Menu
 

Topic:

Kan mijn baby zich niet zelf vermaken

Tanja1981  schreef op: 08-05-2012 14:50:25
nou ik heb een moeilijke start gehad met onze stef,

nu is hij inmiddels 4 mnd en gaat het steeds beter heb ik het idee, maar nu is mijn man zondag 2 keer het medicijn vergeten voor de reflux en er is geen land meer me te bezeilen

als ik hem om 6 uur half 7 de fles geef dan dan gaat hij daarna niet of nauwelijk slapen soms na 2 uurtjes soms gelijk soms niet.

om 11 uur half 12 krijgt hij opnieuwd de fles om vervolgens tegen 12 uur half 1 weer naar bed te gaan dan word hij om half 3 wakker tot half 5 dan om 21 uur weer de fles.

maar als hij om half 3 wakker word tot half 5 dan is hij niet stil te houden je moet hem zeg maar echt vermaken de hele tijd zo gauw ik hem in de box leg huilt hij blijf ik met hem spelen is het goed zodra ik weg loop begint hij te huilen. totdat ik hem weer aandacht geef.

wie kan mij uitleggen ofdat ik iets verkeerd doe ofdat ik misschien wel hem opdat moment gewoon bezig moet houden. en hoe??

door de slechte start en het vele huilen van hem kan ik ook dat huilen niet meer aan horen. zelf zo erg dat ik hulp heb gezocht en nu krijgen we iemand van home start in huis.
 
Quote
Navigatie
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Melissa  schreef op: 08-05-2012 14:57:27
Als ik je berichtje dus goed lees dan slaapt je baby het grootste gedeelte van de dag (en ik vermoed alleen in zijn bedje), dus eten/slapen/eten/slapen/eten en dan is hij twee uur wakker, en dan is het niet goed dat hij bij jullie op schoot/op de arm wil?
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Minou  schreef op: 08-05-2012 14:59:04
Ik denk dat hij gewoon bij jullie wil zijn lekker vasthouden ( ken het nog wel van de meiden)

Amber had ook Stef geheten btw als ze een jongen was
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Anna28  schreef op: 08-05-2012 15:02:53
Ik herken het wel een beetje.
Je baby is nog zo klein, hij zoekt echt zijn mama op. Sommige mama's vinden dat geen probleem en nemen hem de hele dag met zich mee. Ik kon dat niet en wilde dat niet.

Je kunt je kindje langzaam leren om alleen te spelen in de box of op een kleedje. Door hem bv in de box te leggen en er zelf bij te gaan zitten. Door bij hem in het zicht te blijven is de kans groot dat hij rustig blijft liggen. Als dat goed gaat, ga je steeds een stukje verder zitten.

Ik zat op een gegeven moment in de keuken met mijn stoel en toen kon ik hem alleen laten zonder dat hij ging huilen.

Kinderen moeten het leren, dat kunnen ze niet zomaar vanzelf. Zeker niet als ze de voorliggende maanden veel bij je zijn geweest.

Een duidelijke structuur in je dag aanbrengen kan ook goed helpen. Vaak leren de kindjes dan vanzelf wat er aan de beurt is. En accepteren ze dat.
Heel kleine kindjes kunnen niet echt leren, maar ze kunnen wel associeren. Ze kunnen dus weten wat er komt als het altijd zo gaat.
Een vaste structuur kan dan helpen: fles, op schoot en dan kwartiertje spelen. Iedere keer opnieuw. Na een keer of 5 weet hij het al en zal hij minder kabaal maken.

Maar je zult hierop verschillende antwoorden krijgen. Er zijn meiden die vinden dat jonge kindjes altijd bij hun moeder moeten zijn (mama honger) en dat je daar aan toe moet geven, en er zijn meiden die vinden dat je ook wat voor jezelf mag doen.
Ik hoor bij die laatste groep en heb mijn zoontje echt geleerd om zelf te spelen. Hij is een heel tevreden mannetje die graag een poos in de box speelt of op zijn speelkleed.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Tanja1981  schreef op: 08-05-2012 15:04:43
nee nee hij slaapt de ochtend ook niet of nauwelijks.

meestal van 8 tot 10 of van 8 tot 9 en dan van 11 tot 12 net hoe moe hij is maar meest van de tijd als hij in de box ligt vertoond hij dit gedrag. oof na de fles van half 5 gaat hij meestal tegen 7 uur naar bed tot 9 uur.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Tanja1981  schreef op: 08-05-2012 15:10:50
ja anna dank je wel, dit is ook zo nieuw voor mij,

de eerst was een enorm makkelijk kind doeed niks als lachen ofdat hij nu bij mij in de armen zast of in de box lag ofdat hij bij papa, opa,oma wie dan ook hij lachte altijd.in bed hij lachte gewoon dan dacht je ik zal hem maar eens halen want meneer heeft de grootste lol,

deze heeft al een totaal andere start gehad door alleen maar te huilen huilen huilen. zogauw hij in bed ligt huilt hij haal je hem eruit lacht hij, ze zeggen onder de 6 mnd kan je je baby niet verwennen maar daar ben ik het totaal niet mee eens.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Alice  schreef op: 08-05-2012 15:14:50
Ik ben van de eerste categorie die Anna omschrijft haha.. en ik heb ook een zoontje die zich nu prima alleen kan vermaken en bijna altijd tevreden en lief is.
Hij heeft dit niet geleerd, maar doet dit omdat hij zelfzeker is en vanuit een veilige basis de wereld gaat ontdekken.

