Menu
 

Topic:

hoe doen jullie dat?

Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 30-03-2012 17:58:31
Hoe doen mama's met meer kinderen dat toch?
En dan bedoel ik, het avondeten, 2 oudere kindjes verzorgen, een baby met huiluur, man late dienst. daarna kindjes douchen, baby wassen en fles en dan alles naar bed? Ik vind het loeizwaar en ben gewoon stiekem jaloers op mijn man die nu op zijn werk zit, rustig kan eten enzo...
 
Quote
Navigatie
RE: hoe doen jullie dat?
Caithy  schreef op: 30-03-2012 18:10:55
Heb je geen schema?
Hier was het altijd eerst samen eten, dan baby, kids douchen of even wassen en tanden poetsen (dat laatste zeker als ik het zat ben) en daarna de baby in bad en dan iedereen naar bed?

Ik weet niet hoe oud ze allemaal zijn.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 30-03-2012 18:24:40
De kids voor het eten douchen/in bad doen? Dat doe ik sinds deze week al heb ik er nu nog 1, maar dat geeft zoveel meer rust hier in huis!
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Satekroket  schreef op: 30-03-2012 18:31:40
Ik doe de kinderen voor het eten in bad. Dan in pyama eten en we ploffen nog een half uurtje op de bank na het eten.
Doe het altijd in hetzelfde ritme. Ik heb er geen baby bij, dat maakt het wel veel drukker.
Met een baby heb je gewoon een druk avondprogramma.
Toen de kleinste nog huiluurtjes (ik bedoel huildagen)had, toen kookte ik overdag in de tijd dat hij toch even rustig was. Dan had ik het eten al klaar en warmde het op ´s avonds.
Baby wassen daar deed ik niet aan ´s avonds hoor. Die deed ik dan wel ´s morgens lekker rustig in badje.
Maar evengoed. Het is gewoon pittig in je eentje. Maar ik vind het wordt wel steeds makkelijker als ze ouder worden.
Dan doet een dvd en een bakje chips voor het eten wonderen, zodat je rustig kunt koken.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Sennamvyent  schreef op: 30-03-2012 18:36:02
Toen Thomas nog kleiner was en alleen maar huilde, kookte ik de dagen dat mijn man er niet was makkelijk, probeerde het de avond van tevoren klaar te zetten. Yenthe douchte niet 's avonds, maar 's morgens met mij mee. Niet elkee dag. Thomas legde ik in zijn bedje. Hij huilde dan wel, maar daar kon ik weinig aan veranderen.
Thomas ging en gaat niet vaak in bad, 1 of 2x per week. De andere dagen even een doekje over handen, gezicht en luiergebied.
's Avonds na het eten kreeg/ krijgt Thomas een fles. Dan allebei pyjama aan en speelt Yenthe nog even. Als Yenthe naar bed gaat, neem ik Thomas mee met op bed leggen. Als zij ligt laat ik hem op mijn schoot in slaap vallen.

Een redelijk ritme, maar ik vond het ook een ramp hoor, als man er niet was. Nu gaat het iets makkelijker maar soms...
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 30-03-2012 18:44:08
ik probeer echt om 17 uur te gaan eten, onze Daan zijn huiluur begint dan. De oudste zijn 7 en 5. om 18 uur gaan de meiden douchen, maar moet ik ze helpen met hun haren. Onze Daan krijgt om 18.30 zijn fles. hij is morgen 8 weken. Voor die tijd was ik hem, en pyama aan en slaapzakje. s'morgens hwassen is geen optie, want dan moeten wij om 8.10 al naar school gaan lopen. Dus staan we om 7 op.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Annikamv3  schreef op: 30-03-2012 18:46:35
ik deed altijd eerst Lotte in bad na het eten en dan naar bed.
en senna vlak voor de laatste fles in bad en flesje zo huppa bed in.

en nu douche ik ze allebei tegelijk.
Lotte kan zichzelf redelijk goed afdrogen hoef ik daarna alleen even te controleren of ze goed droog is anders gaat smetten.

