Menu
 

Topic:

vraagje

Wilmama  schreef op: 20-11-2011 21:26:38
zijn hier ook moeders van kinderen met voedselallergie.
Ik vraag mij nl al een tijdje iets af.
Bij mijn dochter op zwemles is ook vaak een meisje en haar broertje (een jaar of 2 schat ik) die een voedselallergie heeft. Dat weet ik omdat hij een hele grote button op heeft met "geef mij niets want ik heb een voedselallergie". Ik vraag mij dan af moet dat nu? Ik vind het zo zielig staan bij hem.
Mijn dochter heeft geen allergie dus heb ik er geen ervaring mee maar ik kan mij ook niet herinneren dat onbekende mensen haar zo iets toestopten. Daar ben je dan toch zelf bij en op de creche of peuterspeelzaal kan je het toch tegen de leidsters zeggen.
 
Quote
Navigatie
RE: vraagje
Saskiamv2boys  schreef op: 20-11-2011 21:28:30
tja moeilijk hoor hier ook een kind met allergie maar als hij iets krijgt dan gaat hij niet gelijk in shock ofzo.
Maar er zijn kindjes die bv een noot eten en helemaal van de wap gaan en echt een epipen nodig hebben.
Kinderen van 2 jaar grijpen snel iets aan en stoppen het in de mond..
Dus als het levens bedreigend is kan ik het mijn wel voorstellen
 
Quote
RE: vraagje
Koelkast  schreef op: 20-11-2011 21:28:33
soms zijn kinderen te klein om te beseffen waar ze ziek van worden en wara niet van en als ik zie hoe vaak hier een snoeptrommel rond gata zonder dat pa en ma erbij zijn.
Een kind wil ook snoepen en beseft niet altijd dat het er dood en doodziek van kan worden.
zo n button is wel het uiterste maar blijkbaar in geval van dit kindje wel nodig?
 
Quote
RE: vraagje
Brabbel  schreef op: 21-11-2011 07:24:09
Ik denk idd dat het niet voor niets is. Als ouders zijnde lijkt het me ook niet leuk, dat iedereen kan zien wat je kind mankeert.

Maar het zal wel om een zware allergie gaan. Mijn zoontje krijgt van melk eczeem en word ook benauwd. Stel dat zo'n kindje een chocolaatje krijgt met bv nootjes en het kan er niet tegen? Dan kan de keel helemaal dicht klappen. Dus denk dat er zoiets aan de hand is.

Als je de moeder vaker tegenkomt kun je het haar ook altijd vragen natuurlijk. Mijn zoontje mankeert ook iets wat te zien is. Dan heb ik liever dat ze vragen dan dat ze achter mijn rug om met elkaar gissen.
 
Quote
RE: vraagje
Wilmama  schreef op: 21-11-2011 09:51:27
ik zie het meisje niet zo vaak meer en ik durf ook niet zo op de man af te vragen waarom hij nu perse die button moet dragen. Maar ja het geeft wel zo'n stempel op zo'n klein jochie en je moet het steeds uitleggen waarom hij het draagt.
Maar het zal wel zo ernstig zijn dat het echt MOET.
 
Quote
RE: vraagje
Minou  schreef op: 21-11-2011 09:59:29
En dat denk ik ook. Stel dat hij een anafylactische shock krijgt door het een of ander. Dan liever een button. Als ze groot zijn, kunnen ze het zelf verwoorden.
 
Quote
RE: vraagje
Koelkast  schreef op: 21-11-2011 10:00:27
zolang het geen button in de vorm van een geel sterretje is
 
Quote
RE: vraagje
Macife  schreef op: 21-11-2011 10:02:06
ik zou het denkelijk ook doen

femke krijgt regelmatig iets aangeboden door lieve vrouwen die het goed bedoelen..en als femke dan allergisch er voor zou zijnpff moet er niet aan denken

misschien idd dan zo button.

misschien vind die moeder het ook helemaal niet fijn..maarja zodra het kind dat groot genoeg ik kan het zelf verantwoorden en kan die button weg..
 
Quote
RE: vraagje
Anoniem  schreef op: 22-11-2011 11:48:28
Onze dochter heeft ook verschillende allergieen en reageert hierop met eczeem. Als zij een keer iets krijgt kan dat geen kwaad. Maar ik weet dat er ook kinderen zijn die heel heftig kunnen reageren.
Zelfs een kruimel van een koekje kan voor sommige levensbedreigend zijn. Wellicht is dit jongetje ook heel erg allergisch.
 
Quote
RE: vraagje
Mieper  schreef op: 28-11-2011 11:29:24
Ik snap dat wel hoor, van die button. Zeker als ze nog heel klein zijn. Het kan maar duidelijk zijn. Als kindjes wat groter zijn, weten ze zelf vaak wel dat ze niet zomaar wat mogen aannemen van anderen.

Ik had een kindje in de klas die dus echt heel allergisch was en ook in shocq zou raken als hij maar het kleinste beetje binnen zou krijgen. De epipen zat in zijn tas. Die moeder was zo voorzichtig, dat ze haar kind echt amper aan iemand toevertrouwde. En dat kan ik me wel voorstellen. Zeker nu ik zelf kinderen heb en ook nog met allergie. Mijn dochter zal niet doodziek worden, maar krijgt wel nare klachten. Dus ik probeer ook echt wel hele duidelijke instructies te geven en op bijv verjaardagen zit ik er bovenop. Veel mensen hebben toch de behoefte om alle kinderen die ze tegenkomen wat toe te stoppen.
 
