Menu
 

Topic:

Oorpijn

Ivy  schreef op: 16-02-2012 18:01:51
Mijn dochtertje (11mnd.) voelt zich al een paar dagen niet lekker. Af en aan heeft ze wat verhoging of koorts. Ze is ook wat huilerig en hangerig. En dan bij vlagen speelt ze weer volop. Geen touw aan vast te knopen!

Nu denk ik dat ze misschien oorpijn heeft, omdat ze vanmiddag al een paar keer met haar handjes aan haar oortjes zat.

Morgen maar even kijken of het nog zo is, dan bel ik morgenochtend meteen de HA. Maar, nu is mijn vraag: Als ze een oorontsteking zou hebben, moet ze dan per se antibiotica krijgen? Of zijn er andere middelen die tegen een oorontsteking kunnen helpen?

We wonen in België en de huisarts schrijft hier bij het minste geringste AB voor.

Is hier iemand die weet of er andere middelen/medicijnen zijn die bij oorontsteking kunnen helpen, zodat ik evt. om een recept kan vragen als het morgen toch nodig blijkt te zijn dat ik ga?
 
Quote
Navigatie
RE: Oorpijn
Sennamvyent  schreef op: 16-02-2012 18:17:09
Als een oorontsteking door een virus veroorzaakt wordt (wat meestal het geval is), heeft AB geen zin.
Vaak is het een kwestie van uitzieken en paracetamol geven tegen de pijn. Als het te lang duurt zou een AB-kuur kunnen helpen om het iets te verkorten.
 
Quote
RE: Oorpijn
Queen@home  schreef op: 16-02-2012 18:18:07
Hier schrijft de HA nooit iets voor en hij zegt dat het vanzelf over moet gaan.
ik geef altijd paracetamol tegen de pijn (zetpillen)

Beterschap!
 
Quote
RE: Oorpijn
Ivy  schreef op: 16-02-2012 18:20:59
Bedankt! Ben weer wat wijzer

Hier zijn ze erg scheutig met AB-receptjes is mijn ervaring. Ik ga tegenwoordig dus echt met een alternatief voor medicatie naar de HA wanneer mogelijk.

Dan heeft het waarschijnlijk weinig zin dat ik naar de huisarts ga als ze geen echt hoge koorts heeft. Lekker even laten uitzieken en een paracetamol geef ik dan vanavond nog 1 voor het slapen.

Is er iemand die ooit gehoord heeft van moedermelk in het oor druppelen? Heb daar ooit iets over gehoord. Heeft iemand een idee of dat kan werken?

 
Quote
RE: Oorpijn
Sennamvyent  schreef op: 16-02-2012 18:26:43
Thomas heeft trouwens bijna altijd oorpijn en de kinderarts adviseerde om een paracetamolspiegel op te bouwen zolang hij niet lekker in zijn vel zit.

Als ziek zijn door een bacterie veroorzaakt wordt duurt het vaak flink langer of komt koorts terug na een paar dagen weggeweest te zijn.

Moedermelk (of zoutoplossing) in het neusje druppelen, daarmee bereik je de oorzaak van de pijn. In het oortje heeft geen zin, daarmee kom je niet in het middenoor, waar de pijn zijn.
 
Quote
RE: Oorpijn
Sennamvyent  schreef op: 16-02-2012 18:27:56
zijn = zit
 
Quote
RE: Oorpijn
Alice  schreef op: 16-02-2012 18:44:45
Ze zijn hier inderdaad scheutig met AB, maar.. niet allemaal! Er zitten artsen tussen die wel weten dat 't geen zin heeft. Dus het is misschien wel de moeite waard om naar een andere huisarts te zoeken. We hebben er meer dan genoeg he

Volgens mij heeft moedermelk in de neus en in 't oor zin. Zoutoplossing is iets minder zinvol dan moedermelk. In moedermelk zitten ook antistoffen
 
Quote
RE: Oorpijn
J  schreef op: 16-02-2012 18:48:57
Wij hebben toevallig ook vorige week een AB-kuur gehad maar niet genomen, ik krijg het voor elk wissewasje. Wij kregen ook oordruppels daarbij (Sofradex) en verder als advies neusspray.
 
