Menu
 

Topic:

IJsblauw?

Ivy  schreef op: 24-04-2012 16:41:24
Ons huis is na een aantal enerverende jaren nogal een ratjetoe qua inrichting geworden. Toen mijn schoonzusje laatst zei dat zei dat iemand stoelen had, vertelde ze dat ze die hier wilde brengen. Toen die mensen zeiden dat ze ze al naar de stort hadden gebracht, had ze gezegd dat dat voor hier echt niet uitmaakte
Was stiekem wel een tikkie gekwetst, maar goed. Ze heeft gelijk. Iedereen brengt hier zijn oude spullen naartoe. Zo hadden we 10 Mexicaans grengen eetkamerstoelen. Laatst bracht mijn schoonmoeder zomaar nog 8 + 4 andere stoelen mee. Heb nu dus ik-weet-niet-hoeveel stoelen...

Ik heb nu dus besloten dat ik de boel ga verjongen/vernieuwen.
Nu heb ik als idee om de muren ijsblauw te verven. Kozijnen en deuren wit (zijn nu leemkleur), wit leren hoekbank (staat nu een bruin leren 2-zitsbankje + 2 zwarte poefs) en de Mexicaans grenen meubelen wil ik wit beitsen en het zwarte ijzerwerk erop zilver.
Vinden jullie ijsblauw een geschikte kleur voor in de woonkamer of zou dat gauw te kil kunnen aandoen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: IJsblauw?
Alice  schreef op: 25-04-2012 19:18:33
Misschien een idee..
De piano een kwartslag draaien en tegen de rechtermuur aanzetten.
Dan in de plaats van het gordijn een kast maken als afscheiding. Klein stukje open laten zodat je er nog door kunt natuurlijk. Eventueel kun je aan de andere kant ook een kast maken.
 
Quote
RE: IJsblauw?
Alice  schreef op: 25-04-2012 19:19:18
Een dubbele kast dus zeg maar, met de ruggen tegen elkaar.

OF.. als die ruimte er niet is, het afwisselen met vakken aan de ene kant of vakken aan de andere kant..
 
Quote
RE: IJsblauw?
Blauwtje  schreef op: 25-04-2012 20:46:45
Leuk huis Danielle!

Ik zou denk ik als ik het zo zie, de groene muur ijsblauw maken. En ik zou de witte bank uit m'n hoofd zetten

Wb de spullen, kan er ook eits van weg misschien?
Ik ga af en toe ook door onze kast heen met knutselspullen want als ik dat niet doe mag ik er een huis bijkopen vrees ik.

Maak 3 stapeltjes:
1)houden en opbergen op zolder

2)houden en gebruiken( zo minimaal mogelijk)

3) wegdoen

Verder, kleine prullaria wegdoen idd, liever 1 grote blikvanger of een klein aantal accesoires in de kleuren die je wilt gebruiken

Ben je er al overuit of het blauw gaat worden?
 
Quote
RE: IJsblauw?
-danielle-  schreef op: 26-04-2012 12:49:28
@Alice Ik zie dat ik naast de piano nog een raam vergeten ben, maar vind je idee van die kast wel erg goed! Een kast i.p.v. een gordijn... Ik denk dat ik dat ga doen, al weet ik niet of het nu al lukt. Als het niet lukt, wordt het mss met Kerst
De piano is toch eigenlijk niet meer 100%. Misschien dat we die dan weg kunnen doen en toch maar een elektrische aanschaffen.

@Blauwtje
OK OK ik ben overtuigd. De witte bank wordt het nog niet Grijs dan?

Ik denk dat ik het blauw wel echt heel mooi vind, eigenlijk. Dusse, ja, dat wordt het.

De spullen kan ik niet wegdoen, helaas. Ik moet wel echt spullen houden voor het schoolwerk. Dat zoek ik ook echt allemaal meerdere keren per jaar uit (meestal elke langere vakantie, een keer of 3 per jaar dus). Er is niet echt iets dat weg kan. Het beetje dat wel weg kan, wordt in de zomervakantie weer geruimd, maar dat is vergeleken bij wat ik moet houden niet zoveel. Een zolder hebben we ook niet...
Omdat de kinderen hier van mij les krijgen, moet ik toch een behoorlijke hoeveelheid lesboeken, knutselspullen e.d. bewaren. Anders moet ik het voor elk kind nieuw kopen Ik heb ook een heel archief staan met verhalen en werkjes enzo.

