Menu
 

Topic:

Welk tussendoortje mee naar school?

Lichtje  schreef op: 18-10-2016 13:23:36
De vraag staat er al. 
Mijn regel is: voor de kleine pauze (10-uurtje) neem je fruit meer naar school. School heeft liever ook geen snoep en koek Maar verbied het niet. Maar vaak heb ik een discussie met mijn kinderen (8 en 5) dat anderen elke dag koekjes (zo'n heel zakje!), Een pakje met 2! Stroopwafels of wafels mee naar school nemen. Ik zie deze ook inderdaad in de hapjes-mand liggen.

Ik wil ze op school gezond laten eten en dan mogen ze als ze thuis komen en snoepje of koek.

Maar vaak lees ik dat ouders beweren dat hun kind maar 1 of 2 snoepjes per dag eet, maar als ik zie wat er mee naar school wordt genomen...

Ben ik nou zo streng daarin als ik zeg alleen fruit op school?
 
Quote
Navigatie
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Pacific  schreef op: 19-10-2016 07:39:25
Hier willen ze op school het liefst dat je wat gezonds meegeeft. Meestal neemt mn zoontje druiven of een banaan mee, maar hij wil ook weleens een boterham mee(gewoon 1 sneetje). Dat is dan meestal als hij om 6.00 al wakker is en vroeg heeft gegeten, dan is het tot 12.30 ook wel erg lang. Mn andere zoon wil alleen maar fruit, maar hij is heel gezond bezig, wil niks met suiker geen koek of wat dan ook. Mn andere zoon heeft meestal zo zakje smoeltjes in zn trommel.
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Wanouk  schreef op: 19-10-2016 07:59:06
Ik vind het stom dat sommige scholen alleen fruitdagen hebben. Mijn kinderen kunnen echt niet een hele ochtend teren op een stukje fruit, hoe goed ze ook ontbijten. Ik geef ze brood mee, of een pakje liga met een babybell.

Snoep hoort natuurlijk niet op school thuis, dat spreekt voor zich, maar een liga of een boterham moet toch kunnen.

En een kind straffen omdat de ouder iets anders heeft mee gegeven? Jeetje, ik denk dat ik dan constant flink in de clinch zou liggen met de leerkracht..hoewel, ik zou een andere school zoeken, overhoop liggen met de leerkracht is niet het goede voorbeeld, kan ik beter een school zoeken die ons wel ligt..

 
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Flipstra  schreef op: 19-10-2016 09:11:21
Hier altijd groente of fruit en water of limonade mee. Ze ontbijten goed,ze krijgen voldoende mee. Daar hebben die van mij genoeg aan. Iedereen neemt fruit oid mee. Ik heb ze nog nooit over koekjes oid gehoord op school.
Ik vind dat wel schelen ,dan hebben ze ook alvast wat groente binnen.
uit school krijgen ze dan ook nog wat lekkers en fruit.
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Juulmvjens  schreef op: 19-10-2016 09:27:20
Hier hebben ze ook liever dat ieder kind fruit meeneemt maar gelukkig beslis ik nog steeds zelf wat ik mijn kinderen meegeef.

Dochter wil zelf graag fruit dus dat krijgt ze ook.

Zoon heeft redelijk ondergewicht en krijgt wegtrekkers als hij te lang niets eet. Als ik hem de hele ochtend met alleen een appel naar school stuur is dat niet handig dus hij krijgt meestal een knopper mee. Of liga of sultana.
Vaak wel fruit of snoeptomaatjes in zijn lunchtrommel erbij.

Eerlijk gezegd ben ik een beetje allergisch voor scholen die voor mij gaan beslissen wat ik mijn kinderen te eten geef. En ja, ik snap dat snoep niet kan maar verder beslis ik het toch echt zelf.
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Duifje  schreef op: 19-10-2016 10:08:51
Hier 2 dagen in de week een verplichte fruitdag, de rest mogen ze het zelf weten. Ik geef dan ook gewoon een koek mee.  
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Proestie  schreef op: 19-10-2016 11:00:08
Hier is de regel dat er fruit mee moet. Alleen de ene leerkracht spreekt een kind erop aan als hij koek mee neemt en de andere maakt het eigenlijk niet uit.
Ik vind het een prima regel dat er fruit mee moet. Kinderen moeten toch fruit eten, dus waarom dat niet op school? En niet genoeg hebben aan fruit? Een banaan vult behoorlijk, dus je kunt ook 2 stuks fruit meegeven of aanvullen met wat noten oid.
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Bettie  schreef op: 19-10-2016 11:05:46
Hier nemen ze ook echt wel eens wat ongezonds mee. Op maandag (vrijwillig) fruit en op woensdag (verplicht) fruit en verder waar ze zin in heben. En...daar zit geen snoep bij maar wel rustig koekjes, plakje cake o.i.d.

 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Marjolein77  schreef op: 19-10-2016 11:56:36
Hier mogen ze ook alleen fruit mee naar school en water, er mag zelfs geen laagje limo in de beker, daar zijn ze heel streng in.
Mijn dochter zit sinds dit jaar op de middelbare school en neemt voor de pauze nog steeds fruit mee omdat ze dat het lekkerst vindt, hoor van haar dat er heel veel met zakken chips en blijkjes cola zitten om 10 uur.  
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Baby2  schreef op: 19-10-2016 12:55:21
Mijn jongste is een moeilijke eter wat ik ook probeer, hij een het liefst appel maar dan zonder de schil. Als ik 's morgens de appel schil wil hij hem om 10 uur niet meer eten want dan zitten er bruine plekjes aan. Hij krijgt dus een plak ontbijtkoek of Liga mee naar school. Als hij thuis komt krijgt hij dan een appel en vraagt hij niet om snoepjes. Mijn oudste krijgt iedere dag fruit en water mee. Sinds 2 jaar doet onze school mee aan schoolfruit, gedurende een half jaar krijgen de kinderen dan 3 dagen per week groente of fruit van school. Varieert elke week, snoeptomaatjes, paprika, komkommer, appels, peren, annanas, sinaasappels enz.
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Janine  schreef op: 19-10-2016 19:46:42
Hier elke dag fruit mee naar school, meestal wil ze een appel mee.
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Nellemv2  schreef op: 19-10-2016 21:33:27
Alle dagen fruit; appel of banaan. Ander fruit doe ik ze geen plezier mee en eten ze ook gewoon niet op. Ja soms een peer of mandarijn. 

Ik hoor mijn kinderen niet over wat anderen meenemen. 
 
Quote
RE: Welk tussendoortje mee naar school?
Myriam  schreef op: 27-10-2016 14:16:42
Ik geef altijd een sultana mee en een capri-sun. Mijn zoon is niet zo'n fruit eter. Hij eet vaak een banaan of appel na school. Bij hem op school zijn niet echt regels, al hebben ze  natuurlijk liever fruit.  Laatst was ik even op school en toen had een meisje een flesje cola mee en daar zeide juf iets van. Verder mag alles volgens mij. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Welk tussendoortje mee naar school?
Naam
Bericht