Menu
 

Topic:

Koemelkallergie

Sennamvyent  schreef op: 08-03-2012 13:47:08
Om de titel even kort te houden staat daar mijn vraag niet in.

Weet iemand van jullie welk brood er koemelk vrij is?

Ik las over blue band brood, maar kan er op de site van blue band niks over vinden. Heb al in de winkel op verpakkingen gekeken, maar ben bang dat ik toch iets verkeerds meeneem!

Kun je koemelkvrij brood goed invriezen? Kan me voorstellen dat het heel snel droog wordt doordat het met andere ingredienten gebakken is namelijk.

Alvast bedankt!
 
Quote
Navigatie
RE: Koemelkallergie
Kim  schreef op: 08-03-2012 19:43:25
boerentarwe van korengoud is ook koemelkvrij. Ik weet alleen niet of je die overal krijgt. Is volgens mij de huisbakker van Jan LInders.
De tarvo is ook koemelkvrij. Die is in meerdere supermarkten te krijgen. Is een zak met gekleurde letters erop (geel, rood, blauw).
Er zijn wel meerdere broden zonder koemelk. Zelf idd goed op het etiket kijken en ook blijven kijken. Het kan zijn dat ze een product aanpassen zonder dit bekend te maken (ook al moet dat volgens mij wel).

Lijkt me overigens wel lastig om koemelkallergie en daarbij ook sojaallergie te hebben. Wij kunnen onze dochter (die ok kma en meerdere allergieen heeft) in elk geval wel soja melk geven en toetjes van soja. Dat is bij jullie dus niet mogelijk.
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Sennamvyent  schreef op: 08-03-2012 19:47:38
Kim, soja wordt in het eerste levensjaar afgeraden omdat dat best allergeen is. Wanneer je al KMA hebt, is de kans op soja allergie groot als je te vroeg begint. Dat is iig wat de ka en dietiste mij vertelden.

SIs, geen idee wanneer het overgaat maar hij heeft t sowieso niet heftig natuurlijk. Op gewone friso deed ie het, zonder bijvoeding, uiteindelijk goed!
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Sennamvyent  schreef op: 08-03-2012 19:48:11
Owww sis, dat rijtje is super!
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 08-03-2012 19:59:19
op lactolerant staat ook een lijst waar je nog meer brood kan halen oa ook een lijst van bakker bart , hema ,jumbo ,coop .
Succes hopelijk smult hij van zijn broodje !
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Linn03  schreef op: 08-03-2012 20:39:49
de goedkope broden bij de AH,in die witte zakken zijn ook melk vrij.Het bruine brood dan.En goed te eten nadat ze zijn ingevroren.Weet niet of je weleens bij de aldi komt,het brood van daar is ook melkvrij.
Ik heb in het begin altijd het brood bij de bakker besteld,totdat ik erachter kwam dat de goedkopere broden vaak ook melkvrij zijn
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Mieper  schreef op: 08-03-2012 23:31:58

Quote SennamvYenT:

SIs, geen idee wanneer het overgaat maar hij heeft t sowieso niet heftig natuurlijk. Op gewone friso deed ie het, zonder bijvoeding, uiteindelijk goed!



Als een kind tegen Friso voeding kan, is de melk in brood niet het probleem hoor. Dan zou ik naar andere allergenen kijken!

Maar Blue Band brood is prima brood, melkvrij en ook uit de vriezer nog net zo lekker.
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Senna Op Foon  schreef op: 08-03-2012 23:44:53
Weet ik mieper. Maar om bijvoeding te introduceren hopelijk beter te kunnen introduceren, heeft hij voorlopig een volledig koemelkvrij dieet. Dit in overleg met mdl arts en dietiste
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Sennamvyent  schreef op: 09-03-2012 12:27:44
Super? Hoe vaak heb je m? 3x?
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Stefke  schreef op: 10-03-2012 11:13:38
Mieper: dat is niet perse zo! Bij onze zoon zoon speelde d allergie pas op na zijn eerste verjaardag, toen hij echte melk kreeg. Bv en nutrilon verdroeg hij voor die tijd wel gewoon, daarna niet meer. Dus niet meer geven voorlopig!
(en waarom zou je je kind beetjes geven van iets waar hij ziek van wordt... Van iedere avond een dopje afwasmiddel krijgt hij vast ook niks, maar dat geef je hem toch ook niet??
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Alice  schreef op: 10-03-2012 13:22:34
Stefke, omdat 't kan helpen een resistentie op te bouwen er tegen
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Stefke  schreef op: 11-03-2012 07:13:20
Alice: Werkt dat zo met allergieën dan? Misschien met overgevoeligheid, maar bij allergie is het toch zo dat hoe vaker je het neemt, hoe heftiger je lijf gaat reageren?? (Ik ben bijv allergisch voor ibuprofen. Ben al gewaarschuwd door HA dat ik dit ECHT niet nog een keer moet nemen! Reactie wordt heftiger en kan slecht aflopen...).
Daarnaast zal je kind door kleine beetjes niet doodziek worden misschien, maar zich wel minder lekker voelen. Doe mij dan maar ander brood, dat zo eenvoudig te vinden is....
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Mvyara¥the  schreef op: 11-03-2012 19:50:52
De AH heeft heel veel koemelkvrijbrood. Wij hebben altijd Zaanse Snijder volkoren/bruin, Tijgerbruin is sinds kort ook melkvrij. Ook van Casino is er 1 melkvrij en ook de eurshopper afbakbroodjes 6 in pak en ES afbakcroissantjes zijn melkvrij.

Toen Yenteh ook geen soja en gluten mocht haalde ik bij de AH van dat glutenvrijebrood uit de vriezer. Echt heel smerig brood (valt als een meelbal in je mond uiteen) maar zij wist niet beter en vond het heerlijk. Nu eet ze dus o.a. bovenstaande soorten brood.
Bij de c1000 hebben ze ook melkvrij brood, maar dan zal je even op de verpakkingen moeten lezen want daar kom ik niet zo vaak als bij de AH.
 
Quote
RE: Koemelkallergie
Sennamvyent  schreef op: 11-03-2012 20:01:18

Quote Alice:
Stefke, omdat 't kan helpen een resistentie op te bouwen er tegen



Werkte bij Thomas toch niet zo. Hij is begonnen met friso 1. Toen pepti, daarna nutramigen. Na negatieve provocatietest terug op friso, zonder problemen. Problemen begonnen opnieuw met start bijvoeding. Op aanraden van MDL arts toch weer naar nutramigen en nu lijkt t bijvoeden goed te gaan. Geen resistentie dus, ondanks dat hij 3 maanden lang dagelijks uitsluitend koemelk (friso dus) als voeding kreeg.

Volgens de MDL arts zie je vaker dat problemen terugkomen bij introductie van bijvoeden, dan blijkt het kind toch KEA te hebben. Koemelkvrij dieet werd door hem en de dietiste aangeraden.

MV Yara & Yenthe, bedankt voor je reactie! Ik ga morgen eens kijken bij de AH
 
Quote
Navigatie


Reageren op Koemelkallergie
Naam
Bericht