Menu
 

Topic:

ben ik de enige en wanneer gaat dit over

Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 01-04-2012 13:50:40
Na de bevallingen van mijn meiden had ik volgens de huisarts last van de babyblues. Ik dacht zelf dat ik depressief was, maar goed. Toen ik weer de anticonceptiepil ging gebruiken ging het nare gevoel weg.

Nu na de geboorte van onze knul, kreeg ik het weer. Dus weer gelijk aan de pil. Ik moet zeggen, het huilen is weg (soms nog) Het zenuwachtige en gejaagd gevoel is ook stukken minder. Ze hebben me ook geprikt op mijn schildklier, die was goed.

Alleen ik blijf naar het leven verlangen van voor de bevalling.Ik kijk onze knul groot, verlang er ontzettend naar dat ie een half jaar is, het liefste dat ie 1 is. Ik wil het liefste dat mijn man continu thuis is en vraag hem dan ook met regelmaat of ie geen vrij kan nemen. Heb het gevoel opgesloten te zitten. Maar als ik dan weg ga, wil ik ook weer naar huis naar mijn kleine mannetje.
Net als nu ben ik gewoon jaloers op mijn man dat die kan gaan werken en ik zit hier. Begrijp me niet verkeerd ik hou enorm van mijn kinderen en wil ze niet missen, maar dat kl*te gevoel. EN als ik me dan zo voel of denk, dan voel ik me weer schuldig naar mijn kinderen.

Ik wil gewoon genieten en dat doe ik ook wel met momenten.

Herken iemand dit en gaat dit over?

Was aan het twijfelen of ik dit wel moest typen. Maar het helpt me om het erover te hebben. Sorry als ik jullie verveel met mijn onzekerheden
 
Quote
Navigatie
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Dan  schreef op: 01-04-2012 14:05:47
Ja, ik herken het! Ik heb me echt heel veel momenten rot gevoeld! Pas na een jaar voelde ik me weer aardig mezelf! Wat heb ik gehuild toen mīn vriend 3 weken na de bevalling weer moest gaan werken. Kwam ook wel bij dat onze zoon een huilbaby was. Begrijp me niet verkeerd, zou mijn zoon voor geen goud willen missen, maar heb regelmatig gedacht, is dit het nou??? Ook daar voelde ik me dan weer rot door.

Heb vaak gedacht dat ik de enige was, (je leest en ziet immers alleen maar blije verhalen) maar heel veel vrouwen schijnen er last van te hebben. Komt goed!
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 01-04-2012 17:21:03
je hoort inderdaad voornamelijk de roze wolk, nou die heb ik niet vaak gezien, hij wasis voornamelijk grijs met hier en daar wat rozigs erdoorheen. hihi

Tis altijd fijn te lezen dat je niet alleen bent.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Ff Zo  schreef op: 01-04-2012 17:40:20
heel herkenbaar en ik begreep ook nie dat niemand daar iets over had gezegd tijdens de zwangerschap! Die knoop in je maag, niet alleen willen zin. maar met man, het opgesloten gevoel... absoluut. Ik had het bij de eerste heel erg, bij de tweede minder omdat ik wist dat het vanzelf over zougaan.Nu ben ik 38 weken zwanger van de derde en ik verwCht mij straks weer zo te voelen.

Mijn tip: gewoon doorademenen en doorbikkelen, het wordt vanzelf beter en je jongste. wordt steeds zelfstandiger. Geef je ook BV? Die hormonen versterkten bij mij volgens mij het depressieve gevoel. Niet dat je dan moet stoppen ofzo, maar dan weet je beteer waar het vvandaan komt.

