Menu
 

Topic:

scheiding nieuwe liefde

Een Mama  schreef op: 21-12-2016 12:25:51
Gewoon nieuwsgierig ben ik wat jullie zouden vinden of zouden reageren.
We gaan elk jaar met de familie op vakantie. opa/oma en hun 2 kinderen met gezinnen. Dit jaar is er een scheiding geweest en heeft een kind een nieuwe liefde. Wij als andere gezin wisten hier nog niets van toen we de vakantie gingen regelen voor volgend jaar. Ineens kwam de mededeling wij willen een grotere bungalow want we zijn met meer. Ik vind dat niet netjes, we wisten toen nog niet wie alleen dat er dus de nieuwe liefde en een kind extra mee gingen.
Kerst groot gedoe met plannen waar ik al niet van hou. Ineens blijkt nieuwe liefde en kind er ook te zijn. Niets wordt vooraf gezegd, alles is er gewoon zomaar. Een keer hebben we nieuwe liefde gezien toen we op visite kwamen en nieuwe liefde daar ook was zonder dat wij dat wisten dus mijn kind schrok toen hij het huis binnenstormde en ineens nieuwe liefde op de bank zag zitten.
Moest het gewoon even kwijt. Persoonlijk vind ik dat zoiets wel even overlegd kan worden of in ieder geval vooraf vriendelijk verteld kan worden ipv ineens boem. Niet alleen voor mezelf, ook voor mijn jonge kinderen.
 
Quote
Navigatie
RE: scheiding nieuwe liefde
Eefjl  schreef op: 21-12-2016 17:37:47
Sluit me helemaal aan bij Boterbloem.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jen9  schreef op: 21-12-2016 17:42:10
Ik berijp nog niet zo goed waarom er in de openingspost wordt gezegd dat nieuwe liefde op de bank zat... en later... nog nooit gezien....   Als je haar nog nooit gezien hebt is t idd een idee om even voor te stellen.. maar dat kan je toch gewoon even vriendelijk vragen? Leuk dat je een nieuwe liefde hebt, kom even een bakkie doen oid...

Vind dit allemaal zo koud overkomen....
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Duifje  schreef op: 21-12-2016 18:25:27
Maar ik zit zo eens te denken. Zou het niet zo kunnen zijn dat ze nog in de "verkenningsfase" zijn en dat ze het misschien eigenlijk nog niet hadden willen vertellen? Maar dat ze door de feestdagen (omdat ze dat toch graag samen willen vieren) nu gedwongen werden om het toch maar te vertellen? En dat het daardoor nu wat rauw op je dak valt?
Natuurlijk was het prettig geweest als je het eerder had geweten, maar soms lopen dingen anders. Maar het komt op mij nu over dat je heel erg je hakken in het zand zet. Laat het over je heen komen en kijk gewoon hoe het loopt. 
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jomi  schreef op: 21-12-2016 19:07:14
Maar die nieuwe liefde zat toch op de bank en je kind schrok zich dood?

Ik snap het niet helemaal.

Maar in iedere geval hoe pril het ook is en hoe rauw het ook op je dak valt, heet ze hartelijk welkom. Ik ben ook weleens verbaasd geweest dat iemand een prille liefde bij zich had op een familiefeest: een hand gegeven en interesse getoond. Die 'nieuwe' voelt zich al onzeker en gespannen genoeg.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
K  schreef op: 21-12-2016 21:27:01
Is het zo dat er vooral een irritatie is naar (schoon)broer of zus, die niet de moeite en het fatsoen heeft genomen om de nieuwe liefde te introduceren? 

Van een nieuwe liefde van mijn broer of zwager verwacht ik geen voorstelrondje, ik zou wel van mijn broer of zwager verwachten dat zij een nieuwe liefde aankondigen en voorstellen.... 
zeker als er een vakantie op stapel staat en het plan is het kind van nieuwe liefde mee te nemen... 
Want hoe moeten liefde + kind zich positioneren in de fam als mijn broer of zwager haar geen duidelijke rol geeft?
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Nelia  schreef op: 21-12-2016 21:36:21

Hoe vaak kun je 'nieuwe liefde' typen in een stukje?! Is het je nieuwe zwager/schoonzus of aanhang van een neef of nicht? Je hebt het over een kind van het andere gezin. Eens moet de 1e keer zijn. Die ander kan ook besluiten niet mee te gaan als er moeilijk over wordt gedaan/zich niet welkom voelt. Zou je dat willen?

