Menu
 

Topic:

niet willen eten

Corine86  schreef op: 21-02-2012 20:45:38
Onze lieve zoon van bijna 2, zegt nee

Hij wil 's avonds niet meer eten........hopeloos! Ik krijg er niets maar dan ook niets in, geen prak, geen soep, geen nasi wat hij anders nog wel lustte.

Hij heeft nu al ruim een week niet gegeten 's avonds (op een bakje vla na)
het eerst wat hij zegt als hij 'sochtends wakker is is: eten

Hebben jullie nog een tip? Ik wil iig geen strijd aan tafel!!!!

Brood eet hij overigens redelijk.

zijn schema nu;
8.00 1 boterham pindakaas + beker karnemelk
10.00 fruit/koekje met beker limo
12.30 1 boterham pindakaas (soms 2e met pasta oid) en een beker karnemelk
15.30 beker limo met koekje
18.00 schaaltje vla........

dik is hij helaas niet dus kan hij niet op zn vet teren, hij weegt nu 9 kilo en is ca 90 cm lang.
 
Quote
Navigatie
RE: niet willen eten
Marismvstijnsamfemke  schreef op: 21-02-2012 20:52:32
vooral geen strijt maken en hem eten aanbieden eet hij fijn eet hij niet ook goed maar je zit wel aan tafel en wacht tot ik klaar ben met eten.
als hij maar drinkt is het goed is een fase waar hij in zit, was bij ons ook duurt een weekje of twee en dan eet hij weer gewoon mee. en zolang hij overdag gewoon zn brood eet en melk drinkt is er weinig aan de hand,
ik schepte gewoon op savonds en aten ze aten ze aten ze niet ook goed meer krijg je niet geen snoep koekje en heb je honger had je maar moeten eten,
maar blijf wel zijn vla aanbieden.

suc6 met deze face
 
Quote
RE: niet willen eten
Corine86  schreef op: 21-02-2012 20:58:22
Bedankt voor je meedenken! Soms voel ik me zo radeloos als hij niet eet......
 
Quote
RE: niet willen eten
Marismvstijnsamfemke  schreef op: 21-02-2012 21:00:44
ik ken het gevoel hoor! het liefst zou je het eten erin willen proppen
maar maak er geen strijd van dan komt het goed en blijft het avond eten ook gezellig.
 
Quote
RE: niet willen eten
Angelique  schreef op: 21-02-2012 21:01:31
troost je jayden eet al bijna geen avond etenmeer vanaf hij 1,5 is en hij word in april 4

met vlagen gaat t dan weer beter dan weer niet
zo krijgt ie nu vooral fruit naast de gewone pot
maar ook pizza patat spagettie (zonder saus) en spercie bonen en nogw at dingen die hij wel eet
maar hij weigerd
hij heeft welis dingen gegeten soms in een goede bui en dat vond ie wel lekker dus waarom hij weigerd geeeeen idee
ik ben al zo lang aan tobbe en soms van frustratie toch de strijd aan maar we weten gewoon dat dat dus absoluut geeeen zin heeft
hij krijgt zijn toetje en dan om de dag iets wat hij wel eet zoals fruit (ook niet altijd) en verder hopen we dat het oooit over gaat
 
Quote
RE: niet willen eten
Onsjanneke  schreef op: 21-02-2012 21:09:47
Onze zoon heeft in zijn tweede jaar ook een oop van die buien gehad. Met vlagen s avonds niet eten en dan een tijdje wel. Hij is in januari 3 geworden en het gaat nu al een aantal maanden weer goed.

Nu eet hij meestal gewoon en met vlagen als een bouwvakker (echt s ochtends 4 boterhammen bij het ontbijt en s avonds 2 keer opscheppen) Je zou niet zeggen dat ie net de 13 kilo haalt als je hem af en toe ziet bunkeren.