Het gebeurt ook vaak als manlief thuis is dan springt manlief met de meiden onder de douche ruim ik gauw beneden op.
en ga ik Senna daarna afdrogen.

Maar vind het in me eentje doen ook echt pittig soms
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Sennamvyent  schreef op: 30-03-2012 18:46:59
Maar moeten de meiden elke dag douchen dan?
Als je ze niet elke dag doucht scheelt dat al best veel lijkt me!
En het wassen van Daan, kan dat niet overdag, desnoods als de meiden naar school zijn?
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Ano Nu  schreef op: 30-03-2012 18:53:25
even vraag tussen door hoor, maar gaan al jullie kindjes elke dag in bad/douchen ???

hier ook 3 kids, 5jr, 2 & 1,5 .

17:00 eten nog even spelen, als ze gaan douchen 3 tegelijk en dan gaat het van jong naar oud eruit, dus de jongste eerst afdrogen pj's aan en in bed dan de middelste dan de oudste.

als ze niet gaan douchen ( wel even met een washand gezicht handen en voeten ) ook gewoon van jong naar oud .
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 30-03-2012 18:56:53
Nee douche ze niet elke dag, om de dag. En de dag dat hun niet douchen, badder ik Daan. Het wassen en badderen van Daan is het ritueeltje voor het slapen gaan, omdat hij de eerste 3 weken geen dag/nachtritme had. Nu gaat ie na het badderen of wassen en de fles gelijk slapen. Heb ik nog een beetje avond hihi. Maar als mijn man thuis is gaat het makkelijker, alleen heeft hij nu 4 late diensten en ik red het hoor, dat zeer zeker, want nu zitten de meiden in pyama nog even ducktales te kijken en de kleine man ligt al in zijn bedje. Maar ik vind gewoon dat huiluur ook heel pittig, want ik leg hem dan in zijn bedje, want je ziet dat ie doodmoe is. Soms ligt ie in zijn schommel (het maakt niet uit waar, hij huilt.) Het liefste wil ik hem dan bij me houden, maar ja we moeten ook eten. Het valt allemaal samen. Dus dan ligt Daan soms echt even te huilen, kan moeilijk met hem rondhobbelen als we zitten te eten.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mafkees  schreef op: 30-03-2012 18:58:45
ik heb 2 kinderen van nu 2 en 6 jaar maar de drukke momenten ken ik wel.

mijn man werkte toen alleen maar 's avonds. het eten begon ik op tijd aan en warmde ik vaak dan alleen maar op.

het leverde mij stress op als ik ze beide moest badderen dus heb ik dat om en om gedaan.
als je het in de avond te druk hebt, zou ik een half uurtje eerder opstaan om er eentje 's ochtends te douchen.

je moet het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. een keer een washand is ook niet zo heel erg hoor!
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 30-03-2012 19:10:19
De meiden voor het eten in bad doen is ook geen optie, want die spelen nog graag buiten na school of net als vanmiddag heeft de oudste afgesproken en is dan pas tegen 16.30 thuis. En onze Daan slaapt alleen maar tussen 11 en 15, daarna wil hij alleen maar op schoot liggen/zitten. A.s. zondag gaan de meiden sóchtends lekker uitgebreid in bad, dan kunnen ze heerlijk spelen. Dan heb ik het in de avond ook makkelijker. Tropenmaanden...even doorbijten en strax als Daan kan zitten kan hij gelijk mee met de meiden in bad. maar het is nu 19 uur en alles ligt erin, gewassen en gegeten. De oudste gaat nog lekker ff lezen in bed, vind ze heerlijk.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mafkees  schreef op: 30-03-2012 19:12:51
jouw avond kan beginnen

