Menu
 

Topic:

grrrr heb zo de balen (luizen)

Boterbloem  schreef op: 31-07-2016 12:37:15
Aan het begin van de vakantie bleek mijn jongste luizen te hebben. Dit hebben we hier nog nooit gehad, jongens wat een werk!
We hebben 3 keer een lotion gebruikt (geen gif, maar dat XT luis of zoiets) en we kamden 3 keer per dag. Binnen 4 dagen was ze al neetvrij en luisvrij, maar we kamden nog steeds.
Ze speelde buiten met een jongetje wat ook jeuk had, daar ook aangegeven dat ze even moest kijken...

Maar nu had ze een slaapfeestje gisteren. Kam ik haar na die tijd weer, heeft ze een grote luis erin zitten (kan dus niet uit een neet zijn gekomen). Zegt ze dat ze het niet eerlijk vond want haar vriendinnetje had ook luizen maar die hoefde maar 1 keer shampoo te gebruiken en die hoeft niet te kammen omdat ze zoveel knopen in het haar heeft...

Er staat zo duidelijk dat je moet kammen kammen kammen... En nu hadden we voor morgen een afspraak bij de kapper, kan ik die afzeggen omdat we weer een luis hebben gevonden. En we kunnen de 2 week kammen weer van voren af aan beginnen want in die nacht dat ze bij haar was kan die ene luis weer neten hebben gelegd...

Ze is zo enorm verdrietig... We waren nu eigenlijk klaar geweest met kammen, en we kunnen weer opnieuw beginnen. Ze heeft zonder te piepen en te zeuren dit 2 weken lang moeten doen en nu moet zo nog 2 weken doorgaan...

Man belt nu eerst met die vader om aan te geven dat ze echt moeten kammen... Maar oooh merk gewoon dat ik boos ben  Vast heel oneerlijk en onterecht maar onze zomervakantie bestaat voornamelijk uit kammen, kammen, kammen, het neemt zoveel tijd in beslag (gelukkig hebben we vakantie, naast het werk zou ik er ook niet gelukkig van worden ;-)).

zucht zucht zucht AAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHH
 
Quote
Navigatie
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
-claudia-  schreef op: 31-07-2016 13:16:13
oef wat balen zeg....en sneu voor je dochter....hoop dat het nu snel over is!!!
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Danimvsenna  schreef op: 31-07-2016 16:03:18
Oh wat zuur. Ben je er bijna van af, kun je weer beginnen.
Ik snap ook niet dat die andere ouders niet (vaak) kammen. Iedereen weet toch dat dat het advies is!?

Succes!
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Ikke  schreef op: 31-07-2016 16:18:29
Nou als luizenmoeder zijnde kan ik je verzekeren dat lang niet iedereen kant en idd denkt met shampoo of lotion van de ongewenste beestjes af te zijn.
Maar wel raar opkijken als ze een aantal dagen later weer gebeld worden dat er weer lopers gevonden zijn....

Pas als je daadwerkelijk gaat kammen kom je er vanaf. 

Wat balen Boterbloem dat jij, en vooral ook jouw dochter, de gevolgen moeten ondergaan van de laksheid van een ander....
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
M&j  schreef op: 31-07-2016 22:40:30
Als je een middel gebruikt met dimeticon en de gebruiksaanwijzing volgt dan is kammen idd niet nodig, veel belangrijker is dat gezinsleden worden gecontroleerd en behandeld en dat na 9 dagen de behandeling wordt herhaald. Herbesmetting is niet te voorkomen maar als je over een dag of 9/10 opnieuw met shampoo behandeld hebben ze het geen kans.
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Boterbloem  schreef op: 31-07-2016 23:04:57
Wij hebben XT luis gebruikt, de luizen waren idd dood, maar er zijn nog wel neten uitgekomen... En daar zit ook dimeticon in... Zou daar dus niet blindelings op vertrouwen. De lotion die ik nu heb moet idd na 7 dagen opnieuw gebruikt worden, gaan we ook doen.
Verder nog geen luis weer gevonden, hopelijk heeft deze geen neten gelegd.

Ikke, ik vind het verbazingwekkend hoeveel mensen niet op de hoogte zijn, denken dat het vanzelf wel overgaat of 'geen zin hebben' in al dat gedoe... Ik wordt al gek bij het idee van luizen, zou mijn kind echt niet onbehandeld rond kunnen laten lopen...

Heb ook de electrische luizenkam in huis, alles om er zo snel mogelijk vanaf te zijn.

Claudia en Dani, dank je!
Heb een beetje hoop dat het 1 verdwaalde luis was van daar...
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
An  schreef op: 01-08-2016 20:09:07
Ik herken je frustratie. Wij zijn zo ongeveer een half jaar bezig geweest. Steeds minstens 2 weken kammen. Mijn dochter heeft lang haar met enorme klitten. Het koste ons iedere avond minstens 1 a 1,5 uur werk. En steeds kwamen ze heel snel weer terug. Totdat we inderdaad ook van haar hoorde dat een kind uit haar klas niet gekamd werd. Toen aan de bel getrokken en school en de GGD heeft zich ermee bemoeit. Toen waren we er eindelijk vanaf.

Die middeltjes helpen echt niet genoeg. Inderdaad ook niet de dimeticon. Minstens 2 weken dag in dag uit kammen en dan in nat haar met cremespoeling/antiklit.

Jammer dat de mensen tegenwoordig te lui zijn om dit te doen. Je hebt niet alleen je eigen kind daarmee, maar ook een hoop andere kinderen (en ouders)
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Jesmv3  schreef op: 01-08-2016 21:11:00
Voor an,

Wij hebben een borstel die de klitten er heel snel uitkamt,van zenner geloof ik.
Sinds ik die gebruik heb ik amper klitten bij dochter.
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Lisje  schreef op: 01-08-2016 23:21:33
Mijn dochter heeft ze nooit gehad, maar afgelopen jaar in de brugklas hadden veel kinderen ze in klas 1, van zowel 1a tot en met 1h. Dochter heeft ze afgelopen jaar 3x teruggekregen. Maar wat een krengen om uit te roeien, gelukkig weet mijn dochter dat en neemt ze kammen heel serieus en ook spul erbij, alleen kammen werkt niet.
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Suus  schreef op: 02-08-2016 11:51:41
Mijn dochter had ze afgelopen jaar in de brugklas ook voor het eerst. Wij kamden wel, maar ze heeft veel en dun haar, te dun voor de netenkam. Dat was dan ook redelijk zinloos.
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Susanne-mv-daj  schreef op: 02-08-2016 13:21:03
had je een neten kam van plastiek of een ijzeren , je hebt ook een dubbele, speciaal voor dunnere haar , tis idd kammen kammen kammen en evt iets om er voor te zorgen dat je de neten goed uit kan kammen, anti klit of luizenmiddel

 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Suus  schreef op: 02-08-2016 19:40:21
Ik heb plastic en ijzer en dubbel gehad. Heb de neten er met mijn nagel uitgeschraapt 
 
Quote
RE: grrrr heb zo de balen (luizen)
Kyla  schreef op: 02-08-2016 21:07:25
Hier uiteindelijk ook de neten er met mijn nagels bij mijn zoon uit moeten schrapen. Geen enkele kam die hielp op zijn fijne haar. Wij zijn trouwens alle 4 gezegend met dikke bossen haar. Blij dat ik jongens heb, want ik vond het met dat korte haar al verschrikkelijk.
 
Quote
Navigatie


Reageren op grrrr heb zo de balen (luizen)
Naam
Bericht