Menu
 

Topic:

Eten jullie gezond ?

Evenanno  schreef op: 20-05-2016 18:48:04
De laatste tijd valt me op dat veel mensen in mijn omgeving erg ongezond eten. Als ze 2x gezond koken in de week is het veel, de rest is afhaal, kant en klaar maaltijden, broodjes. Als hun kinderen hier zijn lusten ze niks. Krijgen thuis gewoon chips op een doordeweekse middag, drinken liters chocomel, kortom dingen die hier dus echt niet gebeuren. Hier drinken mijn kids water, thee of siroop wat super verdund is, chips alleen in het weekend.

Ik ben misschien ouderwets maar hier probeer ik echt minimaal 5x in de week gezond te koken (dus veel verse groenten), op zaterdag is frietdag en zondag iets makkelijks als soep of nasi

Vraag me af hoe gezond jullie eten (en ja misschien ben ik wel ouderwets)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Eten jullie gezond ?
Jolanda1974  schreef op: 21-05-2016 15:31:22
Wij zijn een aardappel, groente & vlees gezin. 1x door de weeks maak ik iets van macaroni/bami of nasi. Op zondag kook ik vaak een vers soepje en op zaterdag hebben we restjesdag.

Uiteindelijk gaat het om balans. 
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Jolanda1974  schreef op: 21-05-2016 15:33:32
maar weinig met pakjes, het meeste gewoon vers. Behalve de lasagne, die komt uit een zakje van Knorr. die vinden wij allemaal het lekkerste, kan voor ons geen verse tegen op haha
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
M&j  schreef op: 21-05-2016 17:17:29
Over het algemeen eten wij gezond. Elke dag één of meerdere verse groenten, fruit, volkorenbrood, 2x melk of andere zuivel en een paar keer per week eten we vlees/vis. Snoep heb ik weinig in huis, niemand is er echt gek op, wel koekjes en in het weekend heb ik witte bolletjes/afbakbroodjes en voor 's middags chips. Frisdrank/limonade is er altijd wel en die mogen ze pakken en er is ook aanmaaklimonade. 

Ikzelf ben gek op groenten en daar heb ik mijn kinderen ook mee besmet dus op dat gebied lusten ze alles.

Pakjes en zakjes ben ik van huis uit niet gewend, hooguit een keer een pakje soep of dv. pizza. Die pakjes bevatten erg veel zout en suiker, en meestal smaakt het ook niet naar waar het voor door moet gaan. Wel eten wij af en toe chicken tonight- tomaten room omdat mijn man en onze dochter dat erg lekker vinden. Die moet ik wel zelf nog een beetje opleuken met extra tomaat, paprika, boontjes en erwtjes.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Ik  schreef op: 21-05-2016 19:28:19
Een kanttekening bij TO. Mijn oudste dochter lust ook weinig fruit en groente helaas. Maar dat is niet omdat ze dat niet voorgeschoteld krijgt. Dat zullen anderen misschien ook best wel eens denken. Mijn man is helaas ook zo. Het zit vaak tussen de oren, soms vinden ze de structuur 'eng'. Ik doe echt mijn best het toch te laten proberen, maar ik ga het er niet 'in duwen'. Lust ze het niet, jammer dan. Ze krijgt in ieder geval niets anders en hopelijk lust ze wat we de volgende dag eten weer wel (kan ik natuurlijk ook een beetje uitkienen). We maken kleine stapjes, maar het lukt.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Jen9  schreef op: 21-05-2016 20:25:19
Ik ken t wel hoor, Sis, bunkeraars hier .....en hoewel ik denk dat t niet schadelijk is gaat me dat toch echt teveel in de papieren lopen
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Fransje72  schreef op: 22-05-2016 14:13:32
Wij koken 6 dagen per week. 1 x per week worden er of frietjes gehaakd, of ze gaan in de actifry. Ik gebruik zo weinig mogelijk pakjes, mijn man is daar makkelijker in als hij kookt. Maar als je zelf kookt hoeft dat natuurlijk niet perse gezond te zijn. We eten gevarieerd, probeer 1 tot 2 keer per week iets met vis te maken. Groenten eten we ook, maar onze 9 jarige is momenteel heel moeilijk met eten. Wat ze 5 minuten geleden lekker vond is nu ineens vies. Fruit ligt hier ook altijd. Onze zoon zit op het vo en neemt geen fruit mee want dat wordt geplet. Wel eet hij thuis 1 stuk als ie uit school komt. Hij kookt nu ook op zaterdag. Om hem te leren koken maar ook om hem zo verantwoordelijke keuzes te leren. Hij koopt 1 keer in de maand een broodje in de kantine op school, meestal een tosti of panini met kaas of ham. Hamburgers hebben ze niet, de broodjes worden ook handmatig belegd door medewerkers.
iedereen kijkt anders tegen gezond eten aan. En bij anderen zien ze toch de "leukere"  dingen. Zolang je er zelf tevreden mee bent. Soms is er geen tijd om uitgebreid te koken. Ik heb het "geluk" dat ik thuis ben en daardoor "tijd" heb om de voorbereidingen te doen. Maar als je allebei werkt, de kinderen allerlei sportclubjes enz hebben, dan kan ik me voirstellen dat de kant en klaarmaaltijden een geweldige uitvinding zijn.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Mama Van Drie  schreef op: 22-05-2016 14:44:18
Het gaat bij ons bijna net zo als bij Son.
Ik kijk niet zo bewust naar eten, ben ervan overtuigd dat als je met mate alles doet  dat het dan best goed is.

