Menu
 

Topic:

wat voor soort moeder ben jij?

Jasmina33  schreef op: 27-03-2012 16:38:06
nou de vraag staat er eigenlijk al...hoe ben jij als moeder en vind je minder leuk aan jezelf en juist heel leuk.

 
Quote
Navigatie
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Jasmina33  schreef op: 27-03-2012 16:43:49
zou wel leuk zijn als ik ook even wat schrijf

Ik ben best wel tevreden over mezelf als moeder, heb wel eens dagen dat dat wat minder is maar goed...
Ik kan heel vrolijk zijn tegen mijn kinderen of heel impulsief dat ik ineens uit het niets een gek liedje ga zingen of een grappige dansje..
maar daartegen over kan ik ook heel geirriteerd en boos naar hun reageren als ze iets doen waar ik me aan stoor.

Ik knuffel graag met ze en geef ze ook echt de tijd om hun verhaal te vertellen, maar als ik iets heb van en nu is het klaar wil ik ook klaar hebben en moeten ze niet doorgaan..anders kan ik daar dus erg fel opreageren.

Ik ben dus eigenlijk een mama die alles in zich heet, boosheid,ongeduldigheid, irritatie, maar ook veel lol, liefde en gezelligheid.

alhoewel ik eerlijk met zijn dat ik echt heel geirriteerd kan raken en dat is iets wat ik wel minder vind bij mij.
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Angelique  schreef op: 27-03-2012 17:11:38
oooooo ik ben zelfde

ik merk wel dat ik met de tijd meer in de rol groei en makkelijker word
ik ben heel relax kan en mag veel binnen mijn grenzen
als ik moe ben of gewoon vroeg in de ochtend kan je maar beter uit mijn buurt blijven
als er niet geluisterd word na 3 x dan kan ik best ff goed boos worden en uit mijn slof schieten

maar verder gewoon losjes gaan regelamtig lekker op stap
ze mogen kiezen wat we eten of wat we doen
ze gaan boven alles
zo staat er sinds gsiter ineens zandbak gewoon omdat wij dat zo leuk vinden kind is er al hele middag in aan rouzen nou heeeerlijk dus
alleen wil ik dus niet dat ie met die kleren zo naar binnen rent dus duidelijk gemaakt even mama roepen dan kloppen we je eerst uit
als ie wel naar binnen rent tja dan kan ik best ff geirriteerd raken
maar anderzeids hup stofzuiger erdoor en klaar

heb mindere dagen dat ik minder kan hebben
kan ook zeker echt genieten als ze even ergens anders zijn
maar dan is het ook fijn als ze er weer wel zijn
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Monica Mv 2  schreef op: 27-03-2012 17:20:08
Weet je, ik kan heel veel dingen schrijven als, lief, geduldig en zorgzaam.

Maar ik denk dat er maar 1 zin het beste bij me past. En die is als volgt.

Ook ik ben niet perfect!!
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 27-03-2012 17:33:01
Ik hou van strakke regels en duidelijke grenzen. En merk dat mijn oudste dat ook nodig heeft. Dus eten aan tafel, alleen tussen 15.15 (na school) en het avondeten op de DS, vrijdag avond opblijven en dus niet op een andere dag, wassen, dan voorlezen en slapen en dus geen boekjes in bed, tosti's alleen in het weekend enzenz. Dus ik ben niet streng maar wijk niet van de regels af, als ik dat wel doe, bijv mijn zoon mag een keer na het avond eten op de DS, dan krijg ik daaagen lang een zeurend kind omdat hij dat dan de volgende dag ook wil.
Voor de rest doen wij veel leuke dingen, ook doe ik veel alleen met de oudste, zeker 3 keer in de week doen wij iets leuks na school. Dat varieert van naar het park tot naar de bios of lekker een ijsje eten in de stad. We spelen ook regelmatig een bordspel of ander spel. Elk weekend gaan we een dagje met ons gezin weg, zondag zijn we bijvoorbeeld naar Oranjestad geweest maar het is ook wel een een middagje naar het bos.
In huis mag alles als ze het ook maar weer opruimen voor ze iets anders pakken. Ze mogen zelf weten of ze binnen of buiten spelen, ik ben niet zo'n moeder van: het is mooi weer ga maar naar buiten.
Ik vind het belangrijk dat ik op de hoogte ben van wat er speelt bij mijn kind dus we hebben elke dag tijdens het eten of rond bedtijd een gesprekje hoe zijn dag is geweest.
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Jasmina33  schreef op: 27-03-2012 18:45:07
nou ik kan mezelf helemaal terug vinden in alle reacties van boven.
zoals bij angel gaan we regelmatig op stap, van naar de stad ijsje eten tot naar de dierentuin. Ik vind het ook heerlijk om de kinderen de kanst tegeven om met zand, water en wat dan ook te spelen, zolang dat maar buiten gebeurt en mijn huis niet binnen komt ( anders kan ik daar, vooral als ik moe ben, heel geirriteerd ooreageren)
Daarnaast ben ik net als nina wel strikt met mijn doorde weekse regels, dus op tijd naar bed, geen gezeur ook daarover en de kindern weten dat ook gelukkig, dus heb echt letterlijk nooit drama's met naar bed gaan.
op tijd het eten op tafel etc
maar ik in het weekend/vakantie ben ik daar dan wel weer relaxt in en mogen de kinderen zelf bepalen wanneer ze slapen...meestal is dat toch rond half9/10 uur.

