Menu
 

Topic:

sommige mensen zijn wel zo aso

Bernarda  schreef op: 26-02-2012 16:24:29
sorry maar er zit me de hele week al iets dwars..

Mijn man en ik hebben altijd een eigen onderneming gehad.. de laatste jaren niet meer, we werken nu beide part-time en mijn man werkt al een tijdje voor Humanitas als vrijwilliger om mensen met financiele problemen te helpen orde te scheppen. hij wordt dan gebeld door bijv. de kredietbank of de gemeente om mensen te helpen. Hij krijgt daar helemaal niets voor en doet het erg graag..

Maar de laatste tijd zijn mensen zo vaak niet thuis terwijl een afspraak staat gepland.. ik bedoel wij zijn ook schaars bij elkaar en mijn man wil ook graag tijd met de kids doorbrengen.. ik word daar een beetje pissig van..

zit je helemaal in de shit en dan laat je iemand die je voor niks, in zijn vrije tijd wil helpen voor de dichte deur staan.. laatst ook nog in de stromende regen... wat zijn dat voor mensen??

ik baal daarvan.... en moet het even kwijt...

bedankt!
 
Quote
Navigatie
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Patriciia*  schreef op: 26-02-2012 16:27:23
Helaas heb je ze er tussen idd. En het erge is dat je er helemaal niks aan kan doen erg frustrerend is dat.
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Natas  schreef op: 26-02-2012 16:45:57
nou ik vind dat ECHT niet kunnen hoor,pfffffffffft
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Mitch  schreef op: 26-02-2012 17:00:06
Je zou dat soort mensen juist een boete moeten kunnen geven he...
Maar jah.. iets met een kale kip.
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Jo  schreef op: 26-02-2012 17:49:17
Helemaal met Sis eens!
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Gewoon Ik  schreef op: 26-02-2012 18:12:43
Ik ben het ook helemaal met sis eens
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Misbren  schreef op: 26-02-2012 18:13:54
laat je (en je man) maar goed voelen voor de mensen die je wel hebt kunnen helpen, hun dank is denk ik enorm.(spreek helaas uit ervaring)
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Bernarda  schreef op: 26-02-2012 19:46:06
bedankt dames.. hihi lekker kippig hier..

@misbren, ja je hebt helemaal gelijk hoor... maar toch voelt ook wel een beetje raar.. als je bedenkt dat de laatste persoon al 60.000 schuld heeft waar regelingen voor lopen en dan nog moet je dingen uitzoeken omdat er meer schulden zijn en je dan laat staan, zonder bericht dan tja, geeft me dat wel een nare bijsmaak.. toch lief van je .. hoop dat het jou rust heeft gegeven..
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Misbren  schreef op: 26-02-2012 20:10:41
@Bernarda ben er vorig jaar uitgekomen mede met de hup van maatschappelijk werk (en natuurlijk mijn eigen inzet)
Respect voor mensen zoals je man, petje af
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Marie8  schreef op: 26-02-2012 20:32:18
Vanuit mijn werk contacteer ik Humanitas ook wel eens met de vraag voor inzet voor een vrijwilliger. Ik kan me voorstellen dat het ook kan gaan om mensen die slecht begrijpen hoe het allemaal werkt, vandaar dat ze ook in de schulden komen vaak. Ze overzien dingen niet en zijn (in mijn ervaring) slecht in plannen en afspraken maken. Ook nog soms ontkenning, niet willen zien hoe ernstig het is. Vaak is het onmacht, onkunde.
Desalniettemin zou er wel een afspraak kunnen zijn dat als ze zich 2 keer niet aan de afspraak houden, de vrijwillige hulp stopt. Sowieso vind ik schulden van 60.000 veel te veel om nog te kunnen kijken naar regelingen en budgetteren. Dat moet gewoon schuldhulp bij de gemeente in.
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-02-2012 20:44:22
Tja, ik werk bij de voedselbank en doe daar de intakes (ook vrijwillig). Ik denk dat 30% gewoon niet komt, hoe vaak ik daar voor niks zit... Terwijl ik op dat moment opvang voor de kids betaal en die mensen gewoon niet op komen dagen!
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Mrtj  schreef op: 26-02-2012 21:34:31
en waarschijnlijk is dit gedrag onderdeel van hun probleem en waarom het financieel zo uit de hand gelopen is.
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Bernarda  schreef op: 26-02-2012 21:41:17
@nina_mv_owen_en_quinn, maar dat is toch frustrerend?? ik vind dat erg, we hebben zoveel hulp in Nl maar als mensen er zelf dan zo met de pet naar gooien, je kunt toch even laten weten dat je niet kunt of komt... dat is toch gewoon fatsoen en meer niet...

@marie8, zonder al te veel in detail te treden... daar is de persoon al in geweest en zefl uitgestapt in het verleden, nu kan die persoon dus niet terug, vanaf een bepaalde datum pas weer.. ondertussen dus alweer een hoop nieuwe schulden en daar krijgt hij/zij nu hulp voor, budgetbeheer is een wassen neus en kan in dit geval niets doen.. het is nu in kaart brengen en hopen dat de kredietbank hem/haar toch kan helpen..
 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Anno  schreef op: 26-02-2012 22:59:29
het hoort er gewoon bij.

deze mensen zitten in de problemen meestal door het niet nakomen van afspraken het is voor veel mensen ook een lange weg dit aan te pakken.

wellicht een idee dat je man in vervolg met de mensen afspreekt dat hij ze voordat hij van huis gaat nog belt om te vragen of de afspraak nog door kan gaan of niet?

 
Quote
RE: sommige mensen zijn wel zo aso
Kyla  schreef op: 27-02-2012 10:37:55
Als het onwil is is het aso ja, maar ik kan me zo voorstellen dat het voor een heleboel mensen onkunde is. Het is dan letterlijk te veel gevraagd. Er zijn nu eenmaal mensen die heel slecht zijn in plannen, afspraken maken en die afspraken vervolgens nakomen. Ik ben het dan ook wel eens met Mrtj, dit zal dan ook onderdeel zijn van hun problemen. Ik wil niet zeggen dat dit voor iederen geldt hoor, maar ze zitten er denk ik wel tussen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op sommige mensen zijn wel zo aso
Naam
Bericht