Menu
 

Topic:

Gepest om lange haren

Ano Nu  schreef op: 15-03-2012 11:00:36

AMSTERDAM - Het vijfjarige jongetje Rean Carter gaat voor het eerst naar de kapper.

Sinds zijn geboorte is de Britse kleuter nooit bij de kapper geweest. Nu Rean op school gepest wordt met zijn lange lokken, omdat hij op een meisje lijkt, gaat zijn moeder toch overstag.
Moeder Leeanne Smith (30) zegt tegenover The Sun dat de geknipte haren geveild gaan worden voor het goede doel: een kinderziekenhuis. Er is al bijna 100 euro geboden. Toch vindt ze vindt het erg jammer dat de schaar er in gaat. "Bij zijn geboorte had hij een klein schattig blond krulletje achterop zijn hoofd. Ik kon het niet verdragen om die er af te halen. Zijn haar hangt nu tot op zijn billen. Het is prachtig en zacht. Ik weet nou al dat ik heel hard ga huilen bij de kapper."
Pas sinds Rean naar school gaat - hij draagt zijn haar dan in een staart - wordt hij gepest. Andere jongens willen niet met hem spelen.


Op de foto ( telegraaf) dacht ik eerst ook zonder de tekst te lezen dat het een meisje was.
 
Quote
Navigatie
RE: Gepest om lange haren
M&j  schreef op: 18-03-2012 16:54:34

Quote monica mv 2:
Om heeeeeeel eerlijk te zijn. Die moeder heeft dat vanaf de geboorte zo gelaten, dus het manneke weet ook niet beter hé.

En om nog eerlijker te zijn, ik vind lang haar bij jongetjes niet uitzien. En van dat halflange zelfs zo onverzorgd. Zo van, ik heb geen geld voor de kapper dus laat ik het maar nu in zo'n ik heb geen model kapsel. Werkelijk waar, ik vind het geen gezicht. En ik weet dat er uitzonderingen zijn maar bij de meesten vind ik dat niet uitzien.

En om nog eerlijker te zijn. Als ik jongetjes zie met lang haar wat ik gelijk meisjesachtig vind uitzien dan denk ik altijd. Ach jee, die moeder had liever een meisje gewild dan een jongetje.



Je mag het best niet mooi vinden maar je kan niet verlangen dat iedereen het zelfde mooi vindt. Kinderen hoeven er toch niet allemaal het zelfde uit te zien. Ik vind het sowieso al raar dat lang haar met meisjes geassocieerd wordt, nog even worden meisjes uitgelachen als ze kort haar hebben
 
Quote
RE: Gepest om lange haren
M&j  schreef op: 18-03-2012 17:03:16

Quote Anna28:
[...]

leg dat maar eens aan kleine etterende kindertjes uit

Kinderen pakken altijd degenen die er afwijkend uitziet of zich afwijkend gedraagt.
Al wordt er nog zoveel aandacht aan pesten besteed, overal wordt er gepest. In iedere schoolklas, jeugdclub, voetbalvereniging enz is wel een buitenbeentje.
Kinderen pesten, de één meer en erger dan de ander.

Ik denk dat je als moeder een groot aandeel kunt hebben in hoe je kind er uit ziet. Als jij je kind lompen aan laat trekken, kleding met gaten erin.... tja, dan wordt hij wel als buitenbeentje gezien. Ook als iedereen op school zijn haren kort heeft van de jongetjes, en jouw zoontje heeft het lang...

Vaak heb je als ouders ook geen enkele invloed er op als je kind een afwijking of handicap heeft, want ook dan wordt er keihard gepest.

Toch zijn er ook kinderen die er anders uitzien maar toch populair zijn en monding genoeg om zich niets van het pesten aan te trekken.

Pesten wordt bestreden op de meeste scholen, er zijn landelijke stichtingen opgezet, maar toch blijft er gepest worden. Altijd, overal. Helaas.





Dat moet ze idd uitgelegd worden en dat werkt, op de school van onze kinderen wordt er gelukkig weinig gepest door hard werken.
 
Quote
RE: Gepest om lange haren
Marie8  schreef op: 18-03-2012 21:17:29
In dit geval vind ik het er heel onverzorgd uitzien. Zou ik overigens voor een meisje ook vinden. Nog even buiten dat ik voorkeur heb voor lekker kort bij jongens. Mijn dochter heeft wel lang haar maar laat ik tot op of net over de schouders op die jonge leeftijd. Als ze wat ouder zijn kan het mooi zijn.

Beetje dubbel verder. Pesten is nooit goed te praten en er moet zeker iets aan gedaan worden. Maar je kunt het ook zo ver doordrijven dat je een kind buiten een groep plaatst en het blijkt nu eenmaal dat je dat nooit helemaal kunt wegkrijgen en voorkomen. Zelfs als hij niet gepest wordt en wel geaccepteerd, vinden denk ik de meeste mensen het niet alleen niet mooi, maar bijzonder lelijk. Je wil toch graag dat je zelf en je kind wordt gezien als leuk en mensen een positief beeld hebben.
 
Quote
RE: Gepest om lange haren
Kyla  schreef op: 19-03-2012 10:24:25
Gut, mijn man heeft ook lang haar, val ik zeker stiekem op vrouwen?! Wat een vooroordelen weer zeg.

Wel eens dat het er bij het jongetje onverzorgd uitziet.
 
Quote
RE: Gepest om lange haren
Mai-lin  schreef op: 23-03-2012 15:52:40
Zag een foto van het mannetje nu...

 
Quote
RE: Gepest om lange haren
Stine   schreef op: 23-03-2012 16:25:38
het eerste wat me opvalt is niet zijn haar, maar zijn big smile op beide foto's
 
Quote
RE: Gepest om lange haren
Monica Mv 2  schreef op: 23-03-2012 17:20:43
ik vind de Na foto leeeeeeeeuk
 
Quote
Navigatie


Reageren op Gepest om lange haren
Naam
Bericht