Menu
 

Topic:

Thuisblijfmoeders gezocht

Ano  schreef op: 05-03-2012 08:33:41
Heej allemaal,

Ik doe mijn verhaal even anoniem aangezien ik moet zeker weet of er hier bekenden meelezen en ik eerst voor mezelf wil uitzoeken wat ik ga doen, voordat ik dit met mijn omgeving deel.

Ik ben dus op zoek naar verhalen van thuisblijfmoeders, omdat ik graag ervaringen wil horen. Ik heb altijd gewerkt (4 dagen in de week). Daarnaast had ik mijn gezin bestaande uit mijn man, (fulltime) stiefkinderen en mezelf. Op zich prima, ik had het naar mijn zin, maar door reorganisaties kwam ik op een plek terecht waar ik helemaal niet lekker zat. Ondertussen raakte ik zwanger (was al gepland voordat het gedonder op mijn werk begon en ik was eigenlijk net zwanger toen het op mijn werk mis ging). Ik was blij toen ik met verlof kon en heb werk even helemaal losgelaten. Toch moest ik uiteindelijk weer gaan werken, aangezien mijn man (na een omscholing) nog geen vast werk had en er toch brood op de plank moest komen. Na mijn verlof ben ik dus weer aan de slag gegaan, maar altijd met pijn in mijn hart en lood in mijn schoenen. Nu is het bedrijf waar ik werkte inmiddels failliet en zit ik in de WW. Ik ben op zoek naar ander werk, maar het gaat zo tegen mijn gevoel in. Van de ene kant denk dat ik een kleine parttime functie erg leuk zou vinden, maar van de andere kant ben ik ervan overtuigd dat een kind het beste af is thuis bij 1 van de ouders (zonder iemand hiermee voor het hoofd te willen stoten, dit is zoals ik dat voel). Ik twijfel me nu dus suf, want wat moet ik nou? Een baan zoeken? Of de WW stopzetten en thuis blijven?

De huidige situatie is als volgt: man heeft een fulltime jaarcontract tot en met de zomer. We hebben goede hoop dat dit wordt omgezet in onbepaalde tijd, maar zekerheden heb je nooit (ook niet met een vast contract zoals ik had trouwens). We hebben 4 kinderen. Drie pubers en een dreumes. Op één salaris leven is echt niet makkelijk, dat weet ik, maar ik denk dat we het ouden redden als ik daar hard mijn best voor doe. Ik heb nog minimaal 10 maanden recht op WW als ik wel door blijf zoeken naar werk.

Mijn vragen:
- Zijn er hier ook thuisblijfmoeders met meerdere kinderen hoe doen jullie dat financieel?
- Ik ben een hoger geschoold persoon en een beetje bang dat ik de 'uitdaging voor mijn hersenen' ga missen. Wat doen jullie om dit op te vangen?
- Wat zijn jullie inkomsten ongeveer bij hoeveel kinderen (sorry, als dit een onbeleefde vraag is, maar ik probeer me gewoon een beeld te vormen van wat haalbaar is)?
- Hoe zorg je ervoor dat je jonge kinderen toch voldoende contact hebben met leeftijdsgenootjes (hier zitten die nl allemaal op kdv's)?
- Ben je van plan om in de toekomst weer te gaan werken of doen moeders van wat oudere kinderen dit al? In het laatste geval: was het moeilijk om weer een plekje te vinden op de arbeidsmarkt.

Pfff, ik zit zo vol twijfels, maar als ik mijn kindje naar het kdv breng (want dat houd ik nog even aan voor als ik weer ga werken; dan hoeft hij hopelijk minder te wennen) dan breekt mijn hart keer op keer; het gaat zo tegen mijn gevoel in.
 
Quote
Navigatie
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Thuis Blijf Mama  schreef op: 05-03-2012 08:53:18
Hier een thuis blijf moeder sinds 6jaar . ik had een 0 uren contract, dus alles wat ik zou verdienen zou naar de KDV gaan. dat is dus een reden dat ik gestopt ben met werken. ik hield geen extra'tje over .
ik ga meteen met de deur in huis vallen .

3 kinderen waarvan 2 nog in de luiers en 1 van 5 jaar .

