Menu
 

Topic:

kindeopvangtoeslag; terugbetalen

Mrtj  schreef op: 23-02-2012 13:55:25
ARGH!
Ik krijg net een definitieve berekening voor 2009. We moeten grof geld terug gaan betalen. Alle kinderopvangtoeslag over 2009. Waarom? Omdat we blijkbaar verkeerd hebben aangevraagd: Mijn man vraagt aan voor zijn kinderen uit een eerder huwelijk, en ik voor ons gezamenlijk kind. Dat blijkt niet te mogen. Komen ze nu mee ((

En voor 2009 (of 2010) kan ik geen wijzigingen meer aanvragen, dus dat wordt dik dokken. GRRRRRR

Zit nu btw aan de telefoon met de belastingdienst, maar gecombineerde gezinnen hebben ze daar geloof ik nog nooit van gehoord. Dat wordt te complex voor ze.

(hoe komt het toch dat we A-L-T-IJ-D gezeik hebben met die belastingdienst?? Dat gaat nu al jaaren zo, en iedere keer is het wat anders, maar elke keer wel weer een dreiging van 'je moet zoveel duizenden euro's terugbetalen en wel meteen'. Grrrr)

(sorry voor het spuien hoor!)

Iemand hier ervaring mee? En zo ja, hoe hebben jullie dat opgelost?
En, weten jullie allemaal dat er niet meerdere mensen uit één huishouden toeslagen aan kunnen vragen? (ja, dat je niet twee keer voor hetzelfde kind mag aanvragen lijkt me logisch, maar dat niet ouder1 voor zijn kinderen kan aanvragen en ouder2 voor de andere kinderen). Volgens de belastingdienst ben je daar als burger toch gewoon van op de hoogte. Zijn jullie dat?
 
Quote
Navigatie
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Jessica  schreef op: 23-02-2012 14:06:40
Daar kun je als burger niet allemaal van op de hoogte zijn... maar ze verwachten het wel van je.

Om dit soort gedoe te voorkomen doet onze boekhouder de aangiftes al jaren (en ivm met ons eigen bedrijf). Misschien een overweging? Het kost rond de € 200,- maar vaak denken ze ook aan dingen die nog aftrekbaar zijn, waar je zelf niet vanaf weet.

Balen voor jullie, maar ik denk dat er niets anders op zit dan terugbetalen.
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Anoniem  schreef op: 23-02-2012 14:12:17
Ik was daar niet van op te hoogte. Lijkt me ook een hele logische werkwijze trouwens. Had ik waarschijnlijk ook gekozen om de verschillen duidelijk te laten zijn.

Je verwacht toch van de belastingdienst dat ze dit zelf goed kunnen controleren. Of er niet dubbel wordt aangevraagd voor het zelfde kind.

Maar volgens mij hebben jullie zelfs meer recht nu - want voor 2e of 3e kinderen krijg je meer terug, dan voor 1e kind. En door de wijze waarop jullie aangevraagd hebben, heb je 2 keer een "1e kind" waarvoor lagere percentages gelden.

Of hebben jullie samen meer kinderen dan waar kinderopvangtoeslag voor gegeven wordt. Ik dacht dat dat op 4 gesteld was.

Ik zou als ik jou was een bezwaarschrift indienen en met daarbij een berekening met:
1) bedrag van de toeslag die je door jullie wijze van aanvragen gehad hebt
2) bedrag van de toeslag waar je recht op gehad zou hebben als je het via 1 ouder aangevraagd had
3) afhankelijk van het verschil een conclusie over de noodzaak van het terugbetalen

Staat er in de helpfunctie van het toeslagenprogramma misschien iets over dit punt vermeldt? Zo niet, dan zou ik dat ook als argument gebruiken - dat het toeslagenprogramma je niet attent maakt op dit punt.

Dan kom je volgens mij een heel end.
Succes in ieder geval. De belastingdienst is niet de meest snelwerkende club, maar ze willen altijd van alles direct verrekenen.
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Mrtj  schreef op: 23-02-2012 14:13:10
ja, de belastingaangifte laten wij ook altijd doen. Maar jullie doen ook de aanvraag kinderopvangtoeslag via de boekhouder? Is dat het geld waard? (ja, nu bij ons wel, blijkt... haha)
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Ster  schreef op: 23-02-2012 14:30:54
ik wist niet beter dat er per huishouden maar 1 aanvrager mag zijn voor de toeslagen....snap jullie beredenatie wel, maar het is toch ook zijn kind, dus kon het ook op 1 aanvraag. Maar ik zou als ik jullie was gewoon bezwaar indienen, en als je de media zo hoorde van de week, hebben ze daar te weinig tijd voor zodat de meeste bezwaren zonder gezien te worden gegrond verklaard wordt.....niet geschoten is altijd mis toch
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Mrtj  schreef op: 23-02-2012 21:21:46
De reden waarom we het opgesplits hebben, is omdat manlief wat minder daadkrachtig is in dit soort dingen dan ik. Helaas kan ik niet de aanvraag voor zijn kinderen doen (dachten we), omdat hij dat met zijn ex moet doen (dachten we, was vroeger ook zo).

Goed idee om sowieso bezwaar te maken
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 23-02-2012 22:12:14
Veel geld?
Je kunt gelukkig in 24 maanden terug betalen.
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Harleysmama  schreef op: 24-02-2012 00:01:53
Op de site van de belastingdienst staat alle info over de kinderopvangtoeslag en aan welke voorwaarde je moet voldoen en welke aanvullende regels er zijn in bepaalde situatie's en ja ik wist het dus. Ik lees altijd eerst welke voorwaarden ze stellen, voordat ik een aanvraag doe. Als je op google kinderopvangtoeslag intypt, moet je de 2e link hebben. Daar vind je alle info. Heel veel succes.
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Mam Van Twee  schreef op: 24-02-2012 09:38:08
Als je getrouwd ben, ben je volgens mij automatisch fiscaal partner en moet je gezamelijk aangifte doen.

Gaat het je lukken om de zaken uit te rekenen en een bezwaar te maken of heb je hulp nodig.

Ben best wel handig met getallen dus je zou me kunnen pb-en.
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Happysinglemum  schreef op: 25-02-2012 20:20:12
jee zeg wat balen, zacht gezegd overigens,

alles van 2009?? dat is dan waarschijnlijk echt duizenden euro's, jeetje zeg, al mag je het in 2 jr terugbetalen dan is het nog heel veel.

ik zou het ook op 1 naam hebben aangevraagd, maar misschien hadden jullie je reden om het zo te zien.
Helaas dus niet goed gegaan.

Maar hoe dan ook heeft iemand toch wel recht op kinderopvangtoeslag voor het kindje van je man? je man zelf of zijn moeder?

Of hebben jullie niet het verzamelinkomen gebruikt op beide aanvragen?
 
Quote
RE: kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Mamajaxx  schreef op: 25-02-2012 22:29:29
Wonen jullie samen?
Als jullie samen wonen, en een kind hebben zijn jullie fiscaal en toeslag partner van elkaar.. en kan je dus niet iets op 1 naam aan vragen! (fiscaal partner ben je in 2011 sowieso als je samen woont en samen een kind hebt. je hebt geen keuze meer zoals eerdere jaren)

Vervelend dat jullie een hoop moeten terug betalen!
indd even bezwaar maken, en een betalings regeling treffen!

Succes!
 
Quote
Navigatie


Reageren op kindeopvangtoeslag; terugbetalen
Naam
Bericht