Menu
 

Topic:

Is het raar dat ik dit vraag?

Nellemv2  schreef op: 18-03-2017 21:09:09
Op de school van onze kinderen zijn de kinderen in groep 1 op vrijdag altijd vrij.

Nu is mijn dochter in december 5 geworden en zit dus al meer dan een jaar in groep 1.
Ik merk dat ze zich op vrijdag enorm verveelt en ze brengt veel tijd door voor tv of ipad. Ik wil dat liever niet natuurlijk; maar in huis moet ook op vrijdag het nodige even gebeuren. 

Ik ben ook al heel lang niet flexibel meer op mijn werk omdat ik op vrijdagochtend geen opvang heb voor haar.


En ik voel me ook wel schuldig dat ik zo denk, maar ik wil ook graag weer wat meer tijd voor mezelf. 
Na de zomervakantie gaat ze  pas op vrijdag naar school, dat duurt dus nog een halfjaar! 
Ik ben nooit een moeder geweest die uren gaat zitten kleien en kleuren met de kinderen, even wel hoor, maar ik wil ook wel eens een boekje lezen of moet strijken.

Nou heb ik naar school gemaild met de vraag of ze op vrijdag niet met groep 2 mag meedraaien. Ik denk dat ze dat geweldig zal vinden, want ze is een slimme meid en wat uitdaging kan ze wel gebruiken als een van de oudste groep 1'er.

Ben benieuwd wat jullie hier van vinden! En ook wat school vindt natuurlijk  
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 18-03-2017 23:14:48

Quote K:
[...]

precies!!
je dochter hoort in groep 2 te zitten en de grens per 1 januari is al een flink aantal jaar geleden ingesteld al hebben scholen soms erg de neiging aan 1 oktober vast te houden wat het heel vroeger was. 

Ik zou die vrijdag laten voor wathet is en met school het gesprek aangaan over waarom je dochter niet in groep 2 zit?



Oké..dit is nieuw voor me..Ik zal eens gaan vragen. Het is dus niet gek dat ze uitdaging mist en zich verveelt en graag rekent enzo...Ze is eraan toe..

@spatje ... goeie haha!
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Zijlijn  schreef op: 18-03-2017 23:18:55
ah oke


ik heb een idee; misschien ben je niet de enige moeder die hier tegenaan loopt en is het een idee om een groepje van pak hem beet 4 kinderen van de klas elke vrijdag twee uurtjes met elkaar te laten spelen bij een andere moeder? Dan hebben jullie ieder 3 van de 4 weken even de handen vrij?
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 18-03-2017 23:33:49

Quote Zijlijn:
ah oke


ik heb een idee; misschien ben je niet de enige moeder die hier tegenaan loopt en is het een idee om een groepje van pak hem beet 4 kinderen van de klas elke vrijdag twee uurtjes met elkaar te laten spelen bij een andere moeder? Dan hebben jullie ieder 3 van de 4 weken even de handen vrij?



Nog geeneens zo'n gek idee!
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Jen9  schreef op: 19-03-2017 07:28:48

Ik zou t gewoon vragen, qua leeftijd zou ze gewoon in groep 2 "horen " te zitten... 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Xsara  schreef op: 19-03-2017 07:56:20
onze dochter gaat vrijdag tot 12.00 naar school en de zoon tot 14.45 vanaf volgend jaar is het anders..

meestal spreken we om en om af met vriendinnetjes om te spelen en die nemen haar dan mee uit school en ik neem de kinderen dan de andere keer ook mee.. 

misschien moet je het even ombuigen die vrijdag en hoe je het aanpakt.

tip 1. laat je kind om en om spelen op die ochtend, doe het dan zelf ook natuurlijk zo heb je vaker vrij.
tip 2. doe eerst de boodschappen en ga gelijk erna iets leuks samen doen, eten moet je toch en beloof haar dan eens samen een brood te bakken of koekjes.. gelijk opeten en de lunch is ook geweest.
tip 3. misschien een keertje naar opa en oma op die ochtend? vrijdag middag is onze dochter naar oma van 82 geweest. ze zijn samen gaan shoppen en zij heeft oma getrakteerd op een patatje. ze hadden het super gezellig samen. moet er wel bij zeggen dat oma nog erg fit is en zelfstandig woont.. 
tip 4. regel een oppas voor die ochtend dan ben je helemaal vrij.. ouders bij mijn dochter op school hebben een oppas van 40 en die komt gewoon overdag!

succes!


 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 08:01:42
Bedankt!

