Menu
 

Topic:

reisburo

Valerie  schreef op: 28-03-2012 13:43:39
Wij hebben een zomervakantie geboekt en aanbetaald: 700 euro.
Ik moest reisburo even bellen gisteren met een vraag en kreeg aan eind van gesprek houdt u er even rekening mee dat restant bedrag 15 mei betaald moet zijn dus ik zeg man beurt vakantie geld in juni is dat een probleem?
Ja dus.
Voorgaande jaren met diverse reisburoos gereist en dat was nooit een probleem.
Ik weet dat je minimaal 6 weken voor vertrek dan betaald moet hebben maar vaak was telefoontje wel genoeg en dat heeft 10 jaar lang goed gelopen en no problem.Mijn man schijnt een van de weinigen te zijn die zijn vakantiegeld pas in juni beurt.
Maar als ik nu dus 15 mei niet betaal en pas in juni zijn zij dan gerechtigd mijn vakantie te annuleren? Terwijl ik mijn aanbetaling wel volledig heb voldaan want zij zeggen dus van wel met als gevolg: aanbetaling weg en restant reissom die in rekening word gebracht want er word dan geannuleerd binnen 52 dagen voor vertrek en dus geen vakantie! maar wel 3000 euro armer.
Als ik in juni betaal is dat nog 3 weken voor de vertrekdatum.
 
Quote
Navigatie
RE: reisburo
Ster  schreef op: 28-03-2012 13:50:14
overal worden ze steeds voorzichtiger, dus denk dat je gewoon moet betalen, is een voorwaarde.....dat je man zo laat geld krijgt kunnen zij niks aan doen......ik verwacht van mijn klanten ook dat ze op tijd betalen.....en je hoort tegenwoordig van die rare verhalen, dus tja snap het reisburo wel.....maar snap ook wel dat jullie daarvan balen, is er geen mogelijkheid dat het vakantiegeld eerder wordt uitbetaald????
 
Quote
RE: reisburo
Macife  schreef op: 28-03-2012 13:51:46
misschien ff daar heen gaan..situatie uitleggen en tot een conclusie komen.

misschien heeft het reisbureau een nieuw concept.

misschien kun je een compromis sluiten en in termijnen betalen
 
Quote
RE: reisburo
Harleysmama  schreef op: 28-03-2012 13:58:21
Artikel 3, lid 2

Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) in het bezit zijn van het boekingskantoor.
Bij niet tijdige betaling is de reiziger in verzuim. Hij wordt daar door of namens de reisorganisator schriftelijk op gewezen en heeft dan alsnog de mogelijkheid het nog verschuldigde bedrag binnen 7 werkdagen te voldoen. Indien betaling ook dan uitblijft, wordt de overeenkomst geacht te zijn geannuleerd op de dag van verzuim. De reisorganisator heeft het recht om de daarvoor verschuldigde annuleringskosten in rekening te brengen. In dat geval zijn de bepalingen van artikel 9 van toepassing en worden de
reeds betaalde gelden met de annuleringsgelden verrekend.

Het zijn gewoon algemene voorwaarden die gesteld zijn door de ANVR waar de reisburo zich aan te houden heeft. Vroeger waren ze coullant maar nu met de crisis denk ik dat je aan het kortste eind trekt.
 
Quote
RE: reisburo
Valerie  schreef op: 28-03-2012 13:58:50
Ster ik snap je, maar ik moest in januari al die aanbetaling doen terwijl vertrek in juli is, daar profiteren zij dus ook van.
Ik ga natuurlijk geen reis boeken als ik hem niet kan betalen.
Ik kan mijn vader vragen om het voor te schieten maar dat doe ik 100 keer liever niet.
het zal wel door de crisis komen denk ik.
Zal toch eens voorstel neerleggen bij man dat hij gaat vragen om vakantiegeld in mei uit te keren want als dit nu de nieuwe trend is ga ik elk jaar een probleem hebben.
Nu hebben wij bijvoorbeeld als eerste vakantie, als ons vakantiegeld er dan dus niet is en ik kan geen 6 weken voor vertrek betalen kunnen wij helemaal niet meer weg omdat ik die 6 weken grens dan niet haal.Of ik ben verschrikkelijk duur uit wat ik dan weer niet kan betalen. er zit nogal verschil in begin juli en eind juli.

