Menu
 

Topic:

vervuild huis, reden melding amk?

Annoniem  schreef op: 07-03-2012 22:36:20
Ik zag een topic over het amk voorbij komen en had zelf ook een vraag:
wat vinden jullie, als je weet dat kindjes in een zwaar vervuild huis wonen, zou dat reden zijn voor een melding bij het amk?

Als er al diverse malen gepraat is met de ouders, zonder resultaat?
Als er heel jonge kindjes in dat huis zijn die in een zeer onveilige omgeving rondkruipen tussen de troep?

dilemma....
 
Quote
Navigatie
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Son  schreef op: 07-03-2012 22:38:17
wat is de definitie van vervuild ?
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Saskiamv2boys  schreef op: 07-03-2012 22:43:17
ja ik zou dat wel doen..
Maar stof noem ik niet vervuild..
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Annoniem  schreef op: 07-03-2012 22:43:29
Een enorme bende, overal haren van huisdieren, stof, zand en vuiligheid, hele huis volgestapelt met rommel, kasten die openhangen van de troep, etenswaren door de keuken slingerend....
Er wordt niet schoongemaakt, kleding wordt op een grote stapel gegooid...

Gewoon een enorme bende. Je kunt er niet op de bank zitten en de tafels staan volgebouwd tot aan het plafond. Muf, donker, weinig licht, overal vuile luiers....

zoiets.
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Macife  schreef op: 07-03-2012 22:43:51
wat jij verstaat onder troep kan voor een ander gewoon een beetje rommelig zijn

hier precies zo... als ik de tafel vol heb liggen vol met spul dan begint er een familielid al te klagen dat ik rotzooi heb
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Annoniem  schreef op: 07-03-2012 22:51:25

Quote macife:
wat jij verstaat onder troep kan voor een ander gewoon een beetje rommelig zijn

hier precies zo... als ik de tafel vol heb liggen vol met spul dan begint er een familielid al te klagen dat ik rotzooi heb



oh hier ligt de tafel ook wel eens vol hoor, maar je hebt rommelig, vuil en erg vervuild.

Ik praat niet over een beetje stof of rommel, maar over een enorme puinzooi die al jaren hetzelfde blijft. Ondanks dat meerdere mensen hebben geprobeerd tot haar door te dringen, een helpende hand aan te bieden enz. Familieleden en vrienden van die persoon maken zich ernstige zorgen....
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Marly-jane  schreef op: 08-03-2012 06:57:23
als je een melding wilt maken bij AMK, denk hier dan heel goed overna. Is het echt noodzakelijk? want bedenk wel, voor het gezin zal dit een heel zware tijd worden indien er 2 mensen klagen bij AMK dan gaan ze ermee aan de slag. Ik ken 2 gezinnen die hier mee te maken hebben (gehad) en dat is gewoon niet tof. Is het echt nodig dan DOEN! maar als je denkt het kind heeft het fijn en is gelukkig maar het is enkel vies onhygienisch, ik snap je zorgen helemaal, maar ik heb toevallig van de week de film babies gekeken, en daar zie je ook babys in arme landen, die leven tussen de uitwerpselen en weet ik het al niet meer, maar ze zijn wel heel gelukkig en leven in liefde.
Ik begrijp het is niet best als een kind in zo een puinzooi woont, maar liever zo dan een kind dat in een keurig net huis woont en niet mag spelen, nergens aan mag zitten want dan wordt het vies, niks goed kan doen want het moet perfect zijn. Dat is in mijn ogen mishandeling. maar signaleren we dat ook.
ik ken een gezin waar het gewoon 1 grote vuilnisbelt is, het stinkt er gewoon een uur in de wind. maar het kind mag er alles, tekenen op de muren, als het regent maken ze een zandbak in huis. dus mishandeling van het kind is het niet, maar een gezonde leefsituatie ook niet natuurlijk. maar melding maken? nee in dat geval niet.
Bedenk je dus goed wat je je op de hals haalt voor het gezin, is het echt nodig. Volg je gevoel. kijk naar het kind. Is het gelukkig? groeit het op in liefde?
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Son  schreef op: 08-03-2012 07:12:35
Helemaal eens met marly.
Liever gelukkig in een vuil huis, dan mishandeld of verwaarloost in een schoon huis......
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Ladybug  schreef op: 08-03-2012 07:50:32
Je kan ook een melding maken bij de gemeente en gg&gd..dat heb ik namelijk ook gedaan ivm mijn ex....

