Menu
 

Topic:

22% Nederlandse Kinderen overgewicht!

Bernarda  schreef op: 26-04-2012 13:30:02
Nederlandse kinderen te dik AMSTERDAM - Van de Nederlandse kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud heeft 22 procent overgewicht. Ongeveer 6 procent van de kinderen heeft zelfs extreem overgewicht.


Dat blijkt uit een studie in zeven Europese landen, zo meldde het Amsterdamse VUmc donderdag.

Veel frisdrank

Uit het onderzoek onder ruim 7000 schoolkinderen blijkt dat Nederlandse kinderen in vergelijking met andere landen veel frisdrank drinken, zo’n 0,6 liter per dag. Ook blijken jongens meer frisdrank te drinken en meer tv te kijken dan meisjes, al sporten die juist weer minder. Ook zijn kinderen van hoger opgeleide ouders slanker.

Extreem overgewicht

In vergelijking met andere landen valt de situatie in Nederland echter mee, al is die volgens de onderzoekers wel zorgelijk. In Griekenland echter is zelfs de helft van de schoolkinderen tussen de 10 en 12 jaar oud te dik en heeft 21 procent van de hen extreem overgewicht. Kinderen in dat land bleken bijvoorbeeld ook het minst te sporten en nauwelijks naar school te fietsen, terwijl in Nederland een kind ruim 3 dagen in de week naar school fietst.

Grote verschillen

Volgens de onderzoekers zijn de verschillen tussen landen lastig te verklaren. „Het is duidelijk dat er verschillen zijn in de culturele tradities, familiegebruiken en eetgewoonten tussen de verschillende Europese landen”, zegt onderzoeksleider Johannes Brug.

Noorwegen en België kwamen als beste uit het onderzoek. Nederland liet Hongarije, Spanje, Slovenië en Griekenland achter zich.

Wanneer sprake van overgewicht?

Er is sprake van overgewicht en extreem overgewicht als een kind hoger dan een bepaald BMI heeft, een Body Mass Index. Bij kinderen verschuift die maatstaf, omdat het lichaam zich nog ontwikkelt. Een BMI boven de 22 betekent dat een kind overgewicht heeft.

Ik vind dit best schrikbarend! Als ik bedenk dat ik als kind niet dik was maar toch Morbide obesitas heb gekregen in een aantal jaren tijd dan vraag ik me af hoe het met deze kinderen zal gaan in de toekomst...

Ik denk dat vooral ouders die zelf juist niet dikker zijn zelf de gevaren van overgewicht voor hun kinderen niet inzien. Zo van , ach als ze wat ouder zijn gaat het er wel weer af.. een tweede is natuurlijk de ouders die juist zelf wel een verkeerd etenspatroon hebben en hun kinderen erin mee laten gaan.. Ik heb 2 kinderen van 2 en 5 en iedere 3 maanden belijk ik hun BMI om te waken dat ze overgewicht krijgen, met hun aanleg kan dat maar zo, ze mogen van mij best wat lekkers maar ik stimuleer, sport en buitenspelen, erstandige keuzes maken en straf of beloon ook niet met een toetje of snoep. Ze hoeven hun bord niet leeg te eten want vol=vol en dat moeten ze zelf ervaren, dat kan ik niet aanvoelen voor ze.. als ze dat herkennen en niet overeten dan lijkt me dat een goed moemnt om te stoppen..

doen jullie ook echt iets actiefs om te voorkomen dat je kind te zwaar wordt?
 
Quote
Navigatie
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Suus  schreef op: 26-04-2012 13:32:54
Ik vind het ook erg veel!

Toch zit ik zelf met een dilemma. Mijn kinderen eten hetzelfde, de 1 is graatmager en de ander neigt steviger te worden. Ik denk dat ze sterker reageert op koolhydraten of zo? Ik heb geen idee, ben zelf niet vol en heb weinig kennis van afwijkende vormen zeg maar en hoe dat komt.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Famke  schreef op: 26-04-2012 13:33:37
Die van mij heeft eerder ondergewicht maar ze eet en beweegt goed en volgens de kinderarts beter zo dan de andere kant op.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Nimmie  schreef op: 26-04-2012 13:43:40
die van mij kan eten als ze wil maar lijkt niet aan te komen!
en als ze aankomt is het meer kans dat het medicatie wat ze krijgt..