Macife, in termijnen red ik ook niet, wij boeken onze vakantie op basis van wat er aan vakantiegeld binnenkomt dus in juni. en omdat dat nooit een probleem was ging ik daar eigenlijk nu ook van uit, dom dus.Ik kan nu niet elke maand opeens 500 euro missen om de vakantie in termijnen te betalen.
Maar ik vraag me dus af of zij na betaling van aanbetaling dan mogen annuleren voor de vertrekdatum gepasseerd is. en mij dus restant reissom nog in rekening mogen brengen, want ik moet dan dus uiteindelijk 3000 euro betalen voor niks terwijl ik gewoon in juni het restant kan betalen!
Tickets en reisbescheiden krijg je pas enkele dagen voor vertrek dus wat is dan het probleem?
 
Quote
RE: reisburo
Valerie  schreef op: 28-03-2012 14:01:31
sorry harley mijn post kruiste de jouwe
Ben er ook bang voor dat ik aan kortste eind trek mooi bagger want als ik nu zelf annuleer en last minute zou nemen ben ik die 700 aanbetaling ook kwijt! en wij kunnen het toch ook niet helpen dat man zijn bedrijf pas in juni uitkeert.
Ik ben dom geweest er vanuit te gaan dat het dit keer weer zoals voorgaande jaren kon gaan.
 
Quote
RE: reisburo
Jo  schreef op: 28-03-2012 14:05:18
Hier ook vakantiegeld in juni, mijn partner werk ik de bouw/metaal.
Als je in juli gaat en juni betaald is dat geen 6 weken van te voren, denk dat het reisbureau daarom die regel heeft.
Ik zou gewoon even bellen en vragen of het op een andere manier kan.
 
Quote
RE: reisburo
Harleysmama  schreef op: 28-03-2012 14:06:42
Nee helaas gaat dat tegenwoordig niet meer. Hier ook pas het vakantiegeld in juni. Maar goed boek ook nog geen vakantie en kijk wat er mogelijk is last minute. Het is balen, maar met de crisis is het niet anders.
 
Quote
RE: reisburo
Valerie  schreef op: 28-03-2012 14:07:06
Nou Jo dat is het hem dus reisburo zei dus gisteren: 15 mei moet het betaald zijn word geen uitstel op verleend.Dan hebben zij dus het recht te annuleren en mij het restant alsnog in rekening te brengen, dus ik moet wel die 3000 in totaal betalen maar geen vakantie.
 
Quote
RE: reisburo
Valerie  schreef op: 28-03-2012 14:09:06
Ik durf geen last minutes te boeken met 4 personen(luxe probleem want we hebben bepaalde eisen aan vakantie)
Denk toch dat ik mijn vader aan zijn jas moet gaan trekken dit jaar, met bijbehorende preek.....
En toch verzoek aan baas om in het vervolg in mei uit te gaan keren.
 
Quote
RE: reisburo
-danielle-  schreef op: 28-03-2012 14:33:58
Misschien eens vragen of ze graag opgegeven willen worden voor de Koude Douche bij dat consumentenprogramma op TV? Die worden toch uitgereikt als bedrijven niet klantvriendelijk zijn?

Kan me voorstellen dat ze regels hebben om dingen in goede banen te leiden, maar kom op zeg... Iedereen snapt toch dat er veel mensen zijn die hun vakantie van het vakantiegeld betalen? Je biedt toch aan om het dan meteen over te maken?

