Menu
 

Topic:

Tips geluidsoverlast

Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-06-2017 20:58:18
We wonen nu anderhalf jaar in ons huis..oud huis. 
We wonen hier erg prettig.

Nu sprak de buurvrouw mij vanmorgen aan...ze was al overspannen geweest en wist niet of ze ons erop aan kon spreken.. en had al aan onze andere buren gevraagd of ze ons kon aanspreken...
Ze had erg veel last van ons...ze kan letterlijk alles horen wat wij hier zeggen in huis.
Nu hadden we tot vorige maand 2 honden, 1 is overleden.. hij was een echte blafferd.. wat dat betreft is het nu rustiger. 
Maar we hebben 4 kinderen waarvan 1 hoogsensitief en strong willed...(lees: als ik.iets in mijn hoofd heb en het gaat ook maar iets anders als hoe ik het in mijn hoofd heb flip ik , hoofdbonken, schoppen etc)
Samen met de buurvrouw heb ik met de kinderen gepraat en we hebben afgesproken dat we gaan kijken of we eens wat minder hard kunnen praten (was vaak ook wel heel hard om boven alles uit te komen)
S morgens om 06.00 uur niet meer naar mama roepen maar gewoon naar mama toe komen.. en dan rustig opstaan ipv druk te gaan doen.

We hebben nog geen gordijnen hangen dus het galmt ook nog heel erg.

We zijn nog aan het  klussen, slijpen en kappen dus dat bezorgt ook overlast.

Ik wil niet dat de buurvrouw last van ons heeft, maar ik wil ook niet op mijn tenen moeten lopen de hele tijd...

Iemand tips om het huis nog stiller te krijgen?
 
Quote
Navigatie
RE: Tips geluidsoverlast
Bettie  schreef op: 10-06-2017 21:34:49
Hier ook een oud huis (lees 1968) en die bouw is behoorlijk gehorig. Aan het gehorig zelf kun je helemaal niets doen, dat komt echt door de bouw zelf. 

Wat je kunt doen om de gehorigheid enigszins te verminderen is:

Goede raambekleding; overgordijnen en vitrage/rolgordijnen etc.
Speelkleed voor de kinderen
Evt. kleed onder het zitgedeelte

Maar je bent natuurlijk nog volop aan het klussen dus ik weet niet of dit haalbaar is. En anders paar goedkope gordijnen er neer hangen?

Heeft je buurvrouw last van de leefgeluiden óf meer van het gegil en geschreeuw?

Anders zou ik ook zeggen:

leg vloerbedekking op de trap, dat dreunt al minder door.
deurdrangers op de deuren zodat die minder hard dichtknallen

Weet niet of er enkel glas in de ramen zit maar die kunnen nog vervangen worden door HR ++(duur geintje, ik weet het)

 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Bettie  schreef op: 10-06-2017 21:36:06
Ik bedoel met gehorig zelf...het zit in de bouw en de fundering en spouwmuren lopen door en zijn onvoldoende geïsoleerd of losgekoppeld. Aan extra geluiden van de kinderen etc. kun je natuurlijk wel wat doen.
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Bettie  schreef op: 10-06-2017 21:37:28
Spam maar gewoon even door.....

Kun je met je hoog sensitieve kind afspreken dat hij bij zijn strong willed gaat boksen/bonken tegen een boksbal óf is hij daarop niet aanspreekbaar?
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Xxx  schreef op: 10-06-2017 21:41:05
Mooi dat je rekening wilt houden met je buurvrouw en dat jullie er samen op een goede manier over kunnen en willen praten.

Van de andere kant moet je ook wel gewoon kunnen blijven leven.
Gillen beperken Oké, maar een leven met 4 kinderen kan natuurlijk ook niet zonder geluid.
Voor 6 uur niet roepen is prima, maar ja soms is het niet anders.

Ik dat je de buurvrouw al best wat tegemoet bent gekomen.
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-06-2017 21:45:15

Quote Bettie:
Spam maar gewoon even door.....