Salaris man ( verschild soms ) maar pak ik het hoogste dan is dat
2100 in de maand ( netto) .
ondanks best wel een hoog salaris Partner, is het soms nog wel de broek riem aantrekken en zo nu en dan toch even geld lenen .
boodschappen, doen is voor mij een sport dus ik probeer alles zo goedkoop mogelijk te halen.
Dingen afgeschaft wat we niet nodig hebben. ik heb mijn mobiel de deur uit gedaan bijvb. tijdschriften opgezegt en dure abbo's omgezet in goedkoper. uitpluisen wat goedkoper is met tv,internet en telefoon, gas water en electra + zorg .

Misschien dat ik in de toekomst ga werken, als alle 3 op school zitten .

1 kind zit op de psz, ander op school en de jongste nog lekker bij mij .

zelf heb ik genoeg te doen thuis, maar de laatste tijd is er wel een drang om een hobby of iets te hebben, dat heb ik dus niet .

Advies aan jou, wacht totdat je partner een vast contract heeft, stop dan lekker met werken! bevalt het je uit eindelijk toch niet, probeer dan wat anders te zoeken, misschien even wat niet in jou straatje past qua werk, maar je kan dan vandaar uit weer ander werk zoeken ...

Succes met je beslissing!
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Harleysmama  schreef op: 05-03-2012 08:54:55
Ik ben dan wel geen thuisblijfmoeder, maar ik zou je adviseren, om te wachten tot je man inderdaad een contract heeft voor onbepaalde tijd. Zeker gezien deze tijd, met al die bezuinigingen die iedereen hard zullen raken. En voor de rest goed kijken, hoeveel er dan binnen komt en wat je kwijt bent aan vaste lasten.En of er dan nog geld overblijft voor leuke dingen. Het zal zwaar worden om van 1 salaris te leven. Hier al meerdere mensen in mijn omgeving die ondanks een goed salaris toch in de problemen komen. Ik wens je veel succes met het maken van je keuze.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Mama_anja  schreef op: 05-03-2012 09:44:56
ben ook thuismoeder heb een man die hovenier is dus vaak in de ww zit ik kan niet werken omdat ik daar de energie neit voor heb helaas
wil wel weer vrijwilligers werk gaan doen als de jongste oud genoeg is
wij zitten aan het minimum gemiddeld
tis geen vet pot en elk dubbeltje moet gewoon in deze tijd omgedraaid worden
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Heleenmv2  schreef op: 05-03-2012 09:48:03
Waarom probeer je niet om de komende 2-3 maanden jouw inkomsten niet te gebruiken. Dan weet je meteen of je het zou redden met maar 1 inkomen.
Ik zou ook wachten tot je man een contract voor onbepaalde tijd heeft.
En blijf gewoon kijken of je een leuke parttime functie tegenkomt in de tussentijd.

Gaan alle kinderen in je omgeving allemaal 5 dagen per week naar het KDV? Meestal zijn er toch nog wel speelafspraakjes te regelen hoor. En je hebt eventueel nog dingen als babyzwemmen en muziek-op-schoot etc. waarbij je andere kindjes kunt ontmoten. En vanaf 2.5 jaar is er nog de peuterspeelzaal voor 2 dagdelen per week.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Ano  schreef op: 05-03-2012 10:13:45
Bedankt voor de snelle reacties alvast.

@thuisblijfmama: jullie inkomen is inderdaad behoorlijk. Hier zou dat minder zijn, maar we zouden wel recht hebben op extra toeslagen (zorgtoeslag en huurtoeslag m.n.). Ik zou inderdaad op termijn ook wel weer willen werken. Als de jongste naar school gaat (over 3 jaar dus ongeveer) lijkt mij een goed moment.

@Harleysmama: wachten tot het vaste contract zou ik zeker doen als ik werk had, maar ik zit nu natuurlijk ook thuis (WW) en ergens beginnen en dan heel snel weer stoppen lijkt me ook niet zo sociaal. Ik vind het ook gewoon lastig om te weten of ik me op termijn niet ga vervelen en dan niet beter parttime kan blijven werken (2 of 3 dagen bijv.). Anderzijds wil ik zoooo graag zelf voor mijn kindje zorgen.

@Mama_anja: hoeveel kindjes heb jij als ik vragen mag? En hoe doe je dat. Ik was altijd heel goed in goedkoop, maar gezond boodschappen doen, maar merk dat het de laatste tijd steeds moeilijker wordt. Boodschappen zijn zooo duur.