het is inderdaad een periode, maar heel kort dat het nu zo even samenvalt.
succes. het is niet de makkelijkste periode idd
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 30-03-2012 19:18:04
Inderdaad mijn avond begint hihi. Hebben jullie dat ook gehad dat je dan iedere keer op de klok kijkt of het niet al tijd is voor de laatste fles? Soms zit ik echt mijn tijd uit te zitten whahahahaha.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Sennamvyent  schreef op: 30-03-2012 19:47:33
Maar dan eet je toch met Daan op schoot? Dat deed ik tot een maandje terug ook. Vergt soms wat handigheid maar is prima te doen hoor! Als hij dan huilt is hij iig dicht bij je!
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Annikamv3  schreef op: 30-03-2012 19:55:43
ik douche de kids om de dag
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Anon565  schreef op: 30-03-2012 20:17:58
Leg je de lat niet een beetje te hoog voor jezelf. Eten om 17.00 red ik nooit. Wij eten om 18.00. Om 18.30 gaan we naar boven. Daarna om de beurt in bad, eerst de jongste en daarna de andere twee. De jongste legte ik vast in bed, terwijl de andere 2 nog even spelen in bad. Daarna om de beurt afdrogen even samen voorlezen en dan naar bed. Om half 8 was het stil boven en begon mijn avond. Kinderen schelen 2 jaar elk, dus waren ook nog een stuk jonger. Jongste is nu 4 en oefent nu al met zelf afdrogen. Oudste 2 van 6 en 8 douchen en drogen zichzelf af.
Op kdv dagen kook ik een dag vooruit, ovenschotels gaan prima, even opwarmen en eten maar....of npg luxer ik kan de oven programmeren en dan is het eten klaar als ik om 18.00 thuis kom met 3 vermoeide kinderen...

Succes met het vinden van een ritme...
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Kwebbel  schreef op: 30-03-2012 20:26:03
Tja heel herkenbaar, ook mijn man werkt vaak tot laat en dan is het echt spitsuur. Erg druk, we eten vaak eerst met z'n drietjes, dan gaan de kids even een tekenfilm kijken terwijl ik de afwas doe. Vervolgens kindjes samen in bad, eerst de jongste eruit en die afdrogen en aankleden. Dan de oudste terwijl de jongste rondkruipt. De oudste naar bed en een verhaaltje voorlezen en dan de jongste de fles en naar bed. Best druk vooral als ik dan zelf ook nog de dag gewerkt heb, maar goed dan lekker daarna even tijd voor mezelf en even snel de troep opruimen natuurlijk !

Ach je moet er gewoon een ritme mee vinden en het wordt natuurlijk steeds gemakkelijker als de kids meer zelf gaan doen.

Succes in ieder geval !
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mama Van Drie  schreef op: 31-03-2012 09:28:43
Ik herken het van vroeger, mijn man was er niet veel met avond eten en mijn oudste was net 2 toen de 2e geboren was, en die had zijn rommeluurtje als ik eten begon te koken en moest eten met de oudste.
Hij stond dan in de maxi cosi op het aanrecht, en als het eten klaar was deed ik hem in de kinderwagen in de gang, hij huilde dan idd ook en ik kon zien dat hij het zat was, wilde slapen maar lutke niet, af en toe de wagen schudde maar ja je moet ook eten en het is bar ongezellig op die manier maar goed, dat is niet anders.
Na het eten zette ik hier dan de oudste in bad en ging ik in de babykamer alvast 1 kant voeden ( BV) daarna oudste uit bad en naar bed helpen en dan de baby verder helpen, als dat achter de rug was kwam er rust in de tent, maar zwaar was het wel.
Wij gingen in die tijd ook verhuizen naar een heel andere provincie en mijn man was ook daar veel voor weg, bleef ook slapen in ons nieuwe huis vanwege de afstand, maar ik werkte toen al niet meer en dat is wel een rsut extra.

Dit alles is al weer 15 jaar geleden maar door jou berichtje komt het weer boven haha...vergeet je niet zo snel bljkbaar.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Marly-jane  schreef op: 31-03-2012 12:53:05
Hier een baby, een peuter, een kleuter van ons zelf en 9 gastkindjes in de leeftijd 0, 2 kindjes van 1, 4 kindjes van 2, en een van 3 en een van 7. uiteraard niet allen tegelijk maar wel verdeeld over de week. Ook met eten en slapen vaak gastkindjes.