Heel veel sterkte meid! Probeer het te accepteren en geef je er aan over. jij kan er niks aan doen!
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 01-04-2012 19:08:04
nee ik geef geen BV, dat is 1 van de reden dat ik er niet aan begonnen ben. Toen ik op intake moest bij de verloskundige en gynaecoloog vonden ze dat een hele verstandige keuze, omdat door de BV de depressiviteit bij mij!!! inderdaad versterkt werd. En daarbij slik ik medicatie voor mijn darmziekte en dan moest ik met de kleine man iedere keer naar de kinderarts en zou hij kans hebben op diarree.
Ik weet ook dat het weer overgaat. Maar als je er midden in zit duurt het lang. Jij ook heel veel succes!!! Ik wist het ook dat ik het weer zou krijgen en riep op de 4e kraamdag tegen mijn man, daar ga ik weer!
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Kim  schreef op: 01-04-2012 19:53:04
Heel herkenbaar.
Bij de eerst gehad, veel gehuild maar gewoon aangemodderd.
We liepen op een gegeven moment met haar bij een alternatieve arts en die zei tegen mij dat ik een postnatale depressie had. Ik heb flink gehuild en gezegd dat dit niet zo was omdat ik me niet alleen maar slecht voelde. Hij gaf aan dat je dit in meerdere 'vormen' hebt en ik wellicht een lichte vorm had. Ook liet ik toen los dat we aan het proberen waren om zwanger te worden van de tweede. Hij adviseerde hier nog even mee te wachten omdat het anders bij mij wellicht erger zou worden.
Achteraf heeft hij gelijk gekregen want toen de tweede er eenmaal was, was ik er helemaal niet goed aan. Veel huilen, geen roze wolk gevoel, niet alleen kunnen / durven zijn, telkens mijn man bellen op het werk om te vragen wat ik moest doen, en als mijn man er eenmaal was, dan huilen, huilen en nog eens huilen. Dochter huilde ook veel en ik wist gewoon niet wat ik ermee moest. Wilde heel graag weg, maar tevens ook niet weg. Op een gegeven moment heb ik huilend mijn moeder gebeld, die meteen is gekomen. Besloten dat ik een nachtje bij mijn ouders ging slapen om bij te tanken en de volgende dag zou mijn man de huisarts bellen. Man, wat heb ik me schuldig gevoeld omdat ik mijn man in de steek liet. Hij antwoordde met de woorden: "nu laat je me niet in de steek, maar als je nu niet gaat wordt het alleen maar erger en laat je ons wel in de steek"
De volgende dat bij de huisarts is het balletje gaan rollen en ben ik vrij snel begonnen met antidepressiva (die ik eigenlijk helemaal niet wou) en gesprekken met een sociaal psychiatrische verpleegkundige. Tevens ook nog een paar weken gezorgd dat er iemand bij me in huis was en op een gegeven moment het alleen gaan proberen.
Voordat de jongste een jaar was, was ik van de medicatie af. Achteraf ben ik erg blij dat ik met die medicatie begonnen ben.
De periode daarna ging het goed, voelde me wel af en toe down, maar niet meer zo extreem. Sinds ik aan de pil ben merk ik wel dat ik me opgewekter voel.

Succes met je gevoel en als je het niet vertrouwd, trek aan de bel bij de huisarts of het cb!
Tegen mij werd ook gezegd dat er veel vrouwen zijn die dit hebben maar niet iedereen herkend het of doet er iets mee. Ik ben blij dat wij snel aan de bel getrokken hebben en zodoende hulp hebben gekregen.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Sennamvyent  schreef op: 01-04-2012 19:57:53
Lees eens wat columns op http://www.mamas-coach.nl/

Volgende maand komt ze me interviewen voor haar boek over de grijze wolk. Denk voor veel vrouwen herkenbaar!
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Sennamvyent  schreef op: 01-04-2012 19:59:01
Sorry, de link doet het niet
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 01-04-2012 20:50:56
Bij de tweede heb ik het ook erger gehad, ik wilde haar aan iedereen meegeven. Mijn man is toen thuisgeweest, zelfs zijn baas kwam kijken hoe het met mij ging. Verpleegkundige van het CB die dus het balletje aan het rollen bracht belde me wel 3 keer per week op. Toen heb ik ook anti depressiva gebruikt, maar daar werd ik alleen maar gekker van. De pil werkte wel goed.