Kun je met je hoog sensitieve kind afspreken dat hij bij zijn strong willed gaat boksen/bonken tegen een boksbal óf is hij daarop niet aanspreekbaar?Ze is 3,5, hebben het haar uitgelegd en ze begrijpt het wel. Echter als ze zo n bui krijgt gaat ze op de plaats zelf uitrazen....maar we kunnen het op zijn minst proberen..

Nee buurvrouw heeft overal last van...heb haar gevraagd als ze in bed ligt en ik beneden zit met de meiden of ze dan ook nog vanalles hoort.. maar ook dan hoort ze alles...
Dus ga proberen om, als ze zo vroeg zijn, niet de woonkamer in te gaan maar in de eetkamer te gaan zitten..deze is aangebouwd...dus daar zal ze er minder last van hebben.

Ik begrijp de buurvrouw volkomen. Zou het zelf ook vervelend vinden.
Zij is alleenstaand, dus van haar kant hebben wij nooit overlast..
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Bettie  schreef op: 10-06-2017 21:47:48
Bedenk mij nog iets.... (ik weet het, ben heel erg) Maar wij hadden een buurvrouw met een gehoorprobleem waarbij geluiden extreem hard binnen kwamen (inmiddels is ze overleden) waardoor wij ook van alles hebben gedaan om geluiden te verminderen... 

Hier ook vroege vogels maar bij ons hebben wij ze vanaf 4 jaar leren klokkijken m.b.v. digitale wekker. Als die op 7.00 uur stond, mochten ze uit bed (m.u.v. het weekend dan is het 7.30 uur) Voor die tijd willen wij ze dus niet horen of zien (tenzij ze ziek zijn). 

Het werkt hier uitstekend; onze dochter staat op, gaat naar het toilet en vervolgens pakt ze stapeltje boeken uit de boekenkast op de overloop en gaat heerlijk liggen lezen (voorheen plaatjes kijken)
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Amy-mv2  schreef op: 10-06-2017 23:53:21
Helemaal geluidsarm krijg je het niet als het vanuit de bouw gehorige huizen zijn.
Je kunt het geluid dempen door gordijnen ipv alleen rolgordijnen. Verder vloerkleden of vloerbedekking (ook op de slaapkamers).

Maar je kunt je kinderen natuurlijk niet verbieden om te praten of te spelen en daar zal de buurvrouw toch mee moeten leren leven.
Ik vind dat je haar al behoorlijk tegemoet komt.

Pas wel op dat het je eigen woongenot niet verpest.
Bij wonen horen nou eenmaal geluiden.
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Stefke  schreef op: 11-06-2017 08:19:54
tips heb ik niet. En er is denk ik al heel veel voorbij gekomen.

Maar ik moet stiekem even lachen om het moment dat de buurvrouw hoorde dat ze nieuwe buren kreeg! En dan zie ik jullie in zo'n mierenrijtje in een lange slinger het huis in marcheren. Hahahah

Maar ik denk dat het een beetje 'leven en laten leven' is. Zij zal toch moeten accepteren dat er een groot gezin naast haar is komen wonen. Dat geeft gewoon 6x zoveel herrie als dat ze zelf maakt! 
En jullie zullen er aan moeten wennen dat je stiller doet. Buren die om 6.00 om mama beginnen te gillen zou ik ook niet tof vinden. En dat is kinderen best te leren. Kost alleen even wat tijd. 

Succes!
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Myself  schreef op: 12-06-2017 07:39:44
Ja maar, als je al niet met je kinderen in de kamer kan zitten omdat ze jullie dan al hoort, dan is het toch ook wel een beetje aan het doorslaan bij je buurvrouw?
Tenzij je in een kartonnen doos woont, maar daar ga ik nu even niet vanuit.
Lief dat je er veel aan wilt oplossen van jullie kant, maar je mag ook wel je grenzen hierin trekken vind ik en desnoods aangeven.

Weet je wat ik dan weer geluidsoverlast vind? (en heb daar zaterdag ook een vraag overgesteld in 'het grote vragen topic')
Dat je gaat verbouwen, echt breekgeluiden, klappen van de hamer op een 2e Pinksterdag met mooi weer en velen buiten, op een zondagmiddag met mooi weer (gisteren) of op zaterdagochtend om 8.00u.
Ik heb echt veel begrip voor verbouwen, tenslotte hebben wij dat zelf ook gedaan, maar wij begonnen niet voor 9.00u op zaterdag en zon- en feestdagen hebben wij sowieso nooit lawaai gemaakt.