Quote
RE: Oorpijn
Ivy  schreef op: 16-02-2012 18:57:30
Misschien dat ik toch de moedermelk eens moet proberen... Hoe zou je dat dan in het neusje krijgen?

Alice Klopt, misschien moet ik idd een andere huisarts zoeken, maar deze is zo aardig! Hij laat me ook niet lang wachten, omdat hij weet dat ik altijd 5 of 6 kinderen bij heb.
 
Quote
RE: Oorpijn
Jolijn  schreef op: 16-02-2012 18:58:02
bij ons zeggen ze altijd: neusspray.
 
Quote
RE: Oorpijn
Ivy  schreef op: 16-02-2012 18:59:23
Neusspray is dan idd handiger in te brengen.

Of zo'n pompje vullen met moedermelk voor eenmalig gebruik?
 
Quote
RE: Oorpijn
Sennamvyent  schreef op: 16-02-2012 19:00:21
Heb je geen kleine spuitjes? Daarme kun je het neusje prima doorspoelen met mm
 
Quote
RE: Oorpijn
Alice  schreef op: 16-02-2012 19:01:36
Moedermelk is de beste neusspray die er is

Klantvriendelijk zijn de meeste huisartsen hier wel, vind ik. Ze moeten ook wel met zoveel concurrentie.
In mijn vorige woonplaats had ik echt een geweldige huisarts, niet scheutig met AB en ik kon gewoon mailen voor een receptje of een attest! Hoefde daar niets voor te betalen.
Zo'n fijne huisarts heb ik hier nog niet gevonden
 
Quote
RE: Oorpijn
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 16-02-2012 19:22:03
Ik heb twee "orenkinderen" van inmiddels 5,5 en bijna 8 en behoorlijk wat oorontstekingen meegemaakt.
Het advies was altijd neusspray (xylometazoline) + pijnstilling. Als de klachten niet overgaan en er hoge koorts ontstaat dan toch door de arts laten bekijken, want vaak is dan een AB kuur nodig, of oordruppels met AB.
Oordruppels hebben we overigens maar heel weinig gekregen in al die jaren, alleen als ook de gehele gehoorgang ging meeontsteken als er al een loopoor was.

Van moedermelk heb ik ook gehoord, je zou bij de apotheek een los pipetje kunnen halen en gekolfde melk in de neus kunnen druppelen. Zelf heb ik dat nooit gedaan.

Veel sterkte voor je kleine meisje, oorontstekingen zijn heel pijnlijk en kunnen met name 's nachts tot gillen van de pijn leiden.
Mijn zoons zijn deze winter voor het eerst ontstekingvrij (meteen afkloppen). Wel ga ik (nog steeds) bij de minste verkoudheid met neusspray aan de gang (4 dagen sprayen, 3 dagen zoutoplossing) om oorontstekingen te voorkomen. Misschien groeien ze er eindelijk overheen....
 
Quote
RE: Oorpijn
Ivy  schreef op: 16-02-2012 19:32:09
Alice Dan heb jij idd een fijne huisarts! Deze is ook zo makkelijk. Doet ook niet moeilijk als ik voor 3 kinderen tegelijk kom ofzo. Deze huisarts hebben wij ook nog van voor we in dit dorp kwamen wonen. De huisartsen in dit dorp vind ik niet zo. Tenminste, niet de 3 die ik gezien heb.

Katinka Wat vervelend dat jouw kindjes zo veel last van oorontstekingen hebben (gehad)! Het is idd te hopen dat ze er nog overheen groeien. Ik had geen idee dat je bij verkoudheid als voorzorg kunt sprayen. Beschadigt dat het neusje dan niet?