Maar een baby'tje van 4 maanden kan zichzelf inderdaad niet echt vermaken en wil gewoon graag in de veiligheid van zijn papa of mama zijn. Dat is instinctief de beste plaats voor hem. Jonge diertjes doen dit ook.
Dus het is normaal en je doet 't niet fout, je moet gewoon je eigen weg hier in vinden.
Ik vond een draagdoek een uitkomst. Kindje kon bij mij zijn en ik kon toch tot op zekere hoogte mijn ding doen. Kleintje keek lekker mee met wat ik deed in vond het heerlijk. Vanaf een maand of 4 zat hij op mijn rug en kon hij nog beter rondkijken
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Angelique  schreef op: 08-05-2012 15:16:05
kinderen zijn zo verschillend en hij is nog vrij klein he

mijn oudste kon eigenlijk vanaf begin wel aardig alleen zijn ding doen en nam dan over de dag aantal mama momenten

maar mijn jongste is een heel ander verhaal tot 4 mnd hoefde ik heb echt niet weg te leggen was dramaaaa daarna tot mnd of 6 nog steeds veel mama plakken
nu kan hij zo nu en dan zichzelf paar uurtjes vermaken
paar uurtje op een dag dan tussen slaapjes door
ene keer gaat het veel beter dan de andere keer
maar het blijft een enorme mama plakker
hij wil gewoon bij mij zijn en ik laat het montjes maat toe
de ene keer pak ik hem om maar de keer erop komt ie naar me toe kruipen gaat bij me stana en dan laat ik hem gewoon staan
langzaam laat ik hem wennen dat t niet altijd kan dat mama ook andere dingen moet doen enz
volg je gevoel hij kan best even 10 min jammer in een box je moet ook dingen kunnen doen maar ook omdat ie nog zo jong is heeft hi toch ook echt die aandacht nodig
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Alice  schreef op: 08-05-2012 15:16:57
Trouwens.. zeker een baby'tje dat veel pijn heeft (gehad) door bvb reflux, mist een bepaald basisvertrouwen en zijn daardoor ook veel aanhankelijker en hebben ze nog extra die veiligheid nodig.
Ga maar na, je zit 9 maanden lekker gezellig bij mama en dan ineens niet meer, dan is er pijn en je voelt je niet fijn.. Dan wil je graag terug naar die mama, want daar had je die pijn niet.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Angelique  schreef op: 08-05-2012 15:17:22
ooo 4mnd is trouwens ook gewoon een rot periode kindjes hebben het meoilijk bv kindjes bijv hebben hun ergste regeldagen
alle kindjes maken een enrome ontwikkelingssporng van mini baby worden ze ineens een babay die net ff wat meer kan enz
vind het echt een keerpunt leeftijd je ziet ze veranderen en ja ook dan hebben ukkies je ndoig
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Angelique  schreef op: 08-05-2012 15:21:13
hihi sis idd voor tv maaar ook geowon in midde van de kamer op een kleed wat speeltjes om hem heen (activitygym enz)
oomdat je midde van de kamer pakt kan je in een groot stuk dingend oen zodat ie nog contact heeft en wissel is af buik en rug maak t beetje uitdagender enz werkte hier ook wel steeds net even anders
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Veerle  schreef op: 08-05-2012 15:21:17
Als hij relflux heeft dan wil hij ook niet liggen! Probeer het eens in de wipper met een speeltje erboven.

Ik ben het wel eens met Melissa dat die uurtjes op voor zo'n kleintje (huid)contact wel heel belangrijk is.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Alice  schreef op: 08-05-2012 15:21:57
Je moet 't niet zien als een verwend kind hoor, als hij lacht als je 'm pakt. Zover kan hij echt nog niet denken. Hij is gewoon blij dat hij zijn mama weer bij zich heeft. Hij huilde omdat hij die niet had..
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Miesje  schreef op: 08-05-2012 16:08:22
hier ligt de jongste van bijna 2,5 ook wel eens bij ons in bed of wil niet slapen maar nog even bij mij zijn.maak daar geen probleem van.

mijn middelste wilde als baby ook zelde in der bed slapen en sliep pas laat door.ik vond toen een draadoek ideaal.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Mafkees  schreef op: 08-05-2012 16:14:41
ik mis ook in je verhaal de tijd-met-mama-of-papa.

je kindje wordt nu al wat groter en wil niet meer zo heel erg veel slapen en wil of bij je op schoot zitten, of lekker met je spelen.
leg em op de grond op z'n buik en ga er zelf tegenover liggen, zing liedjes, dans met hem, klets met hem, ga wandelen, etc

verwennen geloof ik ook niet in...je kunt een kind niet genoeg liefde en aandacht geven.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
-danielle-  schreef op: 09-05-2012 14:30:44
Ben het helemaal eens met Alice. Die verwoordt het allemaal perfect.

