Menu
 

Topic:

'Lid Koninklijk Huis onder lawine'

Ouwe Muts  schreef op: 17-02-2012 15:30:27
AMSTERDAM - Een lid van het Nederlands Koninklijk Huis zou bedolven zijn onder een lawine. Dat melden Oostenrijkse media.


Details ontbreken nog.

LATER MEER
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Son  schreef op: 18-02-2012 14:02:52
'Verklaring medische toestand prins onjuist' INNSBRUCK - De verklaring die zaterdag in diverse Nederlandse media verscheen over de medische toestand van prins Johan Friso zijn „grotendeels incorrect”. Dat heeft een woordvoerder van het academisch ziekenhuis in Innsbruck, waar de prins ligt nadat hij door een lawine was bedolven, zaterdagmiddag gemeld aan het ANP.


NRC Handelsblad meldde zaterdagochtend onder meer dat prins Johan Friso geen schedelbasisfractuur en geen verwondingen aan de rest van zijn lichaam heeft. De zegsman van het ziekenhuis wil verder niet zeggen wat er wel of niet klopt aan de verklaring. Hij wil niet ingaan op de medische toestand van de prins.

De journaliste van de NRC deed haar verhaal zaterdagochtend ook onder meer voor het NOS Journaal. Zij beriep zich naar eigen zeggen op behandelend arts Claudius Thomé die zij toevallig in het ziekenhuis was tegengekomen.

Het ziekenhuis heeft twee beveiligers op de journaliste gezet om te voorkomen dat zij met haar volgens het ziekenhuis onjuiste verklaring andere media te woord kan staan.


 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Nina1  schreef op: 18-02-2012 14:18:19
nou gisteravond zette ik de tv weer even aan en toen kwamen dus al die docu's over hem. ik dacht echt dat hij al overleden was!
extra nieuws: we weten niet meer dan een uur geleden. nee zo snel gaat een herstel oid ook niet......
laat die mensen met rust. als er nieuws is dat ze willen melden zullen ze dat heus wel doen.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Ilja Mv 3  schreef op: 18-02-2012 14:19:01
Ik vind het verschrikkelijk, omdat het een jong gezin betreft. 2 kindjes moeten straks hun vader missen. En dan die eigen schuld mentaliteit. Natuurlijk was het niet handig, maar hij skiet hier al heel zijn leven en zal het gebied goed kennen.


Overigens is hij nog wel lid van het koningshuis, hij heeft enkel afstand gedaan van zijn recht op de troon.

Ik hoop voor de hele familie zo dat het goed mag komen.
Ik denk dat de artsen niets zeggen omdat ze het echt nog niet kunnen voorspellen, hij wordt slapende gehouden, pas als ze hem bij laten komen kunnen ze weten wat de schade is toch?

 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Ilja Mv 3  schreef op: 18-02-2012 14:19:36
Ik bedoel 2 kindjes moeten straks MISSCHIEN hun vader missen..... niets is nog zeker.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Nina1  schreef op: 18-02-2012 14:23:27
ook al ski je daar je hele leven al en ken je het gebied heel goed, sneeuw en natuur zijn onvoorspelbaar.....
dus ervaren skieer of niet, zoiets kun je niet voorkomen ook niet als je een heel goede skieer bent of niet. een beginnende skieeer zou niet zo snel buiten de piste gaan (alhoewel....) maar die kan ook levensgevaarlijk gewond raken door sneeuw.

elke dag is sneeuw anders, elk weertype heeft zijn invloed op sneeuw. dus elke dag is de piste anders(ook buiten de piste dus)
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Nina1  schreef op: 18-02-2012 14:28:56
Op 24 april 2004 trouwde Johan Friso te Delft met Mabel Wisse Smit. Omdat er voor het huwelijk geen toestemming is gevraagd, verviel op dat moment zijn lidmaatschap van het Koninklijk Huis en daardoor het recht op troonopvolging voor hem en zijn afstammelingen. Tevens verloor hij zijn titel 'Prins der Nederlanden'.

hij is dus geen lid meer van het koningshuis juist omdat hij afstand gedaan heeft van de troon.
maar hoe dan ook.....
het is vreselijk voor hem en zijn familie en iedereen die dit overkomt.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Mamavan3  schreef op: 18-02-2012 14:48:55
Beatrix weer gearriveerd bij ziekenhuis

INNSBRUCK - Koningin Beatrix en prinses Mabel, de vrouw van prins Friso, zijn zaterdagmiddag tegen half 1 weer aangekomen bij het academisch ziekenhuis in Innsbruck.