Even een zijtak over mezelf, maar dat vind ik dus geluidsoverlast.
En als je als gezin niet eens meer met elkaar kunt praten omdat ze jullie dan hoort, moet ze misschien zelf ook eens wat laten doen aan haar isolatie, want dat lijkt me hard nodig dan.
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Spatje  schreef op: 12-06-2017 08:03:30
Nou om 6 uur smorgens gekwaak van de buren noem ik geen normale geluiden.  Daar kun je zeker wel rekening mee houden. 

Hier huizen van 104 jaar oud en ook heeeeel gehorig.  Kinderen weten ook dat ze voor 8.30 uur rustig moeten doen.  Is het niet voor de buren is het voor mezelf 

Wel fijn dat jullie daar zo mooi in gesprek over kunnen gaan.  En tja jullie hebben nu eenmaal kinderen dus dat zal ze ook moeten accepteren. 
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Jen9  schreef op: 12-06-2017 08:37:35
Tja..voor half 9 stil zijn...Ze moeten toch naar school? One oudste moet half 8  de deur uit, en   dan zijn daarvoor echt wel allerlei geluiden te horen..de douche..deuren..schuurdeur..praten.. Uiteraard allemaal niet hard, maar ik   ga ook echt niet fluisteren...Ik ga al.om 6 uur de deur al.uit...Buren klaagden dat ze de deur hoorden..Tja, heb meen keer extra geolied.en deed n altijd al zo zacht mogelijk dicht..meer kan ik niet doen.. Leefgeluiden horen erbij....  Praten op een normaal volume.. niét met de deuren slaan.. stoffering...En dan is t wel goed denk ik...

Op zon- en feestdagen klussen is hier trouwens.bij iedereen in de buurt gelukkig wel normaal..Er blijven namelijk geen andere dagen over waarop je thuis bent..

Ik vind dat jullie er goed mee omgaan!
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Myself  schreef op: 12-06-2017 08:52:42
Tussen kwaken en praten zit best een verschil volgens mij .
Bij kwaken denk ik gelijk aan schelle stemmen, ik had het over normaal praten.

Oh echt Jen, is dat normaal op die dagen?
Wist ik niet, ben ik toch niet helemaal bij de tijd blijkbaar .
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Spatje  schreef op: 12-06-2017 09:01:10
Ja precies je hebt gillen en praten. Hier gaat om 6.45 de wekker.  Helaas ben ik voor die tijd al wakker door de keuken kastjes van de buren, maar daar kunnen ze niks aandoen.  Tenminste als ze ze normaal zouden dichtdoen

Uiteraard wordt hier ook gewoon gepraat, maar gillen of van boven naar beneden roepen en andersom doen we niet.  Wil je iets vragen loop je even naar diegene toe. 

Klussen in het weekend heel normaal.  Zeker bin werkende mensen.  Heel irritant een schurende buurman de hele dag maar hey is nu eenmaal zo.  Binnenkort krijgen ze hun eerste kindje.  De oordoppen liggen al klaar  
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Minou  schreef op: 12-06-2017 09:16:21
Ik vind dat je het prima hebt gedaan, feit is dat ze al overspannen is geweest en misschien daarom ook extra gevoelig reageert op ( leef) geluiden.