Ik zou eerst nog eens bij dat reisburo gaan praten bij degene die de leiding heeft over het kantoor en heel vriendelijk vragen of het niet toch meteen na ontvangst vakantiegeld kan. Evt. zelfs met het hoofdkantoor bellen (mijn zusje had ooit een reisburo en oh, oh, oh, wat was die onredelijk... Ze is dan ook failliet gegaan, maar wie weet dat er op het hoofdkantoor redelijkere mensen zitten). Als dat niet kan, zou ik vragen of ze het leuk vinden om als kantoor wegens klantonvriendelijkheid op tv te komen. Werkt dat nog niet, tja, dan toch baas vragen om vakantiegeld en als uiterste je vader.

Oh, wat vervelend zeg! Ik hoop voor je dat het allemaal toch gaat lukken.
 
Quote
RE: reisburo
Bepje  schreef op: 28-03-2012 14:58:29
Heel vervelend zoiets, je had er al op gerekend. Misschein kun je er inderdaad naar toe en het probleem voorleggen, vooral als het in voorgaande jaren wel kon.

Ik bedoel het niet aanvallend, begrijp me goed maar heb je dan geen spaargeld om het zolang voor te schieten ? Eigenlijk vind ik dat als je iets koopt dat je het hele bedrag moet kunnen betalen anders kun je het ook niet kopen.
Hopelijk is er een oplossing voor jullie anders is het wel heel zuur, succes !
 
Quote
RE: reisburo
Nina1  schreef op: 28-03-2012 15:22:11
ik ben het wel met Bepje eens.
tuurlijk zit je te wachten op je vakantiegeld. maar 1 maand eerder zou de baas ook niet zo blij mee zijn.

en kijk het zijn nu eenmaal moeilijke tijden, ook voor de reisbrache. en die worden ook kaalgeplukt hoor. dus ik vind het helemaal niet gek dat je ruim vooraf moet betalen. zij maken ook kosten die ze moeten voorschieten. doe ik als werkgever ook. en die moet ik ook allemaal terug zien te krijgen van mijn klanten. hopende dat iedereen dan netjes optijd betaald.

heeft er niets me te maken maar ik ben dan altijd wel benieuwd aan wat voor een eisen jou vakantie moet voldoen en waar de reis heen gaat en hoelang (ik vind 3000 een boel geld voor een paar weekjes, ik ga voor minder het hele jaar maar dan in nederland, maar dat is ieder zijn eigen keus...)

 
Quote
RE: reisburo
Mamavonn  schreef op: 28-03-2012 15:34:18
Volgende keer dus even de kleine lettertjes lezen!

Als dit de voorwaarden zijn dan denk ik dat je pech hebt.

Misschien kun je het werk van je man om een voorschot vragen?
 
Quote
RE: reisburo
Valerie  schreef op: 28-03-2012 15:46:17
Bepje dat spaargeld ruim 3500 euro is afgelopen zaterdag in andere auto gaan zitten dus helaas .

Nina, je mag dat best vragen hoor maar ik heb er geen zin in straks te horen ja maar dan had je zus en zo moeten doen en voor 500 heb je dit en dat.
Ik ben er vanuit gegaan, dom dus wat ik al paar keer zei, dat het geen probleem zou zijn 3 weken later en nog ruim voor vertrekdatum te betalen.Zeker gezien onze ervaringen hier mee de laatste 10 jaar.
Wij gaan eens per 2 jaar op vakantie naar buitenland dat is dus onze keuze. een ander gaat elk jaar voor 1500, wij dus niet.
Maar dat doet er allemaal niet toe, ik baal gewoon als ik dus de 15e mei niet betaal ik de gehele reissom kwijt ben en de vakantie erbij. terwijl ik gewoon mijn vakantie kan betalen maar 3 weken later. maar goed, het word vader vragen helaas.
Wij hebben een 5 sterren ultra all inclusive resort in turkije geboekt voor 14 dagen met 4 personen.
 