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Duifje  schreef op: 21-12-2016 22:18:46
Ik ben benieuwd. Als het anders was gelopen had je er dan geen probleem mee gehad, of heb je er sowieso problemen mee dat er een nieuwe vriendin in het spel is?
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Debbel79  schreef op: 22-12-2016 05:54:11
Warrig onsamenhangend verhaal, met veel tegenstrijdigheden en negativiteit. Veel verwijten ook, hoog egoïstisch gehalte in hetgeen nog enigszins begrijpbaar te lezen is.  

ik heb het vermoeden dat dit jouw manier van communiceren is en dat jouw broer/zus (of wat het dan ook is) jouw manier van communiceren goed kent en het daarom op deze manier aangepakt heeft. Wrs is het nooit goed. Hoe je het ook brengt. 
Alles is "teveel" en zelfs in het allerleukste zie jij nog beren op de weg en zie jij als "gedoe". 
Zelfs een gezellig familie vakantie uitje is voor jou "moeilijk gedoe"
Blijf thuis of verander je instelling, want op deze manier verpest je het ook voor een ander. (Ervaringsdeskundige, je zou mijn moeder kunnen zijn namelijk)



Je krijgt veel reactie's hier en veel (opbouwende) kritiek. Maar je blijft compleet hangen op je eigen level. 
Ik merk in geen enkele reactie van jou dat je ff op je hoofd krabt en er ff een ander lichtje over laat schijnen. 

Kortom.. was een andere/eerdere communicatie vanuit broer/zus beter geweest? Absoluut...
maar ik vermoed dat hij hierin geen keus had omdat hij van te voren al jouw reactie zou weten. 

Fijne feestdagen, maar vooral sterkte voor "nieuwe liefde" 



 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jolanda1974  schreef op: 22-12-2016 08:08:21
Zoals ik het lees gaat het om een vakantie volgend jaar dus heb je nog alle tijd om de nieuwe liefde goed te leren kennen. Dus ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waar je je nu al druk om maakt. 
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Duifje  schreef op: 22-12-2016 08:40:35
Ik dat to liever heeft dat zoiets minimaal 3 jaar tevoren schriftelijk (in 3-voud) wordt aangevraagd, waarna de ballotagecommissie zich erover gaat buigen. 
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Nina1  schreef op: 22-12-2016 10:39:50
Maar lees ik het goed: is de vakantie voor volgend jaar kerst?...
Dat begrijp ik uit je post.
Dan heb jedus nog een heel jasr om aan elkaar te wennen.

Mocht het voor dit jaar zijn dan zou ik het zelf ook fijn hebben gevonden om van te voren even kennis te maken. 

Ik heb zelf een hekel aan familievakanties... ga graag met mijn eigen gezin. soms gaan opa en oma mee maar met duidelijke afspraken.en weekend is voor ons lang genoeg... fijn als ze dan weer weg zijn...hoe veel ik ook van mijn ouders houdt....
Ben zelf 2x op familievak geweest zowel 1x met mijn ouders broer en zijn vruendin als ook 1x met mijn mans vader en zussen en aanhang.
Voor mij en mijn man nooit meer... we hebben ons vreselijk geergert soms. t was gelukkig maar een lang weekend... maar voor ons duidelijk....prima dat zij gaan, wij gaan niet meer mee.

Dus mocht jij je daar nu al zo druk over maken kun je twee dingen doen:
1 niet mee gaan

2 nodig ze een keer bij jullie thuis uit, of ergens in een speeltuin zodat de kinderen kunnen spelen en jullie op neutraal terrein kunnen kletsen en wennen aan elkaar.

Maar heb je haar nu wel vaker gezien of niet. je bent daarin nogal warrig.... 

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Pup78  schreef op: 22-12-2016 11:32:17
Ik denk dat de vakantie al geboekt is en dat dat al geregeld is voordat TO de nieuwe vriendin gezien heeft. Kan me voorstellen dat dat raar voelt, maar je hebt toch nog wat tijd om haar te leren kennen? 
Inmiddels hebben jullie wel kennis gemaakt en komt ze ook met de kerst mee. Prachtige gelegenheid om elkaar te leren kennen toch?
Komt vast goed! 

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Jessiemv3  schreef op: 22-12-2016 11:43:20
Allereerst...ik sta echt te kijken van alle heftige reacties hier, je kunt je mening ook op een andere manier ventileren....

Ik begrijp je wel, als mijn broer of zus na een scheiding een nieuwe liefde heeft zou ik het ook op prijs stellen (zelfs vanzelfsprekend vinden) als dat even wordt verteld. Ik zou het ook een rare situatie vinden als er ineens iemand meegaat op vakantie waarvan ik eigenlijk het bestaan nog niet weet.