Nogmaals, het gaat me er niet om dat ik vrij wil zijn, het gaat me vooral om dat zij zich thuis verveelt en ik uitdaging voor haar zoek en naar school leek mij dan een leuke oplossing. 
Ze vindt het ook leuk op school en omdat ze in een combinatie klas zit kent ze al veel kinderen en de juffen ook. 

Maar het ombuigen is inderdaad ook een goeie; er gewoon een gezellige ochtend van maken samen. 
Ik geniet ook wel van deze ochtenden hoor en zal het straks wel gaan missen ook, deze quality tijd met haar. Maar zij is toe aan meer...
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Jen9  schreef op: 19-03-2017 08:33:34
Ik vind het trouwens ontzettend slecht van school dat ze dit niet tegen je gezegd hebben, dat ze eigenlijk, op papier althans, is blijven zitten in groep 1.....  Nu hebben scholen de keuze daarin, dat weet ik.. Maar veel scholen laten kinderen in groep 1 zitten, zodat ze een jaar lang extra kleerlingen hebben.....  (en dan dat gepraat dat t kind het nodig heeft.., dat kan, maar heel vaak is het gewoon een geldkwestie, en dat wordt niet hardop gezegd uiteraard...)
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 08:46:53
Echt joh... Ik ben daar helemaal niet in thuis maar vond het wel logisch dat ze na de zomervakantie in groep 1 bleef.. want ze had anders maar een halfjaar in groep 1 gezeten. 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Jen9  schreef op: 19-03-2017 08:49:42
Met blijven zitten bedoel ik niet laten zitten, zoals doubbleren, maar gewoon nog een jaartje dat laten doen...  Staat er een beetje krom...    Hoe dat zit weet ik eerlijk gezegd niet, maar school moet hierin wel open staan.. Eeg ouderwets als ze de 1 oktoberregel nog hanteren. Misschien staat er iets in de schoolregels?
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Anon  schreef op: 19-03-2017 09:06:26
Er bestaat geen 1 okt, 1 dec of 1 jan regel. De wet zegt dat de school een ononderbroken ontwikkelingslijn moet bieden binnen in gemiddelde van 8 jaar. Sommige kinderen doen daar langer over en andere kinderen (bv een sept kind) korter.  Je kind moet in 8 jaar in totaal zoveel uur naar school. Vaak gaan kleuters minder lang dan Gr 8. Er zijn ook scholen die bv de herfst en voorjaarsvakantie verdubbelen. Dit is de keuze van de school in overleg met de mr.

in jouw geval zou ik met de juf gaan praten over het aanbod wat ze krijgt. Misschien helpt het ook als ze op de andere dagen wat meer werkjes krijgt. Tegelijk denk ik dat jij je dochter ook kan leren even zelfstandig te spelen. Ook dit hoort bij de ontwikkeling. Je bent moeder maar geen entertainment bedrijf. Dus schermpjes uit en bedenken waar je mee gaat spelen.... playmobiel, poppen, knutselen. Het kan allemaal. Deze eis kan je ook aan je dochter stellen en hoort ook bij groot worden.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
K  schreef op: 19-03-2017 09:07:54
Als ik je goed begrijp is dit niet besproken en dat vind ik echt een schande.
Het is inderdaad zo dat je dochter een jaar is blijven zitten, al wordt hier in groep 1 en 2 vaak met heel veel verzachtende woorden over gesproken. 
Zodat je dat amper door hebt....

en eigenlijk kun je nu al geen kant meer op want als je dochter dit schooljaar enkel een groep 1 programma heeft gevolgd, dan is de periode van maart tot juli waarschijnlijk te kort om het lesprogramma van groep 2 volledig te draaien. En is ze niet klaar om in september naar groep 3 te gaan. 

