Menu
 

Topic:

Jongetje (5) officieel erkend als meisje

Angelique  schreef op: 20-02-2012 14:03:44
Hij/zij zal ongetwijfeld de boeken ingaan als de jongste persoon ter wereld die een geslachtsverandering wil ondergaan. Kort voor zijn vierde verjaardag weigerde Zach Avery uit het Engelse Purfleet nog langer als jongen door het leven te gaan en zich als zodanig te kleden en gedragen.
Op een dag stapte de jongen op zijn moeder af en vertelde haar doodgemoedereerd dat hij nog langer weigerde zijn jongenskleren te dragen: 'Mamma, ik ben een meisje,' zei Zach opeens in het najaar van 2010, zo meldt Mailonline vandaag.

Alhoewel de ouders eerst nog vermoedden dat hij door een fase in zijn leven ging, werd het gedrag van de jongen met de week vreemder. Toen de jongen aan zijn ouders dreigde zijn penis af te snijden, werd het tijd de jongen te laten onderzoeken.

Onderzoeken
Zach heeft uiteindelijk van de artsen de diagnose 'Sekse identiteitsstoornis bij kinderen' gekregen. Zach is er volgens artsen en psychiaters die hem onderzochten zo overtuigd van dat hij een meisje is, dat het voor zijn gezondheid beter zou zijn als hij voortaan als meisje door het leven kan.

Alhoewel Zach voorlopig nog met de lichaamskenmerken van een jongen verder moet, ziet hij er al een jaar uit als een meisje. Hij draagt thuis roze jurkjes en heeft zijn lange haar in een paardenstaart. Als hij naar school gaat trekt hij meisjeskleren aan die iets neutraler zijn, maar ook wel vrouwelijk.

Op zijn school is speciaal voor Zach een uniseks-toiletbordje aangebracht. De moeder van Zach benadrukt dat op school alles verder prima gaat, zowel met de patiënt als met het gedrag en acceptatie van de medescholieren.
 
Quote
Navigatie
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Angelique  schreef op: 20-02-2012 14:04:53
nou vind het nog al niet wat op 5 jarige leeftijd
wel fijn dat ze hem serieus nemen enz
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Blauwtje  schreef op: 20-02-2012 14:48:35
agos arm kind...Wat een geluk voor hem dat hij zulke begripvolle ouders heeft, daar ben ik wel blij om zeg
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Baby2  schreef op: 20-02-2012 15:02:30
Ik heb jaren geleden een keer een programma gezien dat ook over dit onderwerp ging. Dat ging ook over hele jonge kinderen/jongeren die in het ''verkeerde'' lichaam waren geboren. Dat was een Nederlands programma, ook daar werden de kinderen serieus genomen door hun ouders en kregen ze professionele hulp. Het was geloof ik zelfs zo dat sommige kinderen medicatie kregen om bepaalde geslachts-kenmerken te remmen zoals bijv. borstgroei. Vond het toen erg interessant en het is me altijd bijgebleven.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Angelique  schreef op: 20-02-2012 15:04:00
heb dat prgramma ook gezien baby2 heeft veel indruk gemaakt ook jonge kindjes maar die waren toch wel wat ouder hoor liepen al tegen de pubertijd aan geloof ik
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Angelique  schreef op: 20-02-2012 15:26:54
hier foto van t ventje


op hyves staat ook filmpje enz ook veeeeeel commmentaar

een mama die zegt iets in d etrant van mijn dochter wilde tot ze jaar of 9 was ook geroepen ben een jongen maar heb alleen geen piemel maar op haar 9de is volledig omgeslagen en tut ze vollops met make up

tja 5 is zo jong he en dan al officeel
zou lekker laten gaan als t over weet nit hoeveel jaar nog zo is is het vroeg zat om voor hem zelf uit te laten keizenw at hij wil
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Happysinglemum  schreef op: 20-02-2012 15:44:11
Tja, ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Nou, eigenlijk wel. Ik vind dit wel heel jong! Op latere leeftijd snap ik het wel. Maar denk dat ik het zelf had uitgelegd als hij een bepaalde leeftijd is en er dan nog zo over dacht dat ik het goed zou vinden. Maar 5? Waren alleen die meisjeskleren etc niet even genoeg?

