Anita Mv K*ay schreef op: 18-11-2011 11:25:25 |
Hoe maken jullie dat? De pan staat al klaar, ik heb spliterwten, spek, vleeskrabbetjes, worst, rookworst, groenten. Mis ik iets? Ik heb er zo'n zin in, maar ben bang dat ik iets vergeet |
Quote |
Nina1 schreef op: 18-11-2011 11:29:09 |
varkensstaart! hmmmm zo lekker erin!! die mee laten koken en als de soep klaar is is ie heerlijk
gaar..... |
Quote |
Nina1 schreef op: 18-11-2011 11:30:08 |
o, ja vergeet ik nog. het lekkerst is het als je het een dag van te voren maakt!! zelfde geldt voor
hachee en alle stoofpotten eigenlijk!! |
Quote |
Anita Mv K*ay schreef op: 18-11-2011 11:32:10 |
Jaaaa,het is ook voor morgen. Dan komt sinterklaas in het dorp en dan daarna lekker snert
eten..mmmmmm ach en misschien vanavond onder the Voice een voorproefertje. Varkensstaart, zal eens kijken of ik dat nog ergens kan bemachtigen. |
Quote |
Juulmvjens schreef op: 18-11-2011 11:34:47 |
Hmmmm lekker hè. Ik maak het met spliterwten, knolselderij en prei, rookworst en hamlappen (die helemaal gaar gekookt zijn). Maak altijd een reuzepan en vries dan porties in. Zaaaalig. Gisteravond nog gegeten. |
Quote |
Karinmv3 schreef op: 18-11-2011 11:37:14 |
Ik kook vaak ook nog een paar laurierblaadjes mee, geeft net weer extra smaak. |
Quote |
Anita Mv K*ay schreef op: 18-11-2011 11:48:11 |
Laurier...check |
Quote |
Baby2 schreef op: 18-11-2011 12:35:40 |
Ik doe er zelf op het laatst nog een pakje prei-soep door om de snert goed te binden en dikker te
maken. Dat kan ook met aardappels. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 18-11-2011 13:15:39 |
Hier ook een lekker recept, succes verzekerd haha Oudhollandse Erwtensoep Benodigdheden: 3 bouillonblokjes 500 gram ham/varkenslappen 1 pak spliterwten 1 zak gesneden erwtensoep groenten 1 pak honig mix voor erwtensoep 1 rookworst 1 grote pan (ongeveer 4 liter) Vul de pan tot ongeveer 3 cm onder de rand met water en zet deze op het vuur met het gesneden vlees en de bouillonblokjes. Als het water kookt het eventuele vet eraf scheppen met een schuimspaan. Daarna de spliterwten toevoegen en onder af en toe even roeren een uur laten koken (tot het vlees uit elkaar valt en de erwten zijn opgelost). Dan de groenten toevoegen en ook weer een half uur/uur (even kijken wanneer de groenten zacht zijn en de witte blokjes knolselderij een beetje zijn opgelost) laten koken. De mix aanmaken met water en toevoegen aan de soep. (als je hem niet aanmaakt gaat de soep klonten) Even goed door laten koken, dan de worst snijden en toevoegen. Het liefst de soep een dag laten staan dan wordt het pas goed dik en eet smakelijk!!! |
Quote |
M&j schreef op: 19-11-2011 18:02:32 |
Grappig, wij eten met pakjes avond altijd snert, makkelijk en het gaat ondanks alle zenuwen bij de
kinderen goed naar binnen Mijn recept. -Krabbetjes -Hamlappen -Rookworst (Het liefst de `Gijs`worst van de plus, dat vinden wij de lekkerste) -Spliterwten -Prei -Ui -Knolselderij -Bladselderij -Aardappel 2 liter water opzetten met het vlees en tegen de kook aan laten garen, eventueel schuim afscheppen, als het vlees gaar is afgedekt op bord bewaren. Spliterwten goed spoelen en in de pan doen, aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen eventueel met een laurier blaadje. Ondertussen de groenten schoonmaken en snijden. Als de spliterwten gaar en zacht zijn de groenten toevoegen en mee laten koken. Vlees fijn maken, rookworst in plakjes snijden en mee warmen in de soep. Op smaak brengen met flink veel zout en peper naar smaak. En nu mis ik de smiley met het vorkje. |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 19-11-2011 22:34:22 |
klinkt goed Ik was het me vanmiddag aan het afvragen Hoe maak ik erwtensoep. Mijn schoonmoeder heeft dat uuuuuuuuuuuuuuren opstaan. Jullie ook?? En andere recepten zijn welkom hoor. Bij de hema hebben ze er zeeuws spek in, jullie niet?? |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 19-11-2011 22:47:36 |
Ja het moet uren opstaan. De erwten moeten wel gaan zijn en tot pulp..! En dat heeft tijd nodig!
