Menu
 

Topic:

typecursus

Krumelke  schreef op: 16-09-2016 19:18:08
zou een typecursus iets zijn voor een 8 jarig groep 6 kind?

mijn zoon heeft slechte motoriek en daardoor schrijft hij slecht. hij mag nu dingen op de computer doen op school, daarom denken we nu aan een typecursus. juf eind groep 5 zei nee nooit aan beginnen groep 7 is al vroeg, wij blijven denken dat het misschien wel kan werken voor hem. zo kan hij sneller zijn dictee;s maken. tis behoorlijk duur zag ik vandaar dat ik wat meer ervaringen tips en tops wil opdoen voor we kiezen. de proefcursus van typetopia vond hij geweldig om te doen en zag het zelf helemaal zitten.

welke cursus op welke leeftijd/schoolgroep hebben jullie voor hoelang gedaan?
 
Quote
Navigatie
RE: typecursus
Harleysmama  schreef op: 16-09-2016 19:31:07
Heb een topic van 2015 even voor je omhoog gehaald 
 
Quote
RE: typecursus
Krumelke  schreef op: 16-09-2016 21:00:44
bedankt, misschiennog nieuwe ervaringen erbij?

twijfelen enorm omdat hij pas 8 (bijna 9) is, maar goed kunnen typen zou zoveel veranderen aan zijn schoolmogelijkheden. want haalt hij de snelheid niet mag hij toetsen niet op de computer doen en alles wat niet af is telt fout bij dictee. vandaar dat ik denk dat via een online cursus dat beter gaat dan dat ik hem zelf achter de pc zit.
 
Quote
RE: typecursus
Senna  schreef op: 16-09-2016 22:09:33
Yis momenteel bezig met ducktypen. Tot nu toe bevalt het goed
 
Quote
RE: typecursus
Senna  schreef op: 16-09-2016 22:09:55
Die smiley moest dus ( 8 ) zijn
 
Quote
RE: typecursus
Pinguin  schreef op: 16-09-2016 22:19:25
Mijn jongste zoon heeft vorig jaar in groep 6 ook Typetopia gedaan en zijn diploma gehaald. Hij was toen ook de leeftijd van jouw zoon. Hij vond het een fijne cursus en had de ene keer meer zin om te oefenen als de andere keer, maar over het algemeen gemotiveerd. Mijn oudste zoon is tegelijk begonnen met Typetopia, maar hij heeft het niet afgemaakt, omdat hij het niet fijn vond dat er bij bepaalde oefeningen echt op snelheid wordt geoefend en er zat ook een zenuwachtig geluid voor hem bij. Hij heeft daarna ook nog Picatypen gedaan, maar daarvan vond ik het niet fijn dat hij steeds de backspace toets kon gebruiken, dat was wel niet de bedoeling, maar als je het kan gebruiken, dan doet hij dat. Ik vind het wel belangrijk dat hij een typediploma haalt, omdat het typen van verslagen met 10 vingers blind, echt een stuk sneller gaat dan met 2 vingers en zoeken. Ik weet dat er ook mensen zijn die met 2 vingers erg snel typen, maar ik vind het fijn dat het met 10 vingers blind lukt. Hij is einde zomervakantie, begonnen met Loi kiddz typen en dat vind hij het leukst en nu is hij echt gemotiveerd. Daar gaan ze een geheime missie oplossen en dat spreekt hem meer aan dan de ruimtemissie van Typetopia. Voor onze oudste zijn we dus erg veel geld kwijt aan de cursus en het ligt aan je kind. Typetopia is goed en ouders worden met rapporten op de hoogte gehouden en Loi kiddz is ook goed en daar word je ook met rapporten op de hoogte gehouden. Wat ik bij Typetopia minder fijn vond is dat ze de toetsen niet laten afplakken dat doen ze wel bij Picatypen en Loi kidzz. Mijn oudste had er een handje van om te spieken en je kreeg er wel een kartonnen schermpje bij, maar bij mij doen ze de cursus op een laptop en dat werkte niet zo goed.
Ik zou als ik jou was gewoon je zoon bij verschillende aanbieders een proefles laten volgen en welke hij het leukst en fijnst vind die laten doen. Mijn jongste heeft nu al een tijd zijn diploma, typt niet vaak, maar als hij iets moet typen, dan gaat hij wel blind typen, ik denk wel iets langzamer als toen hij het diploma haalde, maar dat kan je weer opschroeven als je weer wat vaker typt. Succes met uitzoeken!
 
Quote
RE: typecursus
Bettie  schreef op: 16-09-2016 23:53:20
Hier op school gaan ze vanaf groep 6 met typetuin werken. School koopt dit in en leerlingen kunnen zowel thuis als op school oefenen.
 
Quote
RE: typecursus
Jacquelien  schreef op: 17-09-2016 14:36:07
Hier een dochter die aan ducktypen begonnen is. leuk om te doen en op verschillende niveau's in te stellen.

 
Quote
RE: typecursus
Krumelke  schreef op: 17-09-2016 17:34:57
we hebben de proeflessen gedaan en hij zelf was vooral gecharmeerd van typetopia en loikidzz typen.... kosten zijn gelijk zagen we (zapp heeft actie met nog korting op typetopia) dus ff paar nachtjes over slapen wat we gaan doen.

typetuin en ducktypen en picatypen vielen gelijk af. picatypen was opzich wel iets voor hem qua weetjes, maar die staan los van de oefeningen en dat sprak hem minder aan.
 
Quote
RE: typecursus
Sandy  schreef op: 18-09-2016 11:18:16
De TICKEN typecursus (ticken.nl) is niet duur en heeft de beste klantbeoordelingen.
Veel scholen gebruiken deze ook, maar er is ook een consumentenversie.
Je kan de eerste lessen proberen zonder inschrijving.
Handig om te vergelijken.
 
Quote
RE: typecursus
Inky69  schreef op: 18-09-2016 12:23:42
Mijn dochter is 11 en doet de typecursus via LOI. Dat bevalt goed, alleen mag je een jaar over de cursus doen. Mijn dochter heeft weinig motivatie om eraan te beginnen. Alleen in het begin deed ze er veel aan....Nu de cursus met bijbetaling een half jaar verlengt. Hopelijk maakt ze het af anders is het jammer van het geld.
 
Quote
Navigatie


Reageren op typecursus
Naam
Bericht