Jolanda1974 schreef op: 24-01-2017 15:39:46 |
Mijn vader staat er nu helemaal alleen voor na het onverwachts overlijden van mijn moeder, Nu heeft
hij geen kaas gegeten van koken. Opwarmen in de pan gaat nog wel lukken ![]() Nu ben ik van plan om in ieder geval 2-3x in de week extra te koken zodat hij dat in de vriezer kan doen en opwarmen in de pan. Magnetron heeft ie niet en wil hij ook niet. (geef hem geen ongelijk want dan smaakt niks meer lekker) Maar wat kan ik voor hem maken wat ook nog eens makkelijk op te bakken is, hij is niet van het "vreemde" eten. Rijst met kip is al te exotisch voor hem ![]() |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 24-01-2017 15:50:02 |
Soep heeft ie nog voldoende in de vriezer, erwtensoep & bruine bonensoep. Stamppot staat op mijn lijstje: Stamppot met spruitjes, appel + spekjes, stamppot van prei met jus en rookworst & hetebliksem Nog meer lekkere combinaties? |
Quote |
Marjolein1976 schreef op: 24-01-2017 15:50:20 |
Stamppot, soep, bami, macaroni. Is er niet ergens een soort van tafeltje dekje? Sommige cateraars doen ook wel eens koken voor mensen die dit niet zelf kunnen/willen. Kost dan rond de €5 tot €7,50 heb ik van horen zeggen. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 24-01-2017 15:52:01 |
Daar wil ie (nog) niet aan denken, dat is voor oude mensen ![]() |
Quote |
Ik schreef op: 24-01-2017 16:05:35 |
Tafeltje dekje wordt 1 keer per week bezorgd voor de hele week Maar als ie tafeltje dekje voor oude mensen vindt, accepteert ie dan wel dat jij gaat koken voor
hem? Ik zie het verschil niet Als ie niet van "exotische dingen"houdt blijft er denk ik niet veel over om te maken? Alleen
standaard aardappels,groenten,vlees maar dat is niet lekker om in te vriezen lijkt me |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 24-01-2017 16:07:52 |
Bij mijn vader in de gemeente komen ze dagelijks langs en wordt het warm bij je bezorgd zodat je
meteen kunt eten. ![]() Hij heeft geen keus haha, ik kook gewoon voor hem, hij mag ook bij mijn schoonzusje aanschuiven maar dat is nog een stap tever voor hem, hij wilt het huis nog niet uit want je weet maar nooit of ze nog terug komt |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 24-01-2017 16:08:00 |
Ragout? |
Quote |
Minou schreef op: 24-01-2017 16:09:36 |
Hihi..jaja..herkenbaar, al moet ik nu zeggen dat ie het goed zelf opppakt hier vooral macaroni/ pasta stamppotjes chicken tonight Maaltijdsoepies hollandse pot, piepers groente vlees en ja hier woont pa dichterbij dus ik belde altijd, kom je eten..maar dat is helaas bij jou anders |
Quote |
Minou schreef op: 24-01-2017 16:10:55 |
Hier kwam hij in het begin ook het huis niet uit.. ![]() |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 24-01-2017 16:13:34 |
Ik hoop dat ie dat nog wel gaat doen Minou, al is het maar 1x in de week, en dan 2-3x mijn warme
prak dan kan ie de rest van de week wat aanklooien. Hij heeft wel met onze oudste boodschappen gedaan van het weekend en bami / nasi meegenomen. de bak was teveel voor 1x dus hij heeft weer een deel in de vriezer gedaan. Met macaroni/spaghetti maak ik hem niet blij, chili concarne gaat wel op het lijstje. |
Quote |
Minou schreef op: 24-01-2017 16:18:36 |
In het begin had pa gewoon geen behoefte aan andere mensen, mensen met vragen of er uberhaupt over
praten. Denk jouw papa ook, maar komt wel hoor. Het is nog zo vers allemaal ![]() ![]() hier merk ik persoonlijk dat ik niks meer hoor van mensen hier in de omgeving, nooit meer de vraag: goh hoe is het? het is " al" weer 7,5 maanden geleden.. |
Quote |
Minou schreef op: 24-01-2017 16:19:00 |
Gelukkig heeft pa wel fijne mensen in de buurt die belangstelling tonen en alles |
Quote |
Emilie schreef op: 24-01-2017 16:27:03 |
Heeft hij een traditionele oven om iets op te warmen? Ik heb nog zelggemaakte pizza gemaakt voor in
de diepvries: pizaabodem, tomatensaus en dan beleggen met wat je wil. In een pizzadoos (kan je wel
ergens krijgen) in de diepvries, dan uithalen wat olijfolie op en in de oven. Lekker...