Daar zijn ongetwijfeld de meningen over verdeeld maar hè dat is met bijna alles wel zo.

Ook ben ik best wel sceptisch als het gaat over biologische producten....ik heb niet het hele proces gezien, en er wordt je zoveelwijs gemaakt over voeding datik me altijd afvraag of het wel echt eerlijk biologisch is. 

Verder ben ik erg makkelijk met als ze iets niet lusten, dan die ik of iets anders voor die persoon of ze nemen maar een boterham.
Ik was zelf een hele lastige eters als kind en weet de drama's nog wel te herinneren aan tafel, ik lustte bijna niks....het is mijn ouders niet gelukt om dat om te buigen, mijn mening isdan ook dat het vanzelf wel goed komt wat dat betreft want ik eet nu bijna alles.

Mijn twee oudste heb ik als voorbeeld, precies als ik toen ze jong waren, weinig eten en veel niet lusten , nu eten ze bijna alles.

Mijn jongste is nu bijna 12, heeft als baby nooit haar flessen leeggedronken en meer als 150 cc sowieso nooit. Lust nog steeds weinig maar komt de laatste tijd wel verandering in, snijbonen vind ze bv nu zowaar lekker, bloemkool ook...pasta is nog even wat minder maar dat komt vanzelf wel......is mijn overtuiging.

Het grappige is dat mijn kinderen eigenlijk zeer zelden ziek zijn.
Mijn jongste was in de afgelopen twee jaar geen één dag verzuimd van school, kwam ter sprake met het voortgangsgesprek in groep 8.

 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Pacific  schreef op: 22-05-2016 15:20:36
Hier wordt meestal 6 dagen in de week gekookt. DIt kan zijn aardappelen, groente, vlees, maar ook pasta, of iets met rijst. Ik haal ook wel eens via. Op vrijdag meestal soep met lekkere broodjes en de kinderen eten dan vaak broodje hamburger of knakworst. en dat mag dan lekker voor de tv. Eind van de week heb ik geen zin om lang in de keuken te staan. Meestal 1x per maand patat, pizza, dan blijft het lekker.

Fruit eten ze hier iedere dag, dat heb ik altijd veel in huis. Middelste snoept nooit, ook geen chips, ijs oid. Oudste pakt meestal koek. Ze vragen het altijd netjes, net als sis ene keer ligt het er weken en volgende keer is het zo op.

