Menu
 

Topic:

Personeel draait op voor afschaffen reis

Deborah Mv   schreef op: 04-05-2012 17:01:44
Personeel draait op voor afschaffen reiskostenvergoeding’

AMSTERDAM - Werknemers hoeven er niet op te rekenen dat hun baas ze compenseert voor de afschaffing van de belastingvrije reiskostenvergoeding. Veel werkgevers staan niet te springen om hier extra geld voor uit te trekken.

Dit blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Panteia onder ruim zevenhonderd ondernemers. Slechts 19% geeft aan dat zijn personeel niet hoeft op te draaien voor de lastenverzwaring.

In het akkoord dat de zogeheten Kunduz-coalitie vorige week sloot, staat dat de belastingvrije reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer wordt afgeschaft. Als het aan CDA, VVD, D66, Groen Links en de ChristenUnie ligt, krijgen werknemers niet langer een onbelaste vergoeding van maximaal € 0,19 per kilometer.

Door belasting te heffen op de woon-werkvergoeding krijgt de gemiddelde werknemer volgens vakbonden de helft minder reiskosten vergoed. Dat kan honderden tot duizenden euro's per jaar schelen.

Gezien de ingezakte huizenmarkt is het voor de meeste werknemers geen optie om dichter bij hun werk te gaan wonen. Zij kunnen hun huidige woning moeilijk verkopen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Marie8  schreef op: 06-05-2012 21:38:29
Ik kan rondkomen, maar kan gewoon niet meer sparen. En met een eigen woning moet je die dus onderhouden. Straks heb ik een lekkage....probleem...
Ik maak me er niet zo'n zorgen om, maar zo aantrekkelijk is het tegenwoordig niet om in je koophuisje te wonen en een beetje boven modaal te hebben. Steeds meer gaat er voor deze groep af.

EN nee, als je al woont dan woon je.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Petrina  schreef op: 06-05-2012 21:38:37

Quote Sabrah:
Ik ben ook wel heel benieuwd wanneer jij dan hebt gekocht. Ben zelf opgegroeid in Amsterdam en mijn ouders wonen er nog steeds. Na jarenlang huren hebben ze hun huis kunnen kopen. Die woningen gaan voor rond de 180.000 weg en dan zit je van onder tot boven tussen de allochtonen op een woning van 65m2. Daar pas ik voor. Mijn ouders laten mijn kinderen daar niet eens buiten spelen als ze er logeren. Dat vind ik dus geen leven. Wil je een beetje redelijk wonen in de Randstad dan zit je al gauw rond de 225.000 en hoger. Dat is voor de meesten niet op te brengen op 1 gemiddeld salaris. Dat jullie dat kunnen op 1 salaris kan alleen maar betekenen dat jullieof het huis al een hele tijd geleden hebben gekocht, of dat je man een heel goed salaris binnen brengt. Hartstikke fijn voor jullie maar dat wil nog niet zeggen dat dit voor iedereen geld.



Wij hebben 7 jaar geleden een huis gekocht in omgeving Rotterdam voor 130.000 euro leuk huisje in een mooie rustige straat, dit hebben wij verkocht 4 jaar geleden, en dus ook 4 jaar geleden onze huidige woning gekocht voor 228.500.

Ook in de Randstad kan je goedkoop een woning kopen, nog steeds, mijn man en ik kijken nog geregeld naar woningen gewoon voor de leuk en wij zien nog steeds woningen onder de 150.000 waar prima in te leven is met bij wijze van ons gezin, in goede rustige wijk en in omgeving Rotterdam.

Het is zoeken, maar het is vooral niet alles willen, want je kan namelijk niet alles hebben, maar wat heb je nodig? Voor wie wil je het?

In Nederland zijn er ook heel veel die de mist in gaan doordat ze leven voor anderen, die willen laten zien aan anderen hoe goed ze het hebben, wat ze allemaal kunnen, alles moet zo perfect mogelijk (niet alleen financieel) daar ga je geheid mee onderuit. Het leven is keuzes maken.

En ja wij hebben het inderdaad goed, maar wij hebben het al goed als we gezond zijn en als we allemaal kunnen eten en kunnen voorzien van eerste levensbehoeftes, daarnaast is alles luxe.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Deborah Mv...  schreef op: 06-05-2012 21:40:54
@Jo nee dat hoeft niet. Je word wel gestraft met 5 procent boete.

Ik ben benieuwd hoe zij het willen invullen. De huren stijgen dan absurd snel boven huurtoeslag grens. En stel dat een inkomen dan weg valt. Dan komt deze groep in de problemen.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Jo  schreef op: 06-05-2012 21:47:16
Wij hebben in onze straat 2 huurwoniningen die al 8 maanden leeg staan.
Helemaal opgeknapt en al, maar er komt maar niemand wonen, vandaar dat ik het vroeg.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Deborah Mv...  schreef op: 06-05-2012 21:50:34
Er worden veel (huur) woningen ook verkocht. Misschien daarom JO ?
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Jo  schreef op: 06-05-2012 22:04:26
Oh ja zou kunnen alleen staat er niet te koop op of hoeft dat niet?
En als ze gaan verkopen, knappen ze het dan ook op?
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Mamavanjoshua  schreef op: 06-05-2012 22:12:11
Ik vind dat de chronisch zieken en minderbedeelden wederom het hardste worden aangepakt...
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Deborah Mv...  schreef op: 06-05-2012 22:40:18
Hier worden 4 woningen verkocht, geen bord. Staat wel op funda.
Nieuwe ketel, nieuwe daken en alles geverfd
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Jo  schreef op: 06-05-2012 22:44:18
Nou ben benieuwd, vind het zo spookstad achtig overkomen zo'n lege straat
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Personeel draait op voor afschaffen reis
Naam
Bericht