 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Elle  schreef op: 26-04-2012 13:43:50
Suus jij zegt precies wat mijn moeder altijd zegt. Wij aten thuis redelijk gezond etc. en mijn broer die hetzelfde op zijn bord kreeg daar kon je de ribben bij tellen en ik heb vanaf mijn 4e altijd overgewicht gehad. En mijn ouders? Zijn beide slank.
Nog steeds ben ik te zwaar terwijl wij gezond en veelal biologisch eten.
Helaas zie ik hetzelfde bij mijn kind. Hij is ook te zwaar, maar sport veel, fietst elke dag en krijgt gezonde porties en fruit mee naar school. Mijn man is slank, helaas heeft onze zoon de genen van zijn moeder. Wel moet ik zeggen dat wij beide te zwaar zijn maar wel stevig van vel zeg maar. Het hangt of blubbert niet. Denk dat dat onze beloning van het sporten is
Maar goed, de aanleg is er en zeg ook altijd wij hebben levenslang en zullen het er mee moeten doen en bewuste keuzes moeten blijven maken.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Alice  schreef op: 26-04-2012 13:56:36
Het verbaast mij niet dat Belgie goed scoort. De eetcultuur hier is vrij gezond. In de supermarkten is een mager aanbod van kant en klaar maaltijden en van gemaksvoedsel.

Als ik bvb bij Albert Heijn kijk... alle voorgesneden groenten, zelfs zakjes met hutspotgroenten waar je dus niets meer aan moet doen. Natuurlijk niet ongezond, maar 't maakt makkelijk.. en daarna lui en de porties zijn groter. De stap naar ongezondere kant en klare dingen wordt veel kleiner.
Hier hebben we wel een aantal van dat soort dingen, maar 't meeste komt gewoon zonder extra handelingen, in de supermarkt (enkele luxe winkels buiten beschouwing latend)

Ook wordt hier nog gewoon heel veel Vlaamse kost gegeten.
Nog een bijkomstigheid is denk ik dat heel veel kinderen warm eten krijgen op school, wat van een redelijke kwaliteit is en in elk geval gezond is.

Als ik kijk naar mn broer en zijn gezin.. zn vrouw heeft vaak geen zin om te koken en zo zitten ze elke week een keer in de snackbar, of pizza, of shaorma, dan gaan ze nog 's uit eten en al met al wordt er niet veel gekookt. 3 kinderen.. 1'tje veel te dik, andere 2 zijn sprietjes. Eten in feite ook alledrie hetzelfde, maar de dikste eet veel meer en beweegt nauwelijks

 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Angelique  schreef op: 26-04-2012 14:10:27
tja houd mij heeel erg bezig
ik kom uitgeizn van 3 kinderen en alleen mijn broertje is tot zijn 20ste ongveer graadmager geweest
mijn vader was en is een olifant mijn moeder is gewoon maar moet daar wel opletten net als mijn zus
ik had eetstoornis dus das weer iets anders
affijn ik ben als de dood dat mijn kindjes dik worden maaar ik wil ze ook niet te veel ontzeggen
iets lekkers krijgen ze wel maar nniet veel en afwisselend soms een snoepje soms rijstwafel of fruit of brood
jayden eet niet super goed en moedig ik wel aan hij krijgt dan ook niets lekkers voor zijn normale eten op is
ryan vreet goed maar dat deed jayden op die leeftijd ook maar ryan boog zelfs naar beneden af nu omdat hij zo actief is
verder hebben wij heel bewsut voor een sportive basis school gekozen
gym en buiten actief zijn is belangrijk maar ook gaan ze goed op sport in er worden info dagen georganiseerd van bepaalde sporte school kampioenschappen ze werken samen met sport verenigingen in d ebuurt zodat een kind via school kan deelnemen aan proef lessen en zo ka kijken wat het graag zou willen op sport gebied
verder eten we niet wekelijk patat meer aar eens per maand soms iets meer
de rest wissel ik af ze krijgen bijv een zoete boterham en een hartige met worst of kaas
avond eten is gevarieerd maar altijd vol met groentes en meergranen pasta enz
ik hoop echt dat ik overgewicht kan voorkomen zondr er heel spastische over te gaan doen en als het verkeerd neigt te gaan ga ik wel zsm hlp inschakelen
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Sara1976 Niet Ingelo
gd
  schreef op: 26-04-2012 14:14:04
ik bereken ook wel eens de BMI voor mijn dochter, maar als die net iets boven de 17 uitkomt geeft die al aan dat dat overgewicht is. Dus dat klopt dan niet....pff gelukkig. Ik probeer er op te letten, dus kan ik wat minder streng zijn
Het ligt er ook maar net een beetje aan hoe je verbranding is denk ik zo. En hoeveel iemand beweegt
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Melissa  schreef op: 26-04-2012 14:14:51
Ik laat beide kinderen vrij in wat ze eten, en ik denk (voor ons) dat dat echt een verschil maakt. Hier geen "je moet je bord leegeten" principe.