Oudste(13) lust echt geen groente en aardappelen, altijd veel commentaar op gekregen, maar ik ga toch niet iedere avond zeuren dat hij het op moet eten, iedere avond een drama aan tafel. Terwijl ik vind dat het avondeten juist ook gezellig moet zijn, kunnen we even gezellig praten over de dag. Er zijn wel dingen die hij lust dus dat krijgt hij dan en anders gewoon een boterham. En tot mn verbazing is hij werkelijk nooit maar dan ook nooit ziek, hij heeft nog geen 1 dag verzuimd de laatste jaren.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Smvn&d  schreef op: 22-05-2016 16:07:25
Mijn kinderen eten gelukkig vrijwel alles. Ik ben makkelijk, je eet wat er op tafel staat klaar.
Van de dingen waarvan ik weet dat ze het echt niet lusten is het oke. Maar dat zijn 1 a 2 dingen. 

Ik vind dat iets echt niet lusten niet echt bestaat. Ik lust geen macroni met tomaten saus. Maar ik eet het wel. De kinderen moeten dat ook dus ik ook. Maar ik vind het gewoon echt niet lekker. Maar dat zegt niet dat je het niet kunt eten.

Ik ben opgegroeid in internaten. Daar mocht je 2 dingen kiezen die je niet lusten en verder niet. En iedereen at gewoon alles hoor. Op hun eigen niet lust dingen na. Mijn mening is dus dat je je ouders heel goed kan bespelen. Maar andere niet.

Vriendinnetje van de jongste eet thuis niets. En hier alles. Zo ook met vriendinnetje van de oudste. Altijd alles op.
Ik blijf erbij dat het gewoon een kwestie van bespelen is.

N lusten een tijd geen spinzai. Ik maakte gewoon spinazi en noemde het boerenkool of andijvie. En heerlijk dat hij het vond..
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Smvn&d  schreef op: 22-05-2016 16:10:01
Enige hier is dat D geen vlees eet. En dat hoeft ze ook niet. Al vanaf ze 2 is wil ze geen vlees omdat het zielig is. Dat vind ik een goede reden. En dat hoeft ze dus niet te eten.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Mama Van Drie  schreef op: 22-05-2016 16:34:21
Misschien Sis, maar ik heb dus zelf geen zin in eeuwige strijd aan tafel, eeuwig gemopper omdat ze het niet willen eten, die eeuwige discussie....daar bedank ik voor, ik kook....en als je het niet lust neem je maar een boterham, dat laatste geldt eigenlijk voor mijn jongste nog want de andere twee eten alles wel, die zijn die fase al lang en breed ontgroeid.

Misschien komt het ook doordat ik de ervaring heb dat uiteindelijk ze alles wel eten, zo ook ikzelf, terwijl vroeger toch echt een drama was.

Ik had vroeger een vriendin die op een schippersinternaat zat, daar mocht ik een keer mee eten, hadden ze als toetje lammetjespap, een of andere gore pap met rozijnen of krenten erin.....die lust ik dus niet, geluk was dat een gast het niet perse hoefde en de rest dus wel, wat was ik weer eens blij met dat ik niet in zon internaat woonde ( mijn vader was wel binnenvaartschipper dus had zomaar gekund dat ik ook daar had moeten opgroeien) 

Maar ik ben dus doodmakkelijk denk ik, mijn man was het daar niet altijd mee eens in vroeger jaren maar ziet nu ook dat het best wel goed komt en ik vind zelf sfeer belangrijker als gezeik over wel of niet eten aan tafel.

Nu begonnen mijn kinderen al met niet goed eten toen ze nog baby waren, oudste weigerde met 7 maanden zn fles, wilde geen pap9 zoals brinta of nutrix of wat dan ook...dus aan het brood, ook dat mondjes maat.
Ik heb dan ook geen dikke...of goed gevulde baby's peuters, kleuters etc gehad.