Zij waren allebei in het zwart gekleed en droegen zonnebrillen. Ze ondersteunden elkaar toen ze uit de auto stapten. Beatrix en Mabel zagen er zwaar getekend uit en keken diep bedroefd.
Voor het ziekenhuis stonden meer dan 60 man van de pers om de aankomst te registreren. De koningin en de prinses stonden de pers niet te woord.
Beatrix en Mabel verbleven vrijdag tot het begin van de avond in Innsbruck bij prins Friso. Daarna keerden zij terug naar Lech, waar zij de nacht doorbrachten.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Misbren  schreef op: 19-02-2012 18:00:15
Ik vrees het ergste maar ik hoop het beste
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Miesje  schreef op: 19-02-2012 18:11:03
ik hoop zo dat alles goed komt
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Baby2  schreef op: 19-02-2012 18:35:21
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Lisje  schreef op: 20-02-2012 09:58:54
Ik was hoopvol, maar nu toch wel erg ongerust nu is bekend gemaakt dat er pas eind van de week nieuws kan komen.
Het zal je man maar wezen.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Baby2  schreef op: 20-02-2012 10:12:13
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Saskiamv2boys  schreef op: 20-02-2012 10:12:43
het zal erop of eronder zijn.....

 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
  schreef op: 20-02-2012 10:13:59
Ik las gister dat de mri's er goed uitzagen, geen zwelling en dergelijke en dat dat juist weer goed nieuws was.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Dicha  schreef op: 20-02-2012 11:06:18
Ja dat had die journaliste naar buiten gebracht, maar werd dus tegen gesproken..
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Peppa  schreef op: 20-02-2012 12:31:58
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Anne Mv 3  schreef op: 21-02-2012 08:58:47
Prins Friso voelde zich veilig bij afdaling

LECH (ANP) – Kristl Moosbrugger heeft maandagavond in een gesprek met de Oostenrijkse televisie koningin Beatrix uitbundig geprezen voor haar houding tegenover haar zoon Florian. Prins Friso (43) was aan het skiën met Florian Moosbrugger (42) toen een lawine hen beiden verraste.

„Ze heeft hem als haar eigen zoon behandeld, in de armen gesloten en getroost. Ze weet dat hij niet schuldig is aan het ongeluk van prins Friso”, aldus Moosbrugger, manager van Gasthof Post, het luxe hotel waar de koninklijke familie al een halve eeuw tijdens de wintersportvakantie te gast is.

Friso werd vrijdag bedolven onder de sneeuw. Volgens Kristl Moosbrugger, die ook in de buurt aan het skiën was, voelden Friso en Florian zich veilig, ondanks de waarschuwing voor lawines in het skigebied. „Veel andere skiërs waren hen al voorgegaan op de helling, overal waren sporen en ’s ochtends was met springstof geprobeerd lawines te veroorzaken, maar er was niets gebeurd”, aldus Moosbrugger.

Na de lawine zorgde snel handelen van Florian, evenals de prins een zeer ervaren skiër, en van andere skiërs in de buurt ervoor dat de reddingsdiensten snel ter plaatse waren. De prins ligt nu in een ziekenhuis in Innsbruck. Zijn toestand is stabiel, maar hij is nog altijd niet buiten levensgevaar.

Florian Moosbrugger wordt binnenkort gehoord door de politie, die zoals gebruikelijk een onderzoek heeft geopend naar de toedracht van het ongeluk. Hij is sinds het ongeval afgeschermd van de media. Aanvankelijk wilde de politie ook niet zeggen wie er bij Friso was toen hij zijn skiongeval kreeg. „De koningin toont haar ware menselijke grootsheid”, zei Moosbrugger in het televisiegesprek. Ze hoopt nu maar dat Friso ondanks het ongeluk weer gezond wordt.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Anne Mv 3  schreef op: 21-02-2012 09:00:12
Dat is toch wel een ander verhaal t.a.v. de lawines en het gevaar...

 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Minnie Mouse  schreef op: 21-02-2012 14:41:40
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Ouwe Muts  schreef op: 21-02-2012 14:44:32
Het onderzoek dat de Oostenrijkse justitie is begonnen na het lawineongeluk waarbij prins Friso afgelopen vrijdag zwaargewond raakte, kan nog weken duren. Bij het onderzoek wordt gekeken of de begeleider van de prins, de 42-jarige Florian Moosbrugger, nalatigheid verweten kan worden. Dat laat het Openbaar Ministerie in Feldkirch vandaag weten.
De vriend van Friso, Florian Moosbrugger, die eigenaar is van Hotel Post in Lech waar de koninklijke familie te gast is, werd niet direct na het ongeval gehoord, omdat hij in een shock verkeerde.

Skitocht
Prins Friso en Florian Moosbrugger waren rond het middaguur afgelopen vrijdag vertrokken voor een skitocht, toen zij plots werden overvallen door een lawine van zo'n 30 meter breed en 50 meter lang.

De 43-jarige Oostenrijker kon zichzelf bevrijden uit de lawine omdat hij een speciale airbag droeg. Zodra hij zichzelf bevrijd had, is hij gaan graven in de sneeuw, op zoek naar Friso.