De oudste (6) leg ik uit wat voeding voor je doet. Dus wat is een lollie, wat doet een sinaasappel en wat doet brood. En verder laat ik hem vrij (natuurlijk zijn er grensen maar hij heeft ze niet opgezocht). Hij laat snoep dus vaak liggen en zegt dan zelf dat hij liever geen suiker en kleurstoffen eet want dan voelt hij zich heel druk en boos daarna en dan kiest hij zelf voor fruit. En van mij mag hij rustig wel snoepen als hij daar behoefte aan heeft.

En met het warme eten net zo, ik bepaal wat er op tafel komt, hij bepaalt wat hij er van eet. Gisteren had ik een roerbakschoten van courgette, paprika, wortel, halve kipfilet, champignons , knoflook en ui met volkoren basmatirijst. Hij vond het erg 'vies' ruiken en hij nam een hap en gruwelde even van de smaak. Maar als hij zijn lepel neerlegt ga ik niet pushen, dan eet je maar niet. En dan zie je hem er naar kijken en dan gaat hij toch eten, want dat is gezond voor mij he mama, zegt hij dan (ja het is een bijzonder kind!).

Hij eet goed, beweegt veel en is nu al bewust van de werking van voeding, en ik denk dat je dan al een heel eind bent.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Danimvsenna  schreef op: 26-04-2012 14:27:12
Tja, ik vind het niet gek. Als jij kijkt hoeveel "hollands welvaren" (gewoon (te) dikke) baby's er zijn. Je gewicht als baby/peuter is gewoon de basis. Als je als baby flink was, is de kans op overgewicht groter als ze ouder worden.

Daarom krijg Senna (die gewoon mooi slank is) ook echt niet meer ongezonds "omdat ze het kan hebben".
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Deborah Mv   schreef op: 26-04-2012 14:47:29
Ik heb 3 zware baby's gehad (bij geboorte 9 pond).
Priscilla is normaal, Levi is te mager en Stan heeft nu ook een prima gewicht. Hij is tot 3 jaar steviger geweest.
Hier waren zij alle drie flink bij de geboorte daarna gewoon altijd de onderste groeilijn qua gewicht (Stan was een uitzondering).

Ik denk dat veel kinderen onbewust teveel binnen krijgen.
Zeker qua drinken.

 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Myself  schreef op: 26-04-2012 15:02:13
We hadden het er toevallig gisteren nog over, ze krijgen altijd fruit mee naar school.
De oudste zit met 30 kinderen in de klas, hij kwam aan 5 andere kinderen die ook meestal fruit bij hebben, de rest een koek. Sommige soms wel fruit, maar grotendeels altijd een koek.
Mijn jongste zei dat zij samen met één ander meisje uit haar klas de enige zijn die altijd fruit bij hebben. Anderen soms, maar ook een deel eigenlijk nooit.

Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar bij mij was het grotendeels fruit toen ik op school zat.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Angelique  schreef op: 26-04-2012 15:16:13
wij kregen vroeger brood met melk mee naar school
hir is het bij jayden dinsdag en donderdag verplicht fruitdag
de rest mag zelf ingevuld hij mag kiezen of een lekker koekje (eens per week) of een evergreen of gwoon fruit
en hij kkiest vaak voor fruit
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Caithy  schreef op: 26-04-2012 15:25:53
Hier krijgen ze op woensdag fruit mee en anders iets van evergreen (dan ook maar 1tje geen 2 en geen chocoladedingen).
Beide kids zijn goed qua gewicht (zelfs aan de onderkant van het goed bij de bmi)
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Suus  schreef op: 26-04-2012 15:32:50
Ik kreeg vroeger roosvicee en koek. Mijn kinderen krijgen een pakje en een koekje, maar gewoon biscuit en geen choco of andere troep erop. Ze eten 1 of 2 snoepjes op een dag, 1 stuk fruit en koekje uit school.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Sennamvyent  schreef op: 26-04-2012 15:37:47
Wij dronken vroeger op school altijd alleen, geen koek of fruit dus.

Yenthe eet geen fruit, wel knijpfruit.
Naar school neemt ze koek mee en een beker sap of een pakje. Ik let er op dat de koek zonder chocolade oid is en verder maakt het me niet zoveel uit. Vrijdag is fruitdag op school, dan een knijpfruitje.

Tot nu toe is Yenthe goed in verhouding en dit wil ik graag zo houden. Moeilijk is het wel met een kind wat bijna geen groente eet en helemaal geen fruit.

Ik moest trouwens wel erg omschakelen toen Yenthe ouder werd. Ik ben zelf bijna mager te noemen en snoepte echt heel veel. Maar wilde dat voorbeeld (natuurlijk) niet aan Yenthe geven dus overdag leef ik nu veel gezonder.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Angelique  schreef op: 26-04-2012 15:38:00
hier trouwens vaak vruchten sap of anmaak limo en thee ook naar school heel af ent oe pakje of flesje fruitshoot snoepje 1 a 2 keer pd als het er al van komt
hb net jayden zijn bmi gekeke en zit net niet op minimaal maar goed hij is pas 4 er kan nog zo veel veranderen
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Mitch  schreef op: 26-04-2012 15:43:49
Die bmi meter kan mij gestolen worden, die klopt niet wanneer ik naar mijn kind kijk.
Ik denk dat merendeel van de kinderen te dik worden omdat ze minder doen, meer computerspelletjes, met de auto naar school gebracht worden etc etc.
Als ik bij mijn zoon in de klas kijk groep 3/4 dat zijn 32 kinderen, en niet 1 is er te dik.
Op zijn oude school in de klas was er ook geen kind te dik, misschien is het wel school/regio gebonden?
Mijn man moest vroeger bijvoorbeeld iedere dag 26km fietsen naar school en naar huis, ik kon de straat uitlopen en was er.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Mitch  schreef op: 26-04-2012 15:45:15
Sis dat is hier precies zo.
Hij moet het wel vragen, maar als het er ligt dan mag hij het van ons ook pakken.
Nu vraagt hij zelden of nooit om iets lekkers het is meestal mag ik een boterham of mag ik een appel
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Deborah Mv   schreef op: 26-04-2012 15:53:33
Mij kinderen kregen altijd fruit mee naar school.
Maar omdat zoveel kinderen wat "lekkers"mee krijgen. Heb ik nu de afspraak met mijn kinderen dat zij op woensdag een koekje/rijstwafel mee krijgen.

Kinderen kunnen wel slank zijn en ongezond eten. BMI zegt dan ook weinig.

Mijn kinderen mogen altijd wat uitzoeken in de supermarkt.
Levi rent standaard naar het fruit. Ohhh en dan kan hij geen keuze maken hé.
Stan en Priscilla zijn lekkerbekjes. .
Hier mogen zij niet zomaar in de kasten zitten om iets te pakken.
Zoals vandaag speelt een vriendinnetje. Dan krijgen zij dus wel een snoepje en wat fruit.
Maar zij krijgen hier niet dagelijks snoep.

Maar ook met avondeten kun je het vaak nog net iets gezonder maken.