Dus ik zou echt het gesprek aangaan over waarom je dochter eigenlijk in groep 1 zit, je de ervaring hebt dat ze zich verveelt en in hoeverre ze al meedraait met groep 2. Het zou mogelijk moeten zijn om haar de Cito's van groep 2 te laten doen om te zien waar ze staat in haar ontwikkeling. 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Baby2  schreef op: 19-03-2017 09:11:07
Op de school van mijn kinderen zijn ze ook in groep 1 op vrijdag vrij en groep 2 tm 4 nog de vrijdagmiddag. Ik vond het heerlijk toen ik de vrijdag nog volledig vrij had met de jongens en ik ging juist boodschappen doen of naar een (indoor) speeltuin afhankelijk van het weer. Het voorjaar komt eraan en die periode is vaak ook nog weer anders, dan zie je ook nog weer sneller kinderen buiten spelen. Inmiddels zit mijn oudste in groep 5 en mijn jongste in groep 2. Ik heb dus inmiddels de vrijdagochtend voor mezelf, mits ik niet hoef te werken en ik snap jou op dat punt ook wel hoor. Ik heb een drukke baan met wisselende diensten en als ik dan even een ochtend voor mezelf heb kan ik daar ook erg van genieten. Dan laad ik ook weer op en als de kinderen dan uit school komen ben ik er weer volledig voor ze. Ik moet trouwens ook zeggen dat mijn kinderen in " gunstige" maanden (juni en sept) geboren zijn waardoor ze beide eigenlijk niet extra lang kleuteren.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Mama Van Drie  schreef op: 19-03-2017 09:43:37
Ik vind het niet raar hoor dat je dat gevraagd hebt...Nee heb je en ja kan je krijgen denk ik dan.

Ben eigenlijk wel benieuwd naar de reactie van school.....Het lijkt mij niet zo'n groot probleem om mee te laten draaien.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Duifje  schreef op: 19-03-2017 09:54:31
Ik zou het nooit gevraagd hebben en ik denk dat het ook niks uithaalt. Als zij extra uitdaging nodig heeft gaat ze dat niet vinden in extra uren op school, maar in extra uitdagende werkjes. En dat kan ook op de reguliere tijden. Of je kan extra werkjes vragen wat ze thuis kan maken, of je gaat zelfs iets uitdagends met haar doen. 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Mamvan3  schreef op: 19-03-2017 10:13:42
Vragen kan altijd, hier was een juf die mijn jongste al vanaf 3,5 jaar in de kleuterklas wilde hebben, omdat de jongste al zo ver vooruit was. Ze heeft er hard aan gewerkt, maar kreeg het niet voorelkaar omdat beide juffen er achter moesten staan. Ze baalde er stevig van. Verder bleek het ook een verzekeringskwestie te zijn, maar dat konden we zelf oplossen.
Ik zou nu vragen, waarom ze niet doorgestroomd is naar groep 2. Klinkt een beetje als geldgraaien van de regering, kunnen ze toch weer een jaar langer centen krijgen...
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Kees  schreef op: 19-03-2017 10:33:40
qua uitdaging vind ik het niet veel toevoegen want als ze er aan toe zou zihn doet ze dit ook van ma tm do lijkt me.

qua verveling vind ik het ook geen juiste motivatie...genoeg dingen te verzinnen en ook dat is leren en ontwikkelen.

stel dat ze zich ook op zondagmiddag verveelt? 

qua invulling van die vrijdag...daar ben je zelf bij toch? met klasgenootjes afspreken maar ook thuis spelen en/of leren.
je bent idd geen animatieteam maar wel haar moeder wie haar een uitdaging kan geven.

vragen kan altijd maar bedenk goed wat jouw motivatie is...wil je meer werken? heb je geen zin of puf om iets te ondernemen? of is het echt puur in het belang van je kind?
probeer dat helder te krijgen voor jezelf
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 11:27:17
Mijn motivatie is dat ze eigenlijk niet genoeg heeft aan 4 schooldagen, thuis vermaakt ze zich niet alleen en leeftijdsgenootjes zitten ook op school op deze dag. in het weekend je vervelen vind ik iets anders, en dan heb ik er geen moeite mee. ze speelt dan ook veel met broer en we doen dan ook wel leuke dingen en uitstapjes. Als ze op vrijdagochtend naar school zou gaan, zou ze ook s middags kunnen spelen met vriendjes uit school. Nu is er op vrijdag helemaal geen contact met groep 1 ers, simpelweg omdat zij niet op school komen. En een paar keer spelen met vrije klasegenootjes is ook een leuk idee, maar ik vraag me af hoeveel behoefte er is vanaf andere ouders/ kinderen.. het is dan wel s morgens, daar zit misschien niet iedereen op te wachten?

En nee ik wil niet meer gaan werken, maar wel weer wat flexibeler worden om wat uren in te halen..dit moet nu altijd op woensdagochtend en dat komt op het werk niet altijd uit. ze hebben ook op vrijdag wel eens iemand nodig namelijk.

Ik hoef ook niet perse de hele vrijdag voor mezelf hebben, ik zou me ook gaan vervelen op den duur misschien, maar ik heb het idee dat we nu een beetje vastlopen samen. Maar omdat het nu weer wat mooier weer lijkt te gaan worden zullen we ons misschien wat beter gaan vermaken.