Natuurlijk wil je dat je kind zich lekker voelt in je lichaam maar stel hij is puber en het verandert ineens? Dan is die hem kwijt! Ik weet niet hoor, maar ik vind dit gewoon te vroeg.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Baby2  schreef op: 20-02-2012 15:51:44
Volgens mij heette het programma gender kinderen, en de meeste waren inderdaad al wat ouder, maar volgens mij was er ook 1 heel jong kind bij, een jongetje die zich een meisje voelde en hij noemde zichzelf lucy geloof ik, het is me toen zo bij gebleven, vond het erg bijzonder. De kinderen werden ook goed begeleid en tot een bepaalde leeftijd kregen ze ook geen hormonen, maar volgens mij als ze er in de puberleeftijd nog net zo over dachten dan kregen ze bepaalde hormonen om geslachtskemerken te remmen en juist mee hormonen van het geslacht wat ze graag wilden worden.
Zoals dit jongetje die kleed zich alleen nog maar als een meisje, inderdaad nog niets definitiefs.
Maar wat ik destijds van het programma begreep is dat de kinderen echt voelen/beleven dat ze in een verkeerd lichaam geboren zijn. Dat lijkt me echt heel moeilijk. Ook voor ons haast niet voor te stellen omdat wij dit natuurlijk niet zo beleven.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Baby2  schreef op: 20-02-2012 15:52:52
Bovenstaande bericht is ook van mij, was even niet ingelogd vandaar dat er gast onder mijn naam staat.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Lisje  schreef op: 20-02-2012 16:36:08
geslachtsverandering WIL ondergaan staat er. Gelukkig!. Lijkt me niet wenselijk dat er op 5 jarige leeftijd al zo'n operatie zou worden uitgevoerd.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Irma  schreef op: 20-02-2012 17:09:15
Ben ik nou de enige die dit te gek en te triest voor woorden vindt ?
Hoeveel kinderen op die leeftijd willen liever een meisje of jongen zijn? Die fase heeft ieder kind toch? Op dit moment heeft mijn dochter ook zo'n fase, ze speelt het liefst met auto's en racebanen terwijl mijn zoon af en toe een haarband of clipje van z'n zus in doet en zegt:ik ben een prinses! Beiden zijn kleuters! Moet ik ze nu ook dan maar van geslacht laten veranderen
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Fruitsalade  schreef op: 20-02-2012 18:10:47
Wauw, wat knap van de ouders zeg. Ik zou niet weten hoe ik zou reageren, maar heb hier echt respect voor hoor. Ik hoop dat ze hem voorlopig zo lang mogelijk zijn piemeltje laten hoduen en wanneer hij oud genoeg is hij zelf de o zo belangrijke beslissing kan nemen.




Dat programma heb ik toen ook gezien, maar eigenlijk is er niet zo heel veel bij mij bij gebleven.



Irma, een elastiekje of een racebaan is iets anders dan dit. Denk ook niet dat jij de krant belt als jou zoon een elastiekje in zijn haar wil...

Alhoewel de ouders eerst nog vermoedden dat hij door een fase in zijn leven ging, werd het gedrag van de jongen met de week vreemder. Toen de jongen aan zijn ouders dreigde zijn penis af te snijden, werd het tijd de jongen te laten onderzoeken.



Trouwens, Thiuri wil wel eens een elastiekje in zijn haar en ik bel de krant ook niet
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Baby2  schreef op: 20-02-2012 18:18:03
Het schijnt echt te bestaan hoor, heeft ook een naam, gender..... nogwat, ik weet het niet precies. Even googelen.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Kyla  schreef op: 20-02-2012 18:22:28
Ik denk dat dit heel anders is dan wat jij nu zegt Irma. Mijn oudste was ook gek op roze en mijn make-up, speelde graag met poppen, gaf ze zelfs de borst, hij heeft zlefs een tijdje lang haar gehad (wat voor ons niet zo vreemd is, mijn man heeft ook lang haar). Hij heeft echter nooit gezegd dat hij een meisje is en geen piemel wilde. Bij mijn zoon was het een fase (hoewel roze nog steeds zijn lievelingskleur is). Ik denk dat artsen ook niet zomaar zo'n diagniose stellen, daar gaat heel wat aan vooraf. Ik vind het vooral heel triest dat dit meisje tegen enorm veel vooroordelen aan zal lopen, omdat ze als jongen is geboren.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Even Anno Ivm Privac
y
  schreef op: 20-02-2012 18:24:50
Ik reageer eventjes anoniem ivm de privacy van andere mensen.

Ik ken ook in mijn nabije omgeving een jongetje die in een soort gelijke situatie zit. Hij is ook nog jong (6/7 jaar)
Het is bij hem ook niet te vergelijken met een jongen wat graag met poppen speelt of een meisje met autotjes.

Het jongetje voelt zich een meisje, gedraagt zich zo en wil zo zijn. Dit is niet een fase maar al van klein af aan zo geweest.
Als ouders groei je hier in feite in mee. In het begin denk je aan een fase maar als je merkt dat je Zoon er echt onder leid en zelfs tegen je zegt dat hij graag dood wilt maar dat mama niet bang hoeft te zijn want hij komt als meisje terug op de wereld besef je maar al te goed dat er iets moet gebeuren.
Dit jongetje heeft nu ook gender onderzoeken.
Hoe het voor hem verder gaat weet niemand nog maar hij heeft ook het geluk dat hij ontzettend lieve ouders heeft die met hem die onderzoeken aan gaan en hem zelf ook keuzes laat maken.

Ik hoor een hoop uit dit gezin en het is echt niet zomaar dat ze tot die stappen gekomen zijn. Het is al heel wat jaar heel zwaar voor deze mensen en ik hoop dan ook van harte dat ze na de onderzoeken meer duidelijkheid krijgen over wat er in het koppie van dit jongetje om gaat.

