Menu
 

Topic:

Rechter dwingt ouders hun doodzieke zoon

Boterbloem  schreef op: 08-04-2016 08:40:36

Rechter dwingt ouders hun doodzieke zoontje te laten behandelen








Een hartverscheurende rechtszaak in Australië: de ouders van de doodzieke 6-jarige Oshin willen niet dat hij als een stervend vogeltje wegkwijnt bij een chemotherapie. De rechter bepaalt nu dat hij die toch moet krijgen.



Oshin heeft een zeer agressieve hersentumor, die is uitgezaaid naar zijn ruggengraat en heeft zonder behandeling nog hooguit een paar maanden te leven, zeggen zijn artsen. Met een intensieve behandeling heeft hij vijftig procent kans om nog vijf jaar te leven, melden Australische media.


De reden dat de ouders zich tegen een behandeling verzetten, is dat Oshins moeder zelf haar eigen moeder en stiefmoeder aan kanker verloor. Zij herinnert zich vooral de enorme bijwerkingen, die uiteindelijk allemaal voor niets bleken.


'Giftige hel, voelt als nazi-Duitsland'
"Chemotherapie is een grote giftige hel. De kinderen leven al niet echt meer", zei ze tegen de rechter. "Misschien vernietig je er een paar kankercellen mee, maar je vernietigt zeker het leven een kind. Het voelt als nazi-Duitsland."




Oshin met zijn ouders en twee oudere zussen


Zij wilde dat dokters zich richtten op pijnbestrijding, zodat de familie die laatste maanden dan tenminste nog in redelijke kwaliteit samen zou kunnen doorbrengen.


'Lang en gezond leven'
De artsen durven hoe dan ook niet verder vooruit te kijken dan vijf jaar, maar wat de rechter ook liet meewegen was dat er een reële kans is dat er in die vijf jaar een effectievere behandelmethode zou kunnen worden ontwikkeld.  Dat alles maakt dat de kans dat Oshin met een behandeling nog een lang en gezond voor zich heeft liggen in ieder geval 'heel reëel' is.


De vraag is hoe nu verder: niemand wil met een politiemacht bij de ouders binnenvallen om een huilend kind weg te rukken bij de moeder, zegt het hoofd van de medische beroepsvereniging tegen de Australische krant The West Australian. Hij hoopt dat het kind bij het eerstvolgende ‘gewone’ ziekenhuisbezoek daar gehouden kan worden.



 
Quote
Navigatie
RE: Rechter dwingt ouders hun doodzieke zoon
Jen9  schreef op: 09-04-2016 19:48:29
Ik vind t inderdaad schijnhelig... maar voor t kind een goede oplossing.
 
Quote
RE: Rechter dwingt ouders hun doodzieke zoon
Wanouk  schreef op: 10-04-2016 08:02:40
In het geval van dit jongetje vind ik dat de ouders het recht hebben om de behandeling niet te doen. Hersentumoren zijn bijna niet te genezen, en vooral de agressieve variant is zo goed als niet te behandelen.
Mijn buurjongen heeft een hersentumor, en hij hoort bij de 1% die 5 jaar na de diagnose nog in leven is. 99% sterft binnen 5 jaar. Zijn tumor is nog aanwezig maar is ingekapseld.

En bij dit jongetje zijn ook nog uitzaaiingen, dan is het gewoon einde verhaal en moet je proberen om de tijd zo positief en pijnloos mogelijk door te brengen.

Chemo maakt dan vaak meer kapot dan dat het goed doet.
De hoop op een kans van genezing over 5 jaar slaat natuurlijk nergens op. Zo kan je over elke ziekte wel zeggen dat er hoop op genezing is over 5 jaar. Er word zo weinig geld vrijgemaakt voor onderzoek naar hersentumoren, alle aandacht is vaak gericht op borstkanker en darmkanker, omdat die (helaas) het vaakst voorkomen.




 
Quote
Navigatie


Reageren op Rechter dwingt ouders hun doodzieke zoon
Naam
Bericht