Hoe wij het doen; we hebben een groot bad en daar gaan vaak 4 kindjes tegelijk in bad. ik doe ze vaak smiddags voor het eten in bad en pyama, maar soms ook nadien. Ik kook 3 keer per week voor 2 dagen per keer. Dag erna opwarmen. De baby gaat vaak smorgens in bad. Ik let ook op de klok, als ik bijna moet koken maar de baby over een half uurtje gevoed moet worden, voed ik wat eerder zodat ik daarna met het eten bezig kan.
Huishouden doe ik echt tussen de bedrijven door. Wassen draaien en opvouwen en keuken een sopje als de kinderen lief spelen. badkamer soppen en boven de boel stofzuigen dweilen doe ik in het weekend als man thuis is zodat hij bij de kinderen en gastkindjes is.
verder heb ik 32 uur stagiaires in de week. Zij assisteert mij met de verzorging van de kinderen, het huishouden en de was. momenteel heb ik 3 stagiaires, maar soms ook 1 of 2. ze komen verdeeld over de hele week, dus ook in het weekend kunnen ze ingezet worden. Hiervoor volg ik wel cursussen om stagiaires te begeleiden, dus 10 weken per jaar moet ik 1 keer per week naar een cursusavond.

Verder ben ik gek op 4 keer per jaar grote schoonmaak. Dan gooi ik echt VEEL weg. Opruimen en weggooien en speelgoed uitgebreid schoonmaken met de hand, in de vaatwasser of in de wasmachine. Alles wat niet gewassen kan worden (boeken ed) gooi ik dan allemaal weg. Vind ik niet hygienisch meer.

Het is hier echt een drukke boel, maar ik ben er een en al voor de kinderen. En tot nu toe lukt het me om elke avond tussen 17 en 17:30 aan tafel te zitten met mijn 2 oudste kinderen en de gastkinderen die op die dag mee eten en vaak blijven slapen en mijn man. Om ze om 18:30 allemaal schoon gewassen in pyama en volle buikjes. En rond 19 uur ligt alles in bed. Om de volgende dag om 6 uur weer van voren af aan te beginnen.

De kleine krijgt nog 2 nachtvoedingen, maar ik voed zelf dus hoef me bed er niet voor uit heb een aanschuifbedje.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mama Van Drie  schreef op: 31-03-2012 13:23:15
Marly-jane...ik word al moe als ik het zo allemaal lees en dan nog 4 keer per jaar grote schoonmaak? Maar misschien moet dat ook wel met zoveel gastkindjes.

Heb er bewondering voor zeg!!!!
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 31-03-2012 13:41:10
petje af!!! Marly-jane. Ik zou door de bomen het bos niet meer zien. Echt waar serieus ik zou knetter worden. Wordt dat soms nu al.

Ik merk dat ik jaloers begin te worden op mijn man die gewoon naar zijn werk kan. Wil ik ook weer. Maar als ik dan tegelijk denk dat ik mijn kindjes alledrie moet missen, denk ik laat nog maar ff. Maar ik wil ook weer even ik zijn en niet constant mama, mama, mama. Net als nu heeft mijn man late dienst, zijn de twee oudste thuis van school en heb ik echt het idee, iedereen heeft fijn weekend en ik zit hier. Mijn twee oudste zitten hier en de jongste ligt nu op bed. Vind er op zulke momenten echt gewoon niets aan. Begrijp me niet verkeerd hou enorm van mijn meiden en mijn knul!! Ach heb weer ff een dip momentje nu.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Bettie  schreef op: 31-03-2012 16:50:04
Mijn man werkt niet zoveel 's avonds maar als dat wel het geval is, houd ik een heel strak ritme aan. Heb dan geen kleine baby en grote kinderen maar wel 1 van 18 maanden en 1 van 3 jaar en 9 maanden. Dat ritme heb ik echt zelf nodig om niet stapeldol te worden (lang leve de hersenvliesontsteking).