ovenschotels? Met laagje gehakt, gestoofde prei en aardappelen(puree of schijfjes). Vlees en
groenten kan je variëren: kippereepjes, stukje vis, broccoli, wortelen, .... Ik deed die in
zo'n aluminiumschaaltjes, 40 minuten in de oven op 180 graden en klaar is kees. Voor de rest lekkere
maaltijdsoep, stamppotten,.... Als hij gaat werken, kan hij daar dan eten of onderweg? En probeer hem zo snel mogelijk z'n dagelijkse ritme weer te laten opnemen. Hoe moeilijk dat ook is. Mijn papa is deze zomer plots overleden en mijn mama voelt zich het beste tijdens de week als ze haar normale dingen kan doen (ze gaat turnen, koffie drinken, rumikubben, vrijwilligerswerk doen,...). Tijdens de weekends heeft ze het moeilijk. Dat mag en moet natuurlijk ook. Bij mijn mama moeten we er net op letten dat ze zich niet te sterk wil houden. Veel sterkte. Ik weet dat naast het verlies, je ook moet leren omgaan met de bezorgdheid om (het verdriet van) de overblijvende ouder. |
Quote |
Bettie schreef op: 24-01-2017 17:40:08 |
Doe je hem plezier met hartige taart? Dat kun je makkelijk weer in de oven zetten. Enne preischotel, zuurkoolschotel, hachee. Voor mijn oma maak ik altijd een grote pan met rundvlees (draadjesvlees zeg maar). Dat verpak ik in kleine porties. Zorg dat ik gekookte aardappels heb en ook per portie verpakt. Daar maakte zij meestal puree van. Met blikje dopererwten (van die kleine bonduelle) erbij was het een prima maaltijd. Enne..verse appelmoes kun je ook invriezen per portie. Is ook lekker. Voor (oude) mensen van de kerk heb ik paar weken terug een hele grote stapel pannenkoeken gebakken. Die lusten ze zo graag maar zij kan niet meer zo lang in de keuken staan én haar man kan het niet. Zij hebben porties ingevroren en kunnen het zo uit de vriezer pakken. Met een paar weken maar ik weer een grote stapel voor ze. |
Quote |
Anno schreef op: 24-01-2017 18:56:39 |
Even anno, anders te herkenbaar. Mijn vader is ziek. Voor hem heb ik Apetito maaltijden (diepvries) besteld. Moet wel in de magnetron! Er zijn honderden keuzes. Mijn vader is behoorlijk kieskeurig maar hij is echt reuze tevreden en met name over de Hollandse pot. Hij zegt dat het niet onder doet voor een zelfgemaakt maaltje. Hij heeft zelfs zelf nieuwe bestellingen geplaatst. Ik kookte ook vaak extra. Maar ik vond het lastig. Of het kwam ons niet uit of ik kon het niet brengen. Dit is echt fijn. Als ik lekkere dingen over hou dan vries ik die natuurlijk wel in. |
Quote |
Nerise schreef op: 24-01-2017 18:58:53 |
Maar als hij nog werkt, is hij nog vrij jong. Kan hij dan beter niet gaan oefenen met koken? Straks
gaat hij nog 30 jaar mee. Of is het tijdelijk dat jij voor hem kookt? |
Quote |
-claudia- schreef op: 24-01-2017 18:59:54 |
Wat ook lekker is en prima op te warmen: aardappel anders. Stoofvlees ook lekker,maar zou ik niet
invriezen,maar lekker dag 2 of 3 opwarmen. Groentes gewoon uit potje/blikje.sperziebonen kan je bijv
ook afgieten,in de koelkast doen en lekker ietsjes mayo en uitje doorheen doen of keer
komkommer...vaak zijn grote blikken voordelig,maar veel te veel ( hier ook)..maar maak dus variaties |
Quote |
Boterbloem schreef op: 24-01-2017 19:07:32 |
Eerst inderdaad stamppotjes, chili con carne zoals jij al aangeeft, daarna voorstellen of jij hem kan leren koken. Dan leert ie van de beste volgensmij, hebben jullie plezier samen, en kan hij zichzelf op den duur redden. Maar voor hem koken is zo voor in het begin inderdaad het beste denk ik... Onverwacht is altijd zo heftig... Dat heeft nog meer tijd nodig om te laten landen volgensmij... Hoe is het met jou? |
Quote |
Miepie1972 schreef op: 24-01-2017 20:15:45 |
Ik deed het voor mijn schoonvader ook veel: stamppotten, allerlei ovenschotels, macaroni, bami, nasi
etc. Sinds 2 maanden is hij verhuisd naar een seniorenappartement met ook een restaurant eronder. En meneer zit nu heerlijk elke avond daar te eten. Voor de sociale contacten ook fijn: zitten met een aantal 's avonds samen daar te eten, terwijl hij in zijn vorige huis amper de deur uit kwam. Hij vroeg laatst al of we het niet erg vonden dat hij onze erfenis aan het opeten is ![]() |
Quote |
Mv5 schreef op: 24-01-2017 21:04:46 |
Allereerst gecondoleerd en sterkte gewenst met het verlies van je moeder. Denk dat iets als hutspot ook wel in te vriezen is. Bloemkool en broccoli zou ik afraden om in te vriezen, dat vind ik persoonlijk echt niet lekker. Verder zijn er al een aantal dingen genoemd. Ik denk dat het wel handig is als hij op termijn zelf leert koken, maar voor de beginfase is dit wel een goede oplossing denk ik zo. |
Quote |
Tessa_mv2 schreef op: 24-01-2017 21:42:20 |
Ow heel herkenbaar. Mijn moeder is 3 maanden geleden overleden. En mijn vader kookte ook nooit.