Nu is het gelukkig niet zo erg en het staat overal genoteerd, dus ook het Cb weet ervan en bellen nu tussen de afspraken door. Dus dat is dan wel erg fijn.
Ik weet dat ik het ergste al gehad heb, alleen komt het gevoel met vlagen heel sterk terug. Misschien ook, omdat ik dan tegen mijn ongesteldheidsperiode aanzit. Nu ook weer.Ik verlies wat licht rose slijm, maar mijn pilstrip is nog niet op en ik moet hem op aanraden van de gynaecoloog doorslikken een maand of 3.
Dat nog nooit iemand een pilletje of zoiets heeft uitgevonden voor die rothormonen. Dat zou toch een gat in de markt zijn? Tenminste aan mij zouden ze goud geld verdienen
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 01-04-2012 21:06:23
@ Senna, ik heb even zitten lezen op de site, heb hem gegoogled. Ben erg benieuwd naar het boek.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Karien  schreef op: 02-04-2012 10:25:06
Ik heb het ook gehad, na de bevalling van de 2e.
Moeilijke baby, veel huilen, en ik kon alleen maar meedoen.
Het was echt weer zo zoeken.....mijn 1e sliep in de kinderwagen en de 2e vond het verschrikkelijk.
Voelde me eigen hele dagen rot, schuldig tegenover de 1e omdat ik weinig tijd voor haar had.

Voelde me zenuwachtig, maakte me druk hoe ik in godsnaam eten op tafel moest krijgen 's avonds, hoe ik me huishouden moest doen, en toch tussendoor was ik ook trots....jee zeg, ik had gewoon 2 gezonde kinderen, jongen en een meisje. Wat zeurde ik dan? Ik tankte 's avonds even bij....was mijn man thuis en ging ik een heel eind met de hond lopen. Alleen, heerlijk....en ik ging vroeg naar bed, mijn man deed de laatste voeding.
Gelukkig sliep de 2e 's nachts redelijk dus kon ik een beetje slapen....maar ik vond het zoooo moeilijk, al die gevoelens die je hebt en er geen raad mee weet.

Na een half jaar werd het wat minder... maar echt mezelf dat was ik toch pas na ruim een jaar. Het werd allemaal weer makkelijker, voelde me beter.