Op dit moment gaat het redelijk met Abigail. Ze is zowaar even aan het spelen met haar broertjes en zusjes. Ik ga straks even stunten met druppelen in haar neusje en dan maar afwachten hoe de nacht verloopt... Als ze nog verhoging heeft, krijgt ze nog paracetamol en dan mag ze weer heerlijk de avond bij mij op schoot zitten/liggen. Dat vind ik trouwens wel heerlijk, alhoewel ik moet bekennen dat ze dat ook wel mag als ze niet ziekjes is ;-)
 
Quote
RE: Oorpijn
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 16-02-2012 19:44:56
Inderdaad neusspray en oordruppels. Ik heb laatst voor Milou ook neusspray gehad en oordruppels die de pijn verlichten. Een drama om de oren te druppelen en krijsen tot en met (neeeee mama, oortjes hebben niette dorst), maar het hielp wel na een minuut of 10/15.
 
Quote
RE: Oorpijn
Alice  schreef op: 16-02-2012 19:51:06
Je hebt neusspray (bvb nesivine) en zoutoplossing. De neusspray mag je nooit langer dan 7 dagen gebruiken en maar een paar keer per dag (weet even niet uit mn hoofd hoevee) Als je je aan die waardes houdt, kan het geen kwaad. Ze ontzwellen de neusslijmvliezen als ik me niet vergis. Maar langdurig gebruik kan verslavend werken en wel degelijk schaden. Zoutoplossing niet. Moedermelk (uiteraard) ook niet.

Als je nog een krachtige TSR hebt, kun je ook proberen met goed mikken

Oortjes die geen dorst hebben.. wat schattig!
 
Quote
RE: Oorpijn
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 16-02-2012 19:52:35
Alice, heel schattig, maar ook zo zielig als ze het zegt en ik snap d'r nog helemaal ook!
 
Quote
RE: Oorpijn
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 16-02-2012 20:34:14
Ja, inderdaad mag je de neusspray niet langer dan 7 dagen gebruiken. Dat staat ook op de bijsluiter (max 3-4 maal daags) Maar mijn zoons hebben soms verkoudheden die erg lang aanhouden, dus vandaar dat de KNO arts een schema adviseerde van 4 dagen spray en dan 3 dagen zoutoplossing, zolang de verkoudheid duurt. En ik moet zeggen dat we daarmee wel een hoop hebben weten te voorkomen. Toen de jongens heel klein waren leidde een verkoudheid automatisch tot een oorontsteking en dat is sinds we dit doen niet meer zo. Alleen erg hardnekkige ontstekingen lukt het dan nog om te blijven zitten en tot een loopoor te leiden.

Fijn dat het toch wat beter lijkt te gaan! Ik hoop dat sprayen met de BV voldoende resultaat geeft.
 
Quote
RE: Oorpijn
Alice  schreef op: 16-02-2012 20:43:39
Oh Katinka, ik hoop niet dat je mijn stukje opvatte als een aanval op jou. Ik vertelde het omdat TO vroeg of 't schadelijk was.
Fijn dat deze oplossing voor jullie hielp en dat de kinderarts zo meedacht.
 
Quote
RE: Oorpijn
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 16-02-2012 21:31:51
Nee hoor, zo vatte ik het helemaal niet op
Ik wilde het juist meer toelichten, omdat ik weet dat sommige huisartsen makkelijker AB geven, dan te experimenteren met minder schadelijke middelen (mits overwogen en volgens aanwijzingen van een arts gegeven).
Wij hebben soms echt met de handen in het haar gezeten met onze jongens die zelfs met buisjes zo vaak oorontstekingen hadden en 's nachts het uitschreeuwden van de pijn. Het is inderdaad dan gewoon erg fijn als een KNO arts mee gaat denken en dat wilde ik vooral benadrukken.
 
Quote
RE: Oorpijn
Corine86  schreef op: 16-02-2012 21:44:44
ik heb van de ha ooit eens een verdovende zalf/creme gekregen kon ik in zijn oortje druppelen geloof dat het lidocaine heet
 
Quote
RE: Oorpijn
Ivy  schreef op: 17-02-2012 09:35:58
Vandaag heeft ons meiske geen koorts of verhoging meer, maar ze is nog steeds niet blij.

