Menu
 

Topic:

IJsblauw?

Ivy  schreef op: 24-04-2012 16:41:24
Ons huis is na een aantal enerverende jaren nogal een ratjetoe qua inrichting geworden. Toen mijn schoonzusje laatst zei dat zei dat iemand stoelen had, vertelde ze dat ze die hier wilde brengen. Toen die mensen zeiden dat ze ze al naar de stort hadden gebracht, had ze gezegd dat dat voor hier echt niet uitmaakte
Was stiekem wel een tikkie gekwetst, maar goed. Ze heeft gelijk. Iedereen brengt hier zijn oude spullen naartoe. Zo hadden we 10 Mexicaans grengen eetkamerstoelen. Laatst bracht mijn schoonmoeder zomaar nog 8 + 4 andere stoelen mee. Heb nu dus ik-weet-niet-hoeveel stoelen...

Ik heb nu dus besloten dat ik de boel ga verjongen/vernieuwen.
Nu heb ik als idee om de muren ijsblauw te verven. Kozijnen en deuren wit (zijn nu leemkleur), wit leren hoekbank (staat nu een bruin leren 2-zitsbankje + 2 zwarte poefs) en de Mexicaans grenen meubelen wil ik wit beitsen en het zwarte ijzerwerk erop zilver.
Vinden jullie ijsblauw een geschikte kleur voor in de woonkamer of zou dat gauw te kil kunnen aandoen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: IJsblauw?
Sammy  schreef op: 07-12-2012 09:53:57
Het is even geleden dat ik hier over onze verbouwing heb geschreven. Maar op een paar kleine klusjes na kan ik wel zeggen dat we nu eindelijk klaar zijn.
heb de foto's voor het gemak even op mijn website gezet.
Omdat onze omgeving helemaal (nog) niet weet dat we hier zo aan het verbouwen zijn geweest is de pagina alleen via deze rechtstreekse link te bezoeken.

Vind het namelijk niet leuk als ze het via internet moeten vernemen

Hier is de link: http://miriam.fampeeters.com/Borduren/Pagina34/
 
Quote
RE: IJsblauw?
Chantal31  schreef op: 07-12-2012 10:13:30
Wow wat mooi zeg!! D kussentjes en stoelen zijn erg mooi geworden!! Chapeau!!
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 10-12-2012 08:36:40
Sammy  Wat is het mooi geworden!!!  Echt meer dan prachtig!  

Bij kerstshows hebben ze nu idd heel veel leuke accessoires.  Vooral landelijke.

Hoe heb je die stoelhoezen gemaakt?  En van welk materiaal?

Hier zat ik te denken om de stoelen te beplakken.  We hebben ze bij Koopgoedkoop gehaald.  Op zich niets mis mee, maar de bekleding is nogal slecht.  Beschadigt te snel met 6 kinderen.  Misschien zouden hoezen dus een oplossing zijn...  Maar stof gaat hier niet, dan zouden ze elke dag in de was moeten.  Zou wel iets moeten zijn wat met een doekje af te doen is.

 
Quote
RE: IJsblauw?
Sammy  schreef op: 10-12-2012 08:57:36
Dank je wel voor de complimenten! We zijn echt ook heel erg blij met het resultaat.

Stoelhoezen zijn, vind ik, niet zo heel erg moeilijk om te maken. Belangrijkste is dat je geen haast hebt om ze te willen maken. Ik heb de zijkant van onze stoel op een groot stuk patroon papier gelegt en deze 'overgetrokken/nagetekend. Daarna was de achterkant, de voorkant en de zitting aan de beurt. Heb toen het patroon klaar was niet gelijk van de goede stof geknipt, maar uit een zeer goedkoop lapje. Wilde zeker zijn dat het goed paste en de hoes naar mijn zin was, voor ik de schaar in de goede stof ging zetten. Moest een paar hele kleine aanpassingkjes maken en toen was hij naar mijn zin.

Omdat mijn stof een patroon heeft, heb ik ervoor gekozen om de achterkant als een los patroon te knippen en deze aan de voorkant te naaien. Zo bleef het patroon overal dezelfde kant op lopen.
De lange lap ga je dan stukje voor stukje aan de zijkant verwerken. Ik ben begonnen met de achterkant, dan de bovenkant, leuning voorkant, zitting en den de voorkant van de zitting. Als ik weer een kant gespeld had, gaf ik met wateroplosbare stift ook een merkje tot waar ik mocht naaien (naadbreedte). Steeds als je weer een onderdeel vast genaaid heb geef je een knipje in de lange lap zodat je de lap steeds weer een hoek om kunt werken.
Ik deed ongeveer een uurtje over 1 hoes.