@Heleenmv2: ik heb inderdaad overwogen om dat zo te proberen zonder mijn salaris. Alleen is het zo dat we zonder mijn salaris wel meer toeslagen zouden krijgen. Misschien moet in eens uitrekenen waarop we precies zouden uitkomen en dan kijken of we het redden.

 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Vera  schreef op: 05-03-2012 10:19:57
Ik ben mama van 3 en ook TBM. Ik mis dus wel de aanspraak van mensen rond me heen, de gesprekken en ook het stukje hersendood zijn. Ik volg nu maar wat cursussen om bij te blijven en mezelf niet minderwaardig te gaan voelen, Ik ben ook druk op zoek naar een baan maar de uren die ik wil en met mijn opleidingsniveau is er weinig parttime te vinden (en ja ik ben wel selectief) Wij hebben een goed inkomen, maar hoe dan ook is het passen en meten geblazen. Als je eenmaal gewend ben aan minder is het makkelijker. Ik vindh et wel een goede tip jouw salaris de komende tijd niet te gebruiken om te kijken of je rond komt.
Maar mijn mening is; als je een leuke baan tegen komt, zou ik het zeker doen
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Valerie  schreef op: 05-03-2012 10:26:00
ik ben ook thuisblijfmoeder.
maar geen hoge opleiding maar wel sociaal dier.
Ik merk ook dat de meeste kinderen hier in de buurt naar de opvang gaan.
Voor de jongste betekend dat dat zij alleen op woensdag middag iemand te spelen kan vragen.
Ik vind dat ook prima ze is nog klein.
De middelste gaat zelf de buurt in en speelt veel met kinderen die al weer alleen thuis kunnen blijven die dus van opvang af zijn.
jaar of 10-11
Wij hebben een inkomen van 2300 euro per maand.
en dat gaat goed.
Wij hebben echter een appartement en geen tophypotheek dus kunnen goed rond komen.
ik mis soms wat contacten maar ik ga er zelf op uit dan.
Ik ben ook actief in ouderen vrijwilligerswerk.
Ik ben juist heel erg blij niet mee te hoeven doen in de ratrace van het leven.

 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Angelique  schreef op: 05-03-2012 10:52:02
hier ok een tbm
ik ben wel van plan weer wat uurtjes te gana werken als de jongeste ook naar school is
gewoon om wat te doen en om nog iets meer luxe te kunnen veroorloven

voorals nog redden we het goed ook met onze koopwoning
er komt zon 1800 binnen in de maand en dat redden we prima
merk wel dat ik soms echt lekker vind om even dagje zonder kids op pad te gaan
houd van ze en ben blij dat ik dit kan doen voor ze maar is ook fijn om straks gewoon weer wat uitdaging te hebben
en mensen om me heen
als straks weer wat beter is word het al weer anders natuurlijk dan gaan we lekker veel naar buiten en eropuit
maar goed tot nu geen spijt van gehad
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Queen@home  schreef op: 05-03-2012 10:52:42
hier nog een. Ben nu al bijna 8 jaar thuis.
Onze kinderen hebben zat contacten met kinderen, want in ons dorp is het juis gebruikelijk dat moeders thuis zijn.
Mijn man heeft 2100 netto ongeveer,vaste lasten 1500 euro.
Ik mis niet echt het werken zoal jij zegt om je heresens actief te laten zijn. Ik lees veel en zo blijf je ook wel bij zegmaar
We hebben 4 kinderen, oudste is 8 en jongste 2. Soms is het wel passen en meten met de financien. Als de jongste naar school is wil ik onder schooltijden gaan werken
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Else  schreef op: 05-03-2012 10:54:41
Hier nog een thuisblijfmoeder.
Ikzou zeggen onderschat het niet. Het is zwaar in die zin dat je er elke dag weer je eigen feestje van moet maken.Je word behoorlijk op jezelf teruggeworpen in een tijd waarin iedereen 'druk is met belangrijke dingen'. Ik heb er voor gekozen om curussen te volgen en goede boeken te lezen. Het kost wel discipline want niemand zegt dat het moet. Ben trouwens ook hoog opgeleid. Ik sport ook regelmatig.
De andere kant is dat het rust geeft in het gezin. Mijn man heeft een drukke baan. Het gezin blijft lekker rollen omdat ik er ben zeg maar. De kinderen vinden het heerlijk dat ik wanneer ze uit school komen er ben. Het geeft ze veel rust. En ik voel me er prettig bij dat het goed gaat in het gezin. Natuurlijk denk ik wel eens' en ik dan'. Met name de laatste tijd denk ikdaar veel aan. Ik ben dus ok bezig om te kijken wat ik eventueel voor mezelf zou kunnen doen.
Het inkomen van mijn man zal ik hier maar niet neerzetten, het is namenlijk veel. We wonen in een gewoon rijtjeshuis, in theorie kunnen wij heel goed rondkomen. (in praktijk wat minder Ik ben trouwens wel al onze financieen gaan doen. Geeft mij veel inzicht en een nuttig gevoel!
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Sennamvyent  schreef op: 05-03-2012 11:08:35
Hier ook een TBM. Bewust voor gekozen tijdens de zwangerschap van de oudste, zij is nu bijna 4.