Dat huis erbij kopen is dus eigenlijk ook een beetje het punt. Dit huis is erg leuk voor 2-4 personen, maar niet zo geschikt voor 8 Toch wil ik hier wel blijven wonen, dus blijf ik steeds puzzelen hoe dat te doen is. En ruimen, ruimen, ruimen. Gaat deze keer ook weer lukken ,hoor, maar echt super strak zal het wel niet worden ;-)

De kasten zijn hier van binnen altijd wel netjes en bijgehouden, maar ik heb te weinig kasten! Wat dat betreft is dat idee van Alice wel helemaal ideaal.


 
Quote
RE: IJsblauw?
Linnie  schreef op: 26-04-2012 13:52:43
Je hebt een leuk huis en de balken zou ik juist zo laten! Als je de muren verft, komen ze juist stoer uit!

Verder... ik heb de muren in 2 verschillende kleuren; zand en creme. De tegenover elkaar liggen de muren hebben dezelfde kleur, zodat er een 1heid ontstaat. Verder zijn zachte kleuren altijd ruimtelijker dan hardere kleuren.
Wij hebben ook een witte bank en een ecrukleurige bank (2 verschillende hoezen dus. ) en goed te doen, mits je ze vaak wast!
We hebben dit nu 6 jaar en ben er nog niet op uitgekeken, mede doordat je met een aantal leuke assesoires de boel flink kunt veranderen!

O ja, je hebt ook heel leuke meubels -> tafel en dressoir, daar moet je zeker niets aan doen!
 
Quote
RE: IJsblauw?
-danielle-  schreef op: 27-04-2012 09:54:08
Dank je, Linnie

Alleen breng je me nu wel weer aan het twijfelen. De balken gaan we waarschijnlijk uit praktische overwegingen toch bruin houden. M.a.w. ik heb geen zin om zoveel boven m'n hoofd te schilderen ;-)

Is het echt zo dat 2 muren over elkaar in dezelfde tint eenheid creeëren? Ik dacht zelf dat ik mss beter een hoek kon schilderen.

Bedankt voor het compliment over de meubels Ik vind ze zelf ook nog steeds wel leuk, zou ze alleen graag wit zien, gewoon weer wat anders en lekker fris.
 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 28-04-2012 21:44:06
oh leuk leuk een topic weer over inrichting
Ik hou van inrichtingen hahahaaha

Blauw ik vind het erg mooi en lekker stoer...
Maar ik zelf ben meer van het donkere blauw dan.
Maar ijsblauw kan heel mooi zijn...
Waarom niet alles wit maken en een muur ijsblauw en dan met andere blauw tinten werken...
De balken ik hou daar erg van kan je ook scheuren en dan een lichtere kleur lakken of misschien een grey wash of white wash mee behandelen. Kan echt heel stoer zijn als de balken een andere kleur hebben...

Ik heb in de slaapkamer van mijn zoon met blauw (koningsblauw dus donker) en grey wash gewerkt..

En in de huiskamer is het nu wit als basis met een blauwe bank als ektrop en ben er nog steeds erg blij mee..

In de woonkamer is het blauw,wit en bruin met taupe..

Ik vind het erg stoer staan....

Foto van het greywash lijkt me leuk op de balken

 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 28-04-2012 21:44:29
oh haal het topic even naar boven voor je
 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 28-04-2012 21:45:26
trouwens de meubels in mexicaanse style hebben wij ook gehad.
Je kan ze ook mooi wit maken staat erg stoer met het zwarte beslag erbij..
Of ga je het op marktplaats zetten en nieuwe dingentjes kopen?
 
Quote
RE: IJsblauw?
-danielle-  schreef op: 29-04-2012 17:10:26
Saskiamv2boys Leuk dat jij ook blauw hebt! Meerdere blauwtinten is idd een optie. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ga in elk geval 1 muur ijsblauw maken.
De Mexicaanse meubels vind ik op zich best wel mooi, maar ben er gewoon een beetje op uitgekeken. Vandaar dat ik ze wil schilderen Nou ja, whitewash dan. Als ik alles verkoop, krijg ik er toch bijna niets voor. En om dan weer andere dingen te kopen is ook een hoop gedoe.