Ik ben totaal geen ochtend mens en verwacht dan ook geen gezeur en gezeik van hun, ik maak het daarom voor me zelf makkelijker om de avond ervoor alles al klaar te leggen. Dus de kinderen kunnen de volgende ochtend gelijk hun kleding aan en ontbijten. En heb dit echt al vanaf het begin gedaan ( en mijn oudste is nu 11) en het gaat gesmeerd. Ik heb dus nooit dat ochtendstress wat sommige ouders hebben.

en zoals sis ook zegt bij mij moeten ze het ook wel verdienen..als dat niet het geval is dan hebben ze pech..
( heel soms dan wil ik iets wel door de vingers zien, dus dat ik al iets verboden had en achteraf dacht ach voor 1 keer)

 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
3prachtkinders  schreef op: 27-03-2012 18:54:42
Als ik mijn kinderen moet geloven, ben ik een lastige moeder die altijd achter hun vodden aan zit (ruim je kamer op, hou je mond en eet...Niet slaan, niet klieren. Laat je zus liggen hihi)


Maar gelukkig vinden ze me ook een lieve mama, want ze vinden het fijn om met me te knuffelen, stoeien, dagjes uit....

Ik kijk wel zo uit de ogen van de kinderen.....
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Ivy  schreef op: 27-03-2012 19:05:17
Ik zal het eens aan mijn kinderen vragen

Aardig, slim, niet zo aardig als ik boos ben wanneer het huis niet opgeruimd is, een moeder met veel kinderen, lief

Verder komen ze niet. Niet heel origineel ;-)

Ik denk dat ik een moeder ben die gek is op haar kinderen en er alles voor over heeft om hen goed op weg te helpen in het leven.
Geduld is niet mijn sterkste kant. Als ik iets zeg, wil ik graag dat er geluisterd wordt.
De kinderen krijgen van mij veel vrijheid, maar de regels die er zijn, daar moeten ze zich aan houden.
Ik houd van leuke dingen met de kinderen doen of uitstapjes maken (daar komt niet zo heel erg veel van), maar we hebben eigenlijk altijd wel heel veel plezier samen.
Ik praat veel met/tegen de kinderen. Houd ervan om uit te leggen waarom. Over veel dingen kunnen we praten, maar als ik zeg dat iets niet mag of juist wel moet, wil ik geen discussie. Vaak is er wel ruimte om ergens over te praten. Soms niet en dat weten de kinderen inmiddels ook.
Ik ben een moeder die haar kinderen zo kostbaar en waardevol vindt, dat ik het erg moeilijk vindt om (delen van) de opvoeding aan anderen over te laten.
Ik ben een moeder die teveel wil. Hierdoor ben ik soms chaotisch en dat is zeker een slechte kant.
Ik ben een knuffelmama. Mijn baby's zijn altijd bij me. Mijn peuters ook graag en veel.