vergeleken met jullie heb ik echt tokkies naast me, gesmijt met deuren, gegil, gestamp, zooi
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Bepje  schreef op: 12-06-2017 09:25:22
Hier bonkt de muziek van de buren door de muren heen. Dat vind ik echt overlast, ik moet het journaal er wel eens harder om zetten. Daar heb ik van de week maar weer eens over geklaagd, dat vind ik vreselijk. Wij houden an (hard)rock muziek maar vallen er een ander niet mee lastig. Voor de rest hoor je hier ook van alles maar dat zijn leefgeluiden, dat is niet erg zolang het er normaal aan toe gaat. Hier klust men ook wel, ook op zondag maar om die dag herrie te maken vind ik niet nodig.
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Jessiemv3  schreef op: 12-06-2017 09:56:55
Oudere huizen zijn nu eenmaal veel gehoriger. Je kunt het geluid wat dempen met inderdaad gordijnen vloerkleden en de kamer niet te leeg hebben maar meer eigenlijk niet.
Ik weet niet wat je buurvrouw gewend is van de vorige buren?
Ik vind dat je haar al behoorlijk tegemoet komt maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat het inderdaad je woongenot verpest. Het kan niet zo zijn dat je op je tenen door je eigen huis heen moet lopen... 
Overigens vind ik geluid/gekwaak/gegil of hoe je het ook maar wil noemen om 06.00 'sochtens wel geluidsoverlast. Als wij een keer zo vroeg weg moeten ga ik wel op mijn tenen door het huis.
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Mv5  schreef op: 12-06-2017 09:59:12
Ik vind dat je je al enorm aanpast. Kinderen maken nu eenmaal geluid en gewoon normaal leven maakt ook geluid. Dat is zo en dat moet de buurvrouw ook begrijpen en accepteren.
Om zes uur 's ochtends roepen en gillen wil ik ook niet hebben en zou het ook niet waarderen als mijn buren dat wel normaal vinden.

 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-06-2017 10:35:45

Quote Minou:
Ik vind dat je het prima hebt gedaan, feit is dat ze al overspannen is geweest en misschien daarom ook extra gevoelig reageert op ( leef) geluiden.

vergeleken met jullie heb ik echt tokkies naast me, gesmijt met deuren, gegil, gestamp, zooiNou omdat Eline dus zo vaak uit kon flippen zijn wij wel tokkies geworden ben ik bang...je hebt zo vaak jr stem moeten verheffen dat je op een.gegeven moment nog niet meer weet hoe je normaal moet praten....we zijn er de afgelopen 2 dagen ook echt pas achter hoe erg dat het eigenlijk was... dus het was wel even een eye opener. Blijf het jammer vinden dat ze er niet eerder mee is gekomen.

We gaan kijken voor geluidsdemping voor achter en onder het dressoir en tafels en.uiteraard na het klussen lekker dikke gordijnen..
We praten nu rustiger, maak niet al te vroeg de rolluiken open, probeer met de kids eerst in de eetkamer te gaan ontbijten (dat hoort de buurvrouw niet) en daarna gaan ze tv kijken in de kamer.. oh ja en er wordt niet meer gerend op de trap.
En als mijn man gaat slopen/breken of whatever belt hij eerst even aan...

Eline hebben we gezegd dat ze niet zo moest gillen omdat dw bbuurvrouw daar ziek van werd...

Zegt ze gisteren tegen een gillende liza: ssst niet zo hard gillen anders gaat de buurvrouw dood... 😂😂😂
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Jen9  schreef op: 12-06-2017 11:08:44
Kwaken betekent hier niet hard praten..maar beetje dom.praten... Verder zullen mijn pubers is ochtends qua volume echt wel eens over de schreef gaan...dat druk ik aan uiteraard wel direct de kop in...maar tja..dat gebeurt.


 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-06-2017 11:30:05

Quote Jessiemv3:

Ik weet niet wat je buurvrouw gewend is van de vorige buren?Vorige bewoner was een vrouw van in de 90. Oud kinderarts, dus tot aan dr pensioen bijna 24/7 in het zh, en na dr pensioen veel op reis om kinderen in.ontwikkelingslanden te helpen....daarna heeft zij vooral beneden geleefd ivm slecht ter been zijn.
Dus tja een heel verschil met ons...
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Mamsie  schreef op: 12-06-2017 11:33:48
Wat fijn dat jullie in gesprek zijn, en dat je bereid bent om te kijken waar je nog kan helpen!
Ik heb daar echt respect voor.


 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-06-2017 12:00:27

Quote mamsie:
Wat fijn dat jullie in gesprek zijn, en dat je bereid bent om te kijken waar je nog kan helpen!
Ik heb daar echt respect voor.
Dank je...weet je...ik woon hier heel graag en wil hier eigenlijk ook nooit weg.
En ik weet zeker dat mijn buren hetzelfde gevoel hebben bij deze buurt. En ik begrijp haar.. ik ben ook overspannen geweest door het gedrag van mijn jongste dochter...we deden alles wat we konden maar kwamen niet verder. En idd alles wat er dan gebeurt zorgt ervoor dat het teveel is. Dat is wel de reden dat we hier allemaal zo hard praten...
Zo'n rot gevoel is dat als jeze emmertje om het minste of geringste overloopt.