 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Deborah Mv   schreef op: 26-04-2012 15:55:56
Priscilla krijgt tegenwoordig een flesje water mee naar school. Ze vind het heerlijk. Met de overblijf wel wat "lekkers" te drinken. Maar dan probeer ik het wel zo gezond mogelijk te houden.

Maar wij gaan ook rustig op zijn tijd naar de Mac... Dat hoort er ook bij! Anders worden zij zo wereld vreemd
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Claudia  schreef op: 26-04-2012 16:07:50
Ik doe het om en om...gewicht-lengtes zijn prima hier.

Weet je wat mij zo stoort en opvalt? Iedere keer dat hier een kindje komt spelen is het net alsof ze de "strot"niet vol krijgen.
Zodra ze hier zijn, krijgen ze van mij een beker limonade en mogen ze een snoepje uit de bak uitzoeken. Van die zakjes met fruitgummetjes/beertjes etc.

En iedere keer komt er na een half uur een kindje: ik heb honger!! Of mag ik een snoepje of koekje?
Ik sta daar echt van te kijken hoor....

Of ze krijgen bij anderen en thuis heel veel te eten, of ze krijgen nooit wat en is het daarom zo extreem?

Ik vind zelf een koekje of een zakje snoepjes genoeg voor 1,5 uur spelen. Beker drinken extra is nooit een probleem.
Ik zeg dus ook gewoon nee tegen ze, en dan moet je die ontevreden gezichtjes eens zien. En dan ook door blijven zeuren: maar ik heb zo honger! Tegenwoordig zeg ik: dat is mooi! dan kan je straks goed avond eten!

Een keertje een klein chocolaatje tussendoor vind ik zelf ook geen probleem, maar als ze al tig keer hebben lopen zeuren, dan geef ik gewoon niks meer.

Had 1x een meisje en die was heel erg..echt een zeurkind..wou snoep, wou koek. Toen ik ranja wilde geven zei ze dat ze liever een PAKJE drinken wilde (nou nee, gewoon een beker ranja).
En toen ze de beker ranja over zich heen gooide was het schreeuwen: ik WIL een nieuw shirt aan!!!
Grrr..nou dan ben ik wel zo, dat ik eerst de stoel en de vloer ga droog maken en dan een droog shirt.
Komen we boven, ik pak een shirt met lange mouwen, zegt ze: nou die vind ik niet mooi hoor! Dus ik: daar gaat het toch niet om., gaat erom dat je een droog shirt aan hebt.
Wees ze naar een shirt: doe mij die maar!
Dus ik: nee hoor, je kan deze aan krijgen en anders niet.

Maar ik kan mij echt rot ergeren aan dat GEZEUR om meer snoep en meer koek.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Proudmum  schreef op: 26-04-2012 16:08:31

Quote SismvNick:
Hier eten ze ook gezond hoor, en deems is gek op fruit.

Maaar ze mogen best een snoepje of chippies als ze dat willen.

Ze mogen hier ook kindercola, fristi, chocomel ect als ze dat willen.

En juist omdat ze weten dat het oke is, en ze het ook krijgen zeuren ze nooit, en talen ze niet naar snoep en ships.. als ik kijk naar verjaardagen.. kinderen waarvan de ouders ze weinig lekkers geven, duiken op de ships en snoep ect. zou me doodschamen dat ten eerste.. maar het moet ook gewoon leuk blijven..

het word anders veel te intressant, en nu heb je nog invloed, maar als ze 10 zijn gaan ze zelf naar de supermarkt, kopen een grote zak goedkopen winegums, en eten die hele zak leeg..



Is mijn geheugen nou zo slecht dat ik dacht dat Nick als ontbijt chippies had gejat
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Claudia  schreef op: 26-04-2012 16:10:51
maja misschien ben ik ouderwets ofzo hoor...ik vind aan 1 stuk door snoepen en doen gewoon niet nodig. En ook niet gezond.