En bij een ander eten ze bepaalde dingen wel die ze thuis niet eten maar dat is van oudsher een bekend iets dat dat zo werkt met kinderen.

Paprika lust mijn dochter bv niet, en vist ze uit de macaroni, onzin vind ik en zeg ik want die paprika proef je echt niet hoor in zo'n saus, paprika proef je pas als je het los eet maar niet in een saus, is dus onzin.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Ik  schreef op: 22-05-2016 17:32:11
Mijn dochter eet sommige dingen bij een ander juist niet, wat ze thuis wel eet. Zo ook in een restaurant. Mijn broer is kok en maakte klaar wat ze thuis het lekkertje vond. Maar het zag er wel wat ander uit, dus ze wilde het echt niet eten. Tuurlijk is niet lusten onzin. Hier is het veelal de angst voor iets onbekends en voor een onbekende structuur. Elke keer verzinnen we wel iets en ik heb haar al wel aan de (gekookte) worteltjes gekregen, omdat dat goed is voor de ogen (vond ze kennelijk belangrijk). En broccoli eten was heel eng, maar toen we het gingen filmen om aan oma te laten zien, wilde ze het wel proberen: compleet met kokhalzen de eerste happen, maar nu is ze er dol op. Dus ja, met kleine stappen komen we er wel. Ze eet al meer dan haar vader.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Boterbloem  schreef op: 22-05-2016 20:32:17

Ik denk dat niet lusten wel bestaat.
Ik ga echt kokhalsen van olijven, wat een verschrikking. En ik ben dus iemand die dingen die ze niet lust vaak weer eet omdat ik geloof dat je het wel kunt gaan lusten.
Eerder had ik dit met tomaten, maar ik vond gewoon dat ik het moest gaan lusten. Stug blijven eten.
 Maar ging er niet van kokhalsen, enkel zo'n schokkerige beweging als ik het at.


Maar olijven? Ik ben gestopt met proberen. Mijn maaginhoud komt naar boven haha.
Is tevens het enige wat ik echt echt echt neit lust.

Mijn man heeft het met spinazie. Laatst was er iets waar minimaal spinazie in zat en hij ging ook over zijn nek.
Vroeger heeft zijn moeder we leens gezegd dat het andijvie was waardoor hij het at en toen ging hij ook over zijn nek,
van kleins af aan al.
Laat het nou mijn favoriete groente zijn haha.

Maar bij mij zit er ook een verschil tussen iets minder lekker vinden of echt niet lusten.
Hier eten ze ook vrijwel alles, behalve als het te pittig is.

 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Mama Van Drie  schreef op: 22-05-2016 20:47:54
Hebben jullie ooit wel eens gehoord van bessola?....
Als ik dat moet eten dan kots ikalles uit, logisch want het is ook niet te narsen.

Dat lust ik dus echt niet, kan ik ook echt niet eten.
Watergruwel noemen ze het ook wel....tja....dat zegt toch genoeg haha..

Over smaak valt dus te twisten.
Zo lust ik dus wel graag karnemelk met aardappels, en een boterham met pindakaas en daarover een rolmops sla ik ook niet af, daarvan gaat een ander misschien wel over z'n nek.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Boterbloem  schreef op: 22-05-2016 20:53:02
Bessola, weinig wat zo lekker is als dat hihi.
Vind het echt heeeerlijk!


 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Mama Van Drie  schreef op: 22-05-2016 22:26:22
Had fijn geweest als jij dan naast me aan tafel had gezeten vroeger boterbloem 😉
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Nellemv2  schreef op: 22-05-2016 22:53:58

Quote son:
Ik ben zo'n ongezond type als ik t zo lees...
* hebben soms wel eens wit brood of bolletjes
* drinken joki of chocolademelk ipv melk
* drinken sap limo of fris en nooit water....wel thee...met suiker
*kook altijd met pakjes en zakjes
* we eten elke week wel een keer ongezond of 2
* zoon eet elke dag fruit, dochter te weinig
*mn kinderen mogen na schooltijd altijd wat lekkers....koek of snoep of soms chips
* vergeten in t weekend wel eens te lunchen en gooien rond een uur of 2 een zak chips open omdat we trek hebben.
*eten elke dag toetjes...soms gewoon vla...maar ook wel eens chocolademousse of erger magnum ijs..




