. Hij mag al zo weinig.

Vraag 's na of hij Aloe Vera sap mag drinken. Is ook heel gezond en redelijk lekker eigenlijk.

Wat vindt hij van soep? Bvb pompoensoep? Heel zacht, klein beetje zoet, kunt er eventueel wat knoflook bij doen (ik doe er normaal ook paprika in, maar zou ik Thomas niet geven, is vrij scherp he)
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Alice  schreef op: 10-05-2012 21:40:07
Die Kara Dairy Free kun je misschien ook kopen om dan bvb rijstpap van te maken? Weet niet of hij dat misschien lust?
't Is een stuk smakelijker dan Nutrigamen. (het is qua smaak te vergelijken met gewone dagmelk - van de koe) Het wordt gemaakt van kokosmelk, maar er zit ook druivensapconcentraat in. Dus ik weet niet of 't wel mag. Maar per 100 ml zit er 1,6 gram suiker in, das heel erg weinig (valt misschien in die <5gr categorie)
Hier hebben ze 't gewoon in de supermarkt, bij de lang houdbare melk. Moest je 't niet kunnen vinden, stuur ik het je met liefde op. Is 12 mnd houdbaar.
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Alice  schreef op: 10-05-2012 21:48:52
Oh en een tortilla!
Ei, aardappel, wat erwtjes.. nog wat groentjes die hij mag erbij in. Qua vlees hoort er chorizo in, weet niet of je 'm dat wilt geven..
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 10-05-2012 21:51:29
Ik lees nu maar te moe om te reageren, doe ik morgen.

Ben echt blij met jullie tips, krijg er weer "zin" in!
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sara1976  schreef op: 11-05-2012 09:32:53
ik mis volgens mij 1 produkt wat hij wel mag hebben en dat is ....ei?? Ei met gebakken bacon? Boordevol eiwitten (om te groeien) en bouwstoffen. En de bacon geeft smaak
Zeker als hij ook spinazie lust kun je dat mooi combineren met een ommeletje. En mag hij wel vis (zonder korstje erom natuurlijk). Vis met worteltjes en/of evt tomaat.
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Mitch  schreef op: 11-05-2012 09:35:47
http://allergiesupermarkt.nl/tg_nl/main.php?action=&actie=all_info&id=18

op deze pagina staat een hele lijst met wat je wel mag hebben, en daaronder een lijst waar een beetje fructose in zit.
Weet niet of je hem al kent, maar alle beetjes helpen.
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 11-05-2012 09:44:10
Zo, daar ben ik weer!

SaskiamvEva, we verwcahten niet echt een glutenallergie. Hij heeft eerder brood gegeten en reageerde daar volgens ons niet op. Hij krijgt nu geen gluten om zijn darmen rust te geven vooral.
Ik ga eens googlen op die webwinkel, dank je!
Thomas heeft geen opgeblazen buik, helemaal niet. Hij heeft alleen heel vaak dunne ontlasting. We merken dat het wel wat dikker is als hij bijvoeding eet.

Alice, kun je natriumbicarbonaat gewoon in de supermakrt kopen? Lijkt me niet verkeerd om daar sowieso mee te gaan koken!
Gember ga ik eens goed naar kijken, wat ik daarmee kan doen!
Aloe vera sap kan ik idd navragen, maar weet zeker dat onze huidige dietist daar niks over weet.
Soep heeft hij nog nooit op. Pompoensoep ken ik alleen van naam. Helppppp, wat ben ik erg he

Kokosmelk mag volgens mij pas vanaf een jaar. Op zich vindt hij de nutramigen prima, hij weet natuurlijk ook niet beter. Wil ik voorlopig nog wel blijven geven en niet vervangen door andere dingen. Ben bang dat hij de nutramigen dan gaat weigeren!
Druif mag hij trouwens niet, maar er zit idd maar heel weinig in, is dus ook iets om later evt naar te kijken!

Tortilla, zitten daar geen gluten in? En mag hij al ei? Staat me iets van bij dat dat vanaf een jaar mag, toch?


Sara, zie bovenstaande vraag haha!