Keer in het weekend of vakantie vind ik wat anders, maar voor de rest gewoon EEN snoepje, of een koekje.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Mitch  schreef op: 26-04-2012 16:13:05
Claudia hier vragen kindjes eigenlijk nooit wanneer ze komen spelen.
Ik heb zelf een zoon met een tik die zegt altijd en overal waar hij komt dat hij honger heeft, en dat krijgen we er niet uit geslagen (slaan is grapje he).
Maar ik waarschuw hem wel wanneer we ergens heen gaan, niet schreeuwen, niet zeuren, geen grote mond en geen gebedel.
En hij krijgt thuis geen overdaad, maar hem word ook niets ontzegt dus soms ligt het ergens anders aan.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Jomi  schreef op: 26-04-2012 17:07:16

Quote Claudia:
Ik doe het om en om...gewicht-lengtes zijn prima hier.

Weet je wat mij zo stoort en opvalt? Iedere keer dat hier een kindje komt spelen is het net alsof ze de "strot"niet vol krijgen.
Zodra ze hier zijn, krijgen ze van mij een beker limonade en mogen ze een snoepje uit de bak uitzoeken. Van die zakjes met fruitgummetjes/beertjes etc.

En iedere keer komt er na een half uur een kindje: ik heb honger!! Of mag ik een snoepje of koekje?
Ik sta daar echt van te kijken hoor....

Of ze krijgen bij anderen en thuis heel veel te eten, of ze krijgen nooit wat en is het daarom zo extreem?

Ik vind zelf een koekje of een zakje snoepjes genoeg voor 1,5 uur spelen. Beker drinken extra is nooit een probleem.
Ik zeg dus ook gewoon nee tegen ze, en dan moet je die ontevreden gezichtjes eens zien. En dan ook door blijven zeuren: maar ik heb zo honger! Tegenwoordig zeg ik: dat is mooi! dan kan je straks goed avond eten!

Een keertje een klein chocolaatje tussendoor vind ik zelf ook geen probleem, maar als ze al tig keer hebben lopen zeuren, dan geef ik gewoon niks meer.

Had 1x een meisje en die was heel erg..echt een zeurkind..wou snoep, wou koek. Toen ik ranja wilde geven zei ze dat ze liever een PAKJE drinken wilde (nou nee, gewoon een beker ranja).
En toen ze de beker ranja over zich heen gooide was het schreeuwen: ik WIL een nieuw shirt aan!!!
Grrr..nou dan ben ik wel zo, dat ik eerst de stoel en de vloer ga droog maken en dan een droog shirt.
Komen we boven, ik pak een shirt met lange mouwen, zegt ze: nou die vind ik niet mooi hoor! Dus ik: daar gaat het toch niet om., gaat erom dat je een droog shirt aan hebt.
Wees ze naar een shirt: doe mij die maar!
Dus ik: nee hoor, je kan deze aan krijgen en anders niet.

Maar ik kan mij echt rot ergeren aan dat GEZEUR om meer snoep en meer koek.



Mijn zoontje komt hongerig uit school, hij eet dan ontbijtkoek of een boterham ed. Hij zou ook honger hebben na een paar snoepjes.

Maar hopelijk niet zeuren
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Nici Niet Ingelogd  schreef op: 26-04-2012 17:31:45
Claudia komen die kindjes spelen na schooltijd? Dus na 15.15 u? Mijn kindjes rammelen dan ook van de honger hoor en vragen echt steeds wanneer we gaan eten. Die vul je dan ook niet zomaar met 1 snoepje, net zoals die van Jomi hier boven. Dus het kan echt dat ze gewoon honger hebben.

Hier gemiddelde/slanke kindjes die gewoon erg goed eten (fruit en groenten vinden ze veelal ook lekker). Wij eten gezond en ze krijgen alleen uit school 1x een snoepje. Ze drinken thee of slappe ranja. In het weekend of vakanties heb ik er geen moeite mee als ze eens wat vaker wat lekkers krijgen hoor.
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Miesje  schreef op: 26-04-2012 17:48:47
hier eten we haast elke dag wel gezond avondeten.zit altijd wel verse groente bij.koop ook nooit kant en klaar spul.

naar school krijgen ze om en om een koekje of fruit mee.