Ik vind het aan de ene kant heerlijk. Alle tijd voor de kinderen en geen gehaast en gestress met werk en opvang.
Aan de andere kant vaak ook zwaar. Als je niet oppast wordt je wereldje erg klein en ben je alleen maar met je kinderen bezig. Thomas bijv, heeft het vooral het eerste halfjaar heel moeilijk gehad. Hij huilde bijna nonstop. Wat wilde ik af en toe graag vluchten naar een baan. Maar toch ook weer niet, het voelde goed om hem zelf te kunnen troosten en verzorgen.

Als ik nu moest kiezen zou ik opnieuw kiezen om te stoppen met werken. Wij vinden het belangrijk dat één van de ouders er is voor de kinderen.
Ik heb het wel onderschat, het is zeker geen luizenleventje!

Financieel redden we het net. We houden ong 600 euro over na de vaste lasten.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Queen@home  schreef op: 05-03-2012 11:11:32
En dat werken is dan niet omdat ik er zin in heb maar om wat makkelijker te kunnen leven. Nu moeten we ons toch best veel ontzeggen. Maar ik wil perse dat de kinderen door papa of mama opgevoed worden, dus ik heb het er wel voor over. Op dit moment heeft mijn man geen vast contract en het is nog maar zeer de vraag of dat van de zomer verlengd word...het blijft wel spannend als er maar 1 salaris is.
Als het je tegenstaat om te werken dan raad ik je aan om het tbm gewoon te proberen. Vind je het niets dan kun je altijd nog gaan werken toch
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
3prachtkinders  schreef op: 05-03-2012 11:30:03
Tja ik weet niet waar ik hoor, maar enfin.

Ik ben gestopt met werken toen mijn oudste dochter 6 mnden oud was, en bij mijn zoon werkte ik ook niet.

Ik krijg zeg maar die mama geld, iemand noemde de naam al, ben het zelf even kwijt wie. Verwacht er niet veel van, het komt binnen via de loon van je partner. En het is niet veel, in ieder geval bij mij niet, het wordt ook ieder jaar minder. Kijk waar je recht op hebt op toeslagen.

Ik heb hier nu 3 kinderen, 1 van 9,5 jr, 1 van 7 jr (die nog nachtluiers gebruikt) en eentje van 7 weken.

Wat mijn man verdient, geen idee, dat is ieder jaar een verrassing, hij heeft een eigen transportzaak.

Ik ben gaan poetsen toen mijn zoon 4 jr werd. Onder schooltijd, dus ik breng ze, en ik sta om kwart voor 12 weer aan school.

Kleding kopen doe ik het zo, je krijgt een bepaald bedrag van de kinderbijslag, ik reken 100 euro per kind aan kleding en ook met de schoenen. Bij de oudste kom met schoenen altijd boven mijn budget, en bij mijn zoon er altijd onder. Meestal ben ik 150 euro voor 2 kinderen kwijt aan kleding. Hou van koopjesjagen. Ik ga ook naar de kledingbeurs.

Ook breng ik de kleding, die nog netjes, schoon en te klein naar de kledingbeurs, is ook mijn extra zakcentje.

In principe verveel ik me dus ook niet, ik sta ook aan school te kletsen met andere moeders, boodschappen doen, spelen met de kleinste, nou ja, spelen, kletsen kan je het ook niet noemen....als de buurt me bezig zag, kwamen ze me halen met de speciale knuffeljas .