Voor ik dit verhaal van dichtbij mee maakte dacht ik er hetzelfde over als irma. Vond het ook allemaal wat overdreven. Maar nu ik het zelf van dichtbij mee maak besef ik maar al te goed dat je echt niet van de 1 op de andere dag zulke beslissingen neemt als ouder zijnde.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Mitch  schreef op: 20-02-2012 18:25:10
Dit gebeurd allemaal niet voor niets.
MOCHT het zo zijn dat de ouders dit erdoor gedrukt hebben (wat ik absoluut niet zeg), dan nog is het kind onderzocht door meerdere psychologen en instanties.
Dit lijkt mij geen gevalletje van jochie wil graag jurkjes dragen.

Persoonlijk vind ik het allemaal wel erg jong, maar zolang er geen hormonen of operaties aan te pas komen is er altijd nog een weg terug.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Lente-marjolein  schreef op: 20-02-2012 18:34:11
Het is pas triest als wetenschappelijk is bepaald dat een kind in een verkeerd lichaam zit en het wordt niet geaccepteerd.
Ik vind het dus niet triest maar goed dat er naar een kind geluisterd wordt, dat het gerespecteerd wordt.
Wat een lijdensweg zal het zijn.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Mafkees  schreef op: 20-02-2012 20:00:39
het is fijn dat deze ouders hun kind serieus nemen, maar mijn persoonlijke mening is dat ik het kind gewoon te jong vind.

voorkeuren en ideeen allemaal prima, maar zover zo ik er niet in mee gaan.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Blauwtje  schreef op: 20-02-2012 20:07:26

Quote lente-marjolein:
Het is pas triest als wetenschappelijk is bepaald dat een kind in een verkeerd lichaam zit en het wordt niet geaccepteerd.
Ik vind het dus niet triest maar goed dat er naar een kind geluisterd wordt, dat het gerespecteerd wordt.
Wat een lijdensweg zal het zijn.




ben het helemaal met je eens.

Dit is niet zomaar iets, even leuk een nagellakje op of staartjes in. Dit gaat veeeeeeeeel verder. Ik hoop alleen wel dat het kind op een volwassen leeftijd een definitief besluit mag nemen. Het kan toch niet zo zijn dat een klein kind al omgebouwd mag worden?
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Mvl&d  schreef op: 20-02-2012 20:42:23

Quote angelique:
Hij/zij zal ongetwijfeld de boeken ingaan als de jongste persoon ter wereld die een geslachtsverandering wil ondergaan.



Er staat toch helemaal niet dat hij NU al een geslachtsverandering gaat ondergaan ? Er staat dat ie wil !

En die wens zullen veel gender kinderen hebben. Maar het mag pas rond je 16e. Laatst was bij DWDD een jonge vrouw, nu model, wat vroeger een jongetje was. Zij was ook gedurende haar jeugd gefilmd, is een documentaire van. (best triest trouwens; ze wilde heel graag ballerina worden maar mocht op ballet alleen de mannelijke danser zijn)

Het lijkt me als ouderzijne verschrikkelijk moeilijk maar het enige wat je wil, is dat je kind gelukkig is. Toch ?
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Happysinglemum  schreef op: 20-02-2012 22:16:14
Oh ik heb dan ook niet goed gelezen, ik dacht dat het al gebeurd was.

Nou dan vind ik het allemaal maar prima dat ze hem lekker zichzelf laten zijn.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Anoniem  schreef op: 20-02-2012 22:57:58
ik vind dit de goede beslissing en mocht ZE 9 worden en toch denken dat een jongen is wat ze wil zijn dan kan ze het altijd nog weer terugdraaien omdat er verder nog geen operaties zijn gedaan...
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Snoever  schreef op: 24-02-2012 22:25:31
Ik vind het vol respect dat de ouders er voor kiezen dat de jongen zichzelf mag uiten hoe hij zich voelt. Maar dat ze de media erbij gelaten hebben vind ik weer veel te ver gaan. Een zoontje van mijn vriendin heeft dit ook gehad, anderhalf jaar lang. Ook met jurkjes etc. Maar nu is hij bijna 7 en is hij toch echt sportieve knul die niets meer met roze te maken wil hebben. Ik vind het zo definitief vanuit de ouders.
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Corine86  schreef op: 24-02-2012 22:28:31
@snoever; een gewone vraag....
Hoe voelt dt jongentje zich nu als hij terug kijkt naar zijn periode als meisje? Neem aan dat er foto;s zijn waarin hij "meisje is"
 
Quote
RE: Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Irma  schreef op: 02-03-2012 13:01:13
Sorry, dat ik nu pas reageer maar was dit topic vergeten

Ik begrijp ook wel dat dit een heftiger geval is dan roze kleertjes of een staartje in z'n haar. Maar dit kind is pas 5 jaar, te jong, veel te jong om nu al zo'n beslissing te nemen! Het is misschien gewoon een fase, ok een heftige fase, maar er is zeker kans dat dit gewoon weer overgaat en hij over een paar jaar weer een jongen wil zijn. Waarom zo drastisch en dan nog de media er bij halen!?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Jongetje (5) officieel erkend als meisje
Naam
Bericht