Zeeuws spek is ook lekker. Ik doe er vaak ook nog speklapjes bij dus het klinkt mij niet vreemd. |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 19-11-2011 23:17:16 |
Jolanda, jouw recept ga ik vrijdag maken. Heb er al zin in!!! |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 20-11-2011 12:11:52 |
IK ga binnenkort ook maar weer een pannetje maken Lekker met
ongesneden grof bruinbrood, roggenbrood en kaas. Helaas de spullen niet in huis nu hah |
Quote |
Anoniem schreef op: 21-11-2011 12:47:55 |
mijn erwtensoep maak ik zo! 1 pak spliterwten 1 grote zak met soepgroente 2 rookworsten 250 gram spekdobbeltjes/reepjes 3 haaskarbonade 3 boulionblokjes 2 aardappels spliterwten,goed afspoelen onder de kraan,in een pan met water doen,daarbij de boulionblokjes,en de karbonades de spekjes,en de soepgroente en de aardappelen dit alles,minsten 2,5 uur laten sudderen,op sudderplaatje,af en toe even goed doorroeren na,2,5 uur de worsten aan plakjes snijden,en die in de soep doen,nog even een half uur laten verwarmen,en klaar is je overheerlijke erwtensoep,ik maak altijd een mega grote pan,en vries dan wat in,zo lekker wij eten er vaak heel donkerbruin brood bij! eet smakelijk dames! |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 21-11-2011 13:44:46 |
Ik haal altijd zo'n snertpakket bij de appie. (daar zitten de groenten en spliterwten al in). En dan
gooi ik er 1 boullionblokje, spekjes, karbonade en rookworst bij. mmmmmm |
Quote |
Katootje schreef op: 17-12-2011 15:48:12 |
Jolanda, je snert staat hier op alleen eet ik het zelf
op als je het niet erg vindt De erwten lossen al aardig op, nu het vlees nog en dan kan ik verder. Het staat nu ongeveer een uur op, ik wacht geduldig af. Bedankt voor je recept, laat je nog wel weten hoe het smaakte. (gooi het waarschijnlijk in de vriezer kan dus zijn dat het even duurt) |
Quote |
Blauwtje schreef op: 17-12-2011 20:22:38 | ||
wat?! varkensstaart? ieuwwwwwwwwwww | ||
Quote |
Nimmie schreef op: 17-12-2011 20:23:47 |
getverdemme je gaat er toch geen varkensstaart in pleuren bah! ieuw |
Quote |
Blauwtje schreef op: 17-12-2011 20:26:35 | ||
nee, dan nog liever die focking worst | ||
Quote |
Minou schreef op: 17-12-2011 20:49:45 | ||
Ah bah Paulien..nou zie ik dat vieze ding voor me..jakkie! | ||
Quote |
Blauwtje schreef op: 17-12-2011 20:55:53 |
hahaha Minou...wil je liever een zwienestaart in je soep dan? |
Quote |
Blauwtje schreef op: 17-12-2011 21:37:59 | ||
ahhhhhhh, goor!!!!! | ||
Quote |
Minou schreef op: 17-12-2011 21:40:37 |
Zo'n lief klein krulstaartje?? Aaahh, liever dan DIE worst |
Quote |
Anoniem schreef op: 17-12-2011 21:44:39 |
Ipv varkensstaart kun je er ook een varkenspootje indoen! Groet, Lina |
Quote |
Blauwtje schreef op: 17-12-2011 21:46:15 | ||
oh my maak het nou niet erger nog zeg straks zit er nog een varkensanus in ofzo hahaha | ||
Quote |
Minou schreef op: 17-12-2011 21:48:46 |
Nou Paulien toch...
varkensanus.. gek mens ook he! Als je op tv ziet wat koks allemaal in de pan doen voor een lekkere bouillon..kan ik het me wel voorstellen. Maar ik denk dat we weeeer offtopic gaan... |
Quote |
Blauwtje schreef op: 17-12-2011 21:53:45 |
haha, idd erg off topic Maar als je erover na denkt, een varkensstaart of poot, brrrr |
Quote |
Patriciia* schreef op: 17-12-2011 22:07:29 |
lekker man.....een zwienesteert met een pootje erbij......mmmmmmmm |
Quote |