Hier ook de kindjes lekker bij me gehouden. Heb ook heel wat met ze in de draagdoek gelopen of met ze gedanst en gek gedaan.

Ik geloof ook absoluut niet in verwennen. Baby's hebben hun mama en papa gewoon hard nodig. Zeker na een moeilijke start. Daarna gaan ze lekker zelfzeker hun eigen gang.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
-danielle-  schreef op: 09-05-2012 14:35:27
O ja, ik probeer me ook altijd te bedenken hoe ik mezelf zou voelen als ik compleet afhankelijk was van iemand. Zou ik het dan leuk vinden om er niet bij te mogen zijn of om geen aandacht te krijgen? Ik denk het niet... Daarom probeer ik die eerste maanden tot ze zelf wat meer kunnen toch juist de baby's blij te maken.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Lelie  schreef op: 09-05-2012 14:41:40

Quote tanja1981:
nee nee hij slaapt de ochtend ook niet of nauwelijks.

meestal van 8 tot 10 of van 8 tot 9 en dan van 11 tot 12 net hoe moe hij is maar meest van de tijd als hij in de box ligt vertoond hij dit gedrag. oof na de fles van half 5 gaat hij meestal tegen 7 uur naar bed tot 9 uur.



Nou dit noem ik niet nauwelijks slapen hoor. Je hebt in ieder geval af en toe je handen vrij. Ik zou hem ook niet laten huilen en al zeker niet als hij reflux heeft!
Ik heb een dochter van nu 14 maanden en pas sinds kort gaat het wat beter met slapen (wel in mijn bed). Overdag slaapt ze 2 keer een uurtje in de draagdoek, dus ik ben continue met haar bezig. Ik moet wel zeggen dat ze nu ook best een poosje zelf kan spelen, dus dat is wel lekker. Ik laat haar nu ook nog niet huilen hoor, en je kunt ze echt niet verwennen als ze 4 maanden zijn....
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Lelie  schreef op: 09-05-2012 14:42:47
Nou vergeet ik het belangrijkste... Met 4 maanden kon ze ook nog niet zelf spelen hoor, ja 5 minuten en dat was eht dan. Komt vanzelf goed.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Sennamvyent  schreef op: 09-05-2012 14:46:40
Stef heeft veel pij gehad door de reflux. Daardoor kwam hij ws niet of nauwelijks tot spelen omdat hij meer behoefte aan troost had.
Nu het beter met hem gaat zal hij langzamerhand steeds vaker jullie schoot verwisselen voor spel. Het liefst samen en steeds wat vaker en langer alleen.
Hij moet het leren, op zijn tempo!

Neem hem tot die tijd lekker bij je als hij daar behoefte aan heeft. Knuffel hem, speel met hem en geef hem de aandacht die hij nodig heeft.

Het zelf spelen zal steeds beter gaan maar heeft tijd nodig.

En zijn slaapjes? Volgens het boekje toch? Elke 2 uren naar bed en 1 slaapje dat wat moeilijker gaat. Ik teken er voor hoor!
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Mitch  schreef op: 09-05-2012 14:48:44
Mijn dochter slaapt 1x per dag vanaf baby.
Ik vind dat je kleine veel slaapt wel hihi, zo heeft iedere baby zijn eigen ritme.
Met reflux is liggen niet je favoriete hobby zeg maar, dus ik snap wel dat hij dat niet wil.
Maar hij is 4 maandjes joh, nog zo klein, hij vind vanzelf wel zijn eigen weg in het alleen spelen en loslaten van mama.
Probeer je er niet aan te storen, maar er van te genieten meid.
 
Quote
RE: Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Anoniem1  schreef op: 09-05-2012 17:31:24
ook ik vind dat je zoontje erg veel slaapt.
de mijn e slaapt echt standaard maar 1 uurtje per dag!
en verwennen vind ik al helemaal flauwekul,een baby heeft echt dat besef niet. probeer je in te leven in hem.
hij is nog zo jong,hij heeft echt huidcontact nodig hoor!
en wat eerder gezegd is,als hij lacht omdat je hem uit de box haalt is dat omdat hij oprecht blij is,die denk echt niet van "ooh,ik ga mama efe manipuleren" dat is echt nog niet aan de orde op deze leeftijd.
ik zou hem lekker bij je houden en veel met hem knuffeleln,want voor je het weet is deze babytijd voorbij.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kan mijn baby zich niet zelf vermaken
Naam
Bericht