Genoeg te doen.....Maar ik geef ook de tip, wacht even tot je man zijn vaste contract heb, reken dan nog eens uit, vaste lasten, boodschappen, onvoorziene uitgaves (die heb je altijd, tenminste ik, ben nu geld opzij aan het leggen ,de wasmachine doet vreemd, en de diepvries ook). En weeg het af tegen over elkaar.

en ben je bang je te vervelen, er zijn volop thuis opleidingen die je kan doen. Of oppasmoeder....
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Angelique  schreef op: 05-03-2012 11:33:34
er bestaat niet zo iets als mama geld ik vind dat zon rare benaming en slaat ook nergens op (sorry niets persoonlijks)
maar mama geld bestaat niet

iedereen heeft recht op heffings korting
als je tbm bent en dus geen eigen inkomen hebt heb je nog steeds recht op heffigs korting en das afhankelijk van hoeveel je partner verdient
in mijn geval krijg ik 165 euro pm
en is niet veel maar toch aardig bedrag
het gaat dus niet via mijn partners loon nee ik krijg dat op mijn iegen reknening van de belasting dienst
en niet omdat ik elkker thuis zit en mijn hand op houd neee dat is omdat ik er recht op heb net als iedereen
als je werkt zit dit bij je loon ingerekend en krijg je het dus ook

wij krijgen trouwens verder helemaal niets geen toeslagen heffings korting is enige maar goed die zou ik sowieso al krijgen
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 05-03-2012 11:46:42

Quote angelique:
er bestaat niet zo iets als mama geld ik vind dat zon rare benaming en slaat ook nergens op (sorry niets persoonlijks)
maar mama geld bestaat niet

iedereen heeft recht op heffings korting
als je tbm bent en dus geen eigen inkomen hebt heb je nog steeds recht op heffigs korting en das afhankelijk van hoeveel je partner verdient
in mijn geval krijg ik 165 euro pm
en is niet veel maar toch aardig bedrag
het gaat dus niet via mijn partners loon nee ik krijg dat op mijn iegen reknening van de belasting dienst
en niet omdat ik elkker thuis zit en mijn hand op houd neee dat is omdat ik er recht op heb net als iedereen
als je werkt zit dit bij je loon ingerekend en krijg je het dus ook

wij krijgen trouwens verder helemaal niets geen toeslagen heffings korting is enige maar goed die zou ik sowieso al krijgen





Wat vreemd dat jullie verder niks krijgen mijn man verdiend meer maar wij krijgen wel zorgtoeslag en kindgebonden budget hoor !



 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 05-03-2012 11:53:01
Hier ook een thuisblijfmama
Ik verveel me eigenlijk nooit
Er is altijd wel wat te doen thuis of ik help op school .
Mijn oudte 2 gaan naar school en de jongste heb ik tthuis .
Financeel is het net te doen wij hebben ongeveer 2200 euro te besteden per maand daar gaan uiteraard alle kosten nog vanaf .
Ook ik heb mijn oudtse 2 s'nachts nog in de luiers en dat loopt ook aardig in de papieren ,uiteraard draagt de jongdste ook fulltime luiers.
Ik zou als ik jouw was eerst gewoon alles eens goed op een rijtje zetten ( inkomsten ,uitgave ) en aan de hand daarvan beslissen wat je doet .
Je kan misschien de oudste kinderen kleedgeld geven dat scheelt misschien ook een hoop extra uitgave .
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Angelique  schreef op: 05-03-2012 11:53:19
is bruto wat ik schreef he hij it boven de grens hebben geen recht op andere toeslagen
moet zeggen hij wisseld veel in inkopen dit is gemiddeld paar dagen overwerk en hij zit er al ver boven
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
3prachtkinders  schreef op: 05-03-2012 11:56:07
Nee hoor dani, je stoot me niet tegen het hoofd, ik weet de benaming ook niet meer hihihihi, ben nog steeds vergeetachtig, na de bevalling....Kom zelfs op afspraken een dag te vroeg, knap he. Maar dat terzijde hihi.