Opwarmen wel. Jammer dat de afstand bij jullie te groot is om aan te schuiven bij elkaar. Mijn vader komt weinig bij ons eten. 1x per 2a3 weken. In het begin vaker. Ik heb hem wat dingen geleerd. Want anders at hij alleen soep uit blik en kant en klare dingen. Ik heb hem macaroni en nasi leren maken door samen te koken. En nu kookt hij ook af en toe zelf aardappelen. Trekt er een pot groente bij open bakt een hamburger of saucijs en klaar. Maar toch nog best vaak iets makkelijks. Mijn broertje eet 2x pw bij hem. Hij is ook alleen. Zij koken meestal samen. Ik kook regelmatig extra. Maar dat is voornamelijk stamppot en snert. Maar ook wel stoofpot met rijst ofzo. Maar waarschijnlijk wil jou vader dat ook niet. |
Quote |
Veronikie schreef op: 24-01-2017 22:49:43 |
Ik weet niet of het mogelijk is en dan eventueel betaalbaar maar kan je vader misschien als lunch
warm eten op z'n werk. In veel bedrijfsrestaurants kan je vaak ' middags een warme maaltijd eten.
En dan kan hij in tijd tot hij stopt met werken zich misschien wat aan leren qua koken. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 25-01-2017 08:12:18 |
Mijn vader is vrachtwagenchauffeur dus geen kantine in de buurt ![]() ![]() Eerst maar even alles op de rit zien te krijgen, voor nu zit hij in de ziektewet, we zien het wel. Lief dat je het vraagt Boter, het zijn vele ups en downs, het ene moment kan ik heel sterk zijn en het volgende moment wil ik niks en zit ik ontroostbaar te huilen. |
Quote |
Mamavonn schreef op: 25-01-2017 08:29:15 |
Vn Aviko hebben ze maaltijdpannetje Misschien is dat een idee? https://www.ah.nl/producten/product/wi169631/aviko-maaltijdpannetje-roerbak-runderreepje |
Quote |
Myself schreef op: 25-01-2017 08:59:37 |
Ineens kom je dan ook voor zulke dingen te staan hè? |
Quote |
Lonneke schreef op: 25-01-2017 15:13:29 |
Ik kook 6 dagen per week voor mijn vader, die dit nu oongeveer 2,5 jaar. Hij wilt ook geen
tafeltje dekje, Geen probleem ik kook gewoon elke dag iets meer en dat eet hij dan de volgende
dag. hachee is ook lekker ![]() Maak vaak extra veel macroni of spaghetti en vries dat in |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 25-01-2017 18:48:49 |
Met macaroni of spaghetti maak ik hem niet blij... dus het is voor nu echt een stamppotje, nasi /
bami / chili |
Quote |
Mie schreef op: 25-01-2017 19:19:27 |
Je kunt ook kleine ovenschoteltjes maken: Sperzieboontjes, laagje geruldgehakt met tomatensausa oid erop en daar een laagje aardappelpuree op. Dat invriezen in het ovenschaaltje en je vader kan het (na ontdooien) zo'in de oven schuiven. Ik denk dat hierop vele variaties te maken zijn. Maaltijdsoepen, quiche etc zijn ook goed in te vriezen. Je kunt evt ook nog een speciaal voor hem gemaakt kookboekje maken zodat hij wet hoe en hoelang hij aardappelen kookt. Een potje groente/diepvries groente zou hij nog warm moeten kunnen maken, desnoods zet je erbij in welke pan het moet en hoe hoog het vuur en hoe lang opwarmen. Hetzelfde geldt voor vlees. Sterkte, hoop voor je vader dat hij een beetje zijn weg kan vinden over een tijdje. |
Quote |