Heb wel haar neusje gesprayed. Ze heeft niet meer aan haar oortje gezeten, dus misschien dat ze toch geen oorpijn heeft en dat ze niet lekker is vanwege haar tandje dat doorkomt?

Ik ga niet naar de huisarts, want dat heeft geen zin. Blijf maar even doorsprayen tot haar verkoudheid (die niet eens zo erg is) weer over is.

Dit is wel erg... Je zou toch denken dat ik het onderhand zou moeten weten...

Corine86 Lidocaine is idd een pijnstiller. Als het nog nodig gaat zijn, kan ik daar ook eens naar kijken. Het is sowieso beschikbaar als druppeltjes voor tandjes doorkrijgen.

 
Quote
RE: Oorpijn
Alice  schreef op: 17-02-2012 10:25:10
Heb je chamodent al eens geprobeerd? Het is een homeopatisch middel voor pijn bij tandjes en 't helpt ook bij oorpijn.
Bij mijn zoontje werkt dat beter dan die smeerseltjes op zn tandvlees, het werkt ook wat langer door.
 
Quote
RE: Oorpijn
Ivy  schreef op: 17-02-2012 11:29:03
Dank je voor de tip, Alice! Ga ik manlief meteen laten meebrengen vandaag en anders haal ik het morgenochtend zelf. Gaat hier nog goed van pas komen...
Ze is hier nu weer bij mij op schoot in slaap aan het vallen, maar voelt zich echt nog niet happy.

 
Quote
RE: Oorpijn
Alice  schreef op: 17-02-2012 11:42:40
Ik ben wel niet zeker of je dat bij de apotheek krijgt, omdat 't homeopatisch is.

Ik bestel 't altijd online (is de dag erna in huis)

(http://www.newpharma.be/apotheek/search-results/geneesmiddelen/homeopathie/190-1413/2chamodent.html?key1=chamodent)
 
Quote
RE: Oorpijn
-danielle-  schreef op: 18-02-2012 01:57:49
Alice, Bedankt! Ik ga dat morgen zeker even bestellen. Ik kan het maar in huis hebben. Sinds vanmiddag heeft ze overal vlekken. Denk toch dat er, behalve een tandje en 1 of meer eczeemplekken toch een kinderziekte is. En misschien ook oorpijn, maar dat weet ik niet zeker. Ze heeft vandaag niet zoveel aan haar oortje gezeten.
Vriendin van mij is doktersassistente en die was er vrij zeker van dat het de 6e ziekte is.
Abigail slaapt nu wel wat rustiger/dieper. Vandaag voor het eerst deze week. Wie weet gaat ze zich nu toch binnenkort wat beter voelen.



 
Quote
RE: Oorpijn
Alice  schreef op: 18-02-2012 11:21:29
Mijn zoontje had de 6e ziekte rond z'n 1e verjaardag. Hij was er ook een beetje mottig van, maar niet heel ziek. Zo af en toe koorts en toen de koorts weg was, kreeg hij rode plekjes. Wisselde zich ook zo af.. van hangerig naar actief spelen.
Eens de rode plekjes er waren, zat hij ook weer beter in zijn vel.

 
Quote
RE: Oorpijn
Ivy  schreef op: 18-02-2012 12:48:07
Alice, dat klinkt wel heel erg hetzelfde! Behalve dan dat Abigail zich vandaag nog niet zo goed voelt. Maar, afgelopen nacht hadden we hier een hoop logees en het was hier behoorlijk druk, dus dat was voor haar niet ideaal.
Voor vandaag en morgen heb ik alles afgezegd en mag mijn kleine meiske gewoon de hele dag lekker op schoot. Het is hier nu ook rustig en ze ligt weer heerlijk op schoot te slapen. Hopelijk gaat dat helpen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Oorpijn
Naam
Bericht