Vlees heeft hij nog helemaal niet op. Zover zijn we nog niet qua bijvoeden. Geen idee hoe en wat daarin. Vis hetzelfde, ik denk dat hij die dingen qua leeftijd wel mag maar geen idee wat dat met de darmen gaat doen.
Tomaat mag hij niet

 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sara1976  schreef op: 11-05-2012 09:54:15
in de potjes babyvoeding zit ook vaak ei. Bloemkool met ei bijv, kijk maar eens. Volgens mij mogen ze dat gewoon hoor. Tenminste Renske eet alles (ok ze is 1 jaar geweest)
Anders kun je natuurlijk eens vegetarische recepten zoeken met ei erin.
Trotilla is alleen met ei aardappel en groenten. Volgens mij geen gluten. (google eens op spaanse omelet, is ook voor volwassenen lekker, gezond en vult goed. Kan jij zelfs als keukenprinsesmaken hoor :lol
Probeer anders eens een klein beetje. Zo doen wij het ook. Ze zit bij ons aan tafel en als wij bij de boterham gebakken ei eten, krijgt zij ook een stukje ei.
Vissticks vindt ze ook heerlijk, maar ja daar zit natuurlijk weer zo'n korstje omheen. Maar volgens mij is vis ook vrij neutraal ook voor zijn darmen, zeker witvis.
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Alice  schreef op: 11-05-2012 10:00:30
Tortilla is eigenlijk een dikke omelet, gevuld met aardappelen, groenten (en vlees) maar je bent vrij om er in te gooien wat je wilt natuurlijk.
De tortillawraps hebben inderdaad gluten, maar die bedoelde ik niet.
Ei mag (volgens Stefan Kleintjes) vanaf 9 a 10 maanden.

Natriumbicarbonaat kun je gewoon in de supermarkt kopen inderdaad. Bij ons staat het bij de kruiden - zout geloof ik. Maar 't zou ook bij de bakproducten kunnen staan (gebak/taart)
Jammer dat je niet wat dichterbij woont, heb mn hele diepvries vol met pompoen van eigen oogst, zou met liefde een pompoensoepje maken voor je!
Vlees zou ik inderdaad ook niet aan beginnen, het is erg moeilijk verteerbaar. Vis is veel makkelijker verteerbaar.
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 11-05-2012 10:01:02
Lees net op borstvoeding.com dat ei vanaf 9 a 10 maanden mag. Denk dat hij dat wel lekker zal vinden.

In bloem zitten volgens mij wel gluten, maar dat zal er vast ook wel glutenvrij zijn.

Witvis hebben we in de vriezer (man werkt op een scheepswerf dus vaak wel voorraad ). Ook maar eens gaan proberen dan.

Ik moet gewoon zo omschakelen. Hou niet van koken, wij eten vaak simpel en makkelijk en nu moet ik me er in verdiepen en nadenken wat wel en niet kan en hoe ik dat doe enz.
Komt wel hoor, maar voor nu ben ik vooral negatief.

Maar jullie tips helpen me echt om er een gat in te zien en verder te gaan met hem!
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 11-05-2012 10:01:33
Eeeehm, verder gaan met hem bedoel ik qua bijvoeden he, zou absluut niet zonder hem willen
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 11-05-2012 10:04:38
Oke, morgen bij de grote boodachappen ga ik natriumbicarbonaat zoeken. Is voor ons allemaal goed!
Owww Tortilla op die manier! Ja, daar kunnen we wel wat mee idd! Eerst maar eens een stukje ei aanbieden en zien wat hij er mee doet.
Vlees dan idd beter even laten staan, vis hebben we genoeg!

Ik kan man instrueren om pompoen in het volkstuintje te zetten, maar daar hebben we voor nu natuurlijk weinig aan.
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Mitch  schreef op: 11-05-2012 10:05:43
Hatsieklats meid! Komt helemaal goed met jullie!
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sara1976  schreef op: 11-05-2012 10:07:20
je zou evt ook eens een keer een soort groenten lasagne kunnen maken. ei, plakken aubergine, andere groenten, aardappels.
Je kunt ook misschien groenten pureren tot saus zodat het makkelijker te verwerken is in allerlei gerechten. Die saus kun je dan al in de vriezer doen, scheelt weer koken
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sara1976  schreef op: 11-05-2012 10:10:50
recepten speuren via google levert je veel op. Als je produkten hebt die hij wel mag kun je die gewoon intypen. Check visrecepten.nl
En zit in pasta gemaakt op basis van ei zit daar ook gluten in? Mie?
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Alice  schreef op: 11-05-2012 10:18:37
Ja Pompoen oogst je in 't najaar.
Maar je kunt ook andere soepjes maken natuurlijk. Wortelsoep... erwtensoep.. aspergesoep.. bloemkoolsoep..

Erwtensoep voor Thomas.. gewoon een pak diepvrieserwten in bouillon gooien, paar minuutjes koken, staafmixer en klaar. Voor hem zou ik er nog geen (knol)selder in doen.
Binnen 10 minuten een gezonde maaltijd..

Bloem is inderdaad gluten, maizena volgens mij niet (is maiszetmeel) Maar er bestaat ook glutenvrije bloem inderdaad
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sara1976  schreef op: 11-05-2012 10:24:46
asperges zijn nu volop verkrijgbaar. Harstikke gezond en lekker met....ei hahaha
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 14-05-2012 12:32:21
Die soepjes zijn een super idee! Even goede bouillon voor hem zoeken.