Quote
RE: reisburo
Nelia  schreef op: 28-03-2012 15:47:14
Vraag mij dan wel af hoe anderen dit doen. Als je op 15 mei moet betalen en je man krijgt, zoals velen, vakantiegeld in mei, dan komt dit geld met het salaris rond de 25e mee. Nog te laat dus. Wij betalen een vakantie niet van het vakantiegeld. Oke, het klinkt alsof het daar voor is, maar dat lukt gewoon niet met boeken. Wij betalen de vakantie van het spaargeld gedurende het hele jaar en vullen het saldo weer aan met vakantie- en belastinggeld. Moet wel zeggen dat wij voor goedkopere vakanties kiezen en sowieso geen € 3.000 aan vakantiegeld krijgen.
 
Quote
RE: reisburo
Valerie  schreef op: 28-03-2012 15:57:40
Als wij geen andere auto nodig hadden gehad was het inderdaad geen probleem geweest nelia maar ik denk dat onze posts elkaar gekruist hebben.
Ik betaal de aanbetaling altijd van ons loon en restant van vakantiegeld dus zeg maar 3000 minus 700 is 2300 dat hebben wij tezamen aan vakantiegeld(ietsje meer)
Ja inderdaad is dus de 23 waarop wij normaliter beuren ook te laat.
Het moet er de 15e zijn waarna je schriftelijk word aangemaand en dan nog een week hebt volgens artikel wat andere poster aanhaalde.
 
Quote
RE: reisburo
-danielle-  schreef op: 28-03-2012 16:01:08
Ieder z'n ding. Wij gaan al jaren niet op vakantie, maar als iemand anders dat graag wil moet hij/zij dat zelf weten en ook hoe ze vakantie vieren.
Ik blijf het heel erg flauw van het reisburo vinden!
 
Quote
RE: reisburo
Mitch  schreef op: 28-03-2012 16:02:16
Vind het maar stom, als jij gewoon aan kan tonen dat je altijd in Juni je vakantiegeld krijgt, dan moeten ze er niet zo moeilijk over doen vind ik.

Volgende keer zou ik het wel even vragen VOOR je boekt dan ;-)
 
Quote
RE: reisburo
Nelia  schreef op: 28-03-2012 16:02:54
Oh, oké. Vandaag nog op mijn werk over gehad. Collega heeft haar auto waarschijnlijk total-loss gereden. Auto's zijn geweldige dingen om je te verplaatsen en kan er niet zonder, maar ze kosten zoveel qua onderhoud/aanschaf. Zelf ook in januari een behoorlijke rekening gehad, motor kapot, zo maar opeens op de snelweg. Balen!

Hopelijk wil je vader jullie geld lenen! Zou wel heel zonde zijn anders.
 
Quote
RE: reisburo
Valerie  schreef op: 28-03-2012 16:43:30
Inderdaad mitch dat is mijn dommigheid geweest er weer van uit gaan dat het geen probleem zou zijn.
Het is wel een leer voor aankomende keer dat we weer gaan boeken
 
Quote
RE: reisburo
Nina1  schreef op: 28-03-2012 16:52:06

Quote valerie:
Bepje dat spaargeld ruim 3500 euro is afgelopen zaterdag in andere auto gaan zitten dus helaas .

Nina, je mag dat best vragen hoor maar ik heb er geen zin in straks te horen ja maar dan had je zus en zo moeten doen en voor 500 heb je dit en dat.
Ik ben er vanuit gegaan, dom dus wat ik al paar keer zei, dat het geen probleem zou zijn 3 weken later en nog ruim voor vertrekdatum te betalen.Zeker gezien onze ervaringen hier mee de laatste 10 jaar.
Wij gaan eens per 2 jaar op vakantie naar buitenland dat is dus onze keuze. een ander gaat elk jaar voor 1500, wij dus niet.
Maar dat doet er allemaal niet toe, ik baal gewoon als ik dus de 15e mei niet betaal ik de gehele reissom kwijt ben en de vakantie erbij. terwijl ik gewoon mijn vakantie kan betalen maar 3 weken later. maar goed, het word vader vragen helaas.
Wij hebben een 5 sterren ultra all inclusive resort in turkije geboekt voor 14 dagen met 4 personen.



klinkt wel aanlokkelijk zo'n all in vakantie!! (maar niets voor mij helaas!)
ik wens je, als je toch nog gaat in iedergeval heel veel plezier.
 
