Menu
 

Topic:

Hoe regelen?

Even Niet  schreef op: 08-05-2012 22:44:10
Een aantal maanden geleden heb ik me ziek gemeld. Ik ben inmiddels weer 3 x 6 uur aan het werk. Mijn leidinggevende wil dat ik vanaf volgende week weer gewoon 3 x 8 aan de gang ga.
Ik loop nu ontzettend op mijn tenen om die 3 x 6 te werken, en ben thuis niet te genieten. Ik heb vorige week een intake gesprek bij de psycholoog gehad, en hoop dat ik nu eindelijk de juiste hulp zal krijgen, dit hoor ik donderdag.
De communicatie met mijn leidinggevende is niet zo goed, ik weet gewoon niet hoe ik (na al 2 keer te hebben uitgesteld) mijn uren nog zo kan houden. Ik ben zo bang dat ik helemaal inklap als ik wel 24 uur ga werken. Maar ben de strijd zo moe, hoe kan ik dit op een goede manier aanpakken? Alle tips zijn welkom.
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe regelen?
Fruitsalade  schreef op: 08-05-2012 22:53:38
Volgens mij gaat dit altijd nog via de bedrijfsarts en niet via je leiding gevende. Ik zou dus lekker contact opnemen met je bedrijfsarts en zeggen dat je het echt nog niet aankan. Zolang je van hem nog steeds niet hoeft te werken, hoef je dat van je leidinggevende ook niet! (volgens mij )
 
Quote
RE: Hoe regelen?
Bettie  schreef op: 08-05-2012 22:53:40
Heb je niet te maken met een arbodienst of arbo-arts? Anders zou je hem/haar kunnen bellen en overleggen.
 
Quote
RE: Hoe regelen?
K  schreef op: 08-05-2012 23:08:58
Het is een misverstand dat een leidinggevende dit niet mag beoordelen. Alleen de leidinggevende moet het advies van de bedrijfsarts wel inwinnen, zeker als een medewerker aangeeft iets niet te kunnen, daar waar de leidinggevende denkt van wel.

In jouw geval: je kunt een gesprek aangaan met je leidinggevende en eventueel vragen om een 3- gesprek met de bedrijfsarts en de leidinggevende.
Beoordeelt de bedrijfsarts dat je inderdaad naar 3x8 kunt en blijf je het daar niet mee eens, kun je voor 50,- een deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen. Hun uitspraak is bindend voor beide partijen.

Maar goed, dit is een hele zakelijke benadering.
In jouw geval zou ik een gesprek met een leidinggevende goed voorbereiden door na te denken waar de mogelijkheden zitten en de onmogelijkheden. Wat maakt dat de 6 uur nu al erg zwaar zijn, zijn het de taken, is het werkdruk, is het samenwerking met collegae, etc.

Het gaat waarschijnlijk om grenzen stellen en het creeren van een goede balans werk-prive dat je ook ondersteuning van een psych inroept.
Belangrijk naar je werkgever is vooral dat je deze grenzen inderdaad stelt (want zij hebben er niets aan dat je opbouwt en terugvalt) maar de manier waarop je dit aanpakt is bepalend voor de afspraken die gemaakt zullen worden.
Nogmaals: probeer heel creatief en breed te denken aan wat je mogelijkheden zijn, op basis van gestelde grenzen.

Succes en sterkte!!
 
Quote
RE: Hoe regelen?
Even Niet  schreef op: 08-05-2012 23:13:30
Dank voor jullie reactie.
Bij de bedrijfsarts kom ik er helaas niet tussendoor.
Ik heb daar over 2 weken pas weer een afspraak.
 
Quote
RE: Hoe regelen?
Even Niet  schreef op: 09-05-2012 09:17:12
Ga wel de bedrijfsarts bellen, die is er sowieso morgen pas weer. Iemand tips voor het gesprek met mijn leidinggevende? Ben nu niet zo creatief, zit volgens mij met een depressie.
 
Quote
RE: Hoe regelen?
Mrtj  schreef op: 09-05-2012 11:29:07
Volgens mij zijn de tips die K net gegeven heeft, wel erg behulpzaam: Wat maakt dat je die 3*6 nauwelijks aan kan. Waaraan merk je dat. Wat verwacht je dat gaat gebeuren bij 3*8; wat zullen de consequenties zijn voor je werk?

Kan je je leidinggevende niet vertellen dat je je niet voor kan stellen dat 3*8 gaat lukken op dit moment, en dat je daarom de bedrijfsarts hebt gebeld, maar dat je daar pas over twee weken terecht kan. En je leidinggevende dan voorstellen om te wachten op de afspraak met de bedrijfsarts? Dat geeft jou twee weken uitstel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe regelen?
Naam
Bericht