Mrtj schreef op: 27-06-2017 18:33:41 |
Ha ladies, ik ben op zoek naar een BBQ (Heb er nooit een gehad ). Wat voor BBQ hebben jullie / raden jullie aan (en waarom?) Thank you |
Quote |
Amy-mv2 schreef op: 27-06-2017 19:03:20 |
Bij een kolen-BBQ valt of staat met het een BBQ goed kunnen aankrijgen en inzicht in hoe je vlees te
braden, met of de persoon dat kan dus. De BBQ zelf maakt niet zo gek veel uit. Mijn man is BBQ-master ;-) die BBQt op alles, van wegwerpbbq tot Weber en van Hibachi tot The Green Egg. Ik bak er zelf letterlijk niks van. :-( Met een gasBBQ maakt dat al veel minder uit, want dat is aan-en-gaan. Als je voor het eerst wilt gaan BBQen zou ik of voor gas of voor een goedkopere kolenBBQ gaan (een nep-weber oid). Zodat je voor niet al teveel geld kunt zien of het wat voor je is. Gas is wel duurder in aanschaf, maar veel sneller en makkelijker. Kolen vind ik persoonlijk lekkerder. |
Quote |
Duifje schreef op: 27-06-2017 19:22:51 |
Een gasbbq is voor mijn man als vloeken in de kerk. Je mist dan toch de typische bbq smaak. Wij
hebben altijd een Weber gehad, maar nu een nepperd, een kogelbbq. Werkt net zo goed. Als he maar
goed werkt met indirecte warmte. Dus kolen goed warm laten worden, dan opzij schuiven en het vlees
rustig laten gaten aan de kant waar geen koken liggen. |
Quote |
Spatje schreef op: 27-06-2017 20:29:18 |
Hier gewoon een simpele bol van 29.95 met houtskool. Aansteken lukt altijd goed en na een half
uur kan het vlees erop. Maar niet iedereen lukt het. Dus geen idee waarom het hier zo
makkelijk gaat. |
Quote |
Juudje schreef op: 27-06-2017 20:54:21 |
Ik heb vorig jaar een youtube filmpje gekeken over hoe het beste de bbq aan te steken. En sinds die
tijd gaat het perfect. 3 aanmaakblokjes op het rooster, daar bovenop een 'firestarter' met kolen. Aanmaakblokjes aanstekken, firestarter erop. En als de kolen lekker gloeien en de vlammen weg zijn kiep je 'm leeg in de bbq. Dat gaat perfect !! Meer aanmaakblokjes zorgt alleen maar voor meer rookontwikkeling (man geloofde me niet, maar een paar weken geleden toen hij 'm aan ging steken vluchtten de buren naar binnen van de rook ), bij mij rookt ie amper. Dus, bij deze, gratis tip haha. |
Quote |
Pup78 schreef op: 27-06-2017 22:55:24 |
Die hebben wij ook Bettie, de bovenste. Gewoon stekker in het stopcontact en bakken maar. We hebben m gewonnen bij een loterij bij de sportclub. Je mist idd wel de typische bbq smaak, maar ik ben er tevreden over. Zo vaak bbq en wij toch niet. |
Quote |
Nina1 schreef op: 28-06-2017 00:31:49 |
hier 3 bbq's 1 kleine weber kolen bbq. erg fijn! Gaat lang mee. Bbqen er veel mee. Niet
goedkoop in aanschaf. Fijn in gebruik heb hem al 15 jaar. 1 gas metclavastenen waardoor je wel de grilsmaak hebt en 1 kleine merkloze kolen bbq. kolenbbq kun je het beste idd aanmaken met een quickstarter zoals hierboven beschreven. 3 blokjes onderin en briketten bovenop ( briketten worden heter en je kunt langer grillen) ik zou beginnen met een simpele bbq. ook wel eens zin wegwerp ding gehad. Gaat prima. Wel ff kijken waar je hem neerzet. |
Quote |
Caithy schreef op: 28-06-2017 10:06:02 |
Ik zou idd ook beginnnen met een kogeltje en een firestarter (en niet die witte blokjes gebruiken
maar die bruine!!) Hier hebben we een green egg xl en wij bbqen elk weekend (vlees, vis groente) maar goed daar zit een aardig prijskaartje aan! |
Quote |