Ohhh hihi dit kon ik geschreven hebben  


 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Banana  schreef op: 22-05-2016 23:07:49

Quote Mama van drie:
Hebben jullie ooit wel eens gehoord van bessola?....
Als ik dat moet eten dan kots ikalles uit, logisch want het is ook niet te narsen.

Dat lust ik dus echt niet, kan ik ook echt niet eten.
Watergruwel noemen ze het ook wel....tja....dat zegt toch genoeg haha..

Over smaak valt dus te twisten.
Zo lust ik dus wel graag karnemelk met aardappels, en een boterham met pindakaas en daarover een rolmops sla ik ook niet af, daarvan gaat een ander misschien wel over z'n nek.




over smaak valt gelukkig idd te twisten 
bessola dat kan er best mee door ben er niet dol op maar is best te pruimen 

maar als ik dan lees karnemelk (juhk) met aardappels (ieuwwwwww) 
en dan boterham pindakaas (heerlijk) met rolmops  uhhhh nee geef mij maar 10 pakken bessola gatver darrie het idee alleen al bah bah bah 



maar goed iets niet lusten het bestaat 
de oudste hier vind spruitjes gewoon echt niet lekker 
ik heb in verschillende hoedanigheden verpakt en hij pikt het er zo uit oprecht niet lekker 
verder lusten ze best veel en vinden ze best veel niet zo erg lekker 
vanavond weer groot voorbeeld 
hadden een pasta gerecht waar ricotta in zat 
is nogal een typische smaak als je zo los eet maar ergens door heen is het erg lekker 
oudste begon te piepen moeilijk doen kokhalzen huilen bla bla 
ik ken hem goed genoeg om te weten dat hij zich zat aan te stellen 
middelste reageerd daar op en gaat zelfde doen helaas 
aan t eind van de rit waren de borden gewoon leeg en vond de middelste het erg lekker en de oudste gaf toe dat hij smoesjes verzon om neit te hoeven eten omdat hij het niet zo lekker vond 

tj als ik moet koken wat iedereen echt elkker vind dan blijft er verdomd weinig over 
man is ook al een zeurkous met eten dus ben tijd terug al gestopt met rekening houden met 
daarom ook hier een maaltij doos er is geen keus dit eten we punt geen discussie je eet gewoon j bord leeg 
oudste krijgt 2 opscheplepels en iets meer als ik weet dat hij gewoon lust
middelste een opschep lepel en ook eitsj meer als hij lekker vind 

hier in alle gevallen als baby/ dreumes vreetzakjes en na zon 1,5 jaar gestopt met eten 
de middelste is vooral copycat 
ik hoop dat de jongste gewoon lekker blijft eten gezien we in een aardig ritme zitten nu 
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Mie  schreef op: 22-05-2016 23:48:55
Mijn dochter vindt al van kleins af aan dingen lekker die velenn vies vinden.
Ze vrat de schaaltijs olijven leeg als je niet uitkeek en spruitjes waren haar lievelingseten.