paar keer per week krijgen ze een snoepje of chipjes.verder veel fruit of biscuitjes of rijstwafel.probeer dus erg te varieren.
ze zeuren overigens zelde om snoep of chips.

verder drinken ze hier veel water,thee,water met beetje aanmaak limonade.
soms sap of fristi.

vind dat kindjes best een snoepje of wat anders lekers mogen maar met maten.mijn jongste 2 hebben een normaal postuur, mijn oudste is wat mager ondanks hij behoorlijk kan eten.



vind best schrikken dat er zoveel overgewicht hebben, al zijn en natuurlijk uitzonderingen die dus zwaar zijn ondanks normaal eet patroon bijv.
1 van mijn zussen is ook geen snoepkont maar toch wat stevig.

 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Claudia  schreef op: 26-04-2012 18:36:07
oke misschien dat ik dan raar ben hoor, maar ik verbaasde mij om het telkens gezeur om snoep en koek.

Mijn dochter heeft om 15.00 geen honger. Zou ze dat wel hebben en ik weet ervan, dan zou ik haar eerst mee naar huis nemen en een boterham doen en dan heenbrengen.
Maargoed, wie ben ik?

Ik denk dat als ik vraag: wil je een boterham dat ik dan helemaal raar aangekeken word. Heb zelf het idee dat het echt puur is: meer snoep, meer koek..
En eigenlijk vind ik het nogal onbeschoft om te zeuren om meer als je net iets gekregen hebt.

Ik zal de volgende keer eens vragen of ze een boterham willen ben benieuwd.

Vandaag overigens een meisje gehad hier, is hier ook al een keer eerder geweest. En dat is echt een net-meisje. Geen gezeur, niet overal aankomen met de handen.
Maar dat is ook serieus de enige die hier is geweest en niet binnen een half uur stond te schreeuwen om meer snoep.

Sjah en wat misschien ook meespeeld. 15.00 is dochter vrij, dan naar huis drinken en snoepje of koekje. En om 17.00/17.15 eten we alweer. Wij eten dus vrij vroeg.

Maar sommige hier vinden het prima/normaal dat kinderen de hele tijd om snoep/koek vragen bij andere mensen?
Kweetnie, ik ben het niet gewend en mijn dochter is ook niet zo en dat heb ik haar ook zo geleerd. Als ze thuis echt honger heeft, dan mag ze dat gerust zeggen en krijgt ze wat., maar dus niet bij andere mensen.
Zo ben ik vroeger ook opgevoed...beetje ouderwets dus...

Wil overigens niemand voor het hoofd stoten hoor, is alleen mijn mening/denken erover..

 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Sara1976  schreef op: 26-04-2012 20:33:28

Quote Myself:
We hadden het er toevallig gisteren nog over, ze krijgen altijd fruit mee naar school.
De oudste zit met 30 kinderen in de klas, hij kwam aan 5 andere kinderen die ook meestal fruit bij hebben, de rest een koek. Sommige soms wel fruit, maar grotendeels altijd een koek.
Mijn jongste zei dat zij samen met één ander meisje uit haar klas de enige zijn die altijd fruit bij hebben. Anderen soms, maar ook een deel eigenlijk nooit.

Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar bij mij was het grotendeels fruit toen ik op school zat.



Bij ons mag er tijdens het fruitmoment geen koek of snoep gegeten worden. Als iemand niets of snoep/koek bij heeft, moeten de andere kindjes delen
 
Quote
RE: 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Chloe  schreef op: 26-04-2012 20:47:14
Claudia, wat jij zegt, zo ben ik ook opgevoed inderdaad. Nooit om iets vragen bij anderen. En mijn dochter was ook zo. En gelukkig is dat veranderd. Als ze honger of dorst heeft, dan durft ze dat nu eindelijk bij anderen ook aan te geven. Want wat ik bij haar en haar vriendinnetjes, zo tussen 7 en 9 jaar, merk, is dat ze heel hard groeien en ook echt veel honger hebben. Dus na schooltijd moeten ze echt wel iets eten. Liefst iets redelijk gezonds, maar in ieder geval iets voedzaams.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 22% Nederlandse Kinderen overgewicht!
Naam
Bericht