Ik doe dan de kinderen om 16.30 uur in bad (probeer maling te hebben aan de smeekbedes nog even buiten te mogen spelen). Rond 17.00 uur zijn we dan weer beneden. Dan zet ik de jongste in de box/kinderstoel met een bakje chipjes. De oudste met een bakje op de bank én een verhaaltjescd. Ikzelf flans ondertussen een avondmaaltje in elkaar en dan zitten we rond 17.45 uur aan tafel. Na die tijd start ik het bedritueel. De oudste nog eventjes achter een bob de bouwer, de jongste naar boven en naar bed. Als zij ligt, mag zoonlief ook richting zijn mandje. Dan loopt het al aardig richting de 19.00 uur en mag ik nog eventjes de badkamer opruimen, het laatste speelgoed wegbergen en de tafel afruimen + keuken netjes maken. En dan na die tijd? Hang ik de spreekwoordelijke vlag uit als ik een poosje kan bijkomen op de bank.

O ja....en wat dat huiluurtje betreft; ik neem aan dat je oudsten al wel zelf kunnen eten. Dan zou ik de jongste gewoon op schoot nemen als het eten op de borden ligt. Dat scheelt veel stress voor jou én een hoop gebrul.
Toen onze jongste die leeftijd had, wilde zij ook alleen maar bij mama zijn en huilde tranen met tuiten. In die tijd kon ikzelf niets agv hersenvliesontsteking. Zat dan gewoon aan tafel, prakte snel mijn eigen prakje, prakje van zoonlief en ging dan met kind op schoot mijn eigen hap naar binnenwerken. Niet altijd even comfortabel maar veel beter dan constant dat gehuil. In die tijd kon ik dat echt niet aanhoren.

Succes met het vinden en zoeken van een bij jouw passend ritme/ritueel.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 31-03-2012 17:20:26
ALs onze Daan dan niet zou huilen, zou ik hem wel op schoot nemen, maar meestal huilt hij daar ook vrolijk verder. Het enige wat dan helpt is rondlopen en dat gaat niet werken.
Nu ben ik vanmiddag wezen wandelen met de meiden en hij slaapt nu nog in de wandelwagen. Dus hoppa snel een kop soep naar binnen en verse broodjes. Dus vanavond iets relaxter kunnen eten. Als mijn man de late heeft eet ik dus echt makkelijk en iets wat de kinderen graag eten, want heb dan helemaal geen zin in een strijd. En eigenlijk altijd achter de tv. Erg slecht, maar werkt hier wel. En we hebben sinds van de week een babschommel, geloof dat ie dat ook wel leuk vind, niet altijd maar aleee kan niet alles hebben.
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Marion  schreef op: 31-03-2012 18:37:02
hier moeder van 4 kindjes. ondertussen 8 jaar, 6 jaar en 2 van 3 jaar. mijn man werkt ook altijd savonds, dus ik ben ook alleen met het avondeten, douchen, bed enzovoorts. toen de meiden nog klein waren, deed ik het zo. zij bleven in de box, maxicosi, bedje terwijl ik de oudste 2 kindjes douchte en in bed deed. de meiden kregen meestal daarna een voeding. nu doe ik het eigenlijk heel simpel, maar wel in een strak schema. we eten, ze kleden zich uit, douchen met zn 4en, dan gaan de kleintjes 1 voor 1 uit de douche en in bed, daarna de middelste en als laatste de oudste waar we dan even mee lezen. de drukste tijd vind ik precies na het eten, ik weet niet wat het is, maar dan lijkt het net of ze al hun energie van de hele dag nog even kwijt moeten in dat half uurtje.
ik doe dit al jaren, maar leuk is het niet. ik vind het heerlijk als mijn man savonds al thuis is (al komt dat niet zo heel vaak voor) mijn kids liggen hier tussen 7 uur en half 8.
als ze op bed liggen ga ik nog door het huis, dat is dan net een slagveld

groetjess
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mama_anja  schreef op: 25-06-2012 12:06:33
ik heb 2 kids 1 van 2,5 en net 1 geweest
maar die zet ik 2 x in de week onder de douche en de rest was ik ze met de franse slag soms gaan ze extra onder de douche als het warm is of ze echt vies zijn

ik vind het ook met 2 kids best wel lasting maar weet structuur is het aller belangrijkste tussen 5 en 6 eten en dan met de kids naar boven 1 voor 1
doe eerst de oudste omdat de jongste wel in haar eigen bedje kan spelen