Ben trouwens ook heel benieuwd naar het boek.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 02-04-2012 18:06:00
Dat heb ik dus ook Karien, wat zeur ik nou??? Heb 3 gezonde (redelijk gezond dan) kids een meis en een jongen. Een geweldige man! Waarom voel ik me dan zo? Hoop dat het snel over gaat.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Baby2  schreef op: 02-04-2012 18:58:01
Ik heb het ook gehad bij mijn eerste, heb toen zelfs hulp gehad van een psycholoog. Bij mijn tweede ging het gelukkig een stuk beter maar ik werd toen ook goed in de gaten gehouden. Maar dat angstige en opgejaagde gevoel herken ik heel goed.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Karien  schreef op: 10-04-2012 18:47:24
Hoe gaat het nu?
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 16-04-2012 13:02:05
Hey karien, Ik zag je berichtje nu pas. Het gaat wel. Met ups en downs. Net als vandaag weer minder. Het gejaagde en zenuwachitg gevoel is minder. Als mijn man thuis is heb ik het niet. Maar hij heeft nu weer 3 late diensten en dan begint het weer. Hoe moet ik het allemaal doen? Ik kijk de jongste echt groot. HEt liefste dat hij een jaar is. Ben misschien ook wel weer toe aan werken. Maar als ik eraan denk ook weer niet. Zo dubbel. hihi Waar ik wel aan toe ben is dat de oudste 2 vakantie hebben en dat is gelukkig volgende week. Joehoe!!
Weet je wat ik de laatste dagen ook heel erg heb. Dat ik s'morgens opsta en dat ik dan eigenlijk gelijk denk pfffff is het nog geen 19 uur vanavond? Voel me dan daar weer schuldig over.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Karien  schreef op: 16-04-2012 13:48:12
Oh ja dat herken ik ook nog wel, dan werd ik 's morgens wakker en dan dacht ik al: was het maar alvast vanavond.
Ja lekker vakantie, dat is dan al een klein beetje rust in de tent...alhoewel?
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 16-04-2012 14:27:19
Nou ja rust...hmm...Maar dan heb ik in ieder geval de schooltijden niet. Das wel fijn. Want nu moet ik hem zo uit bed plukken, fles erin en hoppa naar school om 2 meiden op te halen.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 17-04-2012 12:49:18
Ohh wat heb ik weer een erge dip. Ik word echt knetter van mezelf. Heb nergens zin in. Sleep mezelf de dagen door. En dan wordt ik nog boos op mezelf, omdat ik me zo voel. Het moet ook gewoon zomer worden.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 18-04-2012 08:17:01
Kheb net de huisarts gebeld. Omdat ik een dikke 2 weken aan het vloeien ben en ik mezelf weer zo kl*te voel. Toen vanmorgen de wekker ging, brak het zweet me uit..weer een dag. En ik weet niet wat ik er mee aanmoet. Zie er zo tegenop. Het huilen staat me nader dan het lachen. Waarom kom ik er niet uit uit dit dipgevoel. Ik wil ook genieten.
De huisarts gaat me terug bellen.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Blauwtje  schreef op: 18-04-2012 09:26:52
ah meis wat ontzettend rot voor je. Wil je even een dikke knuffel geven Het komt wel goed hoor, hou daar wel vertrouwen in!
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Ikke Effe Zo  schreef op: 18-04-2012 12:03:42
o wat herken ik je gevoel. Ik lig ook vaak op bed te denken.. o nee, weer een dag, weer afwassen, eten maken, luiers, enz.. en dat gehol om kind 1 op school te krijgen enz.. stom want ach, het zou toch zalig moeten zijn, maar zo voelt het bij mij ook niet. ik heb ook vreselijk veel last van mijn darmen, neem nu ad en hoop dat het snel werkt en dat het zomer wordt.. ik lees nog effe met je mee en stuur je een dikke knuffel, je bent niet de enige die zich zo voelt. Al lijkt dat soms wel zo!
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 18-04-2012 13:44:21
De huisarts heeft me teruggebeld. Moet nu 5 dagen 5 anticonceptiepillen innemen en dan zal ik ontzettend gaan vloeien en daarna moet ik weer net als gewoon beginnen met de strip. Ook moeten dan mijn hormonen weer op peil komen. Doe niets anders dan huilen vandaag. Mijn kinderen doen vrolijk met me mee. Mijn oudste zei, mama ik vind het niet leuk dat je huilt. Mijn man heeft zijn werk gebeld dat ie niet komt. Maar ook bij hem staat het huilen nader dan het lachen. Dus daar is dan mijn schuldgevoel weer. Ik wil weer gewoon mezelf zijn. Ben mezelf echt kwijt.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 28-04-2012 14:39:17
Nou heb vorige week zondag die laatste 5 pillen genomen en ben pas sinds gister echt door gaan vloeien. Daarvoor iedere keer een beetje. nu (sorry voor het onsmakkelijke) zitten er ook grote stolsels bij ook doorzichtig, dus geen bloed. Vind het maar raar. Met het kl*te gevoel gaat het wel. De ene keer meer als de andere. Ben zo aan het zoeken op een dag, hoe ik het allemaal wil/moet doen.
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mrtj  schreef op: 28-04-2012 20:54:16
Meid, dit klinkt niet goed! Dit is geen babyblues meer hoor! Zo opzien tegen de dag is niet normaal. En misschien komt het door de hormonen, maar dat wil nog niet zeggen dat je hier geen hulp bij moet zoeken. Volgens mij moet je eens heel assertief met jouw huisarts gaan praten. Zoals ik het nu lees, gooit die het puur op de hormonen, en dat je je ritme/plek/lichaam weer terug moet vinden , en wuift 'ie dingen als mogelijke depressieve klachten weg. Doorpakken dus, en hem laten luisteren naar jouw klachten van opzien tegen de dag, je kind mee willen geven aan andere mensen, etc!
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mama_anja  schreef op: 29-04-2012 19:46:29
heb juist het omgekeerd als ik na de bevalling weer met hormonen begin (nu een spiraal) dan word ik juist depri van
 
Quote
RE: ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 29-04-2012 20:30:39
@Mama_anja Rare dingen heh die hormonen.

@Mrtj ik wil nu mijn kind niet meegeven, dat was bij mijn vorige bevalling. Nu zie ik soms wel tegen de dag op. Al gaat het wel weer wat beter. Ben ontzettend aan het vloeien, dat ik er eigenlijk over twijfel of ik wel de pil weer moet starten. Want nu ben ik er een week mee gestopt. En mijn man is geholpen dus daar hoef ik het niet voor te doen. hihi. (al staat mijn hoofd daar helemaal niet naar nu)
 
Quote
Navigatie


Reageren op ben ik de enige en wanneer gaat dit over
Naam
Bericht