De prins lag begraven onder een laag van zo'n 40 centimeter sneeuw. Na zo'n twintig minuten graven lukte het Florian om Friso uit het sneeuwdek te bevrijden. Prins Friso had geen airbag bij zich, maar wel een zendertje. Het signaal van het zendertje gaf zijn positie onder het sneeuwdek aan.

Het laatste bericht van de RVD over prins Friso stelt dat er 'op dit moment geen nieuwe ontwikkelingen te melden zijn.' (Redactie)
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Baby2  schreef op: 21-02-2012 15:18:24
Maar waarom zou die vriend nalatigheid verweten kunnen worden, hij is toch geen ski-leraar? Het zijn beiden volwassen mannen die samen besloten hebben om te gaan skieën buiten de piste. Die vriend zal vast zelf ook niet onder een lawine willen komen. En waarom Friso niet zo'n air-bag droeg? Tsja wie zal het weten, hij had dit naar alle waarschijnlijkheid ook niet aan zien komen en achteraf is alles altijd makkelijker en logisch. Dat ze een onderzoek instellen daar kan ik inkomen, maar nalatigheid, nee dat snap ik niet.
voor Friso, familie en alle andere betrokkenen.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Nina1  schreef op: 21-02-2012 16:15:54
de vriend komt uit het gebied zelf, kent het gebied dus erg goed en is een meer ervarener skieer dan de prins. vandaar dat hem dit ten laste kan worden gelegd.
maar zo'n onderzoek doen ze standaard na elke ongeluk.

 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Mitch  schreef op: 24-02-2012 10:21:22
UPDATE Het hoofd van het team van behandelend artsen van prins Friso geeft vrijdag om 12.00 uur in het Landeskrankenhaus in het Oostenrijkse Innsbruck een toelichting op de gezondheidssituatie van de prins. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.
De NOS zendt de uitleg over de diagnose en prognose van de gezondheidstoestand van Friso rechtstreeks uit op Nederland 1.

Prins Friso ligt sinds vorige week vrijdag in het ziekenhuis nadat hij bedolven was door een lawine. Volgens de laatste berichten verkeert hij nog steeds in levensgevaar.

Volgens een NOS-verslaggever wordt er van uit gegaan dat de medische toestand van de prins is veranderd. verwacht werd dat het nieuws over het weekend heen getild zou worden, maar kennelijk acht de medische staf zich in staat meer informatie over de prins vrij te geven.

In Innsbruck doen zich volgens de NOS verhalen de ronde dat de prins in coma heeft gelegen of werd gehouden. 'Het kan zijn dat hij nu aan het bijkomen is of dat dat er wordt gepoogd hem uit zijn coma te krijgen, maar dat dit niet lukt', aldus de NOS.


(Redactie)
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Ouwe Muts  schreef op: 24-02-2012 10:36:24
Als je kijkt naar het nieuws dat de koningin dit weekend even naar nederland komt, heb ik een klein beetje hoop dat er ''goed'' nieuws komt.

 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Angelique  schreef op: 24-02-2012 11:42:11
tja blijft lastig inschatten kan ook zijn dat er totaal geen verandering is en dat ze daarom wel heen en weer kan
maar goed dat ze zo komen met neiuws zie ik toch wwel als llichtpuntje anders hadden ze het wel zo gelaten denk ik

e ja ze houd verplichtingen he sommige dingen kan ze wel afzeggen maar andere dingen blijven toch lastige

 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Dani  schreef op: 24-02-2012 11:43:28
tja als je zo gaat kijken kan ze ook al de begrafenis regelen... je kunt het zien zoals je het wil zien

hoop t natuurlijk niet he!
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Ouwe Muts  schreef op: 24-02-2012 11:47:29
He bah, zo had ik het nog niet bekeken.
Moet je eerlijk zeggen dat ik het best spannend vind worden nu het bijna 12 uur is.
En ik heb helemaal niets met het koningshuis, maar vind het zo zielig voor zijn gezin.
Wij hebben het 2 jaar terug van dichtbij meegemaakt, vriend van ons lag in coma, en telkens als de kinderen dan hier waren zag je gewoon de pijn in hun ogen bbbrrr.
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Angelique  schreef op: 24-02-2012 11:48:37
ja ben ook niet zo koningsgezind maar volg dit toch wel ga zo ook ff nl 1 opzetten hoor
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Ouwe Muts  schreef op: 24-02-2012 11:51:11
Ik heb hem er ook al opstaan
 
Quote
RE: 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Mafkees  schreef op: 24-02-2012 11:54:10
ik ben dol op het Koningshuis maar net als de meeste mensen laat me dit niet los.

ik ben ook echt benieuwd hoe het nu met Friso is.

3 jaar terug lag mijn man op de IC te vechten voor zijn leven....ik voel zo met Mabel mee
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende


Reageren op 'Lid Koninklijk Huis onder lawine'
Naam
Bericht