zorg dat die op bedligt en dan de jongste

en daarna beneden opruimen en afwassen
moet zeggen dat mijn man bijna altijd thuis is maar dit komt in de wintermaanden voor omdat die dan 5 of 6 avonddiensten draaid
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mieps01  schreef op: 25-06-2012 12:20:29
onze middelste was een echte huilbaby en daar heb ik uren mee rondgelopen.in de draagzak, de godganze dag, want dan huilde hij wel nog steeds, maar minder hard. maar wat ik toen wel heb ingevoerd.. avondeten doe ik aan tafel. als baby aan tafel op schoot kan hangen prima, maar als hij dan ook doorbrult, dan brult hij maar even in bed. bij de 3e ook zo gedaan. Je hebt ergens een rustpunt nodig om als rest van gezin ook bij te praten.
koken..zo ver mogelijk voorbereiden buiten spitsuur. mijn man reist in periodes heel veel. Maar dan kook ik makkelijk snel maar gezond. pasta ofzo. Ik doe de kinderen samen in bad.
ik krijg er nog een 4e bij dus het hele circus gaat ook hier nog eens gebeuren. sterkte! het is soms ook pittig

 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 25-06-2012 12:53:00
Inmiddels huilt ie een stuk minder en heb ik mijn draai er in gevonden. Maar ben soms ook weer blij als ik even aan het werk mag, weer even mezelf zijn en geen mama. Hij zit nu in een periode van willen zitten en het liefste staan, tja hij is bijna 5 maanden, moet kunnen hoor mama
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 25-06-2012 12:56:09
Mieps01 heel veel succes met je vierde, gefeliciteerd, met je zwangerschap, wanneer wordt kleintje verwacht? Diepe buiging voor je, ik moet niet aan denken 4, dan word ik knetter. Hoe oud zijn je andere kindjes?
 
Quote
RE: hoe doen jullie dat?
3prachtkinders  schreef op: 25-06-2012 13:12:58
Ik heb er 3, in de leeftijd van 10 jr, 7,5 jr en 5 mdnen.

Vrij pittig en het zijn gewoon "tropenjaren" .

Maar ik heb ze alle 3 op bed liggen rond half 8 kwart voor 8. In mijn uppie, want mijn wederhelft is vrij laat (vrachtwagenchauffeur) ook deed ik 2 kinderen in mijn uppie, want toen reed mijn wederhelft nog buitenland.

Ik begin rond half 5 het groente hapje van de jongste, heb ik een bewerkelijke maaltijd vraag ik of de oudste de jongste eten wilt geven...(zal er eens foto's van maken) meestal als ik het eten opwarm van de jongedame, schil ik alvast aardappeltjes, en spoel ze om of begin ik met vlees braden, of zet het zover klaar, dat ik het vuur eronder maar hoef aan te zetten.

Half 6 eten we (soms dus 5 uur), tafel afruimen. Vaak is ze wel in slaap gevallen.
Rond kwart over 6 / half 7 ga ik naar boven, het flesje opgewarmd, kan het onderwijl afkoelen, met het badderen van de jongste, de middelste kan zich uitkleden, en zich gaan douchen. Die is dan klaar met douchen als ik klaar ben met de jongste, die krijgt dan de fles, dan kan hij zijn tandenpoetsen, ondertussen heeft de oudste haar programma afgezien, en kan die gaan douchen.

Dan heeft de kleinste haar fles op, bedje in. Dan ga ik naar de middelste, die wilt wel eens bij mij zitten tijdens het flesje geven, of een boekje lezen in bed, die krijgt een kus en een knuffel. Ondertussen heeft de oudste al haar tanden gepoetst, eventjes nakletsen, knuffel en kus, en dan is de avond voor mama.

En er moet echt niks tussen door komen, want dan loopt mijn schema in de war. En ze douchen om de dag, en de 2 oudste douchen niet samen, want die van 10 jr, wilt dat niet meer. Logisch.
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoe doen jullie dat?
Naam
Bericht