 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Duifje  schreef op: 22-12-2016 12:06:02

Quote Jessiemv3:
Allereerst...ik sta echt te kijken van alle heftige reacties hier, je kunt je mening ook op een andere manier ventileren....

Ik begrijp je wel, als mijn broer of zus na een scheiding een nieuwe liefde heeft zou ik het ook op prijs stellen (zelfs vanzelfsprekend vinden) als dat even wordt verteld. Ik zou het ook een rare situatie vinden als er ineens iemand meegaat op vakantie waarvan ik eigenlijk het bestaan nog niet weet.




Zoals ik het lees is de vakantie pas volgend jaar. Ik kan me zo voorstellen dat tijdens het boeken de relatie nog niet aan de gang was of nog dusdanig pril dat ze eerst eens wilde ontdekken of het wat zou worden.
Ik heb ook niet iedereen ingelicht na mijn eerste date. We hebben toen eerst zelf gekeken of het zich zou ontwikkelen tot een serieuze relatie.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Kees  schreef op: 22-12-2016 12:16:38
zo lees ik het ook hoor:
er is een liefde en dan zeg je of: boek ff groter huisje want hij/zij gaat mee of je zegt: ik heb een nwe relatie.
komt toch op hetzelfde neer?
tegen die tijd heb je elkaar vast vaker gezien!

daarnaast lees ik: óók kerst....is toch leuk? of je ontmoet elkaar met kerst, gezellig of op een gewone zaterdag.

was het beter geweest als iemand zegt; heb nwe vriendin..mag ze ook komen?
beetje zeurderige reactie als het zo zit.

waar gaat het over? 
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Ik  schreef op: 22-12-2016 12:18:31

Ik denk dat de reacties "heftig"zijn ook omdat het verhaal zo enorm warrig is. En ipv dat TO het verduidelijkt wordt het alleen maar vager.


Als ik het een paar keer doorlees dan denk ik dat jullie iig verder geen sterke band onderling hebben .. daar bedoel ik mee jij en die persoon met nieuwe liefde. Jullie zien elkaar alleen tijdens verjaardagen en zulke vakanties..althans dat haal ik uit je verhaal.

Dus als jullie elkaar normaal tussendoor niet zien dan is het ook niet zo gek dat hij /zij niet even tussendoor op visite is geweest met de nieuwe liefde om hem/haar voor te stellen want normaal komen jullie ook nooit bij elkaar over de vloer.

Misschien wel apart dat ie zonder dat jullie die nieuwe liefde hebben gezien een vakantie moeten aanpassen aan de andere kant, jullie boeken kennelijk al heel vroeg en anders was er geen mogelijkheid meer om die persoon volgend jaar mee te nemen en dat kindje.

Maar goed, jullie hebben die persoon kennelijk nu toch al ontmoet..naar ik begrijp zie je die weer tijdens de feestdagen dus alle mogelijkheid om ze beter te leren kennen toch voor die vakantie van volgend jaar .

 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Myself  schreef op: 22-12-2016 12:49:08
Ik denk juist te begrijpen dat deze vakantie voor nu al geboekt was, nog voor de scheiding  en dat er nu dus ineens iemand anders, de nieuwe liefde + kind, ook meegaan.

Dat je moet wennen ed begrijp ik wel, ben zelf momenteel ook niet zo in de kerststemming als anders doordat we onlangs een familielid minder hebben door scheiding.
Diegene ga ik echt wel missen de komende feestdagen.

Maar probeer het eens van de andere kant te zien.
Hoe spannend is het allemaal om toe te treden tot een nieuwe familie, hoe fijn is het dan als ze je het gevoel geven dat je welkom bent?
Probeer je eigen gevoel niet te laten overheersen en laat het gewoon allemaal gebeuren, wie weet heb je juist een enorme klik met de nieuwe liefde.
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Duifje  schreef op: 23-12-2016 14:48:37
Ik hoop dat to nog wat dingen komt verduidelijken. En ik hoop dat ze ondertussen wat meer aan het idee is gewend en de nieuwe vriendin alsnog met open armen ontvangt. 
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Debby1977  schreef op: 23-12-2016 19:18:19
Ik zou ook niet meer reageren als TO zijnde, jeetje wat een reacties   
 

Het is inderdaad heel onsamenhangend, maar sommigen branden haar wel erg af
 
Quote
RE: scheiding nieuwe liefde
Mie  schreef op: 24-12-2016 00:13:52
gemeld, vage link, vast een spammer of leen van frisia ofzo.
 
Quote
Navigatie


Reageren op scheiding nieuwe liefde
Naam
Bericht