De balken zou ik wel willen bewerken/schilderen, maar zit dan toch met de huisbaas en het is ook wel veel werk zo boven m'n hoofd. Misschien dat ik dat volgend jaar toch ga doen, maar nu ga ik eerst aan de slag met de muren, kozijnen en deuren en de meubels. Ik denk dat ik blij mag zijn dat we hier 9 weken vakantie hebben zoals de Belgen

Een donkerblauwe bank zou misschien ook nog kunnen. Of toch bruin/grijs/taupe of zandkleur...

Ik wil het liefst ijsblauwe urban stoeltjes bij Ikea halen. Misschien lukt dat wel. Heb weer een hele waslijst van wensen



 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 03-05-2012 08:03:30
ben je er alweer een beetje meer uit wat het gaat worden
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 03-05-2012 08:08:50
Heb al wel een aantal dingen in gedachten! Ik heb boven de plank boven het bureau een aantal keukenkastjes geplaatst. Klinkt raar, maar als ik die straks wit schilder net als de muur, is het meeste van wat hier in de kamer in het zicht stond aan schoolwerk, uit het zicht.

Verder is het zeker dat 1 wand ijsblauw gaat worden en dat ik de meubels allemaal wit ga beitsen.
Ik weet nog niet of ik al het beslag op de meubelen matzilver ga maken. Misschien wel, want ik wil modernere lampen gaan ophangen.
De kastenwand i.p.v. het gordijn wil ik ook dolgraag, maar dat gaat nu nog even niet lukken. Misschien met Kerst.

Alleen de bank... Heb nog niets gevonden wat ik vind passen bij wat ik voor ogen heb En eigenlijk, stiekem, blijf ik een wit leren bank gewoon het mooiste vinden... Misschien dat ik eens moet gaan kijken naar lichtgrijze banken in een meubelzaak.

Ik wil ook ijsblauwe Urban stoeltjes halen bij Ikea en 2 witte, ronde bureaustoelen. O ja, en 4 barstoelen. Ook wit kuntstleer met chroom. Alleen dat al zal het een stuk strakker doen ogen.

De balken en de piano laat ik voor nu even zo. De piano vervangen door een elektrische en het gordijn door een kastenwand is nu even te duur, maar dat is wel het 2e deel van mijn plan.

Heb er helemaal zin in. Laat het belastinggeld dat we terug gaan krijgen hier maar snel gestort worden
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 03-05-2012 08:10:22
O ja, ik vraag me nog wel af of 1 wand genoeg blauw gaat toevoegen aan de kamer. Zou ik niet nog het hoekje bij het bureau en de schoolwerkkast ook blauw kunnen maken of wordt dat teveel?

Alle kozijnen en deuren gaan sowieso ook wit worden.
 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 04-05-2012 08:55:49
ik was gisteren bij de ikea en daar hebben ze nu ook een donkere blauw hoes van de ektorp en ook een witte bank vond ik erg leuk...

Zal eens kijken voor foto's
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 04-05-2012 09:03:39
Saskiamv2boys Ben heel benieuwd naar die bank. Is die groot genoeg voor ons 8-en?



 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 04-05-2012 09:03:47
En toch, en toch, en toch...

Dit vind ik toch wel een hele mooie bank...

http://link.marktplaats.nl/550920354

En genoeg zitplaatsen voor ons allemaal Vinden jullie dit echt niet kunnen met kinderen? Vlekken kan ik toch gewoon schoonmaken?
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 04-05-2012 09:06:57
Ik zie dat de link niet werkt. Met copy-paste doet hij het wel.

http://link.marktplaats.nl/550920354
 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 04-05-2012 10:12:21
de kivik serie kan je zelf uitbreiden en dus wel voor 8 personen in elkaar zetten



het is de kivik serie en is er in leer en in het stof
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 04-05-2012 10:15:36
Dit is wel erg mooi! Alleen helaas een beetje te duur voor ons. Of ik zou er toevallig 1 op marktplaats tegen moeten komen.

Zoiets is dus wel wat ik in gedachten heb
 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 04-05-2012 10:16:51
en dit dan is een nieuwe bij ikea en ook in het zacht blauw

 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 04-05-2012 10:17:28
voor welk budget zoek je een bank?
 
Quote
RE: IJsblauw?
Saskiamv2boys  schreef op: 04-05-2012 10:17:57
ik ga nu eerst even mijn kinderen uit elkaar trekken en kom straks nog even gluren en meedenken
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 04-05-2012 10:30:58
Saskiamv2boys DIE WIL IK!!!! Ooohh, die is mooi... Dat zou he-le-maal perfect zijn!!! Als ik de loterij win, wordt het die zeker.