Hier heeft ie eigenlijk altijd bami gegeten (is nog steeds favoriet. Dus als hij in zo'n periode zat aten we dat zeker 1 keer in de week. De rest van de avonden schepte in gewoon een beetje op zn bord. At hij dat niet dan kreeg hij als toetje fruit (om toch aan wat gezonde voedingstoffen te komen).

We hebben er verder nooit moeilijk over gedaan.

 
Quote
RE: niet willen eten
Anita Mv K*ay  schreef op: 21-02-2012 21:10:34
Hier ook. Yannick stopte met 2 jaar, is nu 5 en eet nog weinig . Brood lust hij gelukkig nog wel
 
Quote
RE: niet willen eten
Mmvk  schreef op: 21-02-2012 21:26:42
Hoi, hier ook een zoon van 2 jaar die zeker 2 maanden s avonds niets gegeten heeft op een schaaltje vla na.... maar hier was het echt een machtsstrijd van hem (zoals wel meer is op dit moment ) Vorige week begonnen met een hap erin proppen (zal niet pedagogisch verantwoord zijn misschien, maar werkte hier heel goed) na 2 happen begon hij zelf te eten, na 2 dagen moest je hem alleen nog even waarschuwen en nu eet hij weer heel goed...!!!! Dus ja negeren werkte hier dus niet zo goed.... succes ermee vond het ook erg frustrerend op een gegeven moment!
 
Quote
RE: niet willen eten
Angelique  schreef op: 21-02-2012 21:31:31

Quote MmvK:
Hoi, hier ook een zoon van 2 jaar die zeker 2 maanden s avonds niets gegeten heeft op een schaaltje vla na.... maar hier was het echt een machtsstrijd van hem (zoals wel meer is op dit moment ) Vorige week begonnen met een hap erin proppen (zal niet pedagogisch verantwoord zijn misschien, maar werkte hier heel goed) na 2 happen begon hij zelf te eten, na 2 dagen moest je hem alleen nog even waarschuwen en nu eet hij weer heel goed...!!!! Dus ja negeren werkte hier dus niet zo goed.... succes ermee vond het ook erg frustrerend op een gegeven moment!




hmmm nou vrinedin doet dit ook
en ik heb het ook zo nu en dan is geprobeerd maar dan enkel een hap maar ook hier hielp dat niet misshcine toch is paar happen proberen
vind eigenlijk vreslijk maar ik maak me na bijna 3 jaar toch best ongerust gelukkig eet ie wel goed brood
 
Quote
RE: niet willen eten
Mmvk  schreef op: 21-02-2012 21:37:41
Snap je helemaal hoor, vondt het de eerste keer ook vreselijk, ging ook erg tegen me gevoel in, maar na 2 happen "proppen" wilde hij zelf eten en at hij zo z n bord leeg . Zal misschien ook niet overal werken maar hier dus wel (tot nu toe dan )
 
Quote
RE: niet willen eten
Corine86  schreef op: 21-02-2012 21:40:17
Bedankt voor alle reacties! Stelt me een stuk gerust!

proppen ook geprobeert, maar hij begint te kokken en gooit het er weer uit
 
Quote
RE: niet willen eten
Mama_anja  schreef op: 21-02-2012 21:47:32
geen strijd leveren
wat je kan doen is 1 klein aardappeltje 1 eetlepel groente en klein stukje vlees dat werkt hier het beste niet door elkaar en esmee peutert er uit wat ze lekker vind en wat ze wil bordje komt niet altijd leeg ( esmee is 2 jaar en 3 maanden)

nu ze ziek is eet ze hele maal niets meer en drinkt ook bijna niet meer dus ja en we hebben altijd problemen met eten gehad enzo
 
Quote
RE: niet willen eten
Mama_anja  schreef op: 21-02-2012 21:48:21
ps anders als hij niet wil gewoon een broodje na geven hebben wij ook wel gedaan werkt prima dat warm eten komt wel weer
 