Het ligt een beetje aan het model van de stoel. Maar als de boven en de onderkant van de leuning veel verschilt in maat, kan het zijn dat je nog een rits in de zijkant moet zetten. Anders past de hoes niet over de stoel. Bij ons was dat (gelukkig) niet nodig.

Als stof hebben we een wat stevigere stof gebruikt. We hebben deze op het Stoffensprektakel gekocht bij een kraam waar ze interieurstoffen verkochten. Het was niet de goedkoopste stof (€18 per meter), maar hij was wel 2,10 breed. Voor 6 stoelen heb ik 4,5 meter stof gekocht. Maar dat verschilt natuurlijk per model stoel!
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 11-12-2012 17:38:54
Bedankt voor je uitleg, Sammy!  De tijd die het kost, vind ik dan nog niet zo erg.  Wij hebben stoelen zonder armleuningen, dat zal vast net wat eenvoudiger zijn en in elk geval minder stof verbruiken.  En waarschijnlijk hebben we dan geen rits nodig, toch?

Maar heb jij een speciale naaimachine?  Zit net te bedenken dat wat dikker materiaal daar misschien een probleem bij kan geven?  Ik ga toch eens op zoek naar geschikt materiaal. 

Je bent dan niet eens zoveel geld kwijt geweest aan stof!  Sta er echt van te kijken

Hier heb ik 8 stoelen, maar die hebben minder stof nodig.  Ik vind dit idee zo goed, ik ga echt eens kijken of ik dit ook kan
 
Quote
RE: IJsblauw?
Sammy  schreef op: 11-12-2012 18:38:31
Ik heb ook stoelen zonder armleuning hoor
De leuning waar ik het over had was de rugleuning.

heb nog aan je zitten denken vandaag tijdens mijn werk. Misschien kun je de hoezen wassen met zo'n flesje waterdicht. Naast dat het dan waterafstotend is, neemt het ook minder vuil op.

Ik heb trouwens een normale naaimachine. Nou oké niet helemaal normaal, want ik kan hem ook ombouwen tot borduurmachine.
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 11-12-2012 19:37:28
Ik dacht op de foto te zien dat je armleuningen had.  Niet goed gekeken

Dat is wel een idee!  Van dat waterafstotende spul!  Dan zou het misschien wel een tijdje afneembaar zijn met een doekje.  Behandeling zal wel herhaald moeten worden, maar ach, dat is niet zo'n probleem.  Alles verslijt toch wel snel met 6 kindjes in huis (die ook nog de hele dag thuis zijn)...

Dat is wel een opluchting dat het met een normale naaimachine kan!  Eens kijken of we er een projectje voor in de paasvakantie van kunnen maken.  Zou wel erg zijn als ik dan niets te doen zou hebben
Wel erg leuk dat jij dus ook een borduurmachine hebt!  Doe je daar veel mee?
 
Quote
RE: IJsblauw?
Sammy  schreef op: 12-12-2012 18:44:00

Quote Ivy:

Wel erg leuk dat jij dus ook een borduurmachine hebt!  Doe je daar veel mee?



Hihi ik zou zeggen kijk maar eens op http://miriam.fampeeters.com/
denk dat je dan genoeg antwoord krijgt op je vraag

Moet altijd wel lachen. Mijn moeder heeft een keer gezegd, toen ik opperde een borduurmachine te willen kopen, dat je een paar keer iets borduurd en dat het leuke er wel vanaf zou zijn. Maar daar is ze in de loop van de jaren toch wel erg van terug gekomen.
Heb altijd veel voor de kinderen gedaan en gemaakt en nu de kinderen wat groter zijn stort ik me weer op andere dingen die leuk zijn om te maken. Van vervelen heb niet gehoord.
 
Quote
RE: IJsblauw?
Ivy  schreef op: 13-12-2012 08:13:31
OOOOOHHHH!  Sammy, ik ben verkocht!!!!  Wat maak jij mooie dingen! 
Ik moet even kijken hoe het zit hier, want ik heb al een hoop kadootjes voor Kerst gekocht, maar volgens mij kan ik mijn kleine meisjes heel blij maken met zulke mooie kleertjes.  En ze zijn ook nog jarig in jan. en mrt.    Ik zal mijn oudste dochter eens laten kijken of er nog poppen in het juiste formaat zijn en anders wordt het tijd dat we die aanschaffen

En die Mary Janes...    Zoveel leuke dingen! 

Zo creatief ben ik hier nu ook weer niet, hoor.  Ik vind het wel leuk om bezig te zijn met knutselen en freubelen, maar ik ben geen topper.

Wel staat nu een goede naai-/borduurmachine op mijn verlanglijstje.  Na de KitchenAid...  Maar dat zal wel bij dromen blijven


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op IJsblauw?
Naam
Bericht