Heb net even op de ikea site gekeken. Deze bank is wel van stof, dat is misschien wel snel vies met 6 kinderen...

En het budget... Durf het bijna niet te zeggen, maar eigenlijk 300-500EUR... Ik weet het, heel weinig, maar ik wil nogal veel Wil eigenlijk liefst het hele huis aanpakken, maar beperk me even tot woonkamer en de slaapkamers.

 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 05-05-2012 15:00:49
Ik heb het toch gedaan... Ik weet dat ik het niet had moeten doen, maar ik ben zooooo blij dat ik het wel gedaan heb

Ik heb een hele mooie, reusachtige 8-pers. wit leren hoekbank laten reserveren! We gaan hem de 18e ophalen. De rest van de woonkamer wordt dus nog steeds volgens plan: ijsblauwe muur, whitewash meubelen etc., maar de bank dus toch wit.

Het is de bank van de link die ik gisteren hierboven heb geplaatst.

De bank is niet echt heel modern, maar meer wat romantisch. Ik denk dat hij hier super gaat staan. Het is een hoekbank met een rond stuk, maar dat ronde stuk kan aan een los 1-zits stuk, zodat er nog een extra bankje staat. Eindelijk genoeg zitplaatsen voor ons allemaal Mooie ijsblauwe kussentjes erin en dan even kijken, maar ik denk dat ik verder dan nog zandkleur in de kamer ga doen aan accessoires. Vooral om de donkercrème vloer en rolgordijntjes erbij te halen en het 1 geheel te maken.

Is dat iets?
 
Quote
RE: IJsblauw?
Deborah Mv...  schreef op: 05-05-2012 15:04:36
Wit leren bank zou ik ook wel aandurven . Met de juiste producten schoon houden.
Leuk hoor !
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 05-05-2012 15:08:23
Ja, ik zal idd maar eens gaan uitzoeken hoe ik dat schoon kan houden. En de kinderen vast uitleggen dat ze een beetje zuinig op de bank moeten zijn ;-)

Ze zijn al helemaal blij en hebben al zin in onze eerste filmavond met z'n allen
 
Quote
RE: IJsblauw?
Xxx  schreef op: 05-05-2012 15:15:28
Ik heb even je topic een beetje gelezen. De kleuren combi lijkt me super!

Ik hou echt van leren banken, makkelijk in onderhoud en gaan meestal lang mee.

er moet me toch iets van het hart over de bank die je "gekocht hebt".
Ik vind hem wel mooi, maar zou je niet eerst eens goed van dichtbij willen kijken?
op de foto zie ik namelijk behoorlijke gebruikers sporen.
ik wil je absoluut niet ontmoedigen, maar je hebt een groot gezin en ik zou niet willen dat je een miskoop doet.....

Sorry als je me een zeurderige moeial vindt
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 05-05-2012 15:21:42
xxx Klopt, hoor. Ik heb dat er wel bij gezegd, dat het nog wel goed moet zijn Als het tegenvalt, laten we hem mooi staan. In elk geval als het erop lijkt dat hij snel zal scheuren.

Maar goed, ik zal waarschijnlijk wel moeten leven met wat gebruikerssporen, omdat mijn budget niet zo groot is... Helemaal perfect zal niet lukken. Wat ik wil zonder gebruikssporen, komt al gauw boven de 800EUR.

Maar, ik ben vol goede moed. Het is echt leer, dat gaat sowieso langer mee dan nep als ik het goed onderhoud. Hoop ik toch Ik ga er niet van uit dat hij 10 jaar mee zal gaan, maar als hij voor 300EUR 3 jaar netjes is, ben ik blij.

Nu maar hopen dat hij nog goed genoeg voor ons is, maar zo te zien op de foto, denk ik het wel. Evt. kan ik dat ene stukje eruit laten of daar een apart stukje van maken met iets ijsblauws erover (hoes, grand foulard o.i.d.).
 
Quote
RE: IJsblauw?
Xxx  schreef op: 05-05-2012 15:23:34
dat is waar, en als dat het enige stukje is dat die gebruikssporen heeft kan je het inderdaad oplossen met een plaid of iets dergelijk...

het is echt een mooie bank, dus hoop dat het hem wordt!
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 05-05-2012 15:25:06
Dank je

Het leukste van alles vind ik dat we dan gezellig met z'n allen kunnen zitten. Nu staat er een kleine 2-zitter en 2 poefs
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op IJsblauw?
Naam
Bericht