Menu
 

Topic:

weer naar school

Anoniem  schreef op: 16-04-2012 20:09:51
hoi meiden,
ik werk nu 4 volle dagen per week,maar zou eens iets heel anders willen doen.
maar voor de meeste banen,heb je dan toch weer een opleiding nodig dus weer terug naar school.
zijn er nog meer mama,s die werken en leren,of stage lopen?
en zou dat lukken met huishouden,boodschappen,koken enz.?
 
Quote
Navigatie
RE: weer naar school
Mitch  schreef op: 16-04-2012 20:14:44
Ow lijkt mij ook zo fijn om naar school te gaan.
Nu heb je geen recht meer op stufi wanneer je 29+1 geweest bent, dus voor mij houd het op helaas.

Misschien kan je avondschool doen? of een deeltijdstudie dat je 1 of 2 dagen in de week naar school gaat?
 
Quote
RE: weer naar school
Bettie  schreef op: 16-04-2012 20:46:17
Ik heb een deeltij HBO studie gedaan. Het grootste gedeelte zat erop toen Geerten kwam. 6 weken na de bevalling zat ik weer in de schoolbanken om het laatste jaar te halen.

En....ik kan je zeggen dat dat jaar lood- en loodzwaar is geweest. Petje af voor alle moeders die naast hun huishouden, gezin met kids ook nog zo'n 32 uur werken én dan ook nog een deeltijdstudie doen.

Ik doe het ze niet na!!! Ben na de geboorte volledig gestopt met werken en had zeker in de afstudeerfase 40 uur per week nodig voor mijn onderzoek en scriptie. Ik zou echt niet weten hoe ik dat moe(s)t doen met óók nog een baan.

Weet natuurlijk niet welke opleiding je zou doen én hoeveel tijd ern in school/college's gaat zitten. In mijn deeltijdstudie ging ik 2 avonden van 5 tot 10 naar school en 1 zaterdagmorgen van 8 tot 12.
 
Quote
RE: weer naar school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-04-2012 21:18:10
Ik doe HBO. Maandag en dinsdag van 8.30-18.30 naar school en 20 uur thuis studeren. Volgens jaar moet ik 32 uur stage en een dag naar school, 5 volle dagen dus. En daarnaast mijn schoolopdrachten nog. Ik hoop dat ik iets vind waar ik 24 uur stage kan lopen. Ik ben begonnen in het tweede jaar, toen mijn jongste 9 weken was. Ik kan je wel eerlijk vertellen: Ik vind het best zwaar!
 
Quote
RE: weer naar school
Made  schreef op: 16-04-2012 21:23:03
ik heb me vorig jaar om laten scholen en ik ben net klaar. Vond het ook een zwaar jaar, maar wel te doen. ik liep om het weekend, het hele weekend door stage, zodat ik doordeweeks thuis was (op schooldag na), dus was goed te combineren voor mij. Volgend jaar als mn kleine meid naar school gaat, wil ik een hbo studie volgen. nu eerst een jaartje werken en ervaring opdoen.
 
Quote
RE: weer naar school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-04-2012 21:28:54
Oja misschien stroom ik volgend jaar door naar de universiteit (psychologie) maar ik weet nog niet of ik dat ga doen. Als ik dit al pittig vind. Het MBO daarintegen vond ik trouwens niks voorstellen met een baby erbij (mijn oudste was 8weken toen ik met MBO begon). Dat vind ik echt niet te vergelijken met het HBO.
 
Quote
RE: weer naar school
Anno  schreef op: 16-04-2012 21:29:56
Ik wil volgend jaar ook weer naar school BBL en daarnaast dan werken. Maar dat zal volgend jaar september zijn eerst moet ik nog lang zwanger zijn en bevallen.

Maar naar al die jaren eindelijk iets gevonden wat mij dus nu echt echt super lijkt!
 
