Menu
 

Topic:

aanslagen

Myriamr  schreef op: 14-06-2017 11:03:58
We hebben momenteel veel te maken met aanslagen. Vreselijk allemaal hoeveel onschuldige mensen hiervan het slachtoffer zijn. Maakt het ons bang? Denken we nu 2 keer na voordat we naar een concert of bioscoop gaan. Vermijden we drukke plekken? Hoe denk jij daarover? 
 
Quote
Navigatie
RE: aanslagen
Jolanda1974  schreef op: 14-06-2017 11:38:31
Bij de "eerste"aanslagen was ik echt van slag en wilde alles volgen qua nieuws. Nu op dit moment ben ik nog steeds erg onder de indruk maar merk dat ik sneller over ga op de beslommeringen van de dag. Het maakt me niet bang, ik leef me leven zoals altijd. Volg het nieuws ook niet meer tot op de minuut.

In de meivakantie naar DisneylandParijs geweest, er liepen gerust mannen met geweren en honden maar niet opvallend. Pas op de laatste dag kwamen er meer militairen met grotere geweren duidelijk in het zicht. Op zo'n moment ben je je wel bewust van de dreiging en was ik toch wel blij dat we richting huis gingen
 
Quote
RE: aanslagen
Jen9  schreef op: 14-06-2017 12:27:20
Nee..ik ga juist door..ga zeker geen andere dingen doen... Wat Jolanda zegt hadden wij vorig jaar bij een groot aquarium park in Bretagne..Dat maakte wel indruk.
.Zoon en man zijn gewoon naar Pinkpop geweest...ik ga naar concert at sea...

Ik heb wel steeds meer zoiets van...waarom bemoeit het westen zich overal mee...We zijn niet beter dan welk land dan ook..anders..dat wel.. Laat ze zelf hun problemen oplossen op hun manier...Er vallen daar zoveel onschuldige slachtoffers door onze bommen...Snap dat mensen verschrikkelijk kwaad worden als er kinderen dood gaan...Zijn we daardoor schuldig aan de aanslagen? Nee absoluut niet.dat doen de daders zelf....Maar laten we stoppen met goede grond te kweken...  Wat t westen trouwens niet alleen doet..absoluut niet..

Uiteraard moeten we tmet harde hand aanpakken.....

Maar bang..nee.. soms wel wat onrustig...
 
Quote
RE: aanslagen
Mvl&d  schreef op: 14-06-2017 13:20:34
Nee absoluut niet. Ik woon in Amsterdam en de kans is reëel dat er hier een keer wat gebeurt. Maar de kans dat ik onder de tram kom is nog altijd groter. Ik ben ruim een maand geleden met mijn 13jarige naar Londen geweest en dus in feite tussen de aanslagen van maart en mei in. We gingen naar Parijs een maand na de aanslagen van 13 november. Geen moment bang geweest.

Er is wel iets wat ik mijn kinderen leer en dat is; waar je ook bent; check waar de uitgangen zijn. Altijd. Ik heb 1x als 20jarige meegemaakt hoe dat gaat in een panieksituatie in een bomvolle zaal en dat beangstigt me dus wel!
 
Quote
RE: aanslagen
Minou  schreef op: 14-06-2017 13:33:11
In de vorige eeuw waren er ook genoeg aanslagen dichtbij en met heel veel doden, denk aan IRA, ETA, de kaping toentertijd in de jaren 70.

Nu word je overspoeld door de sociale media en alles...

Ik maak me geen seconde druk, zeker als militair ook genoeg gezien.
 
Quote
RE: aanslagen
Amy-mv2  schreef op: 14-06-2017 14:39:32
Hoe denk jij er zelf over Myriamr?
 
Quote
RE: aanslagen
Nala  schreef op: 15-06-2017 06:46:46
Ik ben wel angstiger merk ik.
Vorig jaar ruim een week na de aanslag in Nice  gingen wij op vakantie die kant op, veel controle op het vliegveld en zelfs letterlijk op de camping (in St Tropez)liepen de militaren zwaar bewapend langs je.
Ipv een veiliger gevoel kreeg ik er meer de kriebels van zelfs de mannen (man en schoonvader) werden er niet geruster op.
Hier dus meer de instelling waarom zou ik het risico opzoeken door bijv naar een concert te gaan, nu gingen we toch al nooit dus misschien denken we er daarom ook zo over? Weet niet het maakt in iedergeval wel dat we bewuster nadenken, denk ik.
 
Quote
RE: aanslagen
Duifje  schreef op: 15-06-2017 07:45:55
Tot op heden heb ik er niks voor gelaten, maar ik denk er wel wat meer over na. Bij drukke evenementen kijk ik nu wel wat meer om me heen, maar ik wil me ook niet door angst laten leiden. Uieindelijk kan er altijd en overal wat gebeuren en wil ik niet thuis in een hoekje gaan zitten.
 
Quote
RE: aanslagen
Myself  schreef op: 16-06-2017 07:45:25
Ik heb er niks voor gelaten, maar wij zijn toch geen concertgangers of erg ondernemende types.
Angst heb ik wel, je kan me 100x zeggen er niet aan toe te geven en dat het juist is wat ze willen, maar ik krijg het niet veranderd.
Heb dan ook wel de nuchtere kant in me zitten dat ik denk '20 jr geleden was er ook genoeg oorlog alleen wist je toen minder dan nu', maar toch, het maakt erge indruk allemaal.
 
Quote
RE: aanslagen
M&j  schreef op: 17-06-2017 11:33:49
Ik ben er niet zo mee bezig, er is genoeg gaande in mijn eigen leven om me druk over te maken. Ik denk maar zo: de mens lijdt het meest onder het lijden dat hij vreest.

 Ik vind wel dat de media vaak gebeurtenissen in een 'crisis' sfeertje probeert te trekken, dat vind ik wel nieuw tegenwoordig.
 
Quote
RE: aanslagen
Duifje  schreef op: 17-06-2017 13:08:44

Quote m&J:

 Ik vind wel dat de media vaak gebeurtenissen in een 'crisis' sfeertje probeert te trekken, dat vind ik wel nieuw tegenwoordig.Niet alleen de media. Ook "gewone" mensen doen dat. Als er wat gebeurt staat fb meteen vol met speculaties. Bij elke gebeurtenis is het eerste wat mensen roepen, aanslag. Zo krijg je ook bijna het idee dat er continue aanslagen gepleegd worden. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op aanslagen
Naam
Bericht