Lasagne ook top!

Hij heeft net doperwten met aardappelen gegeten. Had het iets gezouten en wat basilicum er doorheen en hij heeft het helemaal op!!! Oke, had niet heel veel bakje gedaan, maar toch zeker wel 10 happen gegeten
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Alice  schreef op: 14-05-2012 13:59:33
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sennamvyent  schreef op: 14-05-2012 19:34:17
Ah Sis, wat lief van je zeg!

Ik had vandaag een belafspraak met de kinderarts. Ze wilde ons weer naar de dietist in ons eigen zh laten gaan. Heb uitgelegd waarom ik zelf meer zie in een gespecialiseerde en daar kon ze helemaal achter staan. Krijg binnenkort bericht van Kinderhaven (havenzh in Rotterdam). Daar zitten de specialisten op dit gebied voor onze regio.
We gaan nu langzaam gluten introduceren en het is de bedoeling dat we ook koemelk en fructose weer gaan geven. We hopen natuurlijk dat hij uiteindelijk alles kan verdragen, daar gaan we voor. Maar omdat het met zijn problematiek ws best een moeilijk iets wordt, vind ik het wel erg fijn om hier gespecialiseerde hulp bij te krijgen.

De kinderarts adviseerde om hem toch maar fruit uit een potje te gaan geven. Voor de opname at hij voornamelijk appel als hij fruit at. Verder vond hij het alleen uit potjes lekker. Omdat het nu toch wel heel belangrijk is dat hij verschillende smaken krijgt, gaan we kijken of hij nog fruit uit een potje wil.
Begin met 4 mnd potje, dat is 1 smaak en dan kijken hoe verder. Het moeilijke is dat de potjes voor kinderen boven de 6 maanden verschillende soorten fruit hebben, waarbij dus ook fruit met aardig wat fructose. Wordt even puzzelen en zoeken.

Ben iig erg blij met de verwijzing!

Ow en vanavond gebakken aardappelen met boontjes, het was weer smullen voor hem!!
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Alice  schreef op: 14-05-2012 22:22:49
Spannend, Senna!
Wat betreft gluten geven.. ik zou dan zelf begnnen met bvb speltbrood ipv tarwebrood (of speltmeel of wat je dan ook wilt proberen) Is lichter verteerbaar, zijn zeg maar milde gluten.

Wel goed dat jullie gespecialiseerde hulp krijgen! Lijkt me heel belangrijk in het geval van Thomas.
Wat vind je er zelf van om hem weer potjes appel te geven? Zie je 't zitten?
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Sara1976  schreef op: 14-05-2012 22:27:55
goed dat ie zo lekker eet nu! heerlijk joh. Langzaam aan uitbreiden en kijken hoe hij reageert. maar er zit vooruitgang in meid Top! en ook nog zo lekker slapen in zijn eigen bed, moet niet gekker worden
 
Quote
RE: Gedoe met bijvoeding
Senna  schreef op: 15-05-2012 10:45:50
Thnx Alice! Zal eens gaan zoeken naar speltbrood. ZAl de bakker vast wel hebben, en anders de ecoshop.
Ben idd erg blij dat we naar Kinderhaven mogen. Net wat meer vertrouwen in qua deskundigheid en denk dat dat belangrijk is!

Potjes appel niet hoor, we beginnen met banaan, potje van 4 maanden. Heb nu ook van die plastic cupjes gekocht. Is banaan, perzik en aardbei. Zou hij alledrie mogen wat betreft fructose. Hij heeft er net 1 met smaak gegeten! Verder vandaag even niks qua fruit, eerst zien hoe hij ier op reageert.
Morgen gaan we een paar dagen weg met de caravan, heb maar een flinke lading potjes banaan ingekocht. Willen daar niet te veel proberen ivm evt reactie.
Vind het aan de ene kant eng, aan de andere kant blij dat we weer iets anders kunnen proberen met fruit! Proberen niet teveel bovenop hem te zitten en niet teveel op evt reacties te letten. Als hij echt last krijgt zien we het vanzelf!

Idd Sara, dat slapen is zo fijn! Hij is echt vrolijker en komt aan zn rust toe, heerlijk! En vooral in de middag heb ik lekker wat tijd voor Yenthe alleen. Samen ministeck of iets anders rommelen
Ben benieuwd hoe dat op de camping gaat. ANders slaapplekje, andere omgeving... Zal evenw ennen zijn maar komt vast goed!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Gedoe met bijvoeding
Naam
Bericht