Kijk het is ook leuk om leuke dingen te gaan doen samen, daar genieten we samen ook erg van; zwemmen, ergens wat drinken.. maar ik heb ook nog een zoon en ik wil niet dat hij het gevoel krijgt dat hij zulke dingen mist..snappen jullie. Toen hij nog klein was en zefls toen hij in groep 1 zat...altijd was zijn zusje erbij, hij was nog geen 2 toen zij geboren werd. Het is niet anders natuurlijk nu..
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Smvn&d  schreef op: 19-03-2017 11:35:51
Ik vind het niet gek dat je het heb gevraagd hoor.
Vind het ook vreemd dat groep 1 vrij is ddie middag.
En je kindje is duidelijk toe aan meer.

Er is natuurlijk een verschil tussen er zelf geen zin meer in hebben omdat je de hele dag met een kind zit dat zich rot verveelt, als gewoon geen zin in je kind hebben. En als ik het goed lees tussen de regels door is bij jou meer het eerst van toepassing.
Moet je eens kijken hoeveel mensen zeggen wanneer de kinderen 3,5 zijn dat ze zo toe zijn aan school en zich zo vervelen en ze blij zijn dat ze straks lekker de hele dag naar school gaan. 
Volgens mij bedoel jij hier precies hetzelfde.

Het is ook gewoon niet leuk om te zien dat je kind zich rot verveelt, alles vriendjes op school zitten, en je feitelijk de hele dag in het 'ik verveel me' gezeur zit.

Dus nee ik vind het geen rare vraag naar school hoor.

Hier is het trouwens 1 januari de grens. Dus op onze school had jou kind al in groep 2 gezeten (wel kijken ze tussen 1 okt en 1 jan ook naar hoe het kind is, zijn ook kinderen die nog zo jong in hun doen zijn dat ze nog niet door mogen).
Dus bij ons zou het komend jaar groep 3 zijn geweest in jullie geval.

Vragen kan altijd toch?
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Smvn&d  schreef op: 19-03-2017 11:37:03
Oke zie nu pas dat er een pagina 2 was, en zie dat meerdere mensen al gezegd hebben dat het anders zou horen. sorryyy
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 11:43:23
Bedankt Sis, inderdaad, zo is het eigenlijk gewoon! Natuurlijk geniet ik ervan dat ze thuis is, maar ze is toe aan meer.
Precies zoals je zegt, bij peuters merk je het ook als ze toe zijn aan school, soms idd al bij 3,5 jaar. Bij haar is het hetzelfde alleen ze mag 1 dagje niet naar school.
Ik heb het er trouwens ook met haar over gehad; dat ze het misschien wel leuk zou vinden om met groep 2 mee te doen op de vrijdag..maar ze wil helemaal niet op vrijdag naar school zei ze
Maar ja, stel dat het wel mag..moet ik het haar verplichten? Dat kan toch niet! Dat komt omdat zij het stiekem ook wel lekker vindt om thuis te zijn, maar ze is ook wel een beetje lui hoor..hangt dan veelal op de bank en vraagt veel om eten (snoep voornamelijk..)

Ik denk dat het juist wel goed voor haar is; meer uitdaging, meer ritme en beweging voor haar en een stuk minder vervelen en hangen.. 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Smvn&d  schreef op: 19-03-2017 11:49:08
Nou haar verplichten... In hoeverre is het verplichten? Ik heb er hier 1 die liever nooit naar school wil, maarja school moet nou eenmaal.
En als je bedenkt dat ze eigenlijk al in groep 2 zou horen, en dus sowieso dan naar school zou moeten, wat is dan verplichten? Ze is 5, en leerplichtig. 

Welk kind wil niet de hele dag op de bank hangen met een ipad en snoep?


Maar ik zou echt kijken naar wat het beste voor haar is, ik denk dat haar juffen ook wel zien dat het een beetje te saai word toch? 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Saskiamv2boys  schreef op: 19-03-2017 11:59:41
Bij ons zijn de kleuters altijd op vrijdag vrij. Je kan op de ipad ook squala erop zetten. Of vragen aan de juf of ze over de
vier dagen wat meer uitdaging mag gaan krijgen of voor vrijdag wat huiswerk mee naar huis. ZOdat ze wat meer uitdaging gaat krijgen.

Succes het is altijd lastig maar zometeen komt ook het mooie weer er aan en kan ze lekker veel buitenspelen.
En dan is het toch wel fijn als je niet naar school hoeft.