die hadden ook meters hoog de troep in huis staan ...als ik wilde aanbellen als ik mijn zoon kwam halen kon ik niet eens bij de voordeur.. binnen stond het lang de wand in de gang een meter hoog... en er waren in de kamer 2 plekken om te zitten de stoel van zijn moeder en een plek voor hem de rest stond volgebouwd
5 slaapkamers en allemaal vol teringzooi geen kamertje vrij voor mijn zoon die dus maar bij zijn pa tussen de rommel moest slapen .... en de stank... brr als we onze zoon ophaalde moesten we terug rijden met de ramen open om niet over onze nek te gaan

hebben toen een melding gedaan bij de Gg&gd..(waar ze achteraf bekent waren ivm uithuisplaatsing van zijn nichtje de dochter van zijn zus die daar dus ook gezellig in woont.)

nu word het langzaam aan 3 keer in de week opgeruimd en weggegooit hoorde van mijn zoon dat oma nog kleding van haar vader en moeder had liggen .....
dus ik zou zeggen GG&GD....
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Ladybug  schreef op: 08-03-2012 07:52:49
even nog ter aanvullen de uithuisplaatsing van het nichtje is niet vanwege de troep zijn zuster is alcoholiste en haar dochtertje meervoudig gehandicapt door alcohol misbruik tijdens haar zwangerschap uithuisplaatsing vond ook plaats toen ze nog op haar zelf woonde
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Misbren  schreef op: 08-03-2012 08:08:08
Mijn eraring is wel dat een zwaar vervuilt huis door andere (ergere) problemen kan komen.
Daardoor heb ik nu een pleegdochter.
En ik heb die melding gemaakt, is wel waar meer bij gekomen.
Erg moeilijk dit, denk goed na en doe wat je gevoel je ingeeft.
Sterkte!!!
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Satekroket  schreef op: 08-03-2012 09:21:42
Wanneer ik z´on huis voor me zie, dan zie ik daar geen vrolijke en gezellige moeder bij. Kan het ook wel mis hebben hoor.
Maar wanneer je goed voor je kinderen wilt zorgen, dan zorg je ook voor een "schone" (wat natuurlijk relatief is) en veilige omgeving.
Wanneer je huis er zo uitziet, dan ben je zelf waarschijnlijk best depressief (kan het niet anders verklaren) en of je dan in staat bent om goed voor de kinderen te zorgen.
En krijgen ze regelmatig en goed te eten? Hoe kook je in z´on troep?
Wanneer de kinderen een gelukkige en vrolijke indruk maken, dan zou ik er niets mee doen. Anders wel.
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Lisje  schreef op: 08-03-2012 09:34:11
Als vuilnis niet wordt weggegooid, kleding niet wordt gewassen, er nooit wordt schoongemaakt, als dat echt zo is, vind ik dat geen leefbare situatie voor een kind. Ik denk dat de volwassene die hier ook leven zelf grote problemen hebben. Het is echt niet normaal. Deze mensen hebben vast dringend hulp nodig, misschien een psycholoog. Ik weet niet of jij de aangewezen persoon bent om hier wat mee te doen, misschien eerder de ouders, een zus/broer? Maar er moet wel wat gebeuren lijkt me. Mensen met zulke problemen kun je niet laten stikken. Ziet het er echt zo uit als bij 'leven in puin' dat er nooit wordt afgewassen ook? Ik ben ook heel benieuwd wat voor mensen het zijn, hebben ze werk zijn ze heel positief en vrolijk, zijn de kinderen vaak ziek of zijn ze supergelukkig? Ik denk dat een vies huis nooit mensen positief kan maken.
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Marie8  schreef op: 08-03-2012 23:12:22
Het kan een reden zijn. Het valt onder verwaarlozing en onveilige leefsituatie voor een kind.
Maar dat kun je ook eens overleggen met het amk. Je kunt ze nl. bellen voor advies en hoeft dan niet eens de naam van het gezin door te geven. Soms komen ze nog met handige adviezen en ze denken met je mee of het wel reëel is om hier een melding van te maken.
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Mieper  schreef op: 08-03-2012 23:25:49
Ik denk dat je er wel iets mee moet doen. Maar of het echt een melding moet zijn? Misschien eerst de andere dingen die hier worden genoemd. Dat een kind vrolijk oogt, zegt niet dat het niet verwaarloosd wordt. Een kind is loyaal naar de ouders en zal niet snel aan de buitenwereld tonen dat ouders in gebreke blijven bij de verzorging. Bovendien zijn kinderen vaak niet in staat dit te overzien en dus te weten dat het slecht is.
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Bepje  schreef op: 09-03-2012 09:24:19
Ik denk hetzelfde als marie8, bellen voor advies. Zij kunnen je dan vertellen waar je terecht kunt.
Mochten jullie dezelfde huisarts hebben dan kun je daar ook eens mee overleggen wat te bdoen als je wil.
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Fruitsalade  schreef op: 09-03-2012 23:44:27
Tsja, hier ligt het ook wel eens vol en hier heb ik ook wel eens een luier liggen. En ja, ook ik heb niet altijd tijd om te stofzuigen, maar mijn kinderne krijgen elke dag schone kleren en elke dag eten en drinken van schoon servies. We eten netjes aan tafel en dan leggen we de zooi even ergens anders neer. Daarna rotten we het weer keihard terug op tafel. Ze douchen ook elke dag en kriijgen dan een schone handdoek. Het toilet en de badkamer zijn ook schoon (op wat schimmel na) en als de oudste een ongelukje heeft krijgt hij netjes schoon ondergoed. Heeft hij gepoept (hij kan zijn billen nog niet afvegen) kijk ik hem na en maak zijn billen even goed schoon.