Quote
RE: niet willen eten
Grietje  schreef op: 21-02-2012 22:00:26
Wij maken nu ongeveer het zelfde mee met onze dochter van ruim 2,5. Naast dat ze niet wil eten, probeert ze alles binnen handbereik op de grond te smijten. Heel irritant. Ze doet het omdat ze juist van tafel gestuurd wil worden. En de vermoeidheid aan het einde van de dag speelt ook mee. Ze weet inmiddels dat ze geen toetje (is bij ons koekje of snoepje) krijgt als ze niets eet. Dus meestal eet ze bij mij op schoot, als ik al klaar ben, nog een aantal happen. De beste manier om dit gedrag aan te pakken hebben wij ook nog niet gevonden (gister even in haar bedje gezet maar dat vond ze eigenlijk wel best).
 
Quote
RE: niet willen eten
Queen@home  schreef op: 21-02-2012 22:25:28
Hoi
Mijn zoontje van net 2 heeft ook van die buien. Soms vindt hij iets heel lekker en dan denk ik:laat ik dat nog eens maken, en dan hoeft hij het niet!
Ik zet vaak wat duplo of little people poppetjes op tafel. Dan zeg ik : zo..poppetje een hap en (naam zoon)een hap, poppetje weer een hap,(naam zoon) weer een hap, blabla...Zo eet hij vaak zijn bordje helemaal leeg.
Wat hier ook helpt is tussende middag warm eten, maar ik weet natuurlijk niet of je daar gelegenheid voor hebt. Mijn zoon heeft dan nog gezonde trek en eet dan vaak beter. aan het eind van de dag zijn ze moe en vol, Dan eet hij meestal dus een boterham of pap.
succes
 
Quote
RE: niet willen eten
Cora38  schreef op: 22-02-2012 09:00:02
Ik snap je dilemma wel hoor. De meeste kinderen gaan vanaf anderhalf minder eten. Ze hebben minder nodig en de smaakpappillen ontwikkelen zich (volgens mij hoor)

Wij hebben toen onze dochter dit gedrag kreeg besloten dat we het gezellig aan tafel willen en dat ze moet eten wat ze op kan. We hebben liever dat ze goed voelt of ze vol zit dan dat haar bordje leeg is.
Wel zeggen we altijd je moet alles proeven en inmiddels zeggen we ook dat ze net zoveel hapjes moet nemen dan ze oud is. Nou gaat dat voor haar niet meer zo op, want ze is nu 7 en eet bijna altijd goed, maar voor onze zoon van 5 gaat het nog wel op.

Na de warme maaltijd nog iets anders geven doen we hier niet. Alleen weleens fruit. Toetje krijgen ze overigens altijd, ongeacht hoe het gegaan is met eten.

Wat ik iig wil meegeven is dat je iets moet doen waar je zelf helemaal achterstaat. Dat komt het beste over bij je kind en je kan het zelf ook volhouden.
 
Quote
RE: niet willen eten
Macife  schreef op: 22-02-2012 09:02:52
ik heb dat ook bij Femke.. Nou als ze niet wilt eten dan krijgt ze niks. maar dan ook niks en alleen maar water.

in het begin was dit erg moeilijk,maar als ze dan weer niet wilt eten en ik zeg van prima..dan is het alleen nog maar water vandaag dan eet ze weer.

en als ze dan toch niet eet prima.dan eet ze niks. maar he was heel moeilijk hoor.in het begin nam ik de boterhammen mee naar boven voor het geval dat
 
Quote
RE: niet willen eten
Ivy  schreef op: 22-02-2012 09:23:09
Ik strijd nooit met de kinderen over eten. Heb er ook een paar gehad die rond de 2 jaar niet meer (zoveel) wilden eten.

Hier geldt eigenlijk een beetje dat wij bepalen wat er gegeten wordt en zij bepalen hoeveel. Toch in elk geval bij de kleintjes.