En bovenal, ik ben een heel erg gelukkige mama!









































 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Mafkees  schreef op: 27-03-2012 19:45:46
ik vind het helemaal geweldig om mama te zijn van 2 jongetjes. elke dag weer veel lol, grapjes, gezelligheid, ontwikkelingen, niks is me teveel.

het moeilijkste vind ik de onzekerheid die erbij komt kijken. ik ben van nature helemaal niet onzeker, maar als moeder echt zeker wel.
doe ik het wel goed? maak ik de juiste keuzes? vinden ze het leuk thuis? kies ik de juiste school? etc.

maar elke keuze is goed overwogen dus kan bijna niet fout zijn.

mijn grootste doel is om er 2 mooie, gelukkige en sociale mannen van te maken.
ik hoop dat ze later kunnen zeggen dat ze trots zijn op een fijne jeugd!

het meest irritante aan het moederschap vind ik sommige andere moeders, die van elke drol nog een wedstrijd willen maken. de kracht is om schijt te hebben aan deze wedstrijd en ons eigen plan te trekken
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Marly-jane  schreef op: 27-03-2012 21:02:00
Ik ben een mama met veel liefde in me. Ik ben een beetje overbezorgd. En een beetje te meelevend. Ik kan bijvoorbeeld al onrustig worden als ik bij het schoolplein sta op de dagen dat ze smiddags vrij is, omdat ik dan hoop dat ze een speelkameraadje kan vinden voor die middag, als ze sip naar huis mee gaat en zegt niemand wil met mij spelen dan breekt mijn hart namelijk.
Ik kan altijd bij mijn kinderen zijn, heb bijna nooit behoefde aan tijd zonder me kinderen. Maar ik heb smorgens wel een half uurtje nodig om even op te starten zonder kinderen (als ze nog in bed liggen) met me bakje thee en internet aan.

ik kan soms wel eens streng zijn als ik zeg dat iets niet mag en me kinderen me lachend aan kijken en het dan recht voor me gezicht wel doen, dan ben ik razend en kunnen ze direct naar de gang vertrekken. Maar nooit voor lang.

Hier mag veel, ik ben totaal niet moeilijk (ze mogen springen op de bank. zitten bovenop de tafels. zwembadje in de woonkamer), maar er zijn grenzen, niet op de muren of meubels tekenen. Speelgoed niet moedwillig kapot maken.

als ze de dieren moedwillig pijn doen hebben ze ook een probleem. En dat weten ze.

 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Anno  schreef op: 27-03-2012 21:19:24
ik vind mezelf een zeer goede mama en het maakt me eigenlijk ook nooit uit wat een ander er van vind hoe ik mijn kind opvoed dat boeit me niet want ik weet het het beste hoe ik dat moet doen.

ben dus erg zelfverzekerd over mijn moederschap omdat ik er gewoon heilig in geloof dat alles wat je uit zoveel liefde doet alleen maar het beste kan zijn
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Jasmina33  schreef op: 28-03-2012 18:26:44
jeetje wel mooi om dit allemaal te leven en ook hoe ieder moder het moederschap ervaart.
1 ding hebben alle moeders hier gemeen: de liefde voor haar kind(eren) en het beste hebben voor haar kind( eren)
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Nimmie  schreef op: 28-03-2012 18:49:58
Mooi om alles te lezen..

Daisy noemt mij de beste mama.

Verder tja, ik ben dr voor dr zoals elk moder dat zal doen.
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Nimmie  schreef op: 28-03-2012 18:50:26
Moeder dus he
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Annie  schreef op: 28-03-2012 19:04:54
Volgens mijn kind (5) ben ik mama 'Annie' en een echte mama!
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Kyla  schreef op: 28-03-2012 19:33:11
Haha, grappig, J. had pas het volgende op papier gezet:

echt avond mens
soms boos over het huishouden
lief
bazig
soms heel moe
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Saskiamv2boys  schreef op: 28-03-2012 20:58:37
ik ben een geduldige moeder die altijd klaar staat voor mijn jongens. Ik ga door het vuur voor ze..
En verder doe ik alles op gevoel.
Ik geef ze wat ze nodig hebben en laat ze aardig vrij....

Maar ik ben altijd hun vangnet als het niet lekker gaat me ze en dan luister ik altijd.
En een knuffel en een ik hou van je krijgen ze altijd....