Haar (tweeling)broer daarentegen lust(te) praktisch niks. Hij heeft moeite met bepaalde structuren in eten, dat heb ik ook dus ik snap hem wel. Dingen als aardbeien eet hij niet vanwege de pitjes, grof vlees niet vanwege de zeentjes. Prik niet vanwege de "prik"uiteraard.
Zo zijn er nog veeeel meer dingen. Zijn eten moet ook altijd gescheiden van elkaar liggen ( haha dat heb ik ook).
Heel langzaam komen er dingen bij die hij probeert en soms blijkt hij zowaar iets te lusten.
Gelukkig houden we m ook gezond in leven met de dingen die hij wel lust hoor, alleen is de keuze om dingen aam hem voor te zetten wat klein. 
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Jolanda1974  schreef op: 23-05-2016 08:54:06
die aardappels met karnmelk, ik kan er niet aan wennen ik ben ondertussen 20 jaar samen met manlief maar ik gruwel ervan. Helaas vindt de jongste dochter het ook lekker.
Ik ben nu zo slecht dat ik precies genoeg aardappels schil voor het avondeten zodat er niks overblijft voor het toetje.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Boterbloem  schreef op: 23-05-2016 08:55:39
Is dat een toetje???
Het lijkt mij echt zo smerig, maar houd ook echt niet van karnemelk.
Kan het opdrinken als het echt zou moeten maar brrrr dat er serieus mensen zijn die het lekker vinden.
Maar vervolgens over je aardappelen?
Ieuw!
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Jolanda1974  schreef op: 23-05-2016 08:57:48
ja Boter, manlief komt uit regio Poortugaal/Pernis/Hoogvliet en daar is het heel normaal in zijn familie. Als toetje, aardappels prakken en dan de karnemelk eroverheen.
Man zijn tante eet / at het altijd met gewone melk. Lijkt me nog goorder
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Mie  schreef op: 23-05-2016 10:36:21

Quote Jolanda1974:
ja Boter, manlief komt uit regio Poortugaal/Pernis/Hoogvliet en daar is het heel normaal in zijn familie. Als toetje, aardappels prakken en dan de karnemelk eroverheen.
Man zijn tante eet / at het altijd met gewone melk. Lijkt me nog goorder



Mijn moeder is als toetje dol op pannenkoek met jus ( vleesjus dus). 

Maar ik ben al geen fan van gekookte aardappel, met karnemelk. Als toetje lijkt me echt horror.
Ik denk dat het van oudsher echt armeluisvoedsel is.
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Smvn&d  schreef op: 23-05-2016 11:47:31
mijn zusje haar vader deed dat ook, aardappels met karnemelk.
Of zuurkoolstampot op brood...

blegh
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Debby1977  schreef op: 23-05-2016 12:18:56
Mijn schoonouders gruwelen van het feit dat ik kaas en stroop op mijn brood doe. Ze zeggen dat het dan typisch iets van hier in het zuiden is?? Zijn toch vast nog wel meer mensen die dit eten?
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Mama Van Drie  schreef op: 23-05-2016 12:19:10
Ik kom van oorsprong uit omgeving Rotterdam, mijn moeder at dit veel toen ze zwanger was van mij, ik ben van de vier meiden thuis de enige die het eet, varkesnvoer werd het ook wel genoemd.

Mijn man en kinderen kunnen het ook bijna niet aanzien als ik het eens een keer eet, want dat gebeurt eigenlijk niet zoveel meer, het lekkerst is het als je heteen beetje prakt en dan half slurpend eten maar dat kan ik ze echt niet aandoen haha.

Met melk kan ook maar ik heb liever de karnemelk en als ik het eet is het idd als toetje
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Jolanda1974  schreef op: 23-05-2016 12:49:43
Dat is toch lekker Debby, doe ik ook, maar dan wel met appelstroop.

Oh mama van drie zo eten ze het hier ook sluperend en wel..
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Debby1977  schreef op: 23-05-2016 13:02:13
Ik ook inderdaad met appelstroop
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Spatje  schreef op: 23-05-2016 13:03:39
Of cervelaatworst met stroop.  Heerlijk
En idd kaas meer stroop.  Liefst belegen kaas. 
 
Quote
RE: Eten jullie gezond ?
Debby1977  schreef op: 23-05-2016 13:06:43
ik heb altijd extra belegen kaas. Alle andere kaas smaakt nergens naar
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Eten jullie gezond ?
Naam
Bericht