Ik zou alleen niet snel vla geven. Dat is niet bepaald gezond en hij weet dat als hij dus geen eten eet, hij toch iets lekkers krijgt.
Ik zou dan liever een beker melk naast zijn eten geven en verder gewoon juist alleen groente of iets gezonds aanbieden.
En als je bang bent dat hij te dun wordt, zou je hem i.p.v. limonade met een koekje ook een beker melk met een boterham met pindakaas of iets anders kunnen geven.

Tot 4 jaar moeten ze hier niet eten, maar krijgen ze als ze niet eten ook niets anders aangeboden.

Gek genoeg werkt dat zo goed, dat we eigenlijk ook zelden een probleem hebben met eten. Niet onder en niet boven de 4 jaar.

Bij een 2-jarige kan het ook helpen om ze te betrekken bij het koken. Eerst samen eten kopen en het dan samen klaarmaken. Al is het maar dat je peuter de aardappels die jij schilt in de pan doet.
 
Quote
RE: niet willen eten
Met  schreef op: 22-02-2012 09:31:01
ik zit te denken aan misschien teveel indrukken op de dag om nog fit genoeg te zijn om te eten savonds.
of dat zijn ergste honger al eerder die middag is en hij daar rond etenstijd overheen is.
misschien eens proberen om rond 4 uur eten te geven?


als je echt graag wil datie wat eet dan misschien na warm eten wat brood aanbieden? omdatie ook niet mag afvallen...

verder... heb hier 2 niet al te grote eters, de jongste doe ik niks aan, die is 15 mnd en eet nog bijna niks, maar ik doe er ook bijna niks aan om dat te veranderen , het is hier geen issue dus .
 
Quote
RE: niet willen eten
Corine86  schreef op: 22-02-2012 14:23:26
Bedankt voor alle tips, ik ga gewoon eens wat uitproberen. Vanavond zal niet lukken dan eten we pannenkoeken en dat eet ie wel ;-) morgen wellicht
 
Quote
RE: niet willen eten
Anita_mv4  schreef op: 22-02-2012 14:45:23
Oh wat fijn dat ik niet de enige ben met een zoon die niet kan/wil eten!

Hij kan het wel hoor en hij heeft het ook gedaan maar sinds een half jaar is het echt prijs ( hij is bijna 2,5 jaar nu).
Ik zet het wel elke avond voor zijn gezicht het bordje met eten maar hij kijkt er naar en zegt mama hoef niet
Toetje krijgt hij trouwens wel en fruit eet ook nou ja aardbeien, meloen, appel, banaan maar warm eten het is een ramp!
Brood gaat overigens wel goed met vlagen

En wat betreft de pannenkoeken dat is het enige wat hij hier wel eet ook elke dag vraagt hij mama pankoekie eten :d
 
Quote
RE: niet willen eten
Janine  schreef op: 22-02-2012 14:58:17
Hier zelfde onze dochter word volgende maand 2 en wil savonds ok niet meer eten.
erg vervelend
 
Quote
RE: niet willen eten
Anoniem  schreef op: 22-02-2012 22:24:56
Hier het zelfde dilemma met mijn dochter van 2,5 jaar! Ze heeft het nu sinds 2 weken, van de 1 op de andere dag dat ze heel veel dingen niet meer wil eten! Ze was gek op tomaatjes, alle soorten pasta, komkommer, vitaminepillen, niks meer daarvan wil ze hebben! Hooguit eet ze een paar hapjes van het warme eten maar dan houdt het ook op. En ze zeurde eerder gewoon om vitaminetabletjes, nu wil ze ze absoluut niet meer hebben. Het zal wel een fase zijn, probeer er niet te veel aandacht aan te geven maar het frusteert wel enorm.

Ik maak me dan meteen zorgen of ze wel genoeg vitaminen binnen krijgt, want groenten eet ze ook al een tijd niet. Maarja, je kunt het moeiljk naarbinnen duwen he!
 
Quote
Navigatie


Reageren op niet willen eten
Naam
Bericht