Hier staat ook wel eens een paar dagen een vuilniszak in de gang, maar dan zijn de containers overvol en aangezien we al eens een boete hebben gehad voor verkeerd aanbieden van huisvuil (niet in de container gedaan, maar ernaarst omdat de container vol was) dat ik dat risico ook niet meer wil nemen.



Dus tjsa wat is vuil
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Fruitsalade  schreef op: 09-03-2012 23:46:54
Oh had alleen het openings bericht gelezen, sorry...
 
Quote
RE: vervuild huis, reden melding amk?
Ivy  schreef op: 10-03-2012 07:17:23
Volgens mij hangt het af van of je de mensen goed kent.
Als dat niet is, stel ik mijn twijfels of je echt wel weet hoe het er daarbinnen uitziet. De familie kan wel wat roepen, maar wie zegt dat dat zo is. Trouwens, als het echt zo ernstig is, zouden zij ook een melding kunnen maken.
En in een huis met kinderen kan rommel/vuil zich snel opstapelen. Als er iemand ziek is geweest bijvoorbeeld.

Als je de mensen wel zo goed kent dat je daar regelmatig binnenkomt (en niet een keertje dat je toevallig zooi aantrof), zou ik eerst proberen of ik mee mocht helpen om te ruimen. Echt een gesprek dat ik me zorgen om hen maakte enz. Als ze dat echt niet zouden willen, zou ik alleen melding maken als de kinderen niet goed te eten kregen, vieze kleren hadden en er heel onverzorgd uit zouden zien of echt gevaar zouden lopen.
En dan nog zou ik geen anonieme melding maken, dat vind ik eigenlijk nogal laf... Ik zou de mensen daar wel van op de hoogte stellen. Er zullen heel misschien wel gevallen te bedenken zijn waarin anoniem voor je eigen veiligheid beter is, maar volgens mij komt dat maar heel zelden voor.
Een kind kijkt later echt niet met warme gevoelens op zijn jeugd terug, omdat het huis zo netjes gepoetst was. Liefdevolle ouders zijn een stuk belangrijker.
 
Quote
Navigatie


Reageren op vervuild huis, reden melding amk?
Naam
Bericht