Oei jij krijgt dan genoeg, kreeg ik in het begin, maar dat was in 2008 en 2009, en 2010 was het teveel en nu 2011 weet ik nog niks, is toch inkomsten afhankelijk en ik weet niet hoeveel mijn man gedraaid heeft met de zaak. Boekhouder is nog bezig.

Wij zijn er laat achter gekomen, onze vorige heeft ons op heel veel niet gewezen, zoals kindertoeslag en zorgtoeslag. Sinds die nieuwe zijn we er achter gekomen.

Maar informeren kan geen kwaad toch.

En echt mijn hand ophouden doe ik ook niet, ik doe poetsen erbij, onder schooltijd van de kinderen, ja oke nu even niet, de jongste is 7 weken oud, en ben zelf nog bezig mijn huishouden op orde te krijgen, als ik niet teveel klets hier

Vriendjes?
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-03-2012 12:14:41
Kijk eens op blogs van Consuminderen. Staan heel wat leuke tips! Zou ik maar voor 50 procent zo kunnen leven .
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
3  schreef op: 05-03-2012 12:22:36
Schrijf ik dani ik bedoel dus angelique Sorry sorry....

Is er ergens nieuw geheugen te koop?
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Happysinglemum  schreef op: 05-03-2012 13:29:27
Oh vervelend had een heel verhaal getypt en toen was het weg, mijn fout hoor, er viel iets op het toetsenbord.

ff in het kort. Hier geen thuisblijfmoeder. Ik weet nu dat ik me nutteloos voel als ik niet werk. Heb 2 maanden in de WW gezeten en gelukkig ga ik deze week weer beginnen! Op woensdag is m'n 1e werkdag. Ik ga nu 16 uur werken, hoop dat ik er minimaal nog 4 uur bij kan krijgen, is nu nog niet mogelijk, maar dan kan ik tenminste helemaal uit de WW.

Maar door die 2 maanden die zo voorbij vlogen overigens miste ik toch iets. Nu heb ik ook geen keus omdat ik alleenstaande moeder ben haha. Maar dan nog.

Je zei het zelf al. Even kijken op toeslagen.nl waar je evt recht op zou hebben. Zo ook bij de belastingdienst. Doe even alsof aangifte, dan heb je een beetje een idee.

Verder verdwijnen dan de kosten kinderopvang en overblijf.

Heb je nu een overzicht van inkomsten en uitgaven? Maak er ook 1 voor als je zou stoppen. Wat hou je over onderaan de streep?

Dat zou ik echt als eerste bekijken voordat je ook maar iets besluit.
succes.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Bepje  schreef op: 05-03-2012 14:06:10
Ik ben eens bijna een jaar thuis geweest met ouderschapsverlof. Dat is niet vergelijkbaar natuurlijk, we hadden er voor gespaard maar heb denk ik wel een beeld gekregen van thuisblijfmoeders. Ik vond het heel relaxt.
Het geeft rust als je er zelf altijd bent voor je kinderen, jij staat altijd aan het hek bij school, afspreken met vriendjes was heel makkelijk. Het huishouden ging ook lekker, makkelijk bij te houden en komt het vandaag niet dan morgen wel.
In onze woonplaats zijn heel veel moeders die thuis zijn dus contacten genoeg als je dat zou willen.
Dat zijn de voordelen

De nadelen : Geen inkomen en dat kan in onze situatie niet, het missen van werk waarin je heel andere dingen doet dan thuis, het missen van contact met mijn collega`s.
Als je helemaal thuis blijft zit er een gat in je c.v. en vaak kun je dan niet terug op je oude niveau omdat je niet "bij" bent.
Verveling kan op de loer liggen, een cursus kost geld, het huishouden duurt niet de hele dag en je kunt niet continu theeleuten met iedereen (je moet ook maar net moeders vinden waar het goed mee klikt).
Het geld. Kun je nog sparen ? Kun je nog met vakantie of eens een dagje uit als je zou willen ? Heb je voldoende geld als er dingen vervangen moeten worden, auto, wasmachine, fies, iets anders in huis. Geld voor verjaardagen, nieuwe schoenen, kleding enz....

Ik denk dat je voor jezelf de voor- en nadelen goed op een rijtje moet zetten en dan ook naar de lange termijn kijken.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-03-2012 14:07:15
Ik zou de komende maanden alles bij houden. Ongemerkt maak je vaak toch meer op als gepland.

