Mv E.l.s schreef op: 12-09-2017 21:36:46 |
Ik heb verjaardagsgeld gekregen en ik wil een fijne, goede braadpan waar ik b.v. stoofpotjes in kan
maken, maar ook een simpele rundervink in kan bakken. Op zoek naar een braadpan, kom ik steeds een
Le creuset braadpan tegen, maar wow, wat een geld. Heeft iemand zo'n pan? Is het echt fijner en
beter dan een goedkopere? Ik zal hem wel dagelijks gebruiken denk ik en ik vind de pan zo kneuterig
en gezellig staan op het fornuis haha, maar om daarvoor nu zoveel geld uit te geven. |
Quote |
C. schreef op: 12-09-2017 23:05:01 |
Bij mijn vriendin staat hij pontificaal te pronken op het fornuis . Ze gebruikt hem vaak en is er super over te spreken en volgens haar elke euro waard....ik staar wel naar die van haar als ik bij haar ben ![]() |
Quote |
Duifje schreef op: 12-09-2017 23:35:18 |
Ik zou niet weten wat het toevoegd tov een gewone braadpan. Zelf gebruik ik al jaren mijn Bk
bakpannen en die bevallen me prima. En die zijn heel wat goedkoper. |
Quote |
Linda Mv Jarno & Ils e schreef op: 13-09-2017 06:48:07 |
Jarenlang een fluitketel van hun gehad....was in de aanbieding en.ik.had een kadobon dus was maar
een schijntje... Ze zijn goed.. Maar kijk ook.eens naar de buyer pannen. Deze zijn van plaatstaal. Ook duurder maar geen giftige stoffen tijdens koken/bakken |
Quote |
Xsara schreef op: 13-09-2017 07:30:51 |
Voor stoofpotjes en vlees heb ik ouderwetse gietijzeren pannen. 23 jaar geleden de eerste gekregen
en die is nog geweldig. Die werken wat mij betreft het beste. Ik heb verder bk en fissler pannen.
Duur maar gaan een leven mee! |
Quote |
Cora38 schreef op: 13-09-2017 11:22:30 | ||
Wij ook, maar Creuset is fijn voor biefstuk, gebakken aardappels ed Bij het kookpunt in Rotterdam hebben ze van eigen merk zo'n pan en die is fijner. Je moet die pannen trouwens nooit met afwasmiddel wassen. Na het wassen invetten met olie. | ||
Quote |
Nina1 schreef op: 13-09-2017 17:02:39 |
ik heb er 1...superfijn. Erfstuk van mijn oma.. maar ik heb ook van een ander merk een gietijzeren braadpan die is net zo fijn en een stuk goedkoper. vind de kleuren van de pannen zo mooi... maar ja om daar nu een dure pan voor te kopen.. zit wel te denken om een fluitketel van ze te kopen voor op mijn hoitkachel.. ter bevochtiging van de lucht. nadeel ze zijn loeizwaar... Wat cora zegt eb afwassen klopt. |
Quote |
Stefke schreef op: 13-09-2017 21:18:28 |
Ik heb een roze. Heerlijk om daar de hele dag tegen aan te kijken op het fornuis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En verder kookt en bakt hij ook nog eens prima. Ik heb een geemailleerde. Die kan wel gewoon met afwasmiddel. En hij wordt heel makkelijk schoon. |
Quote |
Mv E.l.s schreef op: 13-09-2017 22:01:56 |
Diit staat er in de omschrijving van de creuset: De pannen zijn gemaakt van hoogwaardig emaille. Hierdoor is de pan bestand tegen vlekken en krassen. Het materiaal zorgt er ook voor dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Reinig de Le Creuset stoof- en braadpan met warm water en afwasmiddel. De pan kan ook in de vaatwasser, maar na veelvuldig reinigen in de vaatwasser kan de pan dof worden. Le Creuset biedt een levenslange garantie op fabricage- en kwaliteitsdefecten van het gietijzer. Staat niets over invetten en geen afwasmiddel. Is dit dan een andere of is jullie ervaring anders? |
Quote |
Anmv3 schreef op: 14-09-2017 17:54:48 |
Ik heb de fluitketel ! Was niet je vraag, maar t is gewoon zo'n snoepje om te zien ![]() ![]() |
Quote |
Zozo schreef op: 14-09-2017 17:59:45 |
Bij Fonq zijn ze vaak flink afgeprijsd, wie weet haalt dat de twijfel weg ![]() |
Quote |
Mvl&d schreef op: 14-09-2017 19:30:20 |
Ik vind ze te zwaar en te onhandig (volgens kenners mag ie niet in de vaatwasser) maar wel mooi om
te zien. Ik heb een paar jaar geleden, ook van gekregen verjaardagsgeld, mezelf een andere braadpan
kado gedaan: de Alva Cook'on . Google maar eens. Licht in gewicht, bakt en braadt perfect, mag in de vaatwasser en ik gebruik 'm ook regelmatig in de oven, voor lekkere stoofpotjes enzo. |
Quote |
Cora38 schreef op: 15-09-2017 10:11:24 |
Gietijzer mag beslist niet met afwasmiddel of in de vaatwasser. Er moet namelijk nog een natuurlijk
antiaanbaklaagje ontstaan, waardoor ze een leven lang mee gaan. Invetten met olie na het wassen is omdat gietijzer anders gast roesten. |
Quote |
Emilie schreef op: 15-09-2017 10:52:59 |
Le Crueset is niet van gietijzer, maar van geëmailleerd gietijzer!
Ik vind het ideaal (en mooi) om stoofpotjes in te maken. Je schuift ze ook zo de oven in. Maar ze zijn inderdaad wel zwaar. Dus voor dagelijks gebruik, gebruik ik ze zelden. Maar als we tijd hebben in het weekend of bij bezoek zet ik graag een stoofpotje op om een paar uur te pruttelen! |
Quote |