( krijg ik ook vaak terug van mijn jongens)
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Fruitsalade  schreef op: 28-03-2012 21:13:50

Quote jasmina33:
zou wel leuk zijn als ik ook even wat schrijf

Ik ben best wel tevreden over mezelf als moeder, heb wel eens dagen dat dat wat minder is maar goed...
Ik kan heel vrolijk zijn tegen mijn kinderen of heel impulsief dat ik ineens uit het niets een gek liedje ga zingen of een grappige dansje..
maar daartegen over kan ik ook heel geirriteerd en boos naar hun reageren als ze iets doen waar ik me aan stoor.

Ik knuffel graag met ze en geef ze ook echt de tijd om hun verhaal te vertellen, maar als ik iets heb van en nu is het klaar wil ik ook klaar hebben en moeten ze niet doorgaan..anders kan ik daar dus erg fel opreageren.

Ik ben dus eigenlijk een mama die alles in zich heet, boosheid,ongeduldigheid, irritatie, maar ook veel lol, liefde en gezelligheid.

alhoewel ik eerlijk met zijn dat ik echt heel geirriteerd kan raken en dat is iets wat ik wel minder vind bij mij.



Hier eender
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Happysinglemum  schreef op: 28-03-2012 21:57:32
M'n dochter is mijn alles. Ik hou van haar en ga voor het vuur voor haar, ze is m'n nummer 1.

Ik ben lief, makkelijk al kan ik soms ook moeilijk zijn, grappig, soms geduldig, soms ook niet, soms geirriteerd. Geen spelletjes als ik net uit mijn bed kom haha.

We kunnen soms zo genieten van die kleine dingen, heerlijk. We houden vreselijk veel van elkaar maar zijn soms ook 2 katten in huis haha
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Mrtj  schreef op: 28-03-2012 22:29:23
hmm, de mama's die heel hard moeten werken, en/of die wat minder intensief op de kinderen gericht zijn horen we hier niet.

Ik hou zelf ook even mijn mond
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Mama2  schreef op: 28-03-2012 22:32:02
ik vind zoiets moeilijk om dat over jezelf te zeggen, zou je eigenlijk aan de kids moeten vragen hoe ze jouw als moeder zien.

ik kan wel heel veel zeggen hihihi maar misschien zien de kids dat anders he, kan wel zeggen dat ik voor ze door het vuur ga, kom niet aan mijn kids want dan kom je aan mij.
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Marie8  schreef op: 28-03-2012 22:34:20
Ik ben een zelfverzekerde moeder, ben zelfs zelfverzekerd over mijn minpunten als moeder Opvoeding is mijn vak en ik weet heel goed wat ik wel en niet wil voor de kinderen.
Toch ben ik vaak ontzettend geirriteerd en vind ik soms van mezelf dat ik te weinig met ze onderneem. Maar ik weet dan wel weer heel zeker dat ik een hele veilige moeder ben. Ze weten altijd waar ze aan toe zijn en weten ook dat ze bij me terecht kunnen.
 
Quote
RE: wat voor soort moeder ben jij?
Bianca  schreef op: 29-03-2012 07:13:22
Ik ben niet zo'n knutsel moeder, ik houd er niet zo van.
Ik ben meer een moeder die lekker op pad gaat met mijn 3 meiden. En ik leg graag dingen aan ze uit.
Ik ben volgens mij best wel makkelijk wat betrefd het opruimen ze zijn hierin best verwend. Alleen als ik hun kamer wil stoffen wat 1 maal in de week gebeurt moeten ze het opruimen de andere dagen geloof ik het wel.
Ok met eten ben ik makkelijk wil je niet eten prima het eten moet gezellig zijn. En ook met slapen ben ik wel makkelijk de jongste schuift nog elke nacht tussen ons in. Ondanks dat ben ik wel consequent nee is bij mij ook echt nee dan moeten ze niet doorzeuren.
Wel ben ik een moeder die ook veel behoefte heeft aan haar eigen dingen, even een oplaad momentje. En kijk ik er heel erg naar uit dat de jongste in juni 4 word heerlijk wat een tijd voor mezelf krijg ik dan.
Ook heb ik een groot nadeel als ik moe ben ben ik best ongeduldig, dus ik probeer er echt voor te zorgen om s'avonds op tijd naar bed te gaan, helaas lukt dit niet altijd.
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat voor soort moeder ben jij?
Naam
Bericht