Quote
RE: reisburo
Quincy  schreef op: 28-03-2012 17:01:58
test
 
Quote
RE: reisburo
Quincy  schreef op: 28-03-2012 17:02:46
hopelijk gaat het allemaal lukken meid
 
Quote
RE: reisburo
Mafkees  schreef op: 28-03-2012 17:08:50
ik vind het ook erg kinderachtig van het reisburo, maar oke...ook zij hebben zekerheid nodig.

optie misschien nog om de loonadministratie van je man te bellen en te vragen of ze een voorschot kunnen geven ivm betalen vakantie?
grote kans dat dat wel lukt en dan verrekenen ze gewoon die ene maand nog.

succes maar je doet het voor een goed doel: zalig man!
 
Quote
RE: reisburo
Monica Mv 2  schreef op: 28-03-2012 21:29:15
sow das kut zeg. Zit je dan mooi mee.

Hopelijk kun je iets geregeld krijgen.

Wij gaan bijna ieder jaar naar Oostenrijk 2 weken en zijn ook een kapitaal armer. Ieder zijn ding, maar vakantie is echt mijn ding, mijn rustpunt in het jaar, even alle ellende van me afzetten. Even met ons 4tjes en verder NIKS.

Ik kan daar het hele jaar naar uitkijken en heb dat echt nodig.
 
Quote
RE: reisburo
Marie8  schreef op: 28-03-2012 21:35:24
Ik zou denk ik naar de werkgever gaan met dit verhaal. Juni is erg laat...in onze regio is geloof ik 30 juni al de laatste schooldag dus dan zou je het nooit op tijd hebben.
Ik kan me voorstellen dat zij best een voorschot doen.
 
Quote
RE: reisburo
Onsjanneke  schreef op: 28-03-2012 22:06:13
Boek je ook vaker bij dit reisbureau? Want dan zou ik het er op gooien dat je als 'vaste klant' en gezien de ervaring die ze met jullie betelingen hebben toch niet zo moeilijk moeten gaan doen.
En anders idd de werkgever van je man bellen, of je vader lief aankijken.

Tis natuurlijk ook pech dat het nu zo loopt door de auto enzo.

Het zal mij niet snel gebeuren. Wij boeken max een week van te voren
 
Quote
RE: reisburo
Sara1976  schreef op: 29-03-2012 09:54:02
je gaat een contract aan als je een vakantie boekt. Wees blij dat je al aanbetaald hebt anders was het een nog veel groter bedrag. Maar heel vervelend allemaal hoor. Wij moeten ook al begin mei betalen, gelukkig gaat het van de spaarrekening. Wij zijn ook vroeg dit jaar met de vakanties als we pas in augustus zouden gaan, hadden we natuurlijk al lang het vakantiegeld gehad. Ach....ik denk maar zo zo lang we nog op vakantie kunnen......
 
Quote
RE: reisburo
Jill  schreef op: 29-03-2012 11:49:39
Pffff, ik zou niet lekker op vakantie zitten als ik weet dat dat mijn laatste centen zijn....
Wat doe je als de wasmachine kapot gaat? Of een andere tegenvaller?
 
Quote
RE: reisburo
Baby2  schreef op: 29-03-2012 12:12:34
Ik dacht eigenlijk precies hetzelfde als Jill, ik zou dat ook geen prettige gedachte vinden, maar goed dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Wij hadden een optie bij het reisbureau voor een vakantie in Frankrijk, prompt gingen onze beide auto;s kuren vertonen en moesten naar de garage met als gevolg 700 euro armer! Hebben de optie maar snel opgezegd en we zoeken een wat goedkopere vakantie en wat dichterbij, zodat we een gedeelte van ons vakantiegeld kunnen sparen. Maakt ook niet uit waar je bent als je maar tijd met elkaar hebt en het gezellig maakt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op reisburo
Naam
Bericht