Zekerheid heb je niet in deze tijd. Maar inkomen uit 2 personen, is toch fijner. Kunnen jullie rondkomen wanneer jou man 70 procent zal verdienen in de WW.

Kun je maandelijks sparen voor onvoorzien?

De toeslagen worden afgebouwd. Ik zou daar niet teveel op rekenen.

En ja een gat in je CV. Mijn man is 3 en half jaar thuis geweest. Het werd wel steeds gevraagt. Toch heeft hij binnen 1 maand iets nieuws gevonden. Totaal iets anders, hij was allround timmerman. Hij zocht echt weer een uitdaging, nu alle kinderen naar school toe gaan.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Annikamv3  schreef op: 05-03-2012 15:18:15
Ik ben ook een thuis mama.
Eigenlijk niet eens bewust voor gekozen maar uit eindelijk wel blij dat ik na het stoppen van mijn ww niet meer aan het werk ben gegaan.

Geen haast je ren je rot van kind optijd op school zo door naar je werk weer terug naar school.
Kan daar niet zo goed tegen en loop mezelf dan voorbij.

Manlief brengt opzich niet echt een vetpot binnen maar we krijgen wel alle toeslagen en de heffingskorting.
Als ik zou gaan werken zou ik het rechtstreeks doorbrengen naar kdv en om heel eerlijk te zijn vind ik dat beetje zonde.

Senna mag na de zomervakantie naar school en dan ga ik kijken of ik weer ga werken.
Ligt eraan hoe het er voor staat met de kinderwens.

Soc6 met je keuze
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Ivy  schreef op: 05-03-2012 17:05:03
Hier ook een thuisblijfmama. Mijn man verdient best wel wat als ik dat met de bedragen hierboven vergelijk, mede doordat hij 6 dagen per week werkt (60-70 uur per week). We hebben 6 kinderen en ik geef ze thuis les. Daar gaat best wat geld naartoe. Sowieso gaat er natuurlijk meer geld op met een gezin met 8 dan bij een gezin met 4
Verder wonen we in België, dus ik denk sowieso niet dat we onze financiële situatie met die van een gezin in Nederland kunnen vergelijken.
Er zijn best wel veel dingen die we niet kunnen doordat ik niet buitenshuis werk. Dat is een keuze. Ik vind het dat meer dan waard.
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Ster  schreef op: 05-03-2012 17:38:36
Als je dit wilt, zou ik wel gaan rekenen zonder de heffingskortingen en de toeslagen, want alles gaat op de schop, dus is nog afwachten wat daar van overblijft, kbs gaat ook naar beneden miv april, dus zou het allemaal heel goed gaan uitrekenen....enne jaarcontracten kunnen ook nog weer verlengd worden met een jaarcontract, dus zou dat in elk geval gaan afwachten....
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Mitch  schreef op: 05-03-2012 18:18:27
Hoezo gaat kbs naar beneden? Heb ik iets gemist?
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Ster  schreef op: 05-03-2012 20:25:38
is toch allang bekend dat het in 2012 naar beneden ging, per april krijg je iets minder
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Mitch  schreef op: 05-03-2012 20:27:30
Nou hier is niets bekend, anders vroeg ik het niet
Maar heb net op de site gekeken, en komt nog genoeg op de rekening, dus ik klaag niet
 
Quote
RE: Thuisblijfmoeders gezocht
Happysinglemum  schreef op: 05-03-2012 20:49:07

Quote -danielle-:
Hier ook een thuisblijfmama. Mijn man verdient best wel wat als ik dat met de bedragen hierboven vergelijk, mede doordat hij 6 dagen per week werkt (60-70 uur per week). We hebben 6 kinderen en ik geef ze thuis les. Daar gaat best wat geld naartoe. Sowieso gaat er natuurlijk meer geld op met een gezin met 8 dan bij een gezin met 4
Verder wonen we in België, dus ik denk sowieso niet dat we onze financiële situatie met die van een gezin in Nederland kunnen vergelijken.
Er zijn best wel veel dingen die we niet kunnen doordat ik niet buitenshuis werk. Dat is een keuze. Ik vind het dat meer dan waard.



Helemaal offtopic natuurlijk maar wat bijzonder zeg dat jij je kids zelf les geeft. Dat lijkt me heel erg moeilijk.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Thuisblijfmoeders gezocht
Naam
Bericht