Quote
RE: vraagje
Angelique  schreef op: 28-11-2011 11:46:06
denk ook dat er een reden achter zit
wellicht is hij paar keer geod ziek geworden omdat ...
en ja dan beter zon button dan weer ziek
 
Quote
RE: vraagje
Krumelke  schreef op: 02-12-2011 09:41:02
mijn zoon had een allergie voor rauwe appels. daar ging hij van overgeven en kreeg enorme rode vlekken in zijn gezicht.
ondanks diverse keren aangeven bleef het kinderdagverblijf "vergeten" dat hij dat had (vooral bij nieuwe medewerkers) en kreeg ik weer een telefoontje dat we hem moesten komen halen omdat hij "ineens" enorm ziek geworden was. om die reden hebben wij ook overwogen om een shirt te maken met geef me GEEN appels want daar kan ik niet tegen.

heel zielig zou dat staan, maar omdat mensen kinderen nou eenmaal snel iets toestoppen kan ik me die ouders wel heel goed begrijpen dat ze zo iets doen. mijn zoon had geen ernstige reactie maar stel dat je kindje kan doodgaan door bepaald voedsel dan liever met button door het leven denk ik. tot het zelf kan zeggen en begrijpt dat ze dingen niet mag eten.
 
Quote
RE: vraagje
Stefke  schreef op: 04-12-2011 08:53:50
Hoorde van een kindje dat zo allergisch is dat als zij op een feestje binnenkomen er sowieso geen pinda's op tafel mogen staan, en al het bezoek gevraagd wordt mond te spoelen en handen te wassen.
Provocatie gaat in het ziekenhuis proberen, maar pas bij een bepaalde leeftijd, zodat de kans op OVERLEVEN groter is! Zou als moeder doodsbang zijn dat het ergens iets binnen krijgt!

Maar mijn kindje krijgt ook regelmatig iets toegestopt hoor: worstje bij AH, broodje bij de bakker, schuimpje bij spar, spekje bij jumbo, paar pepernoten bij de bloemist, tijdens het wachten bij de zwemles krijgt een kindje een sultana en krijgt mijn zoon er ook een aangeboden.

Mijn zoon kon niet tegen melk (relatief lichte klachten) dus ik zat er ook bovenop. Maar het zal je verbazen hoe vaak kinderen iets eten buitenshuis!
 
Quote
RE: vraagje
Anoniem  schreef op: 04-12-2011 08:55:21
ik snap niet dat jij niet snapt waarom hij zoeits moet dragen...dat is niet zielig, dood neervallen dat is pas zielig.

 
Quote
RE: vraagje
Draakje  schreef op: 18-12-2011 08:49:13
Mijn dochtertje had ook een ernstige voedselallergie. Zij zwol met 9 maanden helemaal op toen zij op het kdv een stukje gebakken ei kreeg. Na medicatie ging het gelukkig weer goed. Zij kreeg een Epipen en de opmerking dat de volgende reactie nog heftiger kon zijn en dat zij kon stikken.
Dus ik heb ook zo'n button op internet besteld. Nooit gedacht dat mensen het zielig zouden vinden om te zien... Op het kdv is het dus nog een aantal keer voorgekomen dat ze via een invalster toch een koekje kreeg. Ook geven onbekende soms wel eens iets aan haar. Ik moest er steeds bovenop zitten. Zelfs oma vergiste zich wel eens. Dan moest mijn dochter met 2,5 jaar tegen oma zeggen dat ze iets niet mocht. Stond ik wel van te kijken, dat ze dat zelf al aangaf trouwens.

Dus nee hoor button is niet zielig, kan levens redden.
 
Quote
RE: vraagje
Anoniem  schreef op: 22-12-2011 11:18:39
Ik heb een zoontje met ei-allergie en je wilt niet weten hoevaak het op het KDV toch misgaat. Een nieuwe leidster, of gewoon een nieuw product en het etiket niet goed lezen.
Nu raakt mijn zoontje gelukkig niet in shock, maar hij krijgt rode bulten, gaat vreselijk hoesten en spugen, maar toch, leuk is het niet.
Dus ik kan me voorstelen dat je zo'n button gebruikt als je kindje ernstig kan reageren.
 
Quote
RE: vraagje
Anoniem  schreef op: 22-12-2011 21:16:40

Quote Anoniem:
ik snap niet dat jij niet snapt waarom hij zoeits moet dragen...dat is niet zielig, dood neervallen dat is pas zielig.Moet dat nu zo boos en ook nog anoniem? Ik vroeg mij gewoon af of andere ouders die wel een kind met een zware allergie ook zo'n button gebruiken. Mij is inmiddels duidelijk aan de hand van al die reacties dat het maar goed is dat een kind een button draagt.
Dat het kind dood neer valt wil ik uiteraard helemaal niet dat is wel heel erg overdreven die reactie.
 
Quote
RE: vraagje
Wilmama  schreef op: 22-12-2011 21:18:56
bovenste berichtje was dus van mij.
 
Quote
RE: vraagje
Joltje  schreef op: 22-12-2011 21:45:35
Ik heb zo een button nog nooit gezien, maar ik denk dat het heel handig kan zijn en in sommige gevallen echt noodzakelijk. Mijn zoontjes hebben een vriendje met een zeer ernstige pinda allergie. Hij had dus geen button, iemand gaf hem een hand, die persoon had dus een sateetje van de chinees gegeten met pindasaus.......het vriendje lag binnen een paar uur in het ziekenhuis....kreeg geen lucht meer...alles zwol op......
Misschien als hij zo een button had gehad, dat dit nooit gebeurd was........
 
Quote
Navigatie


Reageren op vraagje
Naam
Bericht