Menu
 

Topic:

Eerste schooldag

Mamailese  schreef op: 01-09-2020 16:50:33
Onze dochter Ammele had gisteren haar eerste schooldag en vandaag de te tweede 

Merk door de Corona maatregelen dat is ze geen plezier heeft om naar school te gaan. Niet te genieten thuis. Terwijl al dagen klets met veel plezier en blijheid om naar haar juf het gaan.

Haar gevraagd en ze vind het vooral (wat ik uitmaakten in haar woorden)  streng in wat ze doet tijdens lessen en pauze,  afstandelijk van de juffen en meesters en ook dat het wanden wassen elke keer wel duizenden keren zegt ze. Ook andere ouders zegen dat hun kind niet te genieten is.

Natuurlijk ze moet wenen maar toch... Anders. Hoe is jullie eerste kind schoold as gegaan. 
 
Quote
Navigatie
RE: Eerste schooldag
Smvn&d  schreef op: 01-09-2020 21:20:01
Eerste dag als in echt eerste dag? Dus groep 1?

Dat duurt echt een paar weekjes. Is een hele omschakeling natuurlijk.
Zeker nu met al dat extra gedoe.

Ik heb mijn zoon het eerste half jaar alleen ochtende laten gaan.
Wij hebben wel continu rooster, maar dan haalde ik hem gewoon om half 12 op.
Hij was anders ook erg moe en sago.

Het is natuurlijk een hele verandering. Veel kindjes, veel drukte, de juf moet op iedereen letten dus weinig persoonlijke aandacht.

Maar dat komt wel goed hoor. Elk begin is lastig.
 
Quote
RE: Eerste schooldag
Banana  schreef op: 01-09-2020 21:43:03
HIer een "juf" weet idd niet welke groep ze zit maar deze eerste weken zijn gouden weken... Houd in dat we hier groepsvorming hebben en bij vorming hoort ook wat ze noemen storming.
Er komen groepen kinderen en leerkrachten samen en zullen de verstand houdingen moeten gaan "Uitvechten"
Wat het advies is naar leerkrachten toe dat je duidelijk bent en direct je regels goed aanbied. In dit geval ben je dus als juf zijn best streng maar als je dit de eerste weken goed doet kan je daar dus de rest van het jaar veel profijt van hebben. 
Corona maakt ea niet makkelijk en hoe streng scholen daar op zijn verschilt enorm. Let wel dat men erg bang is voor het griep seizoen en dus extra hun best doen om binnen de school alles zo goed mogelijk te doen om zo evt sluiting ivm corona kan voorkomen. 
 
Quote
RE: Eerste schooldag
M&j  schreef op: 01-09-2020 23:41:11
De eerste periode in het nieuwe schooljaar is vermoeiend voor die ukkies, helemaal nu met de extra regels. Het went uiteindelijk echt wel maar dat kost tijd. Zorg thuis voor voorspelbaarheid en ontspanning, en geef haar ruimte om even een klein meisje te zijn.

Mijn dochter trok het maar net om vanaf groep 1 alle lesuren te volgen. Mijn zoon lukte dat echt niet, die heeft het eerste jaar alleen gedeeltelijk de lessen gevolgd, hij is zelfs meerdere keren bij zijn juf op schoot in slaap gevallen.
 
Quote
RE: Eerste schooldag
Mamailese  schreef op: 02-09-2020 10:48:16
Ammele is 5 en zit in groep twee. 

Bedankt voor jullie het reacties.

Het is natuurlijk inderdaad wennen en vooral in deze tijd. Ze slaapt ook duidelijk slechter, maar hoor dat ook andere kinderen slecht wennen en slapen. 
 
Quote
RE: Eerste schooldag
Smvn&d  schreef op: 03-09-2020 09:39:19
Mijn kinderen, dochter van 9 (groep 7) en zoon van 11 (groep 8) hebben er geen last van eigenlijk. Maarja die zijn ook al ouder natuurlijk.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Eerste schooldag
Naam
Bericht