Quote
RE: weer naar school
Anno  schreef op: 16-04-2012 21:36:02
wat ik wil gaan doen is een mbo opleiding niveau 3 dit niveau heb ik nu ook al wat het natuurlijk wat makkelijker maakt.

ik kan hier ook bepaalde vrijstellingen krijgen voor nederlands, engels en rekenen en ga er vanuit dat dat ook moet lukken maar daarvoor zal ik ws een of andere toets moeten doen.

met vrijstellingen is het 5 periodes van 10 weken
zonder vrijstelling is het 8 periodes van 10 weken allebei wel goed te doen dus
 
Quote
RE: weer naar school
Anoniem  schreef op: 16-04-2012 21:37:06
oh leuk jullie ervaringen te lezen,maar jeetje daar gaat dus inderdaad thuis ook nog veel tijd in zitten,ik weet niet of ik dat allemaal voor elkaar krijg met 3 kids en ik ben alleenstaand.
moet je die studie dan ook nog helemaal zelf betalen?
petje af hoe jullie dat doen,ik werk nu ook 4 dagen en de kinderen gaan dan naar de bso.
ook lijkt het me erg leuk om op me zelf iets te beginnen,maar dat vind ik financieel weer een risico,en ik zou niet eens weten waar je tegenwoordig nog wat mee kunt beginnen.
joe doen jullie dat dan met studie,huishouden,boodschap enz?
 
Quote
RE: weer naar school
Made  schreef op: 16-04-2012 23:51:38
hh en boodschappen als ze op de psz zit, of nu tussen het werken door als ze bij oma is en s.avonds aan de studie. Mn sociale leven heeft wel een jaar stil gestaan, had daar bijna geen tijd meer voor. Als ik straks mn diploma heb, is het eerste wat deze mama doet: groot feest geven, lekker aan de borrel, kind naar oppas en de volgende dag de hele dag in bed liggen met (waarschijnlijk) een kater
 
Quote
RE: weer naar school
Esther_mv_ifmi  schreef op: 17-04-2012 00:22:33
ik ben ook alleenstaand, heb 4 kinderen, werk 3 dagen in de week en 1 dag in de week naar school. Daarnaast natuurlijk nog alle studie die je thuis moet doen. Vind het erg pittig, maar hou mezelf voor ogen dat ik er alleen maar beter van ga worden. Momenteel is het sowieso vrij heftig, ik doe 2 jaar in driekwart jaar. Maar kan dan redelijk makkelijk volgend jaar niveau 4 doen, dus dat scheelt dan weer
 
Quote
RE: weer naar school
Debby1977  schreef op: 17-04-2012 06:12:50
Ik doe een BBL opleiding tot Verzorgende IG. Ga 1 dag naar school en werk 24 uur. Ik vind het goed te doen.
 
Quote
RE: weer naar school
Joltje  schreef op: 17-04-2012 08:28:20
Ik heb afgelopen Oktober mijn diploma gehaald van verzorgende Ig ( nivo 3 ). Al met al was het een driejarige opleiding ( eerst nivo 2 en daarna nog 2 jaar de verkorte tot nivo 3)
Toen ik aan de opleiding begon waren de jongste kinderen 6 jaar. Ik ging 1 dag per week naar school en voor de rest minimaal 26 uur per week werken en daarnaast ook nog stage lopen en het huiswerk natuurlijk.
Het werken verspreide zich natuurlijk over zowel de dag als avond, dat scheelde al enorm, ik had dus overdag ook wel eens tijd om aan school te werken, maar vaak zat ik in de avond/nachturen aan school te werken. Kinderen lagen op bed, het was dan gewoon de rustigste tijd.
Qua huishouden enzo heb ik het wat los moeten laten en dat hoorde ik van meer medestudenten. Mijn man sprong veel bij en het huishouden stond op een lager pitje....vooral als ik examens had, dan ging alles op zjn gat hier. Verslagen en presentaties en werkstukken, dat was een kwestie van goed plannen en iedere dag iets aan doen. En dan lukt dat allemaal prima. Ik heb daar even een weg in moeten vinden en ik heb het ook soms als zwaar ervaren, maar het is me allemaal gelukt en ondanks dat we toch veel afvallers hadden op school, waren de redenen van het afvallen nooit dat ze de combi niet aankonden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op weer naar school
Naam
Bericht