Ze is nu op vakantie maar er komt een bevriend stel in haar huis wonen. Dus ik moet nog even wachten met aan haar te vragen of ze verschil merkt. Maar dat moet eigenlijk wel...
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Minou  schreef op: 12-06-2017 12:31:57
Mijn buren hebben geen kinderen zoals jouw meisje..zij zijn gewoon tokkie en houden totaal geen rekening met anderen.

Jullie doen je best maar soms is het gewoon overmacht.

knuf
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Spatje  schreef op: 12-06-2017 13:24:04
Oh wat een grappige opmerking
Heerlijk wat kinderen soms zeggen 
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Jolanda1974  schreef op: 12-06-2017 16:05:57
Ik kan me voorstellen dat de buurvrouw een beetje klaar is met de verbouwingsgeluiden na 1½ jaar maar voor de rest vind ik dat zij zich ook best mag aanpassen. Er woont nu eenmaal geen oud vrouwtje meer naast je maar een gezin met 4 kinderen.

En ook al is je huis goed geisoleerd je zult altijd wat van elkaar horen. Heel vervelend voor haar maar je kunt ook zeuren om het zeuren.
Jullie moeten niet op je tenen gaan lopen in je eigen huis. Natuurlijk kun je afspraken maken met je gezin maar dat moet je doen uit eigen beweging en niet omdat anders de buurvrouw last van jullie heeft. Hier mogen ze ook niet gillen en schreeuwen maar het blijven wel kinderen. Ook mogen ze niet voor half 10 op de trampoline of herrie maken in de tuin in het weekend. 

Heel goed dat ze het bespreekbaar heeft gemaakt maar snap ook niet dat ze zolang gewacht heeft.
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Gewoon Ik  schreef op: 12-06-2017 16:10:46
Misschien een keer bij haar op de thee gaan en man en kinderen thuis laten. Kan jezelf luisteren en kom je er misschien achter dat ze heel erg overdrijft. Als het niet zo is dan heb je wellicht punten waar je aan kan werken.
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-06-2017 16:40:23

Quote Jolanda1974:
Ik kan me voorstellen dat de buurvrouw een beetje klaar is met de verbouwingsgeluiden na 1½ jaar maar voor de rest vind ik dat zij zich ook best mag aanpassen. Er woont nu eenmaal geen oud vrouwtje meer naast je maar een gezin met 4 kinderen.

En ook al is je huis goed geisoleerd je zult altijd wat van elkaar horen. Heel vervelend voor haar maar je kunt ook zeuren om het zeuren.
Jullie moeten niet op je tenen gaan lopen in je eigen huis. Natuurlijk kun je afspraken maken met je gezin maar dat moet je doen uit eigen beweging en niet omdat anders de buurvrouw last van jullie heeft. Hier mogen ze ook niet gillen en schreeuwen maar het blijven wel kinderen. Ook mogen ze niet voor half 10 op de trampoline of herrie maken in de tuin in het weekend. 

Heel goed dat ze het bespreekbaar heeft gemaakt maar snap ook niet dat ze zolang gewacht heeft.We hebben trouwens niet anderhalf jaar geklust!! Zo lijkt het er wel te staan...eerste maand veel geklust en nu in mei plafond eruit gesloopt en sleuven gemaakt...nu bezig met de muren inslijpen... zijn iedere keer 2 dagen geweest..
 
Quote
RE: Tips geluidsoverlast
Myriamr  schreef op: 12-06-2017 17:42:19
Oudere huizen zijn vaak gehorig. Je vraagt je dan af of mensen vroeger stiller waren? Of klaagte men minder? Goed dat jullie iig de problemen van de buuf serieus nemen en proberen mee te denken. 

 
Quote
Navigatie


Reageren op Tips geluidsoverlast
Naam
Bericht