Hier ligt onze jongste met een tablet vaak op de bank hij gaat soms maar halve dagen naar school. En dan doet hij minecraft of toch iets van squala zo is het toch leerbaar als hij niet naar school kan van de pijn.
Maar geniet vooral van elkaar.... 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Mrtj  schreef op: 19-03-2017 12:06:52
Ik vind het wel raar. Of eigenlijk, ik vind dat er dingen door elkaar lopen. Je moet deze twee dingen mijns inziens scheiden:

Wat mij betreft zou het sterker staan als je zou zeggen dat je merkt dat ze meer behoefte heeft aan uitdaging, en dat ze wat jou betreft groep 1 ontgroeit is. Daarnaast heb je een probleem voor de vrijdag. Inderdaad kan je het eerste en tweede probleem met een oplossing oplossen, maar dat verwart de zaak. Dus ga ik gesprek over uitdaging, en los op andere manieren het vrijdag probleem op (hierboven stonden heel goede adviezen). En wie weet heb je dan binnenkort haar ook op vrijdag op school, omdat de oplossing voor het gebrek aan uitdaging was dat ze is overgeplaatst naar groep 2.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Son  schreef op: 19-03-2017 12:13:15
Ik vind wel dat je steeds een andere rede hebt..je zet mij steeds op het verkeerde been...

Eerst las ik echt dat je er gewoon geen zin in had, toen was t beter voor haar ontwikkeling en nu is t weer sneu voor broer...
Dus ja...mar goed, ik begrijp dat het met je beste intenties is. Dan nog zou ik er niet om vragen.

Maar ik denk dat je wel even met school moet praten hoe dat zit met dat gr 1/2 want ze hadden jou voor de zomervakantie moeten inlichten dat ze niet naar groep 2 zou gaan.... dat is vreemd.
En als ze idd uitdaging nodig heeft zou ik dat ook zeker melden op school.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 12:19:36
Nou Son, er zijn meerdere factoren die meespelen, maar nergens maar dan ook nergens heb ik gezegd dat ik er geen zin meer in heb, want dat is namelijk helemaal niet het geval! In mijn OP schreef ik al dat ze zich thuis enorm verveelt en ze naar mijn idee meer uitdaging nodig heeft.
En ja omdat ik er nu steeds ook over nadenk vind ik het ook raar om allemaal leuke dingen en uitstapjes te ondernemen met haar op deze dag, terwijl zoon 'gewoon' op school zit en hij ook net zo goed recht heeft op zulke aandacht. Vind ik. En dat is ook natuurlijk niet de reden dat ik haar op vrijdag naar school zou doen, dat is gewoon een bijkomstigheid natuurlijk.

Vorig jaar in groep 1 was er een inval juf de hele periode en met haar is het eigenlijk ook nooit besproken volgens mij.. maar goed, toen ging ze ook net een halfjaar naar school en had ik ook helemaal niet het idee dat ze al naar groep 2 kon. Nu ook nog niet zozeer hoor, maar 1 dagje met groep 2 meedraaien in je eigen klas en met je eigen juf..dat is toch geen drama en misschien wel net de uitdaging die zij nodig heeft?
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Lonneke  schreef op: 19-03-2017 12:37:21
Hier zijn ze gewoon altijd vrijdag middag vrij tot en met groep 8 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 12:48:00

Quote Lonneke:
Hier zijn ze gewoon altijd vrijdag middag vrij tot en met groep 8 



Hier zijn ze iedere dag om 14.00 vrij in alle klassen. Alleen groep 1 is de hele vrijdag vrij.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Saskiamv2boys  schreef op: 19-03-2017 12:55:21
gewoon kijken wat school doet al kan ik mij voorstellen dat als alle  ouders dat willen. Er geen groep 1 meer vrij is.

 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 13:27:34
Misschien inderdaad, ik wacht het wel af.!
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Xsara  schreef op: 19-03-2017 13:29:40
Ik vind het niet raar dat je dochter meer aandacht heeft nu. Het hoeft niet op een weegschaal en ik neem aan dat je met je zoon ook dingen alleen hebt gedaan toen zij er nog niet was of baby.. 

Omdat zoon altijd op zaterdag voetbalt en dochter vrij is onderneem ik nu meer alleen met haar.. ik denk er niet overna. Zoon had mij bijna drie jaar voor zich alleen.